Kuran'da hesap hatası var mıdır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Özgür Hoca

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ayyyy!
4 sayfa tartışmayı sonuna kadar okudum ve bayıldım artık. Gereğinden çok uzamış. Bence olay çok basit:
Kur'an-ı Kerim öyle bir kitaptır ki müminlerin imanını, kafirlerin de küfrünü arttırır.
(Tevbe, 124-125; İsra, 41, 46, 60, 82; Hacc, 72; Şuara, 5-6, 198-201; Yasin, 45-46; Casiye, 9)
Onu okuyupta farklı anlamlar çıkarmak isteyenlerin (&) amaçları belli...

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hacıcavcav mahlalı densize yaptığım yorum silinmiş terbiye ve adab kuralları içinde yapılan bu yorum niye silindi anlamak mümkün değil
keyfinize göre yorum bekliyorsanız yoruma kapayın
dini bir site olmamasına karşın kur'an ayetlerini hafife alan ilmi kendinden menkul bir misyoner kırıntısının çarpık düşüncelerini sunmasını esefle karşılıyorum
shiftdelete ye bu tür davranışları yakıştıramıyorum
halkın inançlarıyla oynamak haddiniz değildir

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar 116 gündür açık olan bu konuda hala doğru bir hesap olmayışı sizi az da olsa düşünmeye itmiştir umarım.

Ben tekraren matematikle ilgili bir şey söylemek istiyorum.

Matematik teorik düzeyde kalsaydı hatalı olmasından bahsedilebilirdi. Biliyoruz ki matematik hayatımızda teorik düzeyde yer almaz. Bu sebeple kullandığımız matematik nasıl hatalı olabilir ki?

Kullandığımız tüm elektronik cihazlar-tv, bilgisayar, buzdolabı, çamaşır bulaşık makineleri, cep telefonu vs vs.- matematik bilimi ve başka bilimler kullanılarak üretilmişlerdir.

Uzaya giden roketler, oturduğumuz evler, barajlar, bugünkü gen teknolojisi, tıbbi cihazlar, üretilen ilaçlar hepsi hepsi matematik biliminden çok ciddi yararlanır.

Matematik hatalı olsa idi bu cihazların işlememesi gerekirdi, yeni versiyonlarının üretilemiyor olması gerekirdi.

Çünkü matematik bir yerde hatalı olduğunu yapılan işin işlememesinde gösterirdi. Matematik hatalı değildir, olamaz. Kullandığımız matematiğin hatalı olduğunu iddia etmek bugünkü bilimi, kullandığın cihazları inkar etmektir.

Şu halde tüm matematik sistemimizde hata olması mümkün olmadığına göre kesin olarak kuran hatalıdır.

Tüm kanıtlar da aynını söylüyor.Eğer bir çözüm yolu olsaydı zaten halife ömerin avliyesi değil,nisa 11-12'deki kuranın tanımlaması uygulanırdı.

Ancak 1400 yıldır şeriat mahkemeleri mirası kurandan değil halife ömerden öğrendiği şekilde dağıtıyor.

Bu da kusursuz kitap diye bir şeyin olmadığının ispatıdır.

İyi akşamlar...

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
iki kazma çıkmış meydane..
ikisi de birbirinden merdane..

Önceden hazırlanmış her ne sunarsanız sunun cevapların değişmeyeceği iki gafil insan.. Neyden bahsediyorsunuz..

Bırakın onlara fırsat vermeyin..

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
iki kazma çıkmış meydane..
ikisi de birbirinden merdane..

Brawo Demek ki iki cümle kurabiliyor ve hatta bilinen bir spor manisinden tek kelimeyi değiştirebiliyorsunuz.

Hakkaten brawo hiç de belli etmediniz.

Sizden beklenmeyecek bir deha parıltısı.

Önceden hazırlanmış her ne sunarsanız sunun cevapların değişmeyeceği iki gafil insan.. Neyden bahsediyorsunuz..

Acaba arada sizin bu hesabı yapabildiğiniz bir iletimi oldu da biz kaçırdık?Bu hesabın tutmayacağını anlamanız ne kadar sürecek gerçekten çok merak ediyorum.

Bırakın onlara fırsat vermeyin..

Bunun Türkçe meali;Arkadaşlar bu sorunun cevabı yok,devam etmeyin rezil oluyoruz,ama yine de giderayak son bir nağme çekelim,yiğitliği çamurlamayalım.

Amin...:)

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Brawo Demek ki iki cümle kurabiliyor ve hatta bilinen bir spor manisinden tek kelimeyi değiştirebiliyorsunuz.

Hakkaten brawo hiç de belli etmediniz.

Sizden beklenmeyecek bir deha parıltısı.

Acaba arada sizin bu hesabı yapabildiğiniz bir iletimi oldu da biz kaçırdık?Bu hesabın tutmayacağını anlamanız ne kadar sürecek gerçekten çok merak ediyorum.

Bunun Türkçe meali;Arkadaşlar bu sorunun cevabı yok,devam etmeyin rezil oluyoruz,ama yine de giderayak son bir nağme çekelim,yiğitliği çamurlamayalım.

Boşuna kendini yorma..

:)

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5

Bir sorunun cevabını bilmemek sorunun yanlış olduğunu göstermez.

Şen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sevgili kardeşlerim kuranla ilgili meselelerde fıkıh kitaplarına (kura'andan çıkarılan hükümler, yargılarla ilgi kitaplar) tefsir kitaplarina (kur'an yourumu kitapları) ve hadis kitaplarına (peygamberimizin sözleri ve davranışlarını içeren kitaplar) bakmak lazım ama mümkünse bu kitapların her üçünüde birlikte bakmak lazım elbette her konu için bu şart deil ama yani bazı konular için sadece meale bakılabilir. Fakat en doğrusu fıkıh tevsir ve hadis kitaplarına bir bütün olarak bakmaktır . Mümkünse konuyu iyi bilen bir islam alimiyle (Zekeriya beyaz ve benzerleri hariç kişilere) bunları tartışmak ve onların bilgilerinden yararlanmak gerekir. Bakmak istiyosanız Vehbe Zühayli' nin fıkıh kitabına Elmalılı Hamdi Yazırın Tefsir kitabına ve Kütubı Sitte olarak bildiğimiz hadis kitaplarına bakabilirisiniz bu konuyla ilgili ve merak ettiğimiz diğer pek çok konuyla ilgili bilgileri bu kitaplerda bulabilirsiniz

Allaha inanan bir insanın kuranda çelişki araması Allahta çelişki araması demektir. Allaha inanmayan birinin çelişki aramasına gelince onun gerçekten çok zeki ve mükemmel derecede arapça biliyor olması lazım . Fakat bunlarda yetmez Kuran'ın indiği dönemin ve öncesinin arap kültürünü ve geleneklerini yekın coğrafyaların da gelenek göreneklerinide tarihlerinide içine alacak şekilde bilmesi gerekir yine bunun gibi fıkıh metodolojisini tefsir metodolojisini ve hadis metodolojisini de mükemmel bir şekilde bilmesi gerekir fakat bütün bunlardan önce herhangi bir konuda bir çalışma bir ve araştırma yapacak olcak kişinin tarafsız yansız ve ön yargısız bir şekilde konuya yaklaşması gerekir. Arkadaşlar dürüst olalım biz okulda basit soruları bile çözemiyoruz. Bu Kur'an üzerine tartışmayalım anlamına gelmiyor ellbette tartışalım fakat bilgimizin sınırlı olduğunu binlerce kitap okumadığımızı göz önünde bulunduralım ve deminde dediğim gibi ön yargısız bir şekilde Kur'ana yaklaşalım veya herhangi bir konuya bazı konuları tartışırken sanki ilk defa biz tartışıyormuşuz gibi havalara girmeyelim bizden önce yüzyıllardır bu meseleler tartışılmış özellikle hıristiyan din bilginleri bu konuda çok uğraşmışlar fakat sonuçta hiç bişey bulamamışlardır hatta bu konuda çalışanların bir kısmıda dönmüş müslüman olmuştur. Tekrar olarak söylicek olursak yani bu sözlerim Kuran üzerine yada islam dini üzerine tartışmayalım yada bu işler bizi aşar anlamına gelmiyor ama tartışmamız anlamak için olsun. Hem birbirimizi hem Kuranı anlamak için olsun bişeye yada birilerine gol atmak için değil.

Sence Allah varmıdır yokmudur Orcagada varsa Allahı kabul ediyosan sen kimsinde Allahın yanlışını araştırıyosun diyelim araştırdı şimdi saçmaliğa bak eğer Allahı kabul ediyosan seni o yarattı matematiğide o yarattı sende kalktın onun yaratmış olduğunu ona öğretmeye çalışıyosun akıllı bir arkaşım olan sana soruyorum mantık ( matematiktir) bunun neresinde

diyelim Kabul etmiyosun kardeşim biz kabul ediyoruz sence senin birkaç kelime oyununla biz bundan dönermiyiz eminim herkesin cevabı hyr diyelimki deil kendileri bilir dönecek olanı dövemeyiz ya

Büyük Alimler Allahın yarattiğindan hoşnutturlar olduğu gibi kabul ederler Allahtan geldiğini bildikleri için (çünkü bilirler İnsan nefse sahip hemen yanlışa kayabilir şarap niçin haramdır insanı anlık şuur kaybına uğrattığı için ama bu bi sınavdır içmek istiyen hemen derki bi kadehte kafa bulmayız ozman günde bi kadeh, olduğu gibi kabul eden derki a harammış kurcalamaya gerek yok içmeyiz Allahın izniyle ama bunların ikiside inanır) Allahta onlardan hoşnuttur böyle oldukları için bu nefsi safiye mertebesidir daha çok yolumuz var oraya

bizim gibi küçük düşünürlerde bu konuda ancak böyle tartışıır dururlar

Senin derdin mirası üç bölmüş beş bölmüş değil inanmak yada inanmamak. Allah okadar mütişki kendi yarattığına ona inanmama hakkını veriyo onu kötüleme hatta ona küfretme hakkı, ya bu kadar özgürlükçü ayrıca. Kur'anın bazı yerlerini Allah böyle yaratmıştır ki kullarım biraz kafalarını çalıştırsın ve doğruya ulaşsın Miras konusunda ciltlerce kitap yazılmışdır bunlar bizim hemen çözebileceğimiz kadar kolay değildir çünkü çoğumuzun sağlam bir dini alt yapısı yok bu çok açık benim dahil. Çünkü denirki Kur'an insanı küfrede götürür imanada. Yani amacınne apaçık söyle 2 kere 2 beştir deyip matematikle ispat edebilirsin

diyelim Allah yok cennet yok cehennem yok melekler yok Muhammed bir yalancı çoban Kuran bi düzmece insanlar dünya ve tüm mükemmeliyet şans eseri varolmuş biz boşuna kendimizi kısıtlıyoruz sonuç koca bir -HİÇ- demektir yaktık kısaacık ömrümüzü

Ya VAR sa ozaman sizin haliniz nic' olur

HiAxiSeytan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim senin bu soruları neden sorduğunu artık herkez anladıonu geçiyorum
bir anda gaza geldim sana cevap vericem diye kitaplığıma daldım islam da miras huku,islamda ticaret,,,
kitaplar havada uçuşuyo pek düzenli bir insan değilim karmançorman fırlatıyorum etrafa romanları ansiklopedi leri
bu arada elime soner yalçın ın siz kimi kandırıyorsunuz adlı son kitabı geçti
tabii konuyla alakası olmadığı için hemen fırlattım kitap ters düştü arka kapağında belkide sana verilebilecek en güzel cevap yazıyordu

Doğruyu bulmak zeka ve bilgi meselesinden çok,kişilik ve ahlak sorunudur

Şen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İnanıyorsan Allahı seviyorsan eğer laflarım sanki seni inanmıyormuş gibi gösterdiyse özürdilerim bizde inanıyoruz bizimde hatalarımız yok değil belkide yaptığım hatalar Allahı kusurlu göstermeye çalışmaktan daha kötüdür ama sonuçta hiç bir günah Allahın merhametinden büyük değildir. Bence Allahın güzelliklerini araştırırsak (hepimiz Allahın birer güzelliğiyiz nefes alıp vermemiz bir mucizedir Allahın ilminin matematiğinin en büyük örneklerindendir ) daha mutlu oluruz Allah hepimize hidayet versin.

Evet öyle Allah inasanı inanip inanmayacağına kendi karar verecek kadar özgür yaratmıştır zaten bunun için yaratmıştır farklı algılardan çıkan insani kusurları Allahın üstüne yıkmak bizim haddimize değil

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
31
sayfadaki 10 mesajın 8 ini Şen yazmış :)

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
dunya senin gibiler ile dolsa hacicavcav birtek ben kalsam, yinede Allaha Kuran a , ve Peygamberlerine son nefesime kadar inanmaya devam ederim.

Buna hakkim var oyle degil mi ? , bu hakkima itirazin varsa onu soyle, yoksa sus.

senin inanmama hakkina hic kimse forum basligi acarak itiraz etmemis oyle degil mi ?

o zaman ozur dile herkesten.

,.

hkncetin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
hesap hatasını sen yapmış olmayasın?

120 nin 80 nini verdikten sonra 120 değil 120 den kalan parayı paylaştırman gerekmiyormuydu?

TeArS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kuran'da hata yok esas hata hayata çok biliyormuş gibi bakmak unutmamak lazım herkesden çok bilen allah var.

Şen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eh yani bakın 1 dakika şöyle düşünelim bu adamın amacı kötü ise bizi böyle bir karmaşaya sokup çıkıp gittiyse biz ne yaptık bi değerlendirelim bi kere herkesin ilk bakışta kafası karıştı nasıl olur böyle hata diye sonra Allaha şükür hepimizin imanı sağlam olduğu için herkes kendince bi savunma yaptı kimiside doldur du bilgiyi ispatı hepimiz bişiler öğrendik diyelim amacı iyiydi inşallah öyleydi kendisi bazı cevaplar elde etmiş oldu ama sonuçta biz yine birbirimizden bir sürü şey öğrendik ve imanımızı 1 kat daha sağlamlaştırdık hertürlü herkes kârlı

Şen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mehmet kardeşimede çook teşekkür ederim yazıları bir araya toplamış =)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Aylar öncesinde kalmış bir konuyu, bütün ısrarlarımıza rağmen neden yeniden canlandırıyorsunuz arkadaşlar? Yeniden tartışmak, dövüşmek mi istiyorsunuz? Diyelim ki kendi yorumunuzu yazmak istediniz, başımızın üstünde yeriniz var, o halde neden önceden mesajları okumadan yorum yazıyorsunuz?

Şen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işte dedim ya bu gibi sorunları kavraya bilmek makul ve mantıklı çözümler üretebilmek için mükkeml derecede Arapça ve Türkçe bilmek gerekir ve gerçekten çok zeki olmak gerekir. mesela adalet kelimsinin kökü örneğin bi duvar yaparken sırasına göre bir taşı yerine koymak demektir. Şimdi bi arapça bilen bir kişi bir metinde "işte onlar taşı alıp yerine koydular" okuduğunda şaşırır bune lan bu kitap hukuk kitabı değil mi ne alak ama arapçanın tarihini arapların geleneklerini bilseydi aslında orada süslü bir şekilde "işte onlar adalete uydular" gibi birşey olduğunu anlardı yani bu meseleler okadar basit değil Allah (c.c.) Kur'an ı öyle indirmişki ne düz yazı ne şiir bazen sade bazen süslü hiç bi zaman karşısındakine direk saldırmaz ama ayetlerin saldırdığını anlayamazsın hepsi ayetlerde gizlidir ama kimi zaman apaçık meydan okur . Resulullahında özelliği genelde Kur'an gibi olmasıydı aslında bizde kişiyle tartışırken bu yöntemi izleyip onun amacı ne olursa olsun onu mutlu edecek kışkırtmayacak yanından konuya yaklaşırsak hepimiz için iyi olur sanırım. Mesel babamın bir arkadaşının oğlu var, işte babası Amerikada professör çocukta bi gitarist işte amerikada büyümüş falan filan sürekli gelmiyo buraya gecen yaz buraya (bodruma) gelmiş sabah bi gürültüyle uyanmış sonra dinlemeye başlayıp mest olmuş ama ne olduğunu bilmiyo tahmin ettiğiniz gibi bu Sabah Ezanı olaya bak adam hayatında ilk defa Ezan dinliyo sabah kaldırıyo babasını soruyo baba bi müzik duydum ama müthişti o nedir? ewet enteresan tabi sonra namaza başlayyıp alim olmuyo ama olur da inşallah şimdi böyle bir adamın gelipte din de neymiş kardeşim demesini kimse yadırgamamalı adam Ezanı daha dün duymuş kişi bunu kasıtlı yapıyosa da onun bileceği iş kimsenin inancına karışamayız.

Şen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
konuyu daha dün gece gördüğüm için kusura bakmayın

nyoo

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Aylar öncesinde kalmış bir konuyu, bütün ısrarlarımıza rağmen neden yeniden canlandırıyorsunuz arkadaşlar? Yeniden tartışmak, dövüşmek mi istiyorsunuz? Diyelim ki kendi yorumunuzu yazmak istediniz, başımızın üstünde yeriniz var, o halde neden önceden mesajları okumadan yorum yazıyorsunuz?

+1

Bu konular fıkhi bilgisi olmayan kişilerin üzerinde tartışma yapabileceği konular değil. Allah kahsetsin ki bizim insanlarımızın damarından akan kanda YORUM YAPMA cazibesi var, bir türlü aklım almıyo ama bilsede bilmesede her konuda söyleyecek kesin birşeyleri kesin oluyo. Bu mantalite, bu yaklaşım tarzı inanılmaz bozuyo beni. Eğer gerçektende bişeyler öğrenmek istiyorsanız islamda miras konulu bi sürü kitap var. Boşa kendinizi burda paralayıp yok denecek kadar zayıf olan dini bilgilerle yaşamını sürdüren insanların kafalarının karıştırmanıza, tahmin edemeyeceğiniz kadar büyük günahların altına girmenize hiç ama hiç gerek yok.

Şen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
amacım sönmüş ateşi yeniden canlandırmak değildi yanlış bişi söylediysek kusura bakmayın bizde insanız. konuya dün akşam annemin "son zamanlarda hiç Kur'an okumuyosun" demesi üzerine Kur'an da ilim bilim ve düşünmek hakkında kaç ayet bulunduğunu araştırırken rastladım. Kur'anda hesap hatasi varmidir die çikti karşıma girip biraz okudum sonra açıp mealden nisa suresini okudum sonra üye olup yorum yaptım ama dediğim gibi benimde dini temelim tam değil. Böyle bi konu açıp beni azda olsa meal okumaya teşvik ettiği için hacı efendiyede teşekkür ederim =) . nyoo ya katılıyorum zaten aynı şeyleri söylemişiz =)

Mars

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Elmacık haklı.Konu ne güzel soğumuştu.Tuttunuz yeniden gündeme taşıdınız.Verecek cevabınız da yok.Hesabın altında kalmaya mahkumsunuz.Ne diye ortaya çıkıp ikide bir konuyu alevlendiriyorsunuz.Hayır 120 milyarı paylaştırsanız gam yemiyecem....:helpsmilie:
La Hevla Vela Kuvvete İlla Billahil Aleyyül Azim...

Gr@fiker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence senin bi organında hesap hatası var
anneye kalan mirasın tümünün 1/6 sı verilecek geriye kalan 5/6 sı kalan kişilere verilen ölçüde paylaştırılacak anlamadan hemen hüküm vermeyelim ayrıca bu başlığı yazan insan bence dinden çıkmıştır hemen tövbe etmesi gerekir

Mars

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anneye kalan mirasın tümünün 1/6 sı verilecek geriye kalan 5/6 sı kalan kişilere verilen ölçüde paylaştırılacak anlamadan hemen hüküm vermeyelim ayrıca bu başlığı yazan insan bence dinden çıkmıştır hemen tövbe etmesi gerekir

Yazıyı yazan dinsizi tanıyom.Kendisine mesacınızı iletecem.Ama töbe edermi bilmiyom.

Miras paylaşımında oranların hatalı olduğu iddia edilmiş.Oranları belirleyen kim?Allah-u teala...

O halde sorulara cevap verilmesi gerekir.Hata Allaha mı ait,Kurana aktarılırken mi hata yapılmış.Ömerin yada ebubekirin bir dahli varmı?Hz.Şeytan vesvese vermiş olabilir mi? Felan...:stuart:
Anladın....

Gr@fiker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ne kuranda aktarılırken hata var nede Allahın söylediklerinde ( Haşa ) hata sadece organlarda ;) ( Anlayan anladı ) hatasız kul olmaz yadırgamıyorum tabiki. Birşeyi okurken anlamaya çalışırken iki defa okuyun ne dediğini iyice öğrenin

ereklim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kuranın bir harfine bile inanmayan dinden çıkar kuran Allah kelamıdır kuranda yanlış olduğunu söylemek direk Allah' a noksanlık izafe etmektir. tövbe etmedikçe kafirdir
bende iman sahibi olmayanlarla tartışıpta bişey olduklarını hissettirmem. banane kendini ilgilendirir ister inanır ister inanmaz
bazılarıda diyorki böyle soru sorunca hemen kafirlikle suçluyorlar diyor eee sen inanmıyorsan sen islamdan şüphe duyuyorsan sana ne dememiz gerekiyor ozaman. iman etmek demek kuranın hepsini noksansız kabuletmek demektir. ben iman ettim sen inanmıyorsan banane
hesabını sen ver
senin dinin sana benim dinim bana
cennet bedava değil cehennemde gereksiz değil

Mars

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ne kuranda aktarılırken hata var nede Allahın söylediklerinde ( Haşa ) hata sadece organlarda ;) ( Anlayan anladı ) hatasız kul olmaz yadırgamıyorum tabiki. Birşeyi okurken anlamaya çalışırken iki defa okuyun ne dediğini iyice öğrenin

Bence siz bu işten anlıyorsunuz.Bi zamet 120 milyarı iki ayette belirtildiği oranlarada mirasçılara paylaştırında şu kafirlerin azını kapatın.Heee ne dersin.Ama paylaştıramıyorsan Susma erdemini gösterebilir misin?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...