Kuran'da hesap hatası var mıdır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
hacicavcav, birisi gelse dese ki; "senin baban çok şerefsiz" ya da "kızkardeşin şöyle böyle" ve "ben yalan söylüyorsam sen doğrusunu ispatla" diye de devam etse hoşuna gider mi?

eğer şerefin varsa bunlar senin zoruna gider. ama şerefli de olsan "hayır öyle değil" diyerek ispatlamaya kalkman bile seni bu rezilliğin içine çekmeye yeter.

o nedenle güzel kardeşim, sana hiçbir forumda bulamayacağın özgür bir platformu sunduk. küçük bir sinek olup bu leziz ortamı mahvetme.

bazen demokrasiler de işe yaramıyor ve çözümsüz kalınıyor.

bizi kötü şeyler yapmaya zorlama :) bak pesimist diye bir adam var burda... (&)

neyse ;)

efendi ol.

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hacicavcav, birisi gelse dese ki; "senin baban çok şerefsiz" ya da "kızkardeşin şöyle böyle" ve "ben yalan söylüyorsam sen doğrusunu ispatla" diye de devam etse hoşuna gider mi?

eğer şerefin varsa bunlar senin zoruna gider. ama şerefli de olsan "hayır öyle değil" diyerek ispatlamaya kalkman bile seni bu rezilliğin içine çekmeye yeter.

o nedenle güzel kardeşim, sana hiçbir forumda bulamayacağın özgür bir platformu sunduk. küçük bir sinek olup bu leziz ortamı mahvetme.

bazen demokrasiler de işe yaramıyor ve çözümsüz kalınıyor.

bizi kötü şeyler yapmaya zorlama bak pesimist diye bir adam var burda...

neyse

efendi ol.

Bana bak Troy efendi;

Kem söz sahibine aittir.Senin benzer sorunların var ki,bu şekilde yazmışsın.Ayrıca hakaretlerini misli ile sana iade ederim.Sana şerefin varsa diye başlayan bir kelime kullanmayacağım.Zira şerefli insanlar senin gibi konuşmaz.
Ben senin gibi temelsiz,dayanaksız,mesnetsiz sallamam.Söylediğim şeylerde Kutsal bildiğin metinlerden.Onların ne kadar yanlış olduğunu gözüne gözüne soktum.Nerenle düşünüyorsun bilmiyorum ama,varsa cevabın ver,Yoksa sus.Abilerin gelsin karşıma.Aklının yetmediği işlere burnunu sokma.

O kadar hakaretten sonra,

Ne bu şimdi.Öğüt mü? Tehdit mi?
Kuru gürültü yapma.Al kağıdı kalemi doğru hesap yapmaya.Bak ağabeylerin bunun çözülemeyeceğini söylüyor.Böyle bir hatanın Kuranda bulunması benim suçum değil.Sende saksıyı çalıştır şimdi.

Böyle bir hata nasıl olurda Kuran’a girer?

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
(yanlış anlaşılmasın Troy kardeşimizi savunmak haddim değil, zira en iyi cevabı kendisinin vereceğini düşünüyorum ;) )
hacicavcav dedi ki:
Bak ağabeylerin bunun çözülemeyeceğini söylüyor.
Konuyu başından beri takip etmekteyim ama hiç birinin bu durum hakkında 'çözülemez' dediğini görmedim , yalan söyleme. |).
Ayrıca, o inanmadığın temeller mi senin dayandığın temellerin ?
Bu konuyu ne amaçla açtığını, artık bu konuyu takip eden herkes anladı.Buradaki arkadaşlar sana ellerinden geldiği kadar -bence çok iyi- yardımcı olmaya çalıştılar. Hatta verilen cevaplara tatmin olmayınca, arkadaşlar da sana, bu soruyu din alimlerine sormanı, diyanet'te bu konuda seni aydınlatacak kişilerin olabileceğini ve onlara sormanı istediler. Ama sen hala, dönüp dolaşıp lafı, 'yok, bakın siz cevaplamayamadınız (haşa) yanlış olduğunu itiraf edin', yok, 'neden hala cevaplayamıyorsunuz, çünkü yanlış' gibi söylemlere getirdin. Tekrar söylüyrum, eğer niyetin kötüyse bizden sana ne cevap, ne de hayır gelir, yok eğer niyetin iyi ise, ki hiç öyle görünmüyor, dediğimiz gibi bu konuda bilgisi iyi olan din alimleri var, git onlara bi sor sana zahmet.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
acıcavcav, bakıyorum hala kasaptasın, kelle kalmamış ama hala "saçımı kes kasap amcacığım" diyorsun,
cevapları anlamıyorsun bunu anla bari, hakaretin ağababasını konuyu açarak yap, sonra da de ki "bana hakaret ediyosunuz ama".

hatta daha ötesi var çok komik,
hacicavcav dedi ki:
Sana şerefin varsa diye başlayan bir kelime kullanmayacağım.Zira şerefli insanlar senin gibi konuşmaz.
ben asena'yı bile bu kadar kıvırırken görmedim kusura bakma! daha kötüsü ilk mesajından bu son mesajına kadar yaptığın şey hep aynı, bir adım öteye bile gitmeden olduğun yerde şıkıdım şıkıdım...

acıkcavcav, konuyu ilk hakaret sorundan itibaren yazıcıdan çıktı olarak al ve hepsini birleştir. içlerinden istediğini seç, her sayfa ayrı bir kapak olur senin hakaret soruna! sana kapak olsun demiyorum çünkü onu kıvraklar yapar.
efendi ol.
anladın sen onu.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
İşinize gelen cevapları alıyorsunuz cevap veriyorsunuz orada bir sürü bende dahil olmak üzere size cevap verdik. Ama siz işinize geleni aldığınız için boşuna tartışma ortamı yaratıyorsunuz. Sorununuz cevaplandığı için yine diyorum konu kilitlenmeli sorunuza cevap verilmiştir.

