Yardım Laptop Temizlik Sonrası Güç Almıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan capsiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

capsiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar, laptop'u dün temizlemek istedim ve kapalı bir konumda iken arka kasasını söktüm. Tozunu aldıktan sonra macununu dikkatli bir şekilde sıkıp tekrar kapattım. Güç tuşuna bastıktan sonra pcnin güç almadığını gördüm.

Biraz araştırma yaptım ve statik elektrik olabileceği ihtimaline karşı adaptörden ve anakartından yapabildiğim kadarıyla boşalttım ve tekrardan denedim ancak hiçbir sonuç alamadım.

Söktüğüm şeyler ram (diğer portu da denedim + silgi), fan vidaları, ve EDP kablosu.

Bataryayı söküp tekrar denedim ancak yine bir sonuç alamadım. Bataryası biraz şişik durumda. Her zaman çalışan batarya kasa açıldıktan sonra gitmiş olabileceği ihtimali kafamda yok. Yakın bir zamanda değiştirmeyi planlıyordum zaten. Ancak bataryadan daha öncelikli nerelerde hata yapmış olabilirim? Islak hiçbir şey değirmedim. Fanda sadece eski bir diş fırçası yardımıyla temizledim. Ve portların hepsinin takılı, ve sağlam olduğuna eminim. Durduk yere servise göndermek istemiyorum, neler yapmalıyım? :(
Mesaj otomatik birleştirildi:

+up :(

Son düzenleme:

snepclup

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar;
notebook'unuzu söktükten sonra pilin anakart ile bağlantısı sökmeden işlem gerçekleştirdi iseniz. statik elektrikten kaynaklı anakartınız hasar görmüş olabilir. pili çıkarttıktan sonra hemen adaptöü takmayın bir müddet bekleyip pili takmadan adaptörü takıp cihazı çalıştırmayı deneyin. özellikle lenovo larda bu problem çok sık oluyor.