Laptop siyah ekranda kalıyor, masaüstü açılmıyor

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Arkadaşlar iyi günler. "Casper Nirvana nb 15.6 CNB B960-4K05B" model laptop da garip bir sorun yaşıyorum. Cihaza win 8.1 kurup temiz bir şekilde intel hd driver'ından ses kartına herşeyi kurup stabil bir hale getirdim ancak aşağıda gözüktüğü üzere bilgisayarı ne zaman yeniden başlatsam windows logosundan sonra masaüstüne gelmek yerine siyah ekranda takılıp kalıyor;

6l9Aa9.jpg

W60MqQ.jpg

12LQGB.jpg

Bende bunun üzerine power tuşuna bir kere basarak laptop'ı beklemeye alıp ardından bir kere daha güç düğmesine bastığım zaman masaüstü açılıyor;

vQb1JA.jpg

Intel HD Grafik Sürücüsü'nü komple kaldırıp denedim durum değişmedi. Bazen bilgisayarı komple kapattıktan sonra açınca direk masaüstü geliyor ama genelde dediğim gibi ilk açılışta bir türlü görüntü gelmiyor. Ee her açılışta da bilgisayarı bekleme moduna alıp tekrar açmak zulüm olur. Bios'umu güncellemek gerekir? daha doğrusu sorun yazılımsal mı donanımsal mı anlamadım. Her zaman yüklediğim programlar kurulu. Bu sorunun nedeni sizce nedir?

Ayrıca yukarıdaki sorun ile bir alakası var mı bilmiyorum ama yeri gelmişken bunu da sorayım: Pil de dolmuyor gösteriyor. Bu laptop'ın bios'uda çok kısıtlı, zira neredeyse sadece boot sekmesi özelliği açık, o yüzden pilin durumunu bios'dan da göremiyorum. Yukarıda ki sorunun bu sorun ile bir alakası olabilir mi? Zira pil %38 gözükse de, laptopı fişe takmadan sadece batarya ile açılmıyor oda enteresan. Batarya mı ömrünü tamamlamış yoksa yukarıda ki sorun ile bir alakası olabilir mi sizce?

rm3lJa.jpg

Yardımcı olursanız minnettar kalırım.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
ilk sorun için yüklenmemiş bir güncellemeden kaynaklanıyor olabilir. güncellemeleri denetleyin
pil dolmuyor yazıyor ama doluyor mu?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Sorun yazılımsal gözüküyor.

Tekrar format atın her şeyi silin ne varsa yoksa sonra Wise Care programını kullanın driverlarınız için eğer sorun hala devam ederse artık daha bilgili arkadaşlar yardımcı olurlar.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Cd yada usb den açılan portable windows ile deneme yap sorunsuz açılıyorsa format at yeniden

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Güvenli moda gir intel hd grapicsi sil sonra doğru olan driveri yükle

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Bugün tekrar, aylardır kullandığım Windows'un tüm sürümlerini barındıran en stabil iso dosyası ile usb üzerinden Windows 8.1 Enterprise 64 bit kurdum. Hiç bir şey yüklemeden sadece oturum adı oluşturarak denemek istedim ve aynı sorunu gene verdi. Masaüstünü göremiyorum, bu ne illet bir sorundur böyle? Sorun USB'den yüklediğim Win 8.1'de olmuş olamaz zira işletim sistemini "Windows 7 USB/DVD Download Tool" programı ile 32GB USB'ye boot ederek yıllardır sorunsuz kullanıyorum, bu leptop'a gelince mi arızalı oldu yani.

Donanımsal bir soruna benzemiyor. O yüzden bir de elimdeki Windows 7 Ultimate 64Bit ile format atıp deneyeceğim eğer bu sorunu vermezse sorun USB'den yüklediğim Win 8.1'de, yok eğer onda da sorun verirse işlet sarpa saracak. O vakit sorun neyden diye uğraş dur. Ben Win 7 kurarken sizlerin aklına gelen diğer önerileri de seve seve denerim arkadaşlar. Hayırlı günler.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Siyah ekran icin bir yol var ama ne kadar alakali bilemiyorum genede yazmak istedim. :D siyah ekranda gorev yoneticisi acilabiliyorsa yeni gorev bolumunden explorer.exe yazip calistirabilirsin :D alakasi yoksa affola :)

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Siyah ekran icin bir yol var ama ne kadar alakali bilemiyorum genede yazmak istedim. :D siyah ekranda gorev yoneticisi acilabiliyorsa yeni gorev bolumunden explorer.exe yazip calistirabilirsin :D alakasi yoksa affola :)

Estağfurullah dostum yardımcı olmaya çalışman bile yeter lakin görev yöneticisi de açılmıyor. Ki bu yöntemle yıllar önce XP'de şişen explorer.exe'yi absorbe etmekten canım çıkmıştı da Allah'dan Win 7,8'de bu sorun giderildi :)

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Format attığın zaman yine siyah ekran verirse büyük ihtimal Windowsu kurduğun sata sürücülerinde sorun var. Yapman gereken tek şey değiştirmek. Bu arada yedeklerini alıp diski tamamen biçimlendirmeyi unutma. Hala aynı sorunu verirse teknik servis yolu gözüktü. Söküp takmayı biliyorsan burdanda yardım ederiz. Unutma Casper pişmanlıktır

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Format attığın zaman yine siyah ekran verirse büyük ihtimal Windowsu kurduğun sata sürücülerinde sorun var. Yapman gereken tek şey değiştirmek. Bu arada yedeklerini alıp diski tamamen biçimlendirmeyi unutma. Hala aynı sorunu verirse teknik servis yolu gözüktü. Söküp takmayı biliyorsan burdanda yardım ederiz. Unutma Casper pişmanlıktır

Şu anda, içinde tüm Windows 7 sürümlerini barındıran DVD ile Windows 8.1 Ultimate 64Bit yüklüyorum hocam.

A0L4E0.jpg

Ayrıca Laptop benim değil, işim gereği bir tanıdığım düzenlemem için bana verdi bende Allah rızası için bakarız deyip aldım. Yoksa yıllardır Casper ürünlerden aldığım saçma sapan hatalar zaten yeteri kadar canımdan bezdirmişken birde kendi evime sokmaya cesaret edemiyorum. Casper, ne kadar bilgisayar toplama işi icra eden Türk bir firma olsa da bu noktada milliyetçi duygularımı bırakıp gözlemlerime bakarak uzak duruyorum, yoksa bende isterim Casper'in bir Lenovo, Toshiba, Asus, Acee gibi hem cinslerinden daha üstün olmasını da istemekle olmuyor işte, patronları düşünsün tabi bizim milletin seviyesine göre kalitede ürün yaptıklarından ortaya bu çıkıyor.

Laptop'ı açma konusuna gelirsek o noktayı dün bitirdim. Zira dün işlemci fanında çok toz olduğunu görünce söküp temizleyeyim dedim ama hızımı alamayıp kontrol bahanesi ile laptop'ı, ekran paneline kadar komple parçaladım. CPU, GPU'ya termal macun derken 4,5 saatimi aldı tabi merak meselesi olduğundan bana koymadı. Masaya, avometre, havya, mengene vs'de koysam home ofis olacakmış da Allah'dan onlarlık bir iş olmadı yoksa değil sabah 5'de, bu saate kadar sorunu çözene kadar uyumazdım :) Tekrar geri takarken bir kaç fotoğraf almıştım :) Yani gözüme, bu soruna yol açacak gözle görülür bir donanım arızası rastlamadı.

PY08q5.jpg

99QM45.jpg

Bu arada Windows 7 kurulumu bitti, hemen bir kaç reset atıp sonucu yazıyorum.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Evet sorun herhalde anlaşıldı arkadaşlar ama hala çözülmedi. Zira DVD'den kurduğum, tüm sürümleri barındıran Windows 7 Ultimate 64Bit'de bir sorun vermezken, USB'den kurduğum, tüm sürümleri barındıran Windows 8.1 Enterprise 64Bit'de bu sorunu veriyor. Ya ISO'yu USB'ye çekerken stabil çekmedi yada ISO dosyası hasar almış halbuki 2 yıla yakındır kullandığım ve 2014 Şubat ayına kadar ki tüm Windows 8.1 32x64 update'lerini içeren temiz bir ISO dosyasıydı. Ben iyisi mi USB'yi komple biçimleyip tekrar bu Win 8.1 Tüm Sürümler ISO dosyasını yeniden bootable edeyim. Gene olmaz ise başka bir ISO dosyası ile denerim.

