WindStone35
Asistan
Allah Allah nerden bildin ?Çok saçma bi olay bilgisayar caspermi?
Allah Allah nerden bildin ?Çok saçma bi olay bilgisayar caspermi?
Sorunun kaynağı bulunduAllah Allah nerden bildin ?
İlk aldığımda sorun yoktu sonradan oldu ram taktırınca mavi ekranlar başladı ekran donması veya direk kapanma yaşıyordum. Çözüm için bi fikriniz var mı ?Sorunun kaynağı bulunducasper işlemcinin ve ekran kartının bakır sogutusunu kalitesiz yapar
Kactane ram aldın? 2 adet farklı ram cip sorunu ortaya çıkartırİlk aldığımda sorun yoktu sonradan oldu ram taktırınca mavi ekranlar başladı ekran donması veya direk kapanma yaşıyordum. Çözüm için bi fikriniz var mı ?
aynı ram 4*2 aynı marka aynı mhz tam uyumlu ram ama 1 ini okumuyor şuan o yüzden sadece 4 kullanabiliyorum.Kactane ram aldın? 2 adet farklı ram cip sorunu ortaya çıkartır
Ram bozuk olabiliraynı ram 4*2 aynı marka aynı mhz tam uyumlu ram ama 1 ini okumuyor şuan o yüzden sadece 4 kullanabiliyorum.
bozuk olmayan ilk rami(2*2) takıncada aynı sorun oluyo ramin 1 ini okumuyor ve kapanıyorRam bozuk olabilir
Windows 8.1İşletim sistemin ne ?
Geçmişi düşündüğünde hep var mıydı ? Yoksa güncelleme veya birşey sonrası mı oluştu ?
Yatak, yorgan üstü, halı gibi yerlerde kullanıldı mı ? Kedi var mı evde ?
Markası nedir ?
Malware virüs taraması yapıldı mı ?
vallah bizim laptop ta casper babam ucuz diye almıştı 8 sene önceSorunun kaynağı bulunducasper işlemcinin ve ekran kartının bakır sogutusunu kalitesiz yapar
benim babamda ucuz diye aldı ikinci el 850 tl çok olmadı alalı içinde i7 740q 4 gb ram gt335m ekran kartı var. Babam başka bilgisayar bakmaz diye kabul etmek zorunda kaldımvallah bizim laptop ta casper babam ucuz diye almıştı 8 sene önce
güç seçenekleri dengelide ve işlemci kullanımı en fazla 70 olucak şekilde ayarlı ayrıca aida 64 ten ısı kontrolü yaparken kapandığınıda gördüm yani 60 ı geçmiyorken bile kapandığını gördüm.kapanma sorunu ram ise çözüm farklı ama; ısınma yüzünden kapanan laptoplar için en iyi çözüm alışveriş sitelerinde satılan vakum fanlar, 70-80 tl ye alacağınız hava çıkışına takılan vakum fanlar 10-15 derece ısı düşüşü sağlıyor, birde ekstra çözüm olarak w10 da ek güç seçeneklerininin altında işlemcinin çalışma ayarlarını kısarsanız ısınma sorununa çözüm oluyor, talep eden olursa ayrıntılı olarak ayarını yazarım. ama vakum fan alın hiç uğraşmayın derim.
MSI afterburn gibi yazılımlarla ısıyı takip edebilirsin. Cihaz çok ısınmadan kapanabilir ama şunu da unutmamak lazım; yıllarca fırın gibi çalışmış yaralı bir motora, az ısı da yeterli olabilir.Windows 8.1
İlk aldığımda vardı hiç açılmıyordu aldığım yere geri gönderdim fanı temizleyip gönderdiler çalıştı sıkıntı yoktu sonra rami taktırdım yine başladı , masa üstünde altında fanı var hiç yer değişmedim evde kedi yok
casper tw9/sw9
virüs yok.
Isı kontorlü yapıyorum ısınmadanda kapanıyor virüs olmadığınada eminim.MSI afterburn gibi yazılımlarla ısıyı takip edebilirsin. Cihaz çok ısınmadan kapanabilir ama şunu da unutmamak lazım; yıllarca fırın gibi çalışmış yaralı bir motora, az ısı da yeterli olabilir.
Virüs açısından orjinal antivirüs ve malwarebytes tarzı malware finder ile arıyorum. Genelde setuplarımda çıksada senede 1 yakalarım birşeyler. Emin konuşmamak lazım sosyal medyadan bile yemek olağan günümüzde.
Casper, Hp, Exper, ve bu düzendeki bilgisayarların ne yapacağını elimde olmadan kestiremem. Ama bunlara çok tavsiye vermekte uymuyor bana göre. Yaptığım bir işten kalan 500tl karşılığında i7 işlemcili 12 gb ram'li bir laptop almıştım. Alt kapağı çıkıkken ve soğutucu takılıyken bile makine ısı kaynaklı kilitleniyordu. Ne yapayım şimdi satsan 1500 lira için 3 ay koşturacağın problemli makineye sıvı soğutma mı takayım ?500 alacaklı olduğum için 500e bıraktım. Sana da tavsiyem bu olur.
En üst segment değil giriş segmenti bile alsan en azından düsturlu marka al.
Yoo kim diyor öyle olduğunu?Sorunun kaynağı bulunducasper işlemcinin ve ekran kartının bakır sogutusunu kalitesiz yapar
Ben diyorim dostum casper kalitesiz yapıyor 6 yıllık tecrubem var bu casper laptoplarda ne yaparsan yap ısınıyorYoo kim diyor öyle olduğunu?
Benimde bir 6.5-7 yıllık tecrübem var ama düzenli olarak fandaki tozları temizleyip termal macun yenileyince aşırı bir ısınmayla karşılaşmadım. Karşılaşmıyorumda halaBen diyorim dostum casper kalitesiz yapıyor 6 yıllık tecrubem var bu casper laptoplarda ne yaparsan yap ısınıyor