Laptop bilgisayarda video veya oyun açıkken kısa süreli kasma.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tankerf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tankerf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merharaba dostlar, başlıkta belirttiğim gibi herhangi bir video veya oyun oynarken kısa süreli kasmalar yaşıyorum ve bu kasma sırasında fps' m felaket derecede düşüyor. Youtubeye veya herhangi bir video sitesine herhangi bir tarayıcıdan girip videoyu izlemeye ilk başladığım anda 10-15 saniyelik kasma oluyor bilgisayarımda bu sırada görev yöneticisi de anlık ve değişken olarak gpu kullanımına %60-75-85 gibi değişken değerler veriyor. Bu değerler kasma sırasında düşüp kimi zaman %0 a düşüyor ama hemen geri yükseliyor. Kasma durduktan sonra da gpu kullanımı %5-20 gibi değerlerde oluyor ve uzu bir süre kasmadan bu değerleri koruyor. 5dk gibi bir süre içerisinden de tekrar bu anlık kasılmalar başlayıp 10-15 saniye sürüyor. Ne yapmalıyım. Bu sorun 3-4 gündür var, daha önceden hiç böyle bir problem yaşamamıştım bu bilgisayarda. (fotoğrafta yan ekranda bir video açtım gpu kullanımı %79-20 arasında kasma yaşanıyor bilgisayarda %20 ye düşünce bitiyor) Bu sorunu nasıl çözebilirim yardımlarınızı bekliyorum.
WhatsApp Image 2020-01-11 at 01.33.31 (3).jpeg
WhatsApp Image 2020-01-11 at 01.33.31 (1).jpeg

yolgezer74

Doçent
Reaksiyon puanı
159
video açarken 79 ları nasıl bulduruyorsusn anlamadım. 4 k falan mı açıyorsun napıyorsun?
driver güncellemeyi ya da eski sürümleri deneyebilirsin.

tankerf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
video açarken 79 ları nasıl bulduruyorsusn anlamadım. 4 k falan mı açıyorsun napıyorsun?
driver güncellemeyi ya da eski sürümleri deneyebilirsin.
normal 1080p veya 720p videolar açıyorum. Çözünürlükle pek bir ilgisi yok bütün çözünürlüklerde bu problemi yaşıyorum. Daha önceden yaşamıyordum

yolgezer74

Doçent
Reaksiyon puanı
159
driver ve windows güncellemesi bakın. bi şey kartınızı aşırı kastırıyor.
he bu arada donaım hızlandırmaları devre dışı bırakın.