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Hayırlı sabahlar arkadaşlar;
Bu arada herkesin cumasını tebrik ediyorum.

Kişisel
Eğer o 1/5'in aklından,zekasından,yaptıklarından şüphe ediyor iseniz,inanın ben o şüphe ettiklerinizin en deli olanlarının ayağının tozu olmak isterim.
Şüphe ettiklerimden en delisi diyelim ki Hindular.Malumunuz Hindularda ineğe taparlar.Bilmem onların ayağının tozu olmak istermisiniz?
O yüzden iddialı konuşmayın.Naçizane tavsiyemdir.
yorumuna kişisel bir cevap vereceğim.
İşte kimin gözlüğü farklı ortada,siz hala kırmızı gözlükle bakıyorsunuz ve benim demek istediğimi o gözlükle bakınca ortaya böyle bir mana çıkartıyorsunuz.
Ben demek istediğim sizce 1/5 müslüman olanların bizce en yücesi sizce de belki en aşağısı olacak zat ve onun sahabelerinden bahsediyorum.
Siz nasıl baktınızda beni hindularla kıyasladınız,hala anlamış değilim.

Konu dışına çıkmak,kişisel hakarete meyletmek ve seviyemizi korumak adına,yorum yazan ve okuyan tüm arkadaşlara da teşekkür ederek konumuzu sonlandırıyorum.

Saygılarımla

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Hacıcavcav, bulmeh'in dediği gibi, bilerek ve kasıtlı bir şekilde yalan konuşuyorsun. Konuşulmuş şeyleri başka yönlerden tekrar gündeme getiriyorsun.

Burada onlarca inançlı insanlara "bir delinin attığı taşı çıkaramayan aciz insanlar" gözüyle bakıyorsun. Eğer senin yaptığın cahilliği bir müslüman yapıp ateist forumlarına girse, ona aklına hayaline gelmeyen küfürler savururlar. Sen burada "şeref" buldun ama başkasının şerefine laf söylüyorsun.

Öyle güzel tiyatro yapıyorsun ki, oyunun sonunda yavuz hırsız gibi ev sahibini haksız çıkarıyor ve "mazlum" rolünü oynuyorsun.

SANA SORDUĞUMUZ HİÇ BİR SORUYU CEVAPLAMADIN. Yazdığın cevabi yazıların bile önemli kısmı dahil, tüm diğer yazıların bir yerlerden kopyaydı, kendine ait bir fikrin bile yok.

"Kutsal metinlerden konuşuyorum" gibi bir iddia atmana rağmen kendi söylediklerini şimdi reddediyor ve hiç söylememiş gibi davranarak işgüzarlık, dolandırıcılık yapıyorsun. Çünkü biliyorsun ki burası forum ortamıdır ve seni tanımayanlar oyunlarını rahatlıkla yutabilirler. Bütün bunlar senin ne kadar aciz olduğunu gösteriyor; çünkü kendine ait bir fikrin bile yok. Bütün bunlar ne kadar cahil olduğunu da gösteriyor, çünkü başka yerlerden yazıları kopyalayıp duruyorsun. Yine bunlar boş bir kibirle ne kadar boş birisi olduğunu gösteriyor, çünkü bilmediğin halde biliyormuş gibi davranıyorsun. (Arapça bilmediğin halde ayetleri açıklamaya kalkışmak gibi.) Yine bunlar, ne kadar ahlaksız olduğunu gösteriyor; çünkü başkasının değerine üstelik de bilgi sahibi olmadan çamur atarak bununla eğlenmeye çalışıyorsun. Yalancı olduğunu da gösteriyor, olmamış şeyleri olmuş gibi gösteriyorsun ve sözde çok bilimsel olmana rağmen bilimle ilgili sorularımızı da cevaplayamıyorsun. Yine bunlar, ne kadar düzenbaz olduğunu gösteriyor, çünkü sıkıştıkça konu değiştiriyor ve daldan dala atlıyorsun.

Şimdi kalkmış "abilerin gelsin karşıma" diyorsun boş bir cehaletle. Biz sana zaten söylemiştik git bilene sor diye. Bu senin, yine senin tabirinle "nerenle düşündüğünü, nerenle okuduğunu" gösteriyor. Ne ilginçtir, senin kopya yaptığın yerlerin yazılarını dahi çürüttük, ama hepsini unutmuşsun. Asıl sen değil, senin abilerin gelsin buraya. Nitekim çok bildiğini zannettiğin Turan Dursun'un dahi savlarını çürüttük, ama hiç konuşmamışız da sanki sen ıspat yapmışsın gibi pişkinlik yapmaya devam ettin. Düşün ki, çok bildiğini zannettiğin Turan Dursun'u, benim gibi az bilgili birisi bile alt ediyor. Çünkü o da bazı şeyleri çok iyi bildiği için kasıtlı yalanlar söylüyor. Demek ki senin abilerin bile yetmiyor. Abilerinin abileri gelsin.

Turan Dursun'un yazısından kopya yaparak Kur'anda yabancı kelime var dedin, örnek ver dedim veremedin. Bu kelimeler İbranice, Süryanice gibi dillerden dedin, ben de "gayet doğal çünkü bu dillerle Arapça aynı kökenden geliyor" dedim yine cevap veremedin. Kurandan çıkarılmış ayetler var dedin, "hangileri" diye sordum yine cevap veremedin. "Muhammed'e o kitabı başkası yazdırdı" dedin, oysa bunu söyleyen iki üç kişinin helvadan putlar yapıp tanrı diye onlara tapacak kadar ahmak olduklarını söyledim, yine konu değiştirdin pişkinlikle. Nitekim helvadan "tanrı" yapıp ona tapan, sonra acıkınca tanrısını yiyen o adamlara inanmak için katıksız ahmak olmak lazım. Bilimsel olarak evrenin nasıl oluştuğunu sordum, maddenin nasıl geldiğini ve sürecin nasıl işlediğini, yine sus pus oldun.. Kur'andan konuşalım diyerek kendince bizi tenkit ederek hedef çarpıttıktan sonra yine kendin "falanca şahıs böyle diyor" diyerek aslında Kurandan değil "falan şahsın fikrinden" konuşmak istediğini söyledin. Şimdi eski konuları analiz edersek, bunun gibi nice yaman çelişkilere girdiğini ve nice büyük kıvraklıklara girdiğini ortaya koyar, örnekleri inanılmaz çoğaltabiliriz.

Bu kadar şeyden sonra hala yüz buluyor olmana şaşırmıyorum. Çünkü burası forum ortamı, sürekli yeni insanlar katılıyor ve sen bunu kullanarak gönül rahatlığıyla kendi kendini reddetmiş bile olsan yalan söylemekten çekinmiyorsun. Nitekim asıl amacının ateizm olmadığını da biliyoruz; çok planlı bir amaca hizmet ettiğin belli. Çünkü başka forumlarda da aynı düzenbazlık ve işgüzarlığı yapıyorsun ve sürekli bir kıvraklık ve çarpıtma içindesin. Gerçekten ateist olsaydın, samimi duygularını koyardın ortaya. Sorulan sorulara cevap verirdin ve kendin fikir üretirdin. Ya da Kur'anla bu kadar ilgilenmezdin. O açıdan, sen burada yazan bilgisiz insanlardan bile yobazsın. Çünkü sana sorulan sorularda bile kendi fikrini değil, başkasının yazısını kopyalıyor ve "Turan Dursun ne derse odur, Darwin ne diyorsa mutlaka bir hikmeti vardır, sual olunmaz" gibi yaklaşımlar sergiliyorsun. Sana sunulan bütün iyi niyeti kendi kötü niyetlerinle çirkinliğe dönüştürdün.

Sonuç olarak, senin yüzünden fikirleri konuşamadık, olayı hep kişilere getirerek basitliğini de ortaya koydun. Sorduğun bir tek soru bile cevapsız kalmamış olmasına, bilakis senin sana sorulan sorulara cevap verememiş olmana rağmen, aklımın almadığı bir işgüzarlıkla "niye cevap veremiyorsunuz" gibi dolandırıcı sorular sordun. Yavuz hırsız gibi..

Şimdi bu konuyu kilitliyorum. (Düzenleme: Mehmet benden önce yapmış sağolsun) Bütün bu kötü ve pis niyetine rağmen, inançsız kimselere duyduğumuz saygının bir nişanesi olarak yeni konular açmana saygı sınırları çerçevesinde olduğu müddetçe karışmıyorum. Ancak Troy, kendisine yaptığın terbiyesiz hakaret karşılığında seni forumdan atarsa bu onun en doğal hakkı olacaktır, boşuna mazlum ayaklarına yatma.

Herkese selamlar, güzel günler.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
hacicavcav dedi ki:
Bana bak Troy efendi;

Kem söz sahibine aittir.Senin benzer sorunların var ki,bu şekilde yazmışsın.Ayrıca hakaretlerini misli ile sana iade ederim.Sana şerefin varsa diye başlayan bir kelime kullanmayacağım.Zira şerefli insanlar senin gibi konuşmaz.
Ben senin gibi temelsiz,dayanaksız,mesnetsiz sallamam.Söylediğim şeylerde Kutsal bildiğin metinlerden.Onların ne kadar yanlış olduğunu gözüne gözüne soktum.Nerenle düşünüyorsun bilmiyorum ama,varsa cevabın ver,Yoksa sus.Abilerin gelsin karşıma.Aklının yetmediği işlere burnunu sokma.

O kadar hakaretten sonra,

Ne bu şimdi.Öğüt mü? Tehdit mi?
Kuru gürültü yapma.Al kağıdı kalemi doğru hesap yapmaya.Bak ağabeylerin bunun çözülemeyeceğini söylüyor.Böyle bir hatanın Kuranda bulunması benim suçum değil.Sende saksıyı çalıştır şimdi.

Böyle bir hata nasıl olurda Kuran’a girer?

:) Asıl hata sana bu özgürlüğü verende ve bu zamana kadar konuşmana izin verende.

Pek değerli dinsiz kardeşim (sen öyleyşm diyorsun ya (A)), kameraya el salla ve Pesimist'in özel measajı okumasını bekle :) O mesajı okuduktan sonra hacicavcav diye bir meczup, bundan sonra forumda olmayacak (:

Elmacik dedi ki:
Şimdi bu konuyu kilitliyorum. (Düzenleme: Mehmet benden önce yapmış sağolsun) Bütün bu kötü ve pis niyetine rağmen, inançsız kimselere duyduğumuzun saygının bir nişanesi olarak yeni konular açmana saygı sınırları çerçevesinde olduğu müddetçe karışmıyorum. Ancak Troy, kendisine yaptığın terbiyesiz hakaret karşılığında seni forumdan atarsa bu onun en doğal hakkı olacaktır, boşuna mazlum ayaklarına yatma.

Herkese selamlar, güzel günler.

Bana hakaret edildiği için konu kilitlemenize hiç gerek yok arkadaşlar. İzninizle yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için konuyu açıyorum.

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Sonra bize kötü diyorlar gelde çizme... :D

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Troy, eğer sana hakaret ettiği için kilitleseydim, aynı zamanda kendim banlardım da. Konunun kilitlenmesinin sebebi sana hakaret edilmesi değil, kötü niyet. Görünürdeki amacına asla ulaşamayacak olan konunun zaman kaybı olduğunu düşündük.

Gerçi banlayacağınızı biliyordum, o yüzden açık kalabileceğini de düşünmüştüm. :P

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
elmacık,mehmet,troy... ve bu konuya inançlı bi şekilde cevap veren herkese teşekkür etmek istiyorum...
açıklayıcı cevaplarınızdan dolayı ayrıca sizleri kutluyorum...

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
ben o kadar dedim berbere git diye ama dinlemedi, "illaki kasap traşı istiyorum" diyen cacıkın sonu kelle paça tabağıdır. |)
onlarca cevap ile berbere gidip imana gelseydi tertemiz olurdu ama kasabın sakatat temizliği de fena olmadı hani...

optimist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
YAHU BİRİNİZ CIKIP DEMEDİNİZMİ ADAMI BANLAMADAN önce yahu adam bildiin kelime oyunu yapmış benimde metemetiim iyidir ama matematikçilikle alakası yok bak en son eklenen 1/8'i ekleyen kafadan eklemiş
buda zaten 1.00'dan artan 0.125 e tekabül eder. ,BURADA kocası ölen bi kadına ne kadar miras kalacağını söylememiş oda kafadan 1/8 vermiş.bulduu sonuç 1.125 den kendi eklediği 0.125 yani 1/8'i çıkarırsak 1.125-0.125=1.00 yani hesap doğru

yashale

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tartışılan şeye anlam veremedim. Kur'an'ın hesap tutturmak gibi bir derdi yok ki?

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Kararmış kalbin geri dönüşü yoktur,

ve arkadaşımdan duymuş olduğum söz

Pis kovaya temiz su katılmaz. Bu insan için yapılacak birşey yok.

Konuya açıklık getiren tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

optimist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben ikl sayfayı okumuştum sadece ona binaen yazdım

hesap tuturmak gibi bi derdi yok tabiki onu indirenin dert diye bi kavramı yok çunku ama yazılanların doğru olması lazım tabiki millet doğruları çarpıtıncada bizde yanlışlarını gösteriyoruz millet allahın varlığını bile tartışıyo sana bu konu niye garip geldiyse??

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
optimist dedi ki:
millet allahın varlığını bile tartışıyo sana bu konu niye garip geldiyse??

Hayırdır, bugün yasaklama sonrası sürpriz bir üyeciğimiz mi oldu? (bu konuda 2 kişi cevapları a(n)lamadı, son 2 gündür biri kayıp, inşaAllah o nasiplenmiştir bir şekil ama şimdi o gidip yerine sen gelince bi ??? işareti oluo ister ister |) )
mesajlarında bir ordan bir burdan yakmışsın ateşi! açıklamak istediğini açıkça yazabilirsin, gördüğün gibi 14 sayfa acı cav cav gibi birine cevap verildi üstüne üstlük hakaret hakkı tanındı.

saha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
cems dedi ki:
optimist dedi ki:
millet allahın varlığını bile tartışıyo sana bu konu niye garip geldiyse??

Hayırdır, bugün yasaklama sonrası sürpriz bir üyeciğimiz mi oldu? (bu konuda 2 kişi cevapları a(n)lamadı, son 2 gündür biri kayıp, inşaAllah o nasiplenmiştir bir şekil ama şimdi o gidip yerine sen gelince bi ??? işareti oluo ister ister |) )
mesajlarında bir ordan bir burdan yakmışsın ateşi! açıklamak istediğini açıkça yazabilirsin, gördüğün gibi 14 sayfa acı cav cav gibi birine cevap verildi üstüne üstlük hakaret hakkı tanındı.

Bencede yeni bir ATEŞ yakılırsa kimse şaşırmasın dumanmı var yoksa eski yanık kokusumu :)))))

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bu inançsızların tuzak "forum"ları var.bir iki kere denk geldim. inandığımız ve duyduğumuz bildiğimiz ne varsa çamur atma peşindeler. biri atıyo öteki tutuyo. -bana doğruyu gösterdiğin için teşekkürler... yağlamalar cilalamalar falan feşmekan.paslaşıyorlar..bilimsel olarak açıklıorlar güya..yerseniz tabi.. burayı da oralarla karıştırdı bunlar heralde.
helal olsun sdn'ye

cetintas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ey dünyadan kuran'dan bi haber,aşağı daki yazıyı iyi oku.Sizin inançla ilgili sorununuz var zannedersem.sizin gibi ateist düşünenler o küçük beyinlerinin anlamadığı bir şeyi görünce hemen sarılıveriyorsunuz.medem ki böyle bir size göre haşa bir hata gördün neden bu işin ehli olan kimselere gidip araştırmadan hemen ortalığı bulandırmaya çalışıyorsunuz siz ve sizin gibileri anlamak namümkün.
AYETLERDEKİ HÜKÜMLER VE AÇIKLAMALI ÖRNEKLERİ:

Nisa/11.

a) Allah çocuklarınız hakkında, erkeğe iki dişinin hissesi kadar tavsiye eder.

Açıklama: Cahiliye döneminde zengin ve soylu kadınlar dışında, kadına değer verilmezdi. Miras hakları yoktu, hatta bir eşya gibi, ölenin varislerinden birine miras olarak kalabilirlerdi. İşte böyle bir çağda Kuran, “Ana babanın ve yakınların bıraktıklarından, erkeklere hisse vardır. Ana babanın ve yakınların bıraktıklarından kadınlara da hisse vardır. Bunlar, az veya çok, belirli bir hissedir.” hükmünü getirmiştir. Gerçi günümüzde, miras hususunda erkek evlada, kız evlattan daha fazla pay verilmiş olması eleştiri konusu edilmektedir. Ancak bu hükümlerin, erkeklerin kadınlara bakmakla yükümlü olduğu ve kadınların ailenin geçimine katkısının çok az olduğu bir aile yapısı üzerinden meseleye yaklaştığının bilinmesi gerekir (1).

Örnek 1: Vefat eden kişinin iki kızı ve bir oğlu kalmış olsun.
Buna göre, oğlu 2/4 , her bir kızı ¼ olmak üzere mirası paylaşırlar.

Örnek 2: Vefat eden kişinin üç oğlu ve iki kızı kalmış olsun.
Buna göre, oğullarının her biri ¼ , her bir kızı ise 1/8 olmak üzere mirası paylaşırlar.

Görüldüğü gibi, mirastan alacakları kesirler, duruma göre değişmekle birlikte, bu kesirlerin birbirlerine olan oranı, hep aynı kalmaktadır.

b ) Eğer kadınlar ikinin üstünde ise, bırakılanın üçte ikisi onlarındır; şayet bir ise yarısı onundur.

Açıklama: Ölen kişinin yalnız kız evladı varsa ve bunların sayıları da (2 ve) 2’nin üzerinde ise, bunlar mirasın 2/3’ünü paylaşırlar, şayet tek bir kızı varsa, bu kız mirasın yarısını alacaktır.

Örnek 1: Vefat eden şahsın iki kızı ve bir babası kalmış olsun. Ayete göre evlat olarak yalnız kızları kaldığından ve sayıları da 2 olduğundan bunlar mirasın 2/3’ünü paylaşırlar. Haliyle her bir kız mirastan 2/6 pay alır. Geriye kalan 2/6’yı ise vefat eden kişinin babası alır.

Örnek 2: Vefat eden kişinin yalnız iki kızı kaldığını düşünelim. Bu takdirde ne olacak? Zikredilen oranlara göre mirasın 2/3’ünü mü alacaklar –ki bu takdirde toplam 1 olmamış oluyor-, yoksa mirası yarı yarıya mı bölüşecekler? Evet, İslam hukukuna göre bu kızlar mirası yarı yarıya bölüşürler.

Acaba durmadan o “malum örnek” üzerinden Kuran’a saldıran İslam düşmanları, burada da, Kuran’ın matematiksel hata yaptığını söyleyip, ayetlere göre toplamın 1 çıkmadığını, oysa müslümanların bunu reddiyye denen metotla hallederek Kuran’ın verdiği oranları değiştirdiğini mi iddia edecekler?

Müslüman kardeşlerim,

Bir mirasçıya atfedilen basit kesrin, mirasa göre niceliğine değil; bu basit kesirlerin birbirlerine göre oranlarına, yani mirasçıların birbirlerine göre durumlarına dikkat edelim! Zira, yukarıda görüldüğü gibi basit kesrin, toplam mirasa oranı şartlara göre değişebilmekte, oysa Kuran’ın belirlediği bu basit kesirlerin birbirlerine olan oranları KESİNLİKLE değişmemektedir. Aksi bir durum, Allah’ın belirlediği sınırların, bir mirasçının aleyhine olacak şekilde aşılması anlamına gelir.

Dilerseniz şimdi, ayetlerdeki hükümlere devam etmeden, İslam düşmanlarının sürekli olarak tekrarlayıp durdukları o “malum örneğe” bahsettiğimiz açıdan yeniden bakalım.

ALINTI
Varsayalım ki, bir adam öldü ve geride üç kız evlat, bir ana, bir baba ve eşini bıraktı. Yukarıdaki ayetlere göre miras paylaşımı şöyle olacaktır:
Üç kız evlada mirasın 2/3'ü, ana ve babanın her birine 1/6, karısına 1/8 kalacaktır.
Bu durumda, matematik yapalım:
(2/3)+(1/6)+(1/6)+(1/8)= 27/24 = 1,125 bulunur! (1,0 olması gerekirdi!..)
Yani, miras paylaşıldığı zaman her bir mirasçının aldığının toplamı, mirastan fazla çıkmaktadır!..
Allah, miras paylaşımında böyle büyük bir hesap hatası yapamayacağına göre, ayet Allah'a ait olamaz, Muhammed'e aittir…
Hesap bilmeyen Muhammed'e…

Değerli kardeşlerim, yukarıda “Basit kesrin, mirasa göre niceliğine değil; bu basit kesirlerin birbirlerine göre ORANlarına, yani mirasçıların birbirlerine göre durumlarına dikkat edelim!” demiştim. Çünkü belli kesirlerle mirasa ortak olunan böylesi bir durumda, mirasçıların paylarının birbirlerine oranının sabit tutulmaması halinde, mutlaka bir hak ihlali söz konusu olacaktır.

Söz gelimi, bir mirasçının basit kesri “x”, diğerininki “y” olsun. Mirasın adaletli dağıtımı ancak x/y oranının korunmasıyla mümkün olabilir.

Bilindiği gibi, bir kesrin pay ve paydasını aynı sayıyla çarpmak, sonucu değiştirmeyecektir.

Yani x.a/y.a=x/y 'dir.

Şu halde yukarıdaki örnekte verilen basit kesirleri 8/9 ile çarpalım:

Sırasıyla 16/27, 4/27, 4/27, 3/27 bulunur.

Görüldüğü gibi x ve y sayılarını, aynı sayı ile çarptığımızdan, x/y oranını değiştirmemiş, Allah’ın koyduğu sınırı ihlal etmemiş olduk.

Şu halde bulduğumuz sonuçları toplayalım:

Sonuç: 1 çıkacaktır!

El-Hakka:

38. Görebildikleriniz üzerine yemin ederim,
39. Ve göremediklerinize ki,
40. Hiç şüphesiz o (Kur'an), çok şerefli bir elçinin sözüdür.
41. Ve o, bir şair sözü değildir. Ne de az iman ediyorsunuz!
42. Bir kâhin sözü de değildir (o). Ne de az düşünüyorsunuz!
43. (O), âlemlerin Rabbi tarafından indirilmiştir.

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Çetintaş Bey,

Kesir hesaplarında genişletme ya da sadeleştirme gereksinimi varsa eğer bu yapılabilir elbette.

2/3 + 1/6 + 1/6 + 1/8 işleminde geren sadece paydaları eşitlemektir.
Burada ortak payda 24'tür. 48 de olabilir 72 de ama en küçük olan alınır.
Bu hesaptan bir netice alınamıyorsa yani bu toplama işlemi 1'e eşitlenmiyorsa, bundan öte yapılacak tüm hesaplar beyhudedir. Senin yaptığın hesap gibi.

Örneğin hesabında 3/27'yi nasıl bulduğunu işlemi yaparak gösterebilir misin?

1/8 x 8/9 = 3/27 nasıl oluyor?

Matematikte pay ve paydayı aynı sayıyla çarparsanız oran değişmez.
Payı 8'le, paydayı 9'la çarpamazsınız. Bir yanlışı başka bir yanlışla düzeltemezsiniz.
Bu hesap sahtekarlığıdır. Bu tür hesaplar matematikte geçerli değildir.

x.a/y.a=x/y'dir dedikten sonra;

x'i 8'le çarpıp, y'yi 9'la çarpmak da ne oluyor?Bir de utanmadan aynı sayıyla çarptık "Allah’ın koyduğu sınırı ihlal etmemiş olduk." demişsiniz.

8=9'u nasıl bulmuş bu muhterem?

Böyle basit bir hata içeren açıklamayı neye dayanarak getirdiğini izah eder misin?
8=9' a senin aklın yatıyor mu?

Aslında yatıyordur.Zira bu sahtekarlıkla herşeyi uydurusunuz nasılsa.Tanrınızın sınırlarıyla bariz çelişkili bu hesap.Nasıl böyle saçma bir hesabı kabullenebilirsiniz ve arkasından da doğruymuş gibi böbürlenirsiniz.

Şimdi sizin gösterdiğiniz gibi yapalım;

Miras= m olsun herkes kesirleri nisbetinde pay alacaklar

2m/3 + 1m/6 + 1m/6 + 1m/8 = m doğrumu doğru

m ( 2/3 + 1/6 + 1/6 + 1/8 ) = m dikkat edin her iki tarafıda m e bölüyorum, tek tarafı bölersem gene olmaz matematik kurallarına aykırıdır.

2/3 + 1/6 + 1/6 +1/8 = 1 mi evet 1.

şimdi paydaları eşitleyelim hepsi 24 de birleşirmi evet

16/24 + 4/24 + 4/24 + 3/24 = 24/24 doğrumu doğru

27/24 = 24/24 oldumu olmadı ne yapalım 8/9 la çarpalım mesele burada

8/9*27/24 = 8/9*24/24 doğrusu eşitliğin iki tarafınında 8/9 la çarpılmasıdır. Neymiş eşitliğin her iki tarafıda 8/9 la çarpılmalıymış.
Oldu mu gene olmadı .Sonuç ne çıktı bakalım ;

1=24/27 gene olmadı. Maalesef.

Birdaha hesaplayın.Matematik bilginizi gösterin.Ya da susup oturun.

Ciddi olarak verilen cevaplar harici hiçbir şeye cevap yazmayacağım.

saha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sayın orcagada

1-Allah hata yapmaz ben dosdoğruyum demiş biz allaha inanırız

2-hz.peygamber kendi kafasına göre iş yapmaz yapsa idi[ nisa suresinin iniş nedenini nasıl vuku bulduğunu okurdun çok kolay bir paylaşımın hükmünü bile allah,tan istemiştir kendi kitabı olsa zaten müdahale ederdi yada miras işine hiç girmezdi .

3-avl hesabının hz.osman zamanında vuku bulduğunu biliyorum yanlışsam burayı düzelte bilirsiniz (hz. ömer yada osman hiç fark etmez ) Eğer mukaddes kitap allahın kitabı olmasa idi zaten nisa suresine ek yaparlardı kaldiki yapsa idi zaten bugün kimsede bunu tartışamazdı buda gösteriyorki kitap allahın kitabı değiştirilemez.

Buda benim DOĞRUM bak nereye bağlamışım

1-Nisa suresinin 11-12 ayeti aslında çözümsüzlük değil çözümün ta kendisi

2-hisse katmak yada pay vermek bugünkü matematikte zaten
kullanılan bir yöntem gerçi her işlemde karşınıza çıkabilir.

Örnek çıkarma işlemi

9000000000-3897542578= sıfırlara pay vermeden sonuca gidebilirmisin

3-Sen şimdi matematikte yapmaya mecbur olduğun bir yöntemin kuranda olmasını neden anlamakta zorlanıyorsun.

4-allah bunu açıkca kuranda açıklasaydı zaten sizler inanmak zorunda kalır yada şunu bunu niye en ince işlemine yada detayına kadar anlatmamış derdiniz ozamanda kuran tek kitap yerine bir sürü ciltlerden oluşan ansiklopediye dönerdi

5-Kuran-kerim insan zekası aklı ve kalbi,ilebirleştiği zamananlam kazanır

6-Bende sana soruyorum matematik işlemini bulan kişi bu yöntemi kurandan almış olamazmı.Yada avl hesabı olmasa idi bugünkü zamanda eski basit yötemlerle büyük ve karışık bol sıfırlı hesapları nasıl çözerdik

7-Nisa suresi bir çözümsüzlükmüdür yoksa çözümün ta kendisimi.

Sayın orcagada gördüğün gibi senden başka kimse sana inanmıyor ve desteklemiyor ben senin inançsızlığına saygı duyarım yanlız inanmıyorsan inanmassın olur biter kimse sana neden inanmıyorsun demez ( Evrenselliğe inandığını söylüyorsun) bizdesenden inançlarımıza saygı duymanı bekliyoruz .

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sayın Saha,

Bakın esasında doğru söylüyorsunuz ama bakın ne oldu;

119 nolu mesajda Sayın Afterdinner arkadaş buradaki en mantıklı cevabı vermiş durumda.Çünkü kabullenmiş evet bu oranlarla paylaşılmaz diyor ve gerçek bu.

Şuanda yaptığınızı esasında yadırgamıyorum inancınız gereği yapıyorsunuz.Ama hep sorduğunuz bir soru vardır ateistlere nasıl oluyor da inanmıyorsunuz diye.

İşte bu konunun uzamasının esas sebebi budur.Biz şüphe ettik araştırdık.Ve kendi sonuçlarımızı paylaşıyoruz.Ama haklı ama haksızız.

Burda görmenizi istediğim aslında inançsız olmamızın çok da yadırganamayacağıdır.Şimdi ise olay çığrından çıktı garip garip hesaplar yapıldı tutması imkansız olan.Ve insanlar galeyana geldi.

Nihayetinde aynı toplumda yaşıyoruz.İsteseniz de istemeseniz de.

Hacıcavcava sorsaydık konuyu neden açtın diye ne derdi bilmiyorum.Ama benim fikrim birlikte yaşamak zorunda olduğumuz sürece neyi neden yaptığımızı bilmeniz gerekliliğidir.

İnançsızlığımız size sapkınlık gibi gelsede bizce mantıklıdır.

İşte bizim derdimiz,size bizim mantığımızın sebeplerini gösterebilmemiz,hiç olmazsa birinizin "adamlar inanmıyorlar ama kendilerince bir sebepleri varmış" demenizi sağlamaktı.

Onun yerine gereksiz bir islam propagandası ve cahil mücahit formları ile karşılaştık.Ve şuan durumumuz daha düşmanca bir hal aldı.Tek istediğimiz bizi anlayarak ileride biz ve bizim gibi düşünenlere direk saldırı amaçlı değil de insan olmamızın yeterli olduğu ,hakettiğimiz ve herkesin hakettiği saygı göstermeniz için,düşünme mantığımızı sezmenizdir.

Nitekim sadece bu topic de bile ağzını hayra açamayan nicelerini gördük değil mi?

Kimse kırılmasın ama ağzıyla konuşmayanlara verecek cevabım yok.Saygı içinde herşeyi tartışırız.Biz sizleri biliyor ve tanıyoruz.Size de bizi tanımak için neyi nasıl düşündüğümüzü bilmeniz için bir fırsat bu.İsteyen bunu anlar istemeyen anlamaz.

Paşa gönlünüz bilir.Ama hayatın her evresinde bizler varız ve burdayız.Bunla yaşamaya alışın,Bizler de herkez gibiyiz.Her yerdeyiz.Sizlerle birlikteyiz.

İstesenizde,istemesenizde.

Saygılar...

saha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
orcagada dedi ki:
Sayın Saha,

Bakın esasında doğru söylüyorsunuz ama bakın ne oldu;

119 nolu mesajda Sayın Afterdinner arkadaş buradaki en mantıklı cevabı vermiş durumda.Çünkü kabullenmiş evet bu oranlarla paylaşılmaz diyor ve gerçek bu.

Şuanda yaptığınızı esasında yadırgamıyorum inancınız gereği yapıyorsunuz.Ama hep sorduğunuz bir soru vardır ateistlere nasıl oluyor da inanmıyorsunuz diye.

İşte bu konunun uzamasının esas sebebi budur.Biz şüphe ettik araştırdık.Ve kendi sonuçlarımızı paylaşıyoruz.Ama haklı ama haksızız.

Burda görmenizi istediğim aslında inançsız olmamızın çok da yadırganamayacağıdır.Şimdi ise olay çığrından çıktı garip garip hesaplar yapıldı tutması imkansız olan.Ve insanlar galeyana geldi.

Nihayetinde aynı toplumda yaşıyoruz.İsteseniz de istemeseniz de.

Hacıcavcava sorsaydık konuyu neden açtın diye ne derdi bilmiyorum.Ama benim fikrim birlikte yaşamak zorunda olduğumuz sürece neyi neden yaptığımızı bilmeniz gerekliliğidir.

İnançsızlığımız size sapkınlık gibi gelsede bizce mantıklıdır.İşte size bizim mantığımızın sebeplerini gösterebilmemiz,hiç olmazsa birinizin "adamlar inanmıyorlar ama kendilerince bir sebepleri varmış" demenizi sağlamaktı.

Onun yerine gereksiz bir islam propagandası ve cahil mücahit formları ile karşılaştık.Ve şuan durumumuz daha düşmanca bir hal aldı.Tek istediğimiz bizi anlayarak ileride biz ve bizim gibi düşünenlere direk saldırı amaçlı değil de insan olmamızın yeterli olduğu ,hakettiğimiz ve herkesin hakettiği saygı göstermeniz için,düşünme mantığımızı sezmenizdir.

Nitekim sadece bu topic de bile ağzını hayra açamayan nicelerini gördük değil mi?

Kimse kırılmasın ama ağzıyla konuşmayanlara verecek cevabım yok.Saygı içinde herşeyi tartışırız.Biz sizleri biliyor ve tanıyoruz.Size de bizi tanımak için neyi nasıl düşündüğümüzü bilmeniz için bir fırsat bu.İsteyen bunu anlar istemeyen anlamaz.

Paşa gönlünüz bilir.Ama hayatın her evresinde bizler varız ve burdayız.Bunla yaşamaya alışın,Bizler de herkez gibiyiz.Her yerdeyiz.Sizlerle birlikteyiz.

İstesenizde,istemesenizde.

Saygılar...

Sayın orcagada

Senin ve benim tabiki insani değerler bakımından bi farkımız yok olamazda bu benim düşüncem herkes biliyorki zıt kavramlar olacak buna inançlarda dahil.

Ben kimseyi tutumundan yada inanç,larından dolayı yargılamadım kimin neye inandığı benim için çokta önemli değil.

Ölüm bizi bulana kadar siz kendi fikirlerini bizde kendi fikirlerimizi söyleyeceğiz.

Ben sizi inandığınız degerleri korumaktaki takdire şayan tutumunuza saygı gösteriyor zıt fikirlerimizi tartışabileceğimiz bu ortamı kuranları ve buna imkan verenleride kutluyorum yeni