Laptop Fan Temizliği Nasıl Yapılır ?

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
İyi günler, HP laptopum var ve kullanalı 2-3 yıl üzerinden geçti. Bilgisayarı açtığımda fan 1-2-3 derece olsun 2 derecede çalışıyor ve CPU 60-70 derece arasında oluyor. Hele ki bir oyun açtığımda 85-95 arası oluyor ve daha dün oyun oynarken "Thermal Shutdown" diyerek bilgisayarı kapattı. Demek istediğim daha önceden böyle çok ısınmıyordu. Zaten HP'de bana mesaj gönderiyordu fanını temizle diye..

Uzun lafın kısası bilgisayar laptop olduğu için korkuyorum ya birşeyi yanlış yaparsam diye... Bu fan temizliğini nasıl yapabilirim ?

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Video değil orada benim yorum yaptığım yer var orayı okuyacaksın. Tam marka model verirsen videosunuda buluruz.

[h=2]HP Pavilion dv6-6c01et Entertainment Dizüstü Bilgisayar
http://support.hp.com/tr-tr/product/HP-Pavilion-dv6-Entertainment-Notebook-PC-series/5191856/model/5221796/drivers/[/h]
Hocam laptopta korktuğum 3-4 parça çıkardıktan sonra anca fan'a ulaşılıyor. Geri takamam diye korkuyorum zaten:)

wMwMw

Profesör
Reaksiyon puanı
96
Lenovo marka cihazım da fan tozunu giderme diye bir ayar var ve açtığımda fanı yüksek devirde çalıştırıp içinde biriken tozları dışarı atıyor ama alttan hava girme ızgarası iyice tozlandı acaba elektrikli süpürge makinesi ile çeksem bir sıkıntı olur mu ?

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Lenovo marka cihazım da fan tozunu giderme diye bir ayar var ve açtığımda fanı yüksek devirde çalıştırıp içinde biriken tozları dışarı atıyor ama alttan hava girme ızgarası iyice tozlandı acaba elektrikli süpürge makinesi ile çeksem bir sıkıntı olur mu ?

Olur fakat onun yerine soğuk hava üfleyen saç kurutma makineniz varsa dahah iyi olur.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
[video=youtube;M7CEtfJtu_Y]https://www.youtube.com/watch?v=M7CEtfJtu_Y[/video]