Soru Laptop garanti süreci nasıl işliyor?

Tolga2777

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Merhaba iyi günler. 1 hafta önce laptopumu şarj olmama problemi sebebiyle vatan bilgisayar üzerinden garantiye yolladım. Bana sadece fatura ve herhangi bir takip kodu, iletişim numarası vb. bir şey vermediler. Servistekiler bana ulaşırlar mı? Süreç nasıl işliyor? Teşekkür ederim.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,330
Garanti kartında senin bilgilerin yazmalı. En azından numara yazılıyor. Ben öyle bilirim. Seni aramak zorundalar. Belki de düzeltip direk eve kargolayacaklar.

Son düzenleyen moderatör:

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935
Fatura ile vatan bilgisayara başvurmuşsunuzdur. Onlar yetkili servise kendileri gönderiyor ve şubelerine geldiğinde sizi arayip laptopunuz hazır gelin alın diyorlar.
Asıl olay burada başlıyor. Şuna imza atın teslim edelim diyorlar. O kalabalıkta da rahatça inceleme yapamıyorsunuz.

Ben zamanında yaşadığım bir olayı anlatayım:
Bir keresinde kasada çatlak yokken gönderip çatlak var şekilde geri gelmiş ama çok çok küçük hiçbir olumsuz etkisi olmayacak bir plastik çatlağıydı, ekran değişimi yaptırmıştım 1920x1080 yerine daha düşük çözünürlükte ekran taktıklarını fark ettim ve tekrar gönderin bu olmamış dedim. Kasada çatlak var biz sağlam teslim ettiğimize dair imza aldık sizden bu çatlaktan dolayı garanti kapsam dışı kalıyor önce bilmem kaç bin lira para verin garanti dışı kasa değişimi yapılsın ondan sonra garanti kapsamında ekranı değiştirelim demişlerdi ve hiçbir hak talep edememiştim. Nihayetinde ekran sorununu çözemediler ve tüketici hakları vesilesiyle 6 ay sonra bilgisayarın para iadesini almıştım ama kasa değişimi benden çıkmış oldu.

Demek istediğim iyi kontrol edin kasa dahil. Ayrıca gönderirken neresi olursa olsun çizikler var diye yazarak gönderiyor sonradan oluşan çiziklere hiçbir şekilde hak iddia edemiyorsun.

Son düzenleyen moderatör: