Laptop Ekranımda Işık Yanmıyor...

mihrak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Benim Fujitsu Siemens marka laptopumun ekranında görüntü var ancak ışık yok. Sorunun nerde oldugunu bir türlü anlayamadım. Önerebileceğiniz bir yol varsa, çok mutlu olurum. Işık olmadığı için biraz zor görüyorum. Yazımda her hangi bir hatam varsa kusura bakmayın...

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
laptopları fazla kurcalamamak gerek.. garantisi varsa bence serviste sorunu anlamak daha iyi..

yasin04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
garanti varsa uğraşma gönder yapıp göndersinler

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
LCD yi kapatmış olabilirsin...
fn tuşuyla beraber LCD tuşuna bas...
Fonksiyon tuşları içinde olması gerekiyor...
LCD diye yazmıyorsa da tek tek kontrol et...

Eğer ondan değilse...
Monitörün arkassındaki florosan lamba ölmüştür servise gönder lambayı değiştirsiniler...

mihrak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Garantisi yok malesef. 6 senelik laptop. Masaüstü bilgisayarlara karşı bilgim var fakat konu laptop olunca ilk bakışta anlayamadım. Denem yanılma yöntemiyle de bir şey yapmak istemiyorum. Bilen biri varsa daha güvenli olur...

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
fn tuşlarının bir zararı yoktur
Sesi açar kapatır...
ekran parlakılığını arttrır azaltır...
monitörü kapatır açar...
wireless açar kapar bunun gibi ek fonksiyonlar sunar...
yani klavyew üzerindeki fn tuşuyla benzer renkte işaret olan tuşların fn tuşuyla beraber o işlemi yapmasını sağlar... korkmanı gerektiren bir şey yok...
laptop un 6 senelik olması lambanın patlamış olabileceği ihtimalini arttırıyo...

mihrak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fn tuşuyla denedim. Ancak tuşların üzerinde ekranla alakalı sadece Güneş sembolu ve artı eksi işaretleri var: onlarda hiç bir işe yaramıyor:::

Peki bu florasanın patlayıp patlamadığından nasıl emin olabiliriz? bu florasanı ben değiştirebilirmiyim?

swordfish

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım Laptop ekranın bozulmuş yada ekranın flerosanı yada inverteri bozulmuş olabilir.Eğer konu hakkında çok fazla teknik bilgiye sahip değilsen bir uzmana göstermende yarar var.Tavsiye istersen biz aşşağıdaki firma ile çalışıyoruz gayet memnunuz.Ayrıca ücretsiz montaj hizmletleri var ve arıza tesbiti için ücret almıyorlar

Notebookuzman

Laptop Ekran