LYykWZ.jpg

Ayrıca cihazın bataryası konusunda sahibini aradım ve arızalı olduğunu söyledi. Herhalde ya devresi bozulmuş yada ömrünü tamamlamış. Neyse bu sorundan kurtulduk yoksa bir şey olmayacağını bildiğim halde, alışkanlık olduğundan bataryayı da meraktan akşama sökmeyi düşünüyordum :)

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Konu ile alakası yok ama baktım kardeş payı izliyorsun yeni bölümler başladımı

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Konu ile alakası yok ama baktım kardeş payı izliyorsun yeni bölümler başladımı

Televizyondan takip etmiyorum, dizi izleyen biri de değilim zira canım sıkıldıkça ilk sezonun 22 bölümünden herhangi birini rastgele açıp seyrediyorum dostum çünkü elektronik parçayla uğraşırken iyi sarıyor :) :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Geçmiş olsun.

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31

Teşekkürler dostum. Sorun yazılımsal. Ve temiz bir Win 8.1 ile sanırım çözülecek bir durum. Temiz bir Windows 8.1 kurduktan sonra sonucu paylaşacağım zira aynı sorundan muzdarip diğer insanlar benim kadar uğraşmadan neden olabileceği hakkında fikir sahibi olsunlar.

ekopc

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Teşekkürler dostum. Sorun yazılımsal. Ve temiz bir Win 8.1 ile sanırım çözülecek bir durum. Temiz bir Windows 8.1 kurduktan sonra sonucu paylaşacağım zira aynı sorundan muzdarip diğer insanlar benim kadar uğraşmadan neden olabileceği hakkında fikir sahibi olsunlar.
sorun Windows 8 de böyle oluyor aynı sorun bende de var çözümü çok basit yeniden başlata sorun yok windows kapanınca oluyor bende masa üstüne direk kapama kısayolu koydum
Windows 8.1 Bilgisayarı Kapat Kısayolu Oluşturun.

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
sorun Windows 8 de böyle oluyor aynı sorun bende de var çözümü çok basit yeniden başlata sorun yok windows kapanınca oluyor bende masa üstüne direk kapama kısayolu koydum
Windows 8.1 Bilgisayarı Kapat Kısayolu Oluşturun.

Öneri için teşekkürler dostum lakin bazı driver, program vs gibi yazılım yüklemelerinden sonra, enerjiyi tamamen kesmeden reset atılmasını gerektiren işlemler oluyor ki kalibrasyon yapılsın, bu işlemlerden sonra sistemi yeniden başlatmak yerine tamamen kapatıp tekrar başlatınca o an reset isteyen uygulamanın ram'deki verileri de uçtuğu için bilgisayar sapıtıp yazılımın stabilliği bozuluyor zira bu, tecrübe ile sabittir. Geçici bir çözüm olabilir ancak ne kadar sağlıklı tartışılır. Daha diğer Windows 8.1 Enterprise 64Bit ISO dosyası ile format atmadım birde onla atıp deneyeyim. Sanırım Windows 8.1'e gelen update'ler ile bu sorun ortadan kalkacaktır yada kaldırmıştır bile. Format attıktan sonra masaüstünü gördüğüm ilk an reset atmadan hemen tüm update'leri yapmaya çalışacağım bakalım bir faydası olacak mı.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
windowsun hızlı başlat özelliğinden dolayı yapıyor olmasın arkadaşlar bilgisayar yeniden başlatıldıktan sonra ekran kararıyor demiştiniz değil mi?

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Evet arkadaşlar araştırmalarım sonucu şükür ki bu illet sorundan kurtuldum. Bu sorun genelde Casper marka Pegatron A15 anakarta sahip cihazların eski BIOS sürümüne sahip olmasından kaynaklanıyor. 302 olan BIOS'u 303'e yükseltince sorun çözüldü. Casper'dan uzak durulması gereken bir konu daha. Başka marka bir kaç cihazda daha bu sorun Windows 8 de belirmiş ama o firmalar anında düzeltip kullanıcıya çözümü yansıtıyor, Casper'a gelince, bunu manuel olarak arayıp, tarayıp bizim uğraşıp yapmamız gerekiyor!

oY6p9k.jpg

jvQpjn.jpg

Neyse aynı sorundan muzdarip arkadaşlar olan yahut ileride olma potansiyeli taşıyan arkadaşlar için çözümü, Technopat'dan Recep Baltaş arkadaşın anlatımını paylaşayım;

https://www.technopat.net/sosyal/blog-içerik/casper-pegatron-a15-bios-güncelleme-rehberi.164/

Yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara canı gönülden teşekkür eder, hayırlı günler dilerim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadasim bence bilgidayarini daha onceki tarihe yuklemeyi dene nezaman oldu misal 1 ay 4 ay geriye yukle

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hocam bende de birebir aynı Casper var ve gece windows 10a yükselttim win7 ultimate kullanıyordum daha önce ancak herhangi bir sorun yoktu, 10a yükseltme yapınca bu hatayı vermeye başladı, kafayı yemek üzereydim. BIOS'u güncelleyince sorun düzeldiyse ben de yapayım. Yukarda arkadaşın söylemiş olduğu explorer.exe cursor gözüküyorken masaüstü yoksa yapılıyormuş, dediğiniz gibi xp'de oluyordu ama sanırım 10'da da aynı hata bizi bekliyor zira yabancı siteler hepbundan muzdarip. Ben de senin gibi BIOS güncelleyeyim bakayım çözülür inşallah sorun.
Bu arada şu ana kadar çözüm olarak sadece bu konuyu buldum ve henüz yeni olduğu için site açıp konu yazsanız bu konu eminim ilk olduğu için baya hit alır :)
Tekrar tekrar belirtelim Casper pişmanlıktır, ben etrafımdan alacaklara kesinlikle önermiyorum, gerçi bizim evde 2 tane var vaktiyle hata ettik aldık ama çekilir dert değil mübarek :)
Allah'tan ben ilgiliyim de boza yapa ilerliyorum pc'yle :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Pc lerimiz aynı 4 defa format attım aynı sorun değişmedi. acaba casper kaynaklımı sorun . bekleme modu olayını bilmiyordum senden öğrendim . siyah ekran gitti açıldı sürekli böylemi acıcaz çözümü yokmu

ottoman1645

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam aynı sorun benim masaüstünde var.İlk açılışta siyah ekranda kalıyor.reset atmadan açılmıyor.Win 8.1 e geçtikten sonra yaşamaya başladım bu sorunu.Deneme yanılmalarımdan sonra problemin ekran kartı driverı ile alakalı olduğunu tespit ettim.Ekran kartı haylı eski ve enson driver vista için verilmiş.Driver kaldırdığımda sorun çözülüyor. win 8.1 32 bit de sorunu halletmiştim ancak 64 bite geçtikten sonra sorun tekrar başladı ve çözemedim driverı da silemiyorum malum ekran kocaman oluyor.Şİmdi win 10 64 bitdeyim ve pc yi reset atarak açabiliyorum. Büyük ihtimal senin sorunun da driverin win 8.1 e uyumu ile alakalı olabilir.b

FarukY

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamunaleyküm kardeş bende bu dertten muzdaribim technopattakini yapıyorum batarya hatası verıyor benim bataryam bozuk nasıl güncelleyeceğim

Recep ahatlı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba kolay gelsin bendede casper h 36 ati modeli var ayni sorun bendede vardi ilk 8.1 ciktiginda yukledim ama baktim ekran siyah hykuya alip acilinca duzeliyo vs. Vs. Sildim 7 yi yukledim ben casperdan h36 serisinin bios unu istedim vermediler sikayet ettim sonra verdiler servisine goturdum yapamadilar bende hic yeltenmedim bios a bozarsak hic gider diye simdi bu bios u nasil guncelleyecegim yardim edecek varsa tesekkur ederim kolay gelsin :)
--- Gönderi Güncellendi ---
Merhaba kolay gelsin bendede casper h 36 ati modeli var ayni sorun bendede vardi ilk 8.1 ciktiginda yukledim ama baktim ekran siyah hykuya alip acilinca duzeliyo vs. Vs. Sildim 7 yi yukledim ben casperdan h36 serisinin bios unu istedim vermediler sikayet ettim sonra verdiler servisine goturdum yapamadilar bende hic yeltenmedim bios a bozarsak hic gider diye simdi bu bios u nasil guncelleyecegim yardim edecek varsa tesekkur ederim kolay gelsin :)

ikon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CasperNIRVANA NB 15.6 CNB.B800-2K05S B15 serisi anakartlı notebook windows 10 açılışta siyah ekran kalma sorunu bios update ile çözüldü. çok teşekkürler...

MeMoo1907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Konuyu yeniden hortlatmak gibi olacak ama kusura bakmayın arkadaşlar :) Konuyu açan arkadaştan ricam aynı bilgisayar bende de var ama son bir kaç gündür FN tuşu çalışmıyor. Driverlar'ı bulabilme konusunda iyiyimdir aslında ama kaç gündür bakmaya çalışsamda benim bilgisayarımın model ve seri numarasının yazılı olduğu etiket tamamiyle silindiğinden kör kör bir arama oluyor. Acaba model ve seri numarayı nasıl öğrenebilirim ya da driverlar için yardım olabilir misiniz. Eski bi pc ama sadece nette takılmak için kullanılıyor bu aralar ve idare de eder :)