Bendeki Windows7'de de oluyor arada bir bu explorer.exe çökmesi. O yüzden nasıl sinirlendiğini anlayabiliyorum Jeaquares :4: (Beyninde bir zonklama oluyor ve monitöre kafa atası geliyor insanın) :mrgreen: Sistemi kapatmadan Çetrefilli yollar deneyerek explorer.exe'yi tekrar çalıştırabiliyoruz tabi.
Neyse konuya gelelim; Programın setup dosyasını "Yönetici olarak çalıştır" la aç ve kur sonrada kurulan programı Winxp uyumluluk modunda çalıştır. Bunu denemediysen bi dene bence.
Teşekkürler.
windows 7 de explorer dahil çalışan birçok işlem "çalışamyı durdurdu" uyarısı vererek kapandı.
Mecburen kendi bildiğim arayüze döndüm![]()
Bilgisayar biraz erkek işi olunca![]()
Windows 7 lanetlik bir durumu haketmiyor ayrıcaGörmemişim o mesajını rise.Hiçbir şey çalıştıramayınca nasıl delirdim, tahmin etmişsindir. Bir de düzeltmesi zor oldu. Diğer oturum için yönetici yetkisi alma kısmında kafayı yiyecektik.
Windows 7 lanetlik bir durumu haketmiyor ayrıca
Windows 7 hakkında söylenen bir cümle herşeyi açıklıyor :
Windows 7 First 'Self-Healing' OS
Burdan buyrun lütfen :
Ne kadar yerin dibine de soksanız, lanetleseniz ve kullanmasanızda KRAL Windows =)
Diğer bir çok sisteme bakarak rahatça şunu söyleyebiliriz:
Güldürme beni rise. Bu Troubleshoot saçmalığı sadece Microsoft'un bilgi toplamasına yarıyor gibi. Bir gün bile buradan sorunumu halledemedim ben. Bak yaşadığım sorunda tüm çökme mesajlarında bildirme yaptım ama ne geçti elime? Yine açıp Google'ı hata kodunu yazarak hallediyor insan işini.
Sadece bu sorunda da değil, genel olarak tüm sorunlarda bu oluyor. Microsoft'un da artık kendisini kandırmaması gerekiyor. Windows temel mantığında sorunları olan bir sistem.
Diğer bir çok sisteme bakarak rahatça şunu söyleyebiliriz:
Windows 7 de şu ana kadar çözülemeyen genel sorun yok denilecek kadar az.
Bildirim yaptığınızda anında çözüm gelmesi ise mantığa ters düşer.
Oradaki çalışanlar sadece bizim bildirimlerimizle ilgilenseler haklısın, fakat yok böyle bir şey. Anında çözüm dersane hocasından bile gelmez![]()
Jea gelen geçen sana Osmanlıyı vurup çıkıyor ne oldu sana?![]()
Demek ki build 6519 veya 6801 yükleseydin Windowsa bir daha selam vermezdin.Anında cevap gelmesinden bahsetmiyorum ben rise. Bu bildirim saçmalığının işime hiç yaramadığından bahsediyorum. Zaten sorun da bu değil, yine kendi çabalarımla düzeltiyorum bazı şeyleri.
Sorun temel mantığı rise. Linux'la karşılaştırmak gibi olacak ama kendi içinde eleştirdiğimde "hakaret etti" deniliyor, o sebeple karşılaştırma yapıyorum.
Linux'ta asla bir dosyaya veya gruba bağlı olarak çökme yaşamazsınız. Program çöker ama sistemin elini kolunu bağlamaz, özelleştirirken ayarlarını bozarsın ama veri kaybetmeden aynı sistemi geri getirirsin. Windows'ta ise exe'lere bağlısın, en küçük hatanda exe olayını kaybedebilir ve en temel işlevleri kullanamayabilirsin.
windows xp eski diye Stardock gibi firmalar türedi milet tema falan kuruyor kullanıyordu ama windows 7 den ne kadar çabuk sıkılıp Stardock MyColor gibi zımbırtı programlar kullanmaya başladınbu kadar çok sıkılma adamlar taş gibi sistem yapmışlar kullandığın programlara dikkat edersen hiçbir sorun yaşamazssın kolya gelsin
Demek ki build 6519 veya 6801 yükleseydin Windowsa bir daha selam vermezdin.
Benim mantığım da şu:
HDD ten ses gelmediği sürece 1(bir) byte bile veri kaybınız olmaz,
Yedeklemesi var, DVD yi takıp onarması var, orjinal dosyaları yerine koyarak sistemi tekrar canlandırma var.
Kısaca Windowsta hep var oğlu var![]()
Senin beyninin görmek istemiyorum bu konu her şeyi anlatıyor.Sadece MS yi kötülemek için açılmış bir konu yoksa bu konuda yardım alma amacın yok.Bana çakılan Osmanlıları da bir sen görüyorsun herhalde.
Konu 2'li atışmalara dönmesin lütfen.Bilgi veya fikir paylaşacaksan konuş ALMİ, yoksa tavsiyemi bir kere daha oku: Ağzını çok açma, beynin görünüyor.
Senin beyninin görmek istemiyorum bu konu her şeyi anlatıyor.Sadece MS yi kötülemek için açılmış bir konu yoksa bu konuda yardım alma amacın yok.
HDD ten ses gelmediği sürece 1(bir) byte bile veri kaybınız olmaz,
Dış etkenlerden değil, yazılımsal ve kasa içi donanım arızalarından yola çıkarak bunu söyledim.Aslında bu pek te doğru bir tespit değil. HDD yi yeterince güçlü bir subwoofer kolonunun yanına koyarsanız, hiçbir ses çıkarmamasına rağmen HDD üzerinde ne var ne yok, herşey silinir.
Dış etkenlerden değil, yazılımsal ve kasa içi donanım arızalarından yola çıkarak bunu söyledim.
Aksi halde sarsıntı, manyetik alan gibi dış etkenler HDD i erken emekli eder![]()