Lanet Olası Windows 7!

SeCr3TiVe

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
O değilde eskiden forum tartışmaları Siyaset ve Dini bölümde oluyordu :D Teknoloji bölümüne kayması çok iyi olmuş

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bendeki Windows7'de de oluyor arada bir bu explorer.exe çökmesi. O yüzden nasıl sinirlendiğini anlayabiliyorum Jeaquares :4: (Beyninde bir zonklama oluyor ve monitöre kafa atası geliyor insanın) :mrgreen: Sistemi kapatmadan Çetrefilli yollar deneyerek explorer.exe'yi tekrar çalıştırabiliyoruz tabi.

Neyse konuya gelelim; Programın setup dosyasını "Yönetici olarak çalıştır" la aç ve kur sonrada kurulan programı Winxp uyumluluk modunda çalıştır. Bunu denemediysen bi dene bence.

Zaten Uyumluluk Sihirbazı'nda var bir şey gibi çünkü ilk seferinde ilk olarak o çökmüştü. Şimdi bakınıyorum biraz, olmadı XP'yi sanal makinede kurup deneyeceğim. Hata kodlarını filan araştırıyorum, bir şeyler çıkarsa paylaşırım forumda da.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
30-12-2009, 17:28

Teşekkürler.
windows 7 de explorer dahil çalışan birçok işlem "çalışamyı durdurdu" uyarısı vererek kapandı.
Mecburen kendi bildiğim arayüze döndüm :)

Bu konuda ilk elden deneyip değerlendirmiştik :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
30-12-2009, 17:28

Bu konuda ilk elden deneyip değerlendirmiştik :)

Görmemişim o mesajını rise. :) Hiçbir şey çalıştıramayınca nasıl delirdim, tahmin etmişsindir. Bir de düzeltmesi zor oldu. Diğer oturum için yönetici yetkisi alma kısmında kafayı yiyecektik.

Bilgisayar biraz erkek işi olunca :cool:

Takarsın CD'yi basarsın formatı.

Bilgisayar biraz kız işi olunca uğraşırsın saatlerce, halledersin sorunu, bir de bildirirsin Microsoft'a. :)

SeCr3TiVe

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Hatta Microsoft'tan eleman yollayın demeye kadar bile gider olay :D

Reaksiyon puanı
189
İşletim sisteminizi, ona ince ayar yapabilecek kadar iyi tanıyorsanız zaten sorun pek yaşamıyorsunuz. Bunun windows veya linux olması bir şeyi değiştirmez. Ben yıllardır işimi windows ağırlıklı sistemler üzerinden görüyorum. (Sunucu veya istemci) Windows'lar biraz gıcıktır evet microsoft tarafını biraz iyi bilmek gerekiyor. Sistem izinleri dosya sistemi yapısı falan filan. O yüzden bir anlık kızgınlıkta insanın aklına hiçbir şey gelmeyebiliyor. Sadece sakin düşünmek ve microsoft'un bakış açısı ile bakmak gerekiyor :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Görmemişim o mesajını rise. :) Hiçbir şey çalıştıramayınca nasıl delirdim, tahmin etmişsindir. Bir de düzeltmesi zor oldu. Diğer oturum için yönetici yetkisi alma kısmında kafayı yiyecektik.
Windows 7 lanetlik bir durumu haketmiyor ayrıca :)
Windows 7 hakkında söylenen bir cümle herşeyi açıklıyor :
Windows 7 First 'Self-Healing' OS

Burdan buyrun lütfen :

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Jea bu konuda bilgini ispat ettin daha ne demeli bilmiyorum....

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Windows 7 lanetlik bir durumu haketmiyor ayrıca :)
Windows 7 hakkında söylenen bir cümle herşeyi açıklıyor :
Windows 7 First 'Self-Healing' OS

Burdan buyrun lütfen :

:D

Güldürme beni rise. Bu Troubleshoot saçmalığı sadece Microsoft'un bilgi toplamasına yarıyor gibi. Bir gün bile buradan sorunumu halledemedim ben. Bak yaşadığım sorunda tüm çökme mesajlarında bildirme yaptım ama ne geçti elime? Yine açıp Google'ı hata kodunu yazarak hallediyor insan işini.

Sadece bu sorunda da değil, genel olarak tüm sorunlarda bu oluyor. Microsoft'un da artık kendisini kandırmaması gerekiyor. Windows temel mantığında sorunları olan bir sistem.

SeCr3TiVe

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Ne kadar yerin dibine de soksanız, lanetleseniz ve kullanmasanızda KRAL Windows =)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ne kadar yerin dibine de soksanız, lanetleseniz ve kullanmasanızda KRAL Windows =)

Yerin dibine de sokuyorum, lanetliyorum da ve sandığının aksine yıllardır kullanıyorum da. Bırak da olsun o kadarcık. :)

EULA'da "Windows'u yerin dibine sokamazsınız." diye bir madde mi varmış? :rolleyes:

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
old same technology-----broken promises

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
:D

Güldürme beni rise. Bu Troubleshoot saçmalığı sadece Microsoft'un bilgi toplamasına yarıyor gibi. Bir gün bile buradan sorunumu halledemedim ben. Bak yaşadığım sorunda tüm çökme mesajlarında bildirme yaptım ama ne geçti elime? Yine açıp Google'ı hata kodunu yazarak hallediyor insan işini.

Sadece bu sorunda da değil, genel olarak tüm sorunlarda bu oluyor. Microsoft'un da artık kendisini kandırmaması gerekiyor. Windows temel mantığında sorunları olan bir sistem.
Diğer bir çok sisteme bakarak rahatça şunu söyleyebiliriz:
Windows 7 de şu ana kadar çözülemeyen genel sorun yok denilecek kadar az.
Bildirim yaptığınızda anında çözüm gelmesi ise mantığa ters düşer.
Oradaki çalışanlar sadece bizim bildirimlerimizle ilgilenseler haklısın, fakat yok böyle bir şey. Anında çözüm dersane hocasından bile gelmez :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Diğer bir çok sisteme bakarak rahatça şunu söyleyebiliriz:
Windows 7 de şu ana kadar çözülemeyen genel sorun yok denilecek kadar az.
Bildirim yaptığınızda anında çözüm gelmesi ise mantığa ters düşer.
Oradaki çalışanlar sadece bizim bildirimlerimizle ilgilenseler haklısın, fakat yok böyle bir şey. Anında çözüm dersane hocasından bile gelmez :)

Anında cevap gelmesinden bahsetmiyorum ben rise. Bu bildirim saçmalığının işime hiç yaramadığından bahsediyorum. Zaten sorun da bu değil, yine kendi çabalarımla düzeltiyorum bazı şeyleri.

Sorun temel mantığı rise. Linux'la karşılaştırmak gibi olacak ama kendi içinde eleştirdiğimde "hakaret etti" deniliyor, o sebeple karşılaştırma yapıyorum.

Linux'ta asla bir dosyaya veya gruba bağlı olarak çökme yaşamazsınız. Program çöker ama sistemin elini kolunu bağlamaz, özelleştirirken ayarlarını bozarsın ama veri kaybetmeden aynı sistemi geri getirirsin. Windows'ta ise exe'lere bağlısın, en küçük hatanda exe olayını kaybedebilir ve en temel işlevleri kullanamayabilirsin.

punisher89

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bende w7 coder'larının yerinde olsam seni mahkemeye verip, sürüm sürüm süründürürdüm. Adamların işletim sistemlerine sövdüğün gerçeği vicdanını asla rahat bırakmayacak.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Jea gelen geçen sana Osmanlıyı vurup çıkıyor ne oldu sana?:D:D:D:D:D:D:D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Jea gelen geçen sana Osmanlıyı vurup çıkıyor ne oldu sana?:D:D:D:D:D:D:D

Bana çakılan Osmanlıları da bir sen görüyorsun herhalde. :)

Konu 2'li atışmalara dönmesin lütfen. :) Bilgi veya fikir paylaşacaksan konuş ALMİ, yoksa tavsiyemi bir kere daha oku: Ağzını çok açma, beynin görünüyor.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
windows xp eski diye Stardock gibi firmalar türedi milet tema falan kuruyor kullanıyordu ama windows 7 den ne kadar çabuk sıkılıp Stardock MyColor gibi zımbırtı programlar kullanmaya başladın :) bu kadar çok sıkılma adamlar taş gibi sistem yapmışlar kullandığın programlara dikkat edersen hiçbir sorun yaşamazssın kolya gelsin

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Anında cevap gelmesinden bahsetmiyorum ben rise. Bu bildirim saçmalığının işime hiç yaramadığından bahsediyorum. Zaten sorun da bu değil, yine kendi çabalarımla düzeltiyorum bazı şeyleri.

Sorun temel mantığı rise. Linux'la karşılaştırmak gibi olacak ama kendi içinde eleştirdiğimde "hakaret etti" deniliyor, o sebeple karşılaştırma yapıyorum.

Linux'ta asla bir dosyaya veya gruba bağlı olarak çökme yaşamazsınız. Program çöker ama sistemin elini kolunu bağlamaz, özelleştirirken ayarlarını bozarsın ama veri kaybetmeden aynı sistemi geri getirirsin. Windows'ta ise exe'lere bağlısın, en küçük hatanda exe olayını kaybedebilir ve en temel işlevleri kullanamayabilirsin.
Demek ki build 6519 veya 6801 yükleseydin Windowsa bir daha selam vermezdin.
Benim mantığım da şu:
HDD ten ses gelmediği sürece 1(bir) byte bile veri kaybınız olmaz,
Yedeklemesi var, DVD yi takıp onarması var, orjinal dosyaları yerine koyarak sistemi tekrar canlandırma var.
Kısaca Windowsta hep var oğlu var :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
windows xp eski diye Stardock gibi firmalar türedi milet tema falan kuruyor kullanıyordu ama windows 7 den ne kadar çabuk sıkılıp Stardock MyColor gibi zımbırtı programlar kullanmaya başladın :) bu kadar çok sıkılma adamlar taş gibi sistem yapmışlar kullandığın programlara dikkat edersen hiçbir sorun yaşamazssın kolya gelsin

Sıkılmayla alakası yok. Gördüğüm programları denerim. Windows görünümü sadedir yoksa bende.

---------- saat 16:19 eklendi ---------- önceki mesaj saat 16:17 eklenmişti ----------

Demek ki build 6519 veya 6801 yükleseydin Windowsa bir daha selam vermezdin.
Benim mantığım da şu:
Yedeklemesi var, DVD yi takıp onarması var, orjinal dosyaları yerine koyarak sistemi tekrar canlandırma var.
Kısaca Windowsta hep var oğlu var :)

Windows'a selam vermeme durumum ne zaman olacak, biliyor musun? Okulum bittiğinde.

Ben sabırsız veya çabuk vazgeçen biri değilim. İnadına her çıkardığı hatayla uğraşırım. Windows'tan korkmuyorum kısacası. Sistemimi de her halükarda kurcalarım. :)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Bana çakılan Osmanlıları da bir sen görüyorsun herhalde. :)

Konu 2'li atışmalara dönmesin lütfen. :) Bilgi veya fikir paylaşacaksan konuş ALMİ, yoksa tavsiyemi bir kere daha oku: Ağzını çok açma, beynin görünüyor.
Senin beyninin görmek istemiyorum bu konu her şeyi anlatıyor.Sadece MS yi kötülemek için açılmış bir konu yoksa bu konuda yardım alma amacın yok.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Senin beyninin görmek istemiyorum bu konu her şeyi anlatıyor.Sadece MS yi kötülemek için açılmış bir konu yoksa bu konuda yardım alma amacın yok.

Yardım alma amacım vardı, sonra hallettik.

Başka sorun(un)? :)

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201

Aslında bu pek te doğru bir tespit değil. HDD yi yeterince güçlü bir subwoofer kolonunun yanına koyarsanız, hiçbir ses çıkarmamasına rağmen HDD üzerinde ne var ne yok, herşey silinir.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Aslında bu pek te doğru bir tespit değil. HDD yi yeterince güçlü bir subwoofer kolonunun yanına koyarsanız, hiçbir ses çıkarmamasına rağmen HDD üzerinde ne var ne yok, herşey silinir.
Dış etkenlerden değil, yazılımsal ve kasa içi donanım arızalarından yola çıkarak bunu söyledim.
Aksi halde sarsıntı, manyetik alan gibi dış etkenler HDD i erken emekli eder :)

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Dış etkenlerden değil, yazılımsal ve kasa içi donanım arızalarından yola çıkarak bunu söyledim.
Aksi halde sarsıntı, manyetik alan gibi dış etkenler HDD i erken emekli eder :)

Hmm, ben dış etkenleri de hesaba kattığını düşünmüştüm, şimdi anlaşıldı. :thumbup1:

_taha

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Yorum yok.. Windows 7 den nasibini alamamış birisi :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
rise, 3. kez çöktü XP SP3 uyumluluğunda. Ve şu an simgelerin de yarısı Think Green simgesi, yarısı normal Aero simgesi.

Uyumlulukla da alakası yokmuş. Nerede hata verdiğini anlayamıyorum. Ve dediğim gibi Win + R kombinasyonu da işe yaramıyor. Yani sistem resmen kullanılamaz hale geliyor. Hala haklıyım ve haklı olduğumu görmek hoşuma gitmiyor. Çalıştırabilmeliyim o programı.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Direk Sistem Dosyalarının Yapısını Bozan Programlarda Bu tür Hatalar Alman Çok Normal

Gerçi Dandik İşletim Sistemi Filan Demişsin Ama Şu Ana Kadar Yapılmış En iyi işletim Sistemi Bana ve Bir Çoğuna Göre

İşletim Sisteminden Önce Sanada Bi Ayar Lazım!

Kısa Bir Hikaye Anlatim :

Askerde Bixi (Otomatik Ağır Silah) Atışları Var Bi tane Afyonlu Atıyor Atıyor Vuramıyor Hedefi Bölük Komutanıda Sürekli Ayarlıyor Elinde Takım Taklavat Silahı At Diyor Bixici Gene Vuramıyor Nişangahı Gene Ayarlıyor Gene Vuramıyor

En Sonunda Bölük Komutanı Bu Silahta Sorun Yok Atıcısında Sorun Var Diyor

Atıcısına(Nişancısı) 2 Çıt Sağ 3 Çıt Soldan Ve 2 Çıt ta Tepeden Vurdu Elindeki Nişangah Ayarı Aparatı ile :)
At Bakim Şimdi Dedi

Adam 20 Mermiyide Hedefe Topladı :)

Seninkide Aynı Hesap !