Kurandaki çelişkilere örnekler.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mars
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mars

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hac suresi 47 ayet

47. Bir de senden acele azap istiyorlar. Halbuki Allah asla va'dinden caymaz. Şüphesiz Rabbinin nezdinde bir gün, sizin saydığınız bin yıl gibidir.

Secde suresi 5 ayet;
5. Gökten yere kadar bütün işleri Allah yürütür. Sonra bu işler, süresi sizin hesabınızla bin yıl olan bir günde ona yükselir.

Mearic suresi 4 ayet

4. Melekler ve Ruh (Cebrail), süresi elli bin yıl tutan bir günde ona yükselip çıkarlar.
Şimdi sorumuzu soralım.

Allah katında bir gün 1000 yıl mıdır,yoksa 50000 yılmıdır?

Naziat suresi 27-30 ayetler.

27. (Ey inkarcılar!) Sizi yaratmak mı daha zor, yoksa göğü yaratmak mı? Onu Allah kurmuştur.

28. Onu yükseltmiş ve ona düzen ve âhenk vermiştir.

29. O göğün gecesini karanlık yaptı, ışığını da çıkardı.

30. Ardından yeri düzenleyip döşedi.

Bakara suresi 29 ayet.

29. O, yeryüzünde olanların hepsini sizin için yaratan, sonra göğe yönelip onları yedi gök halinde düzenleyendir. O, her şeyi hakkıyla bilendir.

Soruyorum.

Önce yartılan yermidir?Yoksa gökmüdür?Bu ayetler birbiriyle çelişmiyormu?

İnsan neyden yaratılmıştır? Kan pıhtısından mı? sudan mı? , balçıktan mı? , topraktan mı? , hiçbir şeyden mi?(19:67)

E.Hamdi Yazır.
Alak suresi 1-2 ayetler
1. Oku O yaratan Rabbinin adıyla!

2. İnsanı bir kan pıhtısından yarattı! (kan pıhtısından yaratmış)

30. İnkar edenler, göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi? Hâlâ inanmayacaklar mı? (sudan yaratmış)

Nur suresi 45 ayet
45. Allah bütün canlıları sudan yarattı. İşte bunlardan bir kısmı karnı üzerinde sürünür, kimi iki ayak üzerinde yürür, kimisi dört ayak üzerinde yürür. Allah dilediğini yaratır. Çünkü Allah her şeye hakkıyla gücü yetendir. (yine sudan yaratma mavalı)

Furkan suresi 54 ayet
54. O, sudan bir insan yaratıp ondan soy sop ve hısımlık meydana getirendir. Rabbin her şeye hakkıyla gücü yetendir. (bidaha sudan yaratma mavalı)

Hicr suresi 26 ayet
26. Andolsun, biz insanı kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş bir balçıktan yarattık. (şimdide balçıktan yaratmış)

67. İnsan, daha önce hiçbir şey değil iken kendisini yarattığımızı düşünmez mi?(hiçbirşeyden yaratma mavalı-nasıl oluyor bana sormayın :} inananlar biliyordur.Bi zahmet anlatsınlarda bizde anlayalım.)

Kuran ayetlerden oluşur.İnanıldığına göre ayetler Allahın sözüymüş.Demekki kuranda yazan her şey Allahın sözü olmalı.Zira aksi düşünülemez.
Peki ben size araya muhammedin sokuşturduğu sözlere örnekler versem ne dersiniz?

Mesela Fatiha suresi Allaha ait değildir dersem ne dersiniz?

Mesela Hud suresinin 2.ayetinin Allahın sözü olmayıp,Muhammedin sözü olduğunu söylersem ne dersiniz?
İnanmazsanız ayete birlikte bakalım?

Hud suresi 2 ayet

2. şöyle ki, Allah'tan başkasına kul olmayın! Ben size O'nun tarafından müjdelemek ve uyarmak için gönderilmiş bir peygamberim!

şimdi soruyorum bu ayet Allaha ait olabilir mi?
Bu düpedüz Muhammedin söylediği bir sözdür.

Başka bir ayet daha konuyu açıklamaya yardımcı olacaktır.

Zariyat 50-51

50. "O halde hemen Allah'a kaçın; haberiniz olsun ki, ben size ondan gelen açık bir uyarıcıyım.

51. Allah'la beraber başka bir tanrı uydurmayın; haberiniz olsun ki ben size ondan gelen açık bir uyarıcıyım.

Yukarıda verdiğim iki ayette Muhammedin mübarek ağzından çıkmıştır.Peki Allaha ait olmayan bu ayetlerin Kuranda işi ne?

Yoksa Kuran Muhammedin bir uydurması mı?

Zaman buldukça çelişlere örnek vermeye devam edeceğim.Sürç-ü lisan ettiisem affola...

efekan258

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ne biçim konuşmalar lan bunlar...Töbeeeeeee !!!

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bir kere maksatlı ifadeler kullanmışsın..

Birincisi parantez içindeki ifadelerinle küçümser dalga geçer gibi yansıtmışsın;

Gayrı ciddi bir yazı olduğu için sorularına yanıt vermeyeceğim..

Nitekim saygı göstermeyip böyle alaycı bir şekilde ele alınan hassas bir konuda sana söylenecek tek şey var;

Aldığın nefes kadar yakın olan ölüm, tebessüm ettiğinde öğreneceksin..

ofluhalim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba.Evvela şunu söyliyeyim sana Muhammed diye basitçe kullandığın isim.Hz.Muhammed S.V efendimizdir.Dikkat et gerizekalılık yapma.Daha sonra yav sen kimsinki kuran-i kerimi eleştiriyorsun.Sen manyakmısın yoksa provokatör mü.Lütfen editörler bu konuyu kilitleyin ve silin kavgaya sebebiyet vermektedir.Baki selamlar

doesluck

Profesör
Reaksiyon puanı
1
neyle dalga geçtiğinin farkında ol.. dinsizliğini gösterip kendini konuşturma.. cezan kesildiği zamana kadar konuşabilirsin tabi. .. !!! !!! !!!

olympuskiller

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bİraz saygı duyun be biraz.Şurda efendiliğimizi korumaya çalışıyoruz ,bir insan seviyesini bu kadar düşürmemeli kopyala-yapıştır ve inananlara saygısızlıktan başka hünerleriniz vardır umarım

ulvi_kcky

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bu yazdıklarını ordan burdan okudun ama hiç Kur-an'ı Kerim'i açıp surelerin tamamını okudun mu?

Şu anda hangi surede geçiyordu hatırlamıyordum ama "namaz kılmayınız" yazıyordu. Tek burayı okursak Allah namaz kılmayın demiş diğer ayetlerde de kılın demiş nasıl olur diye afallarız. Ama ayetin tamamını okuduğumuzda "içkiliyken namaz kılmayınız" diye emredildiğini fark ederiz.

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ofluhalim dedi ki:
Merhaba.Evvela şunu söyliyeyim sana Muhammed diye basitçe kullandığın isim.Hz.Muhammed S.V efendimizdir.Dikkat et gerizekalılık yapma.Daha sonra yav sen kimsinki kuran-i kerimi eleştiriyorsun.Sen manyakmısın yoksa provokatör mü.Lütfen editörler bu konuyu kilitleyin ve silin kavgaya sebebiyet vermektedir.Baki selamlar

amaç zaten bulandırmak, sakin olmakta fayda var.. Bilsem ki gerçekten öğrenmek amaçlı yazıyor gerekeni söylerim de.. Amacı sadece dalga geçip ortalığı bulandırmak olan bu beşere söylenecek birşey yok..

O yüzden gaza gelmeyiniz..

mustekin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yukarıda sorduğun sorular merakının neticesiyse şöyle söyleyeyim türkçe meal üzerinden gidersen bu tip konularda yanılırsın. Mesela gök kelimesi için kullanılan başka kelimeler mealde sadece gökyüzü anlamında kullanılmış olabilir.
Zaman mevzusuna gelince. zamanın göreceliğini zannederim bilirsin , bunun dışında saat kavramının gezegenden gezegene değişeceğinide, ayrıca farklı boyutlarda zamanın farklı olabileceğinide göz önüne alırsak zannederim mesele biraz aydınlanmış olur. Ki ben edebiyatçıyım beni tanıyan arkadaşlar vardır forumda ben bile bu meseleyi mantıkla açıklaya biliyorsam tanımıyorum ama zannederim sende uğraşsan yaparsın. Biraz gayret.

Gel gelelim ikinci ihtimale. Amacın sadece kafa karıştırmaksa ve kalplerde şüphe uyandırmaksa imanın olduğu yerde şüphe olmaz.

3. ihtimal ortalığı karıştırma niyetindeysen buradan sana ekmek çok çıkmaz. Bu forumda inanan inanmayan herkes birbirinin inancına saygılıdır. Yanılıyorsam biri düzeltsin.

Mars

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oflu

verecek cevabın yokmu?
Sorular gayet açık.Kaynak İnandığın dinin kitabı.
Belki günde 5 vakit namaz kılıyorsun.Belkide hacca gitmeyi düşünüyorsun.24 saatini meşkul eden böyle bir konuda söyleyecek birşeylerin olmalı değilmi?Cevabını beklerim.

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
mustekin dedi ki:
Yukarıda sorduğun sorular merakının neticesiyse şöyle söyleyeyim türkçe meal üzerinden gidersen bu tip konularda yanılırsın. Mesela gök kelimesi için kullanılan başka kelimeler mealde sadece gökyüzü anlamında kullanılmış olabilir.
Zaman mevzusuna gelince. zamanın göreceliğini zannederim bilirsin , bunun dışında saat kavramının gezegenden gezegene değişeceğinide, ayrıca farklı boyutlarda zamanın farklı olabileceğinide göz önüne alırsak zannederim mesele biraz aydınlanmış olur. Ki ben edebiyatçıyım beni tanıyan arkadaşlar vardır forumda ben bile bu meseleyi mantıkla açıklaya biliyorsam tanımıyorum ama zannederim sende uğraşsan yaparsın. Biraz gayret.

Gel gelelim ikinci ihtimale. Amacın sadece kafa karıştırmaksa ve kalplerde şüphe uyandırmaksa imanın olduğu yerde şüphe olmaz.

3. ihtimal ortalığı karıştırma niyetindeysen buradan sana ekmek çok çıkmaz. Bu forumda inanan inanmayan herkes birbirinin inancına saygılıdır. Yanılıyorsam biri düzeltsin.

Bu herifin amacı belli.. Bir kere saygısız ifadeleriyle kendini belli ediyor.. Amaç öğrenmek değil..

Modlar nerede ve neden müdahele etmiyor !!

Mars

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
olympuskiller

inandığınız dine saygınız varsa cevap vermenizi dilerim.

olympuskiller

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Film hep aynı oynayanlar aynı amaç aynı sorular aynı ama yeter beyler bu sefer ağır oluyor belki başka bir ortam olsa çok daha farklı tepkiler verilebilirdi ama burda olmuyor gerçekten olmuyor.

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Mars dedi ki:
olympuskiller

Saygıdan bahsetmen için saygılı olmalısın.. Adam gibi cevap arasaydın sana cevabım olurdu.. Ama biliyorum ki Dursuncu zihniyeti taşıyan birisin..

Kur'andan çeşitli ayetleri kendi kafanıza göre meâlini alıp cımbızla sözleri çekip çelişki ifadeleri göstermeye çalışıyorsunuz ama yıllardır uğraşıldığı gibi bir türlü başarı yakalanamıyor..

En büyük ıspatta bu zaten..

:)

Mars

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sefaletiniz gözlerimi yaşarttı.Bir cevap çıkmazmı bu kadar yazının içinden yaa.
Böylesine körü körüne inançla nereye kadar...Haaaaaaaaa.

Yokmu bir cevabı olan.İlaç niyetine. :P

Mars

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Film hep aynı oynayanlar aynı amaç aynı sorular aynı ama yeter beyler bu sefer ağır oluyor belki başka bir ortam olsa çok daha farklı tepkiler verilebilirdi ama burda olmuyor gerçekten olmuyor

Bu konunun daha önce yazıldığınını görmedim.Varsa orada devam edebilirim.

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Mars dedi ki:
sefaletiniz gözlerimi yaşarttı.Bir cevap çıkmazmı bu kadar yazının içinden yaa.
Böylesine körü körüne inançla nereye kadar...Haaaaaaaaa.

Yokmu bir cevabı olan.İlaç niyetine. :P

Sana burda ekmek yok evlat.. başka kapıya..

mustekin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mars dedi ki:
olympuskiller

Bizim dinimize saygımız var senin biraz saygın olsun sanan ilk iki konuyla ilgili cevap verildi oralı olmadın. Hz peygamberle ilgili ayetlerin kendisinden önceki ve sonraki ayetlerle bir "bağlam" içinde olduğunu unutma . Bu ayetlerde sende birini vermişsin ama okuma zahmeti bile çekmemişsin "söyle ki" diye başlıyor. diğer ayetlerde de öncelerindeki ayetlerde benzeri hitaplar var.

"oku lütfen oku, saygı göster"

doesluck

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bırakalım eğlensin..klavyeden konuşmak kadar birşey yok zaten..

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
32
bizim dinimize saygımız varda..senin de en azından dine saygın yoksa bu kadar insana saygın olsun :(:(

doesluck

Profesör
Reaksiyon puanı
1
allah-ve-muhammed-sav-yazili-yumurta-713106414-orta.jpg

Allah ve Muhammed Yazılı Tohum..bu kadar ibret alıcak şey varken seni iplemek .... |)

olympuskiller

Profesör
Reaksiyon puanı
7
İnandığım dine saygım olduğu için daha önceki konuda da sorduğunuz sorular aynı olduğu ve sorulara kaç defa cevap verildiği halde ısrarla anlamak istemeyip defalarca sorduğunuz için cevap vermeyeceğim ayrıca beni gerçekten merakınız olduğuna dair inandırmanız lazım ki bu imkansız az çok tanıyorum sizi (forumlardan başka nereden olacak) o zaman gerçekten açıklamak isterdim ama az önce diğer konuyu da okudum ,"Allah Tanrı değildir" konusunu, amacınız az çok belli o yüzden bu kadar provokasyon yeter Kur-an 'daki çelişkiler diye başlık ne demektir en azından bizim size gösterdiğimiz saygının binde birini inananlara gösterin

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Değerli Dostlar,

Din değişmez gerçeklerin (ya da nasıl anılıyorsa) bütünleştiği inanç sistemleridir. Dolayısıyla bunlar sorgulanamaz, değiştirilemez, değiştirilmeleri hakkında önerge verilemez şeylerdir. Aynı zamanda insanların inandıkları şeyler hakkında makul tezler ortaya koyan herhangi bir kitap falan yazmadığınız taktirde "yalan, dolan, safsata" gibi şeyler diyemezsiniz. Bu ülkedeki kanunlar tarafından koruma altına alınmıştır. Evet, bu bir kısır döngü olabilir; ama işin doğası da zaten budur.

Bu sebepe bu konuların, verilen cevaplar ışığında bakıldığında makul bir tartışma ortamı oluşturmaktan uzak olduğunu düşündüğümüzden konuların ikinci bir emre kadar kilitlenmesine ve arada hakaret içeren mesajlarla ilgili olarak gaza gelip ne dediğini unutanlara güzellikler yapılmasına karar verilmiştir.

İpe un seren, develere hendek atlatan yöneticiniz,

Berkin

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
İnançlara saygısızlıktan dolayı Mars'a 15 gün ceza verilmiştir.

Başka bir dinin peygamberine de "Hazreti" diyerek saygıyla konuşan bir halk için, peygambere bu şekilde hitap etmek, saygısızlıktır.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Bu arkadaşı savunacak olanlara baştan uyarı:

Bu şahıs daha önce de aynı şeyleri yazmıştı. Bu da gösteriyor ki iğrenç bir niyeti var, kesinlikle temiz niyetli biri değil, alçak bir siyasetin ürünü sadece.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...