Soru Laptop ekranı karanlık

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EFSN61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EFSN61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Merhabalar, Elimde Asus K555L model laptop var düştü ve ekranı karadı ve ekranda kırık yok ama pc açılınca sadece belli ışık ortamında ekranda pencereler görünüyor ama onu görmek içinde çok çaba vermek lazım benim sorum şu Ekranım mı kırıldı yoksa ekranı besleyen kabloda mı sorun vardır ?

Lisans Bul

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
600
Ekran karanliksa telefonun flashi ile ekrana yakin tutarak bakin arka planda masaüstünü görmeniz lazim. Ekrana isik tutarak masaüstünü görebiliyorsaniz büyük ihtimalle invertör sorunu (99%) veya ekran ledlerinde sorun olabilir! Benim pc yillar önce durduk yere ayni ekran kararmasi sorununu verdi ve invertör mefta olmus :) Siz yinede ben bilgisayarin arkasini acip ekran baglanti kablolarini kontrol edebilirim derseniz kontrol etmekte fayda var.

EFSN61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Ekran karanliksa telefonun flashi ile ekrana yakin tutarak bakin arka planda masaüstünü görmeniz lazim. Ekrana isik tutarak masaüstünü görebiliyorsaniz büyük ihtimalle invertör sorunu (99%) veya ekran ledlerinde sorun olabilir! Benim pc yillar önce durduk yere ayni ekran kararmasi sorununu verdi ve invertör mefta olmus :) Siz yinede ben bilgisayarin arkasini acip ekran baglanti kablolarini kontrol edebilirim derseniz kontrol etmekte fayda var.
Cevabınız için teşekkür ederim, şöyle ki masaüstü görünüyor ama çok zor ve dediğiniz gibi bağlantı yerlerini kontrol ettim değişiklik olmadı sadece panele kenarlarından dokununca ekranda az görünen yerlerde gelip gitmeler yaşandı bende yani panel siparişi verdim.
Başka bir yerinde problem var mıdır yoksa boşa mı aldım yeni paneli
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de şunu eklemek istiyorum kamera açmak istediğimde de kameranız bulunamadı diyor bir bağlantısı olabilir mi

Lisans Bul

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
600
Ben sorunun odak noktasina isaret ettim, panel siparisinize ve yapacaginiz seylere yorum yapamam. Cünkü donanim benim alanim degil :) Yanlis bir yönlendirme yapmaktansa susmayi tercih ederim!

EFSN61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Ben sorunun odak noktasina isaret ettim, panel siparisinize ve yapacaginiz seylere yorum yapamam. Cünkü donanim benim alanim degil :) Yanlis bir yönlendirme yapmaktansa susmayi tercih ederim!
İlginiz için teşekkür ederim. Bilgi sahibi olmadığımız alanlarda konuşmamak dediğiniz gibi çok doğru size katılıyorum. İyi güzel ve günler dilerim.