Lanet Olası Windows 7!

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
şişşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşt

O konuyu ben de gördüm...

Hatta Başlıkta windows 7 diye verilmişti...

Ancak program Windows 7 için değil xp ve vista için yazılmış...

Windows 7 ye suç atmak yerine sırf görselliği arttıracağım diye kurduğun o tema programına suç bulsan daha iyi olur...

Windows 7 nin ilk betalarından bu yana kullanıyorum ve bu güne kadar kullandığım en stabil çalışan işletim sistemidir Windows 7...

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
rise, 3. kez çöktü XP SP3 uyumluluğunda. Ve şu an simgelerin de yarısı Think Green simgesi, yarısı normal Aero simgesi.

Uyumlulukla da alakası yokmuş. Nerede hata verdiğini anlayamıyorum. Ve dediğim gibi Win + R kombinasyonu da işe yaramıyor. Yani sistem resmen kullanılamaz hale geliyor. Hala haklıyım ve haklı olduğumu görmek hoşuma gitmiyor. Çalıştırabilmeliyim o programı.

neden bu kadar uğraşıyorsun ki, demek ki program win7 ile uyumlu değil, bazen şu saçma inadını anlayamıyorum :D 1 litrelik kaba zorla 2 litre su koymaya çalışıyorsun :lol:

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
programın xpde düzgün çalıştığını yazmışsın. ben ekran kartını-xp uyumlu driveri- xp uyumluluğuna aldığım halde program yüklendi ve sistemin tekrar açılışında mavi ekran felan geldi. demekki program windows7 ye uyumlu değilmiş. seninki de aynı şekilde uyumlu değil işte daha ne diye zorluyorsun ki??

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Direk Sistem Dosyalarının Yapısını Bozan Programlarda Bu tür Hatalar Alman Çok Normal

Gerçi Dandik İşletim Sistemi Filan Demişsin Ama Şu Ana Kadar Yapılmış En iyi işletim Sistemi Bana ve Bir Çoğuna Göre

İşletim Sisteminden Önce Sanada Bi Ayar Lazım!

Kısa Bir Hikaye Anlatim :

Askerde Bixi (Otomatik Ağır Silah) Atışları Var Bi tane Afyonlu Atıyor Atıyor Vuramıyor Hedefi Bölük Komutanıda Sürekli Ayarlıyor Elinde Takım Taklavat Silahı At Diyor Bixici Gene Vuramıyor Nişangahı Gene Ayarlıyor Gene Vuramıyor

En Sonunda Bölük Komutanı Bu Silahta Sorun Yok Atıcısında Sorun Var Diyor

Atıcısına(Nişancısı) 2 Çıt Sağ 3 Çıt Soldan Ve 2 Çıt ta Tepeden Vurdu Elindeki Nişangah Ayarı Aparatı ile :)
At Bakim Şimdi Dedi

Adam 20 Mermiyide Hedefe Topladı :)

Seninkide Aynı Hesap !

Sana göre mükemmel olması bana göre dandik olmadığı anlamına gelmek zorunda değil. :) Bana göre dandik olduğu konu çok ve bunları istediğim gibi söyleme hakkına sahibim.

şişşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşt

O konuyu ben de gördüm...

Hatta Başlıkta windows 7 diye verilmişti...

Ancak program Windows 7 için değil xp ve vista için yazılmış...

Windows 7 ye suç atmak yerine sırf görselliği arttıracağım diye kurduğun o tema programına suç bulsan daha iyi olur...

Windows 7 nin ilk betalarından bu yana kullanıyorum ve bu güne kadar kullandığım en stabil çalışan işletim sistemidir Windows 7...

http://www.stardock.com/products/mycolors/FAQ.asp#Q2

İyi o zaman. Üstteki bağlantıyı iyi oku. Böyle gözünüze sokmak gibi oluyor ama. :)

neden bu kadar uğraşıyorsun ki, demek ki program win7 ile uyumlu değil, bazen şu saçma inadını anlayamıyorum :D 1 litrelik kaba zorla 2 litre su koymaya çalışıyorsun :lol:

programın xpde düzgün çalıştığını yazmışsın. ben ekran kartını-xp uyumlu driveri- xp uyumluluğuna aldığım halde program yüklendi ve sistemin tekrar açılışında mavi ekran felan geldi. demekki program windows7 ye uyumlu değilmiş. seninki de aynı şekilde uyumlu değil işte daha ne diye zorluyorsun ki??

http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx

İşlemcinin vt desteği varsa kur xp modu orda çalıştır, programın sitesine windows 7 desteği yazmışlar ama windows 7 de test etmedikleri belli.

Onu da deneyeceğim ama önce neyin hata verdiğini bulmam lazım. Şimdi sanal makinede XP üzerinde deneyeceğim, ardından yine sanal makinede Windows 7 kurup deneyeceğim.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
gördüğüme mi inanayım yazılana mı, sen karar ver :D

Gördüğüne inanma ama her inandığını da görme.

Uğraşmam size saçma gelebilir, ben görsellik için uğraşmıyorum. Çok sevdiğim birinin en sevdiği renk yeşil, o sebeple yüklemek istemiştim. Şimdi çalıştığını görmek istiyorum çünkü size basit gelen şeyler bana göre çok önemli olabilir ve bu da bunlardan biri. Biz buna azim diyoruz, önceden de imkansız dediklerini başardım; şimdi de önümde engel yok kendi tembelliğimden başka.

Program gerçekten uyumsuz ise Windows 7 ile, o zaman bırakırım ama sitesinde yazıyorsa vardır bir bildikleri. Araştırmaya devam.

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
moderatör arkadaşlardan rica etsem konuyu kilitleyebilirler mi. çünkü az önce sözü geçen programı sorunsuz bir şekilde kurdum çalıştırdım ve kaldırdım. sistem win 7 pro. hiçbir terslik yok. ekran görüntüsü aşağıda. anlaşılan program win 7 uyumlu ama Jeaquares için aynı şeyi söyleyebilir miyiz bilmiyorum :lol:

greenqi.jpg

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
moderatör arkadaşlardan rica etsem konuyu kilitleyebilirler mi. çünkü az önce sözü geçen programı sorunsuz bir şekilde kurdum çalıştırdım ve kaldırdım. sistem win 7 pro. hiçbir terslik yok. ekran görüntüsü aşağıda. anlaşılan program win 7 uyumlu ama Jeaquares için aynı şeyi söyleyebilir miyiz bilmiyorum :lol:

greenqi.jpg

Sağ ol canım beni haklı çıkardığın için. :)

Şimdi nerede hata olduğunu araştırmak için daha bir şevkli çalışacağım. :)

Benim Windows 7 Ultimate.

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
- Alo? Polis mi? Bir ihbarda bulunacaktım. Forumda kavga çıktı.

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Sağ ol canım beni haklı çıkardığın için. :)

Şimdi nerede hata olduğunu araştırmak için daha bir şevkli çalışacağım. :)

Benim Windows 7 Ultimate.

he çalış tabi, mesela önce virüsleri bi kontrol et, sonra ön belleklerini, sonra indirdiğin kurulum dosyasını vs. bu inadın yüzünden bigün başına bi şey gelecek ama hadi bakalım hayırlısı :4: bu arada ultimate kullanan arkadaşlar da bir denerse, Jeaquaresi kendi inadıyla baş başa bırakabiliriz :lol:

snow fox

Profesör
Reaksiyon puanı
13
bence program Jequares ile uyumlu değil

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
he çalış tabi, mesela önce virüsleri bi kontrol et, sonra ön belleklerini, sonra indirdiğin kurulum dosyasını vs. bu inadın yüzünden bigün başına bi şey gelecek ama hadi bakalım hayırlısı :4: bu arada ultimate kullanan arkadaşlar da bir denerse, Jeaquaresi kendi inadıyla baş başa bırakabiliriz :lol:

Kişiden kişiye fark vardır Kemal. Bir şey istiyorsan bir şey vermelisin. Senin böyle cevaplar vermen açıkçası üzdü beni. Gözümde seni fazla büyütmüşüm sanırım. :)

Neyse, Ultimate kullanan arkadaşlar denerlerse iyi olacak. Belki bu sebepledir diyeceğim ama mantık hatası var, Ultimate en gelişmiş sürüm.

@ALMİ, bir şeyi bile değiştiremiyorsam yazık bana. Sen olduğun sürece de hep yazık olacak bana. :)

apocaliypse

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostum xp den sonra yazılmış en düzgün sistem win 7 dir
yaklaşok 3-4 aydır kullanıyorum hala bir problem görmedim ve kullanan arkadaşlarda da karşılaşmadım.senin bilgisayarında bir ve bir kaç programdan kaynaklı olabilir.win 7 kızmadan önce iyice bir araştır başka bir program yapmış olabilir.win 7 hata verdiğinde düzelmen için uyarıyor seni.her zaman sölerim en yi bilgigin programı kullanacaksın yaksa insan yapısı makinalar ve programlar farklı sonuçlar yaratabilir.

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Kişiden kişiye fark vardır Kemal. Bir şey istiyorsan bir şey vermelisin. Senin böyle cevaplar vermen açıkçası üzdü beni. Gözümde seni fazla büyütmüşüm sanırım. :)

açıkçası ben cevap vermedim, sadece programı kurdum denedim çalıştı ve bunu paylaştım. ben de seni linuxcu sanmıştım, şu cümlenden sonra kafamda soru işaretleri oluşturdun: "bir şey istiyorsan bir şey vermelisin" ??? ayrıca inadın konusunda sadece bu program için değil genel konuştum :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
dostum xp den sonra yazılmış en düzgün sistem win 7 dir
yaklaşok 3-4 aydır kullanıyorum hala bir problem görmedim ve kullanan arkadaşlarda da karşılaşmadım.senin bilgisayarında bir ve bir kaç programdan kaynaklı olabilir.win 7 kızmadan önce iyice bir araştır başka bir program yapmış olabilir.win 7 hata verdiğinde düzelmen için uyarıyor seni.her zaman sölerim en yi bilgigin programı kullanacaksın yaksa insan yapısı makinalar ve programlar farklı sonuçlar yaratabilir.

Windows 7'ye lanet okumamın sebebini kimse anlayamadı, anlaşıldı. Şimdi onu açıklamayacağım ama. Şu işi halledersem gönül rahatlığıyla utandırabilirim herkesi.

Başka bir program konusunu araştırıyorum. İlk seferde, önceden değiştirdiğim explorer.exe'nin hata verdiğini düşünmüştüm. Sonradan Uyumluluk Sihirbazı'nın sorun verdiğini düşündüm ama Windows 7'de çalıştığı sitesinde de yazıyordu zaten ve deneyen oldu. Şimdi de Ultimate'te sorun verdiğini düşünmeye başladım. Hemen bugün bulabileceğim bir şey olmayabilir. Bulacağımdan da bir o kadar eminim ama. :)

bu cümle kavga çıkartır :4:

Kimseyle sidik yarıştıramam desperado64. Dünyaya sidik yarıştırmaya gelmedim, sidik yarıştıranların arasından sıyrılıp onlara acıyarak gülümsemek için geldim. :)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60

Neyse, Ultimate kullanan arkadaşlar denerlerse iyi olacak. Belki bu sebepledir diyeceğim ama mantık hatası var, Ultimate en gelişmiş sürüm.

@ALMİ, bir şeyi bile değiştiremiyorsam yazık bana. Sen olduğun sürece de hep yazık olacak bana. :)
Jea tek ben değil herkes senin için aynı kelimeleri kullandı buda gösteriyorki sende problem var.

Evet bir arkadaşın söylediğin program senle uyumlu değil:D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
açıkçası ben cevap vermedim, sadece programı kurdum denedim çalıştı ve bunu paylaştım. ben de seni linuxcu sanmıştım, şu cümlenden sonra kafamda soru işaretleri oluşturdun: "bir şey istiyorsan bir şey vermelisin" ??? ayrıca inadın konusunda sadece bu program için değil genel konuştum :)

Cevap vermiyor musun? Bu konu altında sana ait olan mesajlar bu konuya verdiğin birer cevap değil midir?

Beni Linux'çu sanma o zaman. İki sistem de bilgisayarımda kurulu ve Linux-sever-önerir-kullanan bir insanım. Konunun Linux'la alakası olmadığı halde nasıl lafı benim Linux'çuluğuma getirdin, anlamış değilim. Linux'çu kavramı Windows ile boğuşmayan insan mı demektir? Ben Linux'la da Windows'la da boğuşurum, inadımdan değil; bir şeyleri öğrenebilmek için. Tabi siz bunu anlayamazsınız. Pek yaptığınız bir şey değil sanırım. Kör inadım yüzünden asla zarar görmedim. Eğer yanlış bir şeyde ısrar edersem o zaman zarar görürüm. Şu an bu programın neden hata verdiğini ısrarla merak etmem ve araştırmam bana en fazla 20 GB'lık bir veri kaybettirir.

"Bir şey istiyorsan bir şey vermelisin." sözü kendimeydi daha çok. Bir şey istiyorum, ne istiyorum? Kendimi geliştirmek istiyorum. Bir şey vermeliyim, ne veriyorum? Sizin beğenmediğiniz kör inadımı. :)

---------- saat 19:14 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:12 eklenmişti ----------

Jea tek ben değil herkes senin için aynı kelimeleri kullandı buda gösteriyorki sende problem var.

Evet bir arkadaşın söylediğin program senle uyumlu değil:D

Sürü psikolojisini ve bunun yokluğunun kaygısını taşımayan biriyim ALMİ. O sebeple inan ki herkesin hakkımda aynı ve benden farklı düşünmesi başıma ilk defa gelmiyor.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Temayı kullanmadan önce gerekli sistem dosyalarını yamaladınız mı?:)
Windows işletim sistemlerinde 3.parti temaları kullanabilmek için 3 adet sistem dosyasının yamalanmış olması gerekiyor. Bunlar; uxtheme.dll, themeui.dll, themeservice.dll.
İşinizi kolaylaştırmak adına bu işlemi otomatik yapan ufak bir yazılım link'i veriyorum.
http://www.speedyshare.com/files/20081746/UniversalThemePatcher_20090409.rar

Programın açılış ekranını az biraz Türkçe'leştirdim. Yapmanız gereken indirdiğiniz dosyadaki klasörü açıp, UniversalThemePatcher-x86 (yada 64 bit sistem kullnıyorsanız, x64) dosyasını yönetici haklarıyla çalıştırıp, resimdeki 3 dosyayı yamalayarak sistemi yeniden başlatmak.
e6ops0.jpg

Sonrasında dilediğiniz temayı yükler ve hiçbir hatayla karşılaşmazsınız.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Cevap vermiyor musun? Bu konu altında sana ait olan mesajlar bu konuya verdiğin birer cevap değil midir?

Beni Linux'çu sanma o zaman. İki sistem de bilgisayarımda kurulu ve Linux-sever-önerir-kullanan bir insanım. Konunun Linux'la alakası olmadığı halde nasıl lafı benim Linux'çuluğuma getirdin, anlamış değilim. Linux'çu kavramı Windows ile boğuşmayan insan mı demektir? Ben Linux'la da Windows'la da boğuşurum, inadımdan değil; bir şeyleri öğrenebilmek için. Tabi siz bunu anlayamazsınız. Pek yaptığınız bir şey değil sanırım. Kör inadım yüzünden asla zarar görmedim. Eğer yanlış bir şeyde ısrar edersem o zaman zarar görürüm. Şu an bu programın neden hata verdiğini ısrarla merak etmem ve araştırmam bana en fazla 20 GB'lık bir veri kaybettirir.

"Bir şey istiyorsan bir şey vermelisin." sözü kendimeydi daha çok. Bir şey istiyorum, ne istiyorum? Kendimi geliştirmek istiyorum. Bir şey vermeliyim, ne veriyorum? Sizin beğenmediğiniz kör inadımı. :)
Konunun Linux'la nasıl alakası yok.X firması bir program yapmış ve sen doğru düzgün yüklememişsin suçuda MS atıp daha doğrusu X firmasınında suçunu MS ye atıp Linuxçuluğunu konuşturuyorsun

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Temayı kullanmadan önce gerekli sistem dosyalarını yamaladınız mı?:)
Windows işletim sistemlerinde 3.parti temaları kullanabilmek için 3 adet sistem dosyasının yamalanmış olması gerekiyor. Bunlar; uxtheme.dll, themeui.dll, themeservice.dll.
İşinizi kolaylaştırmak adına bu işlemi otomatik yapan ufak bir yazılım link'i veriyorum.
http://www.speedyshare.com/files/20081746/UniversalThemePatcher_20090409.rar

Programın açılış ekranını az biraz Türkçe'leştirdim. Yapmanız gereken indirdiğiniz dosyadaki klasörü açıp, UniversalThemePatcher-x86 (yada 64 bit sistem kullnıyorsanız, x64) dosyasını yönetici haklarıyla çalıştırıp, resimdeki 3 dosyayı yamalayarak sistemi yeniden başlatmak.
e6ops0.jpg

Sonrasında dilediğiniz temayı yükler ve hiçbir hatayla karşılaşmazsınız.

O dosyaları tamamen unutmuşum. Ben onları bayağı bir kurcalamıştım. Sorun buradan da kaynaklanıyor olabilir. Sadece explorer.exe'yi değiştirmediğimi unutmuşum. :rolleyes:

Hemen deneyip sonuçları yazacağım, çok teşekkürler.

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43

birincisi o yazdıklarım cevap değil yorum, çünkü ortada bir soru yok :) ayrıca o yorumda yapabileceğin işlemleri yazdım, kızılacak bir şey değil.

olayın linuxla ne alakası var diyorsun, cümleyi yazdım sana, "bir şey istiyorsan bir şey vermelisin" bu özgür yazılım felsefesine aykırı bir cümle, ubuntuyu kurmak için ubuntuya ne verdin ki??? ordaki yorum bu sebepleydi. her neyse, ben elimden geleni yapıp programı denedim gerisi sana kalmış. kolay gelsin

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
O dosyaları tamamen unutmuşum. Ben onları bayağı bir kurcalamıştım. Sorun buradan da kaynaklanıyor olabilir. Sadece explorer.exe'yi değiştirmediğimi unutmuşum. :rolleyes:

Hemen deneyip sonuçları yazacağım, çok teşekkürler.
Eee başlık değişmeli Lanet olası ben olmalı:D:D:D:D:D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
birincisi o yazdıklarım cevap değil yorum, çünkü ortada bir soru yok :) ayrıca o yorumda yapabileceğin işlemleri yazdım, kızılacak bir şey değil.

olayın linuxla ne alakası var diyorsun, cümleyi yazdım sana, "bir şey istiyorsan bir şey vermelisin" bu özgür yazılım felsefesine aykırı bir cümle, ubuntuyu kurmak için ubuntuya ne verdin ki??? ordaki yorum bu sebepleydi. her neyse, ben elimden geleni yapıp programı denedim gerisi sana kalmış. kolay gelsin

O sözü Ubuntu veya özgür yazılım felsefesiyle nasıl bağdaştırdın, anlayamadım. Bir şeyi elde etmek için, mesela sınavdan yüksek alman için çalışman, yani zamanını vermen gerekmez mi? Ben bunu kastederek söylemiştim, ben de bu işi başarmak için inat ediyorum işte demeye getirmiştim ama konuyu nerelere getirdin.

Kusura bakma ama kimseyle oturup da özgür yazılım felsefesini tartışacak halim yok.

acuster

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ya ben sizin sorununuzu anlamadım Şimdi sanıyorum Jaq'a Laf vurunca para kazanmıyosunuz öyle dimi.
Yoksa Yoksa
Microsoft size para veriyor dimi Windows 7'ye laf atanlara karşı çıkın diye tıpkı Pardusun mill işletim sistemi olması gibi.Lütfen benide saadet zincirine alında bende para kazanayum.
Forumdaki çoğu demekki sistemlerinde bir hata oldumu direk formatı çakıp hatanın ne olduğunu bulmaya çalışmaya çalışmassanız.
Ama bunu bir başkasının yapması niye sizi çileden çıkarıyor Egolarını anca böyle'mi tatmin ediyorsunuz sizin yapamadığınızı yapan birine laf atarak.
Bu arada Konuyu kimin açtığına bakıp direk kavga çıkarmaya girenleri:clap:
alkışlıyorum yardım için girenleride kınıyorum:thumbdown::thumbdown:.
:tongue::tongue::tongue::tongue::tongue::tongue::tongue::tongue::tongue::tongue: