Lan kablosuyla iki pc yi birbirine bağlama yardim!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dot4n
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dot4n

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar elimde lan kablousu var iki pc yi birbirine bağlamak istiyorum fakat sanırım ağ kurmamız gerekiyor bu konuyu beceremedim.Bilgisayarlardan biri xp diğeri win 7.Yardım ederseniz çok sevinirim.Modemden bağlantı istemiyorum veya uzaktan bağlantı şimdiden teşekkürler.

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Arkadaşlar elimde lan kablousu var iki pc yi birbirine bağlamak istiyorum fakat sanırım ağ kurmamız gerekiyor bu konuyu beceremedim.Bilgisayarlardan biri xp diğeri win 7.Yardım ederseniz çok sevinirim.Modemden bağlantı istemiyorum veya uzaktan bağlantı şimdiden teşekkürler.

Bence iki versiyonları güncellemelisin. Benimde takıldığım konu buydu w10 yükledim sıkıntım yok şuan.

dot4n

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herhangi bir ağ kurmak zorunda kalmadın mı direk kabloyu takınca bağlandılar mı nasıl oldu :/

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Yok kalmadım. Paylaşım verdim başkada bişey yok

dot4n

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Paylaşımı nasıl verdin peki sanırım ben bu konuda da sıkıntı yaşıyor olabilirim.İnternette tam net bir bilgi yok cünkü.Ağdan ip atıyın diyorlar yinede olmuyor yani.

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Eskiden olsa cross ethernet kablo kullanman gerekirdi ama artık günümüz bilgisayarlarının ethernet kartları düz bağlantıyla da birbirini görebiliyorlar. Dosya paylaşımı yapmak istiyorsan USB'den bile hızlı olabilir bu yöntem eğer birbirine bağlanacak iki bilgisayarda 10/100/1000 bir karta sahipse.. Şimdi iki bilgisayarı ethernet üzerinden bağladın ama IP'de sorun yaşıyorsun bu durumda "sorun gider" kısmına tıklayarak otomatik yapılandırma sonucunda sorunsuz bir şekilde bağlanacaklardır sonrasında ise denetim masasından dosya paylaşım kısmına gelip gerekli ayarları açtığın zaman iki bilgisayar arası rahat ve hızlı bir şekilde veri transferi yapabilirsin. (öncesinde bende denemiştim gayet hızlı saniyede 50mb ve üzerinde veri aktarımı gerçektirebiliyorsun)

dot4n

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hayır hocam degil.sadece birinde xp kurulu

- - - Mesaj Güncellendi - - -

sorun gider yaptıgım zaman herhangibi bir sorun bulunamadı diyor.Bu arada biz oyun oynamak icin deniyoruz bu yöntemi dosya paylaşımı açmamamız mı gerekiyor yinede. ?

Reaksiyon puanı
16,128
xp home varsa görmez xp pro ve xp pro,vista home premium,7 homepremium,8 pro,8.1 pro ve 10 pro gerek bunun için xp-home ile olmaz.

Reaksiyon puanı
16,128
o zaman çapraz çakılı cat5 ile deneyin öyle olur.

dot4n

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
denedik hocam yine aynı görmüyor.

SemihTR123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1.Bilgisayarın büyük ihtimalle lan girişi arızalı
2.bilgisayarınız eski
3.işletim sistemleri birbiriyle uyuşmuyor
4.dosya paylaşımını açamamışsız
5.lan kablosu bozuk
Kardeş bunlardan dene çözüm olmassa bilgisayarcıya götür.