Kuran'da hesap hatası var mıdır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
samsunakca dedi ki:
bizi yaratan Rabbimiz demiyor mu? kuranı biz koruyacagz diye kim bir harfine bile dokunabilir ki? bu]

Rabbimiz diyor evet. Ama sorun da burada, herkes o "rabb"e inanmıyor. O halde onları bu açıdan makul görmelisin sanırım?

badger

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yazık, sonunu düşünmeden yaşayan insancıklar...

heyula07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şimdi insana miras kaldığında sadece nakit para kalmaz. Menkul ve gayri menkul mallar kalabilir. Sonuçta bunların paylaşılması avliye veya reddiye yöntemine başvurmalıyız. Amacımız mirası adil paylaştırmaksa Kuran bunu sorunsuzca yapabilir. Bu konuda herkes hemfikir. Ama siz hala verilen oranları mirasa göre algılıyorsunuz. Verilen oranlar orada kişilerin kendilerine göre oranları. Bitti.

ilkercelik1990

Profesör
Reaksiyon puanı
5
myefsane dedi ki:
Yöneticilerin bu konuya el atmaları lazım

Senin soruna gerçekten cevap arıyorsan sana zaten bir adres verdim. Ama ben seni tanımıyorum ne düşündüğünü de bilmiyorum Eğer şüphelerin soruların sorunların varsa tavsiyem dinle alakalı koskoca bir kurum var.

İlk mesajımda senin böyle bir düşünce içinde old düşünmedim ancak forumda yazdığın cevapları görünce misyonerlik çalışması için de olduğunu düşünüyorum. Umarım düşüncelerimde yanılmışımdır.

AnArChist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sayın svksy :

Matematikte bazı sayıların bazı sayılara bölünememesinin cevabını veremezken neye dayanarak kuranda hata var diyebiliyorsun matematik profösörü sensin açıklada bizde bilelim

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
AnArChist dedi ki:
Sayın svksy :

Matematikte bazı sayıların bazı sayılara bölünememesinin cevabını veremezken neye dayanarak kuranda hata var diyebiliyorsun matematik profösörü sensin açıklada bizde bilelim

Sayın AnArChist,

Bu ülkede 8 yıllık ilköğretim zorunludur.Ondan evvel de 5 yıllık zorunlu ilköğretim vardı.Siz bu sürelerden herhangi birine gerçekten katıldınız mı?

Sormayın böyle sorular,güldürtmeyin kendinize.

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
orcagada
asal sayılar diye bir kılf bulmuşlar işte bazı bölünemeyen sayılara felan. Siz ne isim veriyorsunuz bu buluşunuza merak ediyorum. Ultra Hata felan mı?. Madem hatalı ve ıspat ediyorsunuzda herşey dört dörtlük kim sizi tutuyor yollayın bir gazeteye bilisel dergilere felan. Tabi kaileye alınacak bir konunuz yok ki. Yazık size acıyorum ve nefret etmiyorum ibret alıyorum halinizden.

AnArChist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
orcagada dedi ki:
AnArChist dedi ki:
Sayın svksy :

Matematikte bazı sayıların bazı sayılara bölünememesinin cevabını veremezken neye dayanarak kuranda hata var diyebiliyorsun matematik profösörüsensin açıklada bizde bilelim

Sayın AnArChist,

Bu ülkede 8 yıllık ilköğretim zorunludur.Ondan evvel de 5 yıllık zorunlu ilköğretim vardı.Siz bu sürelerden herhangi birine gerçekten katıldınız mı?

Sormayın böyle sorular,güldürtmeyin kendinize.

sayın orcagada bu sorunun muhattabı sen değilsin.

İşinize geldimi matematik doğru gelmedimi bunu matematiğe mal edemessin diyorsunuz ozaman kuranda var olan sureyi matematiğe göre yorumlayamassın bak etrafına herkes prof olmuş biz kimseye gelin kuranda yanlış var bunu bulun demedik doğru bildiğimiz kuranı,da yanlış bildiğimiz size sormadık.

Kal sağlıcakla

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar,

Konu tam 50. gününde sanırım artık bir hata olduğunu kabullendiniz.

Yeniden hesaplamak isteyenler olursa başarılar...

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
orcagada dedi ki:
Arkadaşlar,

Konu tam 50. gününde sanırım artık bir hata olduğunu kabullendiniz.

Yeniden hesaplamak isteyenler olursa başarılar...

(: Ne alaka? Senin mesajından önceki yazı 12.04.2008 tarihinde atılmış. Bir ayı geçmiş. Konuyu hortlatmışsın. Yöneticilerin buna inanmadıklarını göstermeleri için illa konuyu silmeleri mi lazımdı? Öyle düşünüyorsan belkide gerek görmemişlerdir. Çünkü gerekli cevaplar zaten verilmiş.

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Konunun açılış tarihine bakacaksınız efem...Nerde verilmiş şu gerekli cevaplar acaba?

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Kuran'da hikmetini anlayamadığımız birçok şey var. Mesela bir örnek: Bakara Suresi 1. ayet: Elif Lam Mim. Bunun ne anlama geldiğini bilmiyoruz. Aynı şekilde verdiğiniz ayettede böyle birşey var. Biz oradaki hesaba anlam veremiyoruz. Bizim o hesabı açıklayamamız onun haşa yanlış olduğunu göstermez. Bilakis bizim ne kadar aciz olduğumuzu gösterir.

Bu ayetlerde matematiksel olarak hata olduğunu söyleyenler var. Matematik insanların kurmacasıdır zaten. O sanaldır. Onu biz var olarak kabul ederiz. Ekvator gibi... Aslında ekvatorda yoktur. Ama biz var olarak kabul ederiz. Çünkü bazı şeyleri var kabul ederek hayatımızda birçok şeyi kolaylaştırırız. Dün Dünyaya tepsi şeklinde diyen insan zekası bugün geoit olduğunu söylüyor. Şimdi sizin burada Kuran'da hesap hatası olduğunu söylmenizin ne değeri var ki? İnsan zekasının neler yaptığı ortada.

Ayrıca Dün 1=1 diyen matematik bugün 1=2 de diyebiliyorsa, bu çok güvendiğiniz hatasız olarak kabul ettiğiniz matematiğin yarın 27/24=24/24 demeyeceğini nereden biliyorsunuz?

İnsan Beyninin Çeşitli Yıllarda Kullanılma Yüzdesi Tahminleri: 1940’larda Beynin ancak % 50’si kullanılıyor. 1960’lar Beynin ancak % 20’si kullanılıyor. 1980’ler de Beynin ancak % 10’u kullanılıyor 2000’ler de ise Beynin ancak % 1’i kullanılıyor. Beyin kapasitesini kullanma açısından gerçekten bir gerileme içinde miyiz? Şüphesiz "Hayır". Tahminlerin giderek azalmasının nedeni, beyin kapasitesinin sandığımızdan çok daha büyük olmasıdır. Bakarsınız bu tahminler bundan 50 yıl sonra %0,5 e düşer.

Şimdi sizin yaptığınız insanların kendi kıt zekasıyla kurduğu matematikle kendisini yaratan Allah'ı sınamak. Sen önce kendi kafanda kurduğun matematiği sınayacaksın. Bilimin bugün var olarak kabul ettiği birçok şey yüzyıllar öncesinden Kuran'da mucizelenmişti. Ve bütün bunlar inkar edilmişti. Tek tek hepsi bilim tarafından kanıtlandı. İleride bilim bu ayetlerde anlatılmak istenenide açıklayacaktır.

Ama malesef biz değilde Kuran'ı inkar edenler onu bizden daha çok okumuşlar bunları kanıtlamışlar. Ve bugün bizden ilerideler. Müslümanların geride kalmasınıda Allah'a Kuran'a bağlayanlar var. Bu sayede bizi Kuran'dan İslamdan Allah'tan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Zamanında İngiltere, koloniler bakanı bir konuşma yaparak Ellerinden Kuran sökülüp alınmadıkça müslümanlara hiçbir zaman hakim olunamayacağını söylemiştir. Hangi amaca hizmet ettiğinizi bir oturup düşünün derim. Umarım farkına varırsınız.

Son olarak iddianızın sonunda sorduğunuz sorularda Yanlış mı anlaşılmış yanlış mı geçirilmiş gibi ifadeleri kabul etmiyorum zaten. Çünkü Yanlış anlaşılmış gibi bir ifadeden sonra söyleyeceğiniz söz "Hani Allah Kuran'ın değiştirilemeyeceğini söylemişti?"dir. Yani yine konuyu Allah'a getireceksiniz. Zaten amacınızda belli ya...

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sence bu cevap mı yani?

Matematik ne zaman 1=2 demiş?Tebrik ediyorum yıktınız tüm matematik sistemini.İspatınız da umuyorum vardır.

Zaten amacımız belliymişmiş.Bu ukalalığa da ayrıca kızıyorum.Asıl insanları olmayan şeylerle oyalamanın amacı bellidir uyuyan güzel.Daha çok bekleyeceksin beyaz atlı prensi sen ama gelmeyecek.

Kuranı inkar edenlerin okuyup ondaki gerçekleri kavrayıp hala inkar etmeleri sana da garip gelmiyor mu?Ya da inkar ettiklerinin doğruluğunu ispatlamaya çalışmaları saçmalık değil mi?Belki de sandığın gibi değildir ha ne dersin?1400 yıldır islam alemi okumuşta ne olmuş ayrıca.Fukara avuntusu bunlar.

Orada yazan insanın kıt zekası bu konuda haklısın.Tanrıdan gelse hata olmazdı.

Al kağıdı kalemi hesapla sayın dahi.Bırak tanrıdan gelmesin bu oranlar benden gelmiş olsun.

Yap da aydınlanalım.

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hacıcavcav
bu tür tartışmalar sana birşey kazandırmaz düz mantıkla bu konuyu halledemezsin vesveseden uzaklaşabilmen için tereke.org gir ve orada sor
forumlar bilgileri paylaşmak içindir burası türkiyenin belki tek bilişim platformudur olmayan ilminizle tartışmayın yakışmaz ellitane tefsir alsan hepsi başka yazar çünki alim olmayanda yazıyor kur'anda hata bulunabilseydi batı ona uğraşıyor bulurlardı

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bence forumda hacicavcav bölümü açılsın.
orcagada, gollum, hacicavcav vb. insanlar orada kendi aralarında tartışsınlar.

bilimsel72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bu konu açıldığından beridir takip ediyorum. Yazıları ilgi ile okudum.orcagada kardeşimizi hiç biriniz yanıtlayamadınız. Bunun için sinirlendiniz ve bel altına vurmaya başladınız. Oysa konu çok açık. Bu kurana sonradan girmiş. İnsanların değer verdiği olguların mükemmel olmaması insanları üzebilir. Ama üstüne gidilmeli. Kapalı kalıp sanık olmaktansa açık olup, kendini aklaması daha iyi olur. Kuran yöreseldir. Deveden, kumdan, hurmadan bahseder. Kiviyi, ananası bilmez türlü yemiş diye geçiştirir. Şöyle düşünün bir insanı Ateşe ya da çıplak bir şekilde buza ya da buzlu suya koysan da aynı ceza olur. Dikkat ederseniz kuranda cezalar hep katrandır, ateşle yanmaktır. Ama buzdan bahsetmez. Cezayı onla vermez. Yöreseldir.... 'Dünya'nın sonun geleceğini devesini sulayan bir bedevi duyacaktır der'. Dünya'nın sonu israfilin sur düdüğünden çıkan ses yıkacaktır. Bu sesi ilk bedevi duyacakmış. Hem de devesini sulayan... Artık devesini sulayan bedevi bulabilirsen tabi... Petrol zengini Arap mercdesten aşağı arabaya binmiyor. Yöreseldir yani... Evrensel değerleri de vardır. İnsaları doğruluğa temizliğe çağırması bunlara örnektir. Ama diğer kitaplara da benzer. Bir çok hükmü aynıdır. Daha öncekileri kopye etmiştir sanki... Üstelik HZ.Muhammed'in okuma bilmediği yalandır. Amcası ile ticaret yaparken dünyanın en büyük kütüphansinde dinleri ve felsefeyi araştırdığı hatta bunu bir papazın fark ettiğini Hz.Muhmmed ile sohbet ettiğini zekasına ve bilgisine hayran kaldığını Amcası ile tanışıp sonra da bu gence dikkat et ileride peygamber olacak dediğini kaynaklardan biliyoruz... Saygılar.

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bunda bir yanlışlık yok ki koskoca evreni yaratan Celle Celalü Allah hz. bir matematik hesabıyla mı yanılacak işin küsurlarıyla mı uğraşacak bilerek ard niyet aramayın 2+2=5 eder diyerek bunu doğrulaynları da biliyoruz biz .göreceksiniz gün gelcek E=mc2 de doğru çıkmayacak muhakkak herşeyin en doğrusunu zerre kadar noksansız tasdikiyle Allah bilir

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
orcagada dedi ki:
Sence bu cevap mı yani?

Matematik ne zaman 1=2 demiş?Tebrik ediyorum yıktınız tüm matematik sistemini.İspatınız da umuyorum vardır.

Zaten amacımız belliymişmiş.Bu ukalalığa da ayrıca kızıyorum.Asıl insanları olmayan şeylerle oyalamanın amacı bellidir uyuyan güzel.Daha çok bekleyeceksin beyaz atlı prensi sen ama gelmeyecek.

Kuranı inkar edenlerin okuyup ondaki gerçekleri kavrayıp hala inkar etmeleri sana da garip gelmiyor mu?Ya da inkar ettiklerinin doğruluğunu ispatlamaya çalışmaları saçmalık değil mi?Belki de sandığın gibi değildir ha ne dersin?1400 yıldır islam alemi okumuşta ne olmuş ayrıca.Fukara avuntusu bunlar.

Orada yazan insanın kıt zekası bu konuda haklısın.Tanrıdan gelse hata olmazdı.

Al kağıdı kalemi hesapla sayın dahi.Bırak tanrıdan gelmesin bu oranlar benden gelmiş olsun.

Yap da aydınlanalım.

Sen neredensin bakim? Bana ömden söyler misin? ;) Aydınlatıcam seni ;)

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Hacıcavcav akıllısı al bunda ne yanlışlık var o zaman

2+2=5 ¿?

X = Y ................................................ol sun
X² = X.Y............................................eşi tliğin her iki tarafını 'X' ile çarptık.
X² - Y² = XY - Y²..............................her iki taraftan 'Y²' çıkardık.
(X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y )...............sol tarafı çarpanlara ayırdık, sağ tarafı 'Y' parantezine aldık.
( X + Y ) = Y.....................................( X - Y )'ler sadeleşti.
X + X = X..........................................X = Y olduğundan,
2.X = X..............................................'X' leri topladık.
2 = 1 ................................................'X ' ler sadeleşti.
3 + 2 = 1 + 3....................................her iki tarafa '3' ilâve ettik.
5 = 4................................................. .buradan,
5 = 2 + 2.......................................'4'ü, '2+2' şeklinde yazdık. HATA NEREDE?

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Group XR dedi ki:
Hacıcavcav akıllısı al bunda ne yanlışlık var o zaman

2+2=5 ¿?

X = Y ................................................ol sun
X² = X.Y............................................eşi tliğin her iki tarafını 'X' ile çarptık.
X² - Y² = XY - Y²..............................her iki taraftan 'Y²' çıkardık.
(X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y )...............sol tarafı çarpanlara ayırdık, sağ tarafı 'Y' parantezine aldık.
( X + Y ) = Y.....................................( X - Y )'ler sadeleşti.
X + X = X..........................................X = Y olduğundan,
2.X = X..............................................'X' leri topladık.
2 = 1 ................................................'X ' ler sadeleşti.
3 + 2 = 1 + 3....................................her iki tarafa '3' ilâve ettik.
5 = 4................................................. .buradan,
5 = 2 + 2.......................................'4'ü, '2+2' şeklinde yazdık. HATA NEREDE?

X=Y ise

X-Y=0 'dır

( X+Y ).( X-Y ) =Y.( X-Y ) denkleminde SIFIRları sadeleştirmezsin.

HATA burada.

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Group verdiğin yöntem yanlış. O yöntemler matematik bilmeyen insanları etkilemek için hazırlanmış. Hepsindede aynı şeyi görürsününz. Sadeleştirme. Ama orada sadeleşemez. Bu işlem kolay bir işlem deüğil. Sayfalarca süren bir ispatı olduğunu biliyorum. Ama konu bu değil. Ayrıca ben matematikçi değilim ki bunu ispatlayayım. Neyse asıl konuya geleyim.

İslam alemi okumuş. Koskoca Osmanlı İmparatorluğu kurulmuş. Dünyaya Osmanlı İmparatorluğu gibi hükmeden başka bir devlet gördünüz mü?

İnsan çıkarları için neler yapmadı ki... İncil'i,Tevratı,Zeburu değiştiren insan, gücü yetmeyince Kuranı değiştirmeye, sizin gibi kıt zekasıyla onu karalamaya çalıştılar. Allah ıslah itsin diyip geçiyorum.

Ve hesap! Sen bana bu oranları topla diyorsun. Ben sana diyorum ki Matematik kurmacadır. İnsanların kıt zekasıyla kafalarında kurdukları bir sistemdir. Şimdi sen söyle bana. İnsanların kendi kıt zekasıyla kurduğu bir sistemle Allah'ı sorgulaması ne kadar doğru? Allah'ın varlığını, Kuran'ın varlığını gösteren birçok şey var. Allah varsa, Kuran doğruysa o halde yapılacak olan matematiği sorgulamaktır. Allah'ı değil.

physboun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok şükür benim bedenimde hiçbir hata yok.öyle ki insan bedenini düşündüğümüzde karmaışık birçok sistemden yapılardan meydana gelmiştir.yüce rabbim insan bedenini yaratırken hiçbir kusur yapmamış.zaten kendisi her türlü noksandan münezzehtir.şimdi gelelim konuya matamatiği kendi yaratmış bir yaratıcı 3-5 kişi arasındaki mal dağıtımında hata mı yapmış diyorsunuz.nasıl bir aldanmadır bu.bir arkadaşın dediği gibi hatayı kendinizde arayın.

bilimsel72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
O zaman Ömer "avl" yönetmini niye buldu ve denedi. Deseydi ki Allah'ın işine ne karışıyorsunuz. Öyle demiş öyle olacak. %100 de ne oluyormuş ki sizin kafanız basmaz Allah'tan daha iyi mi bileceksiniz.... Şimdi burda siz mi akıllısınız? Yoksa Ömer mi?

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
FY2005 dedi ki:
Group verdiğin yöntem yanlış. O yöntemler matematik bilmeyen insanları etkilemek için hazırlanmış. Hepsindede aynı şeyi görürsününz. Sadeleştirme. Ama orada sadeleşemez. Bu işlem kolay bir işlem deüğil. Sayfalarca süren bir ispatı olduğunu biliyorum. Ama konu bu değil. Ayrıca ben matematikçi değilim ki bunu ispatlayayım. Neyse asıl konuya geleyim.

İslam alemi okumuş. Koskoca Osmanlı İmparatorluğu kurulmuş. Dünyaya Osmanlı İmparatorluğu gibi hükmeden başka bir devlet gördünüz mü?

İnsan çıkarları için neler yapmadı ki... İncil'i,Tevratı,Zeburu değiştiren insan, gücü yetmeyince Kuranı değiştirmeye, sizin gibi kıt zekasıyla onu karalamaya çalıştılar. Allah ıslah itsin diyip geçiyorum.

Ve hesap! Sen bana bu oranları topla diyorsun. Ben sana diyorum ki Matematik kurmacadır. İnsanların kıt zekasıyla kafalarında kurdukları bir sistemdir. Şimdi sen söyle bana. İnsanların kendi kıt zekasıyla kurduğu bir sistemle Allah'ı sorgulaması ne kadar doğru? Allah'ın varlığını, Kuran'ın varlığını gösteren birçok şey var. Allah varsa, Kuran doğruysa o halde yapılacak olan matematiği sorgulamaktır. Allah'ı değil.

dediğin yöntem doğru hacicavcav gördün mü senden de akıllı varmış en iyisi sen öz iken töze mutlak iradenin bilgisine külli iradeye cüzzi iradele dokunma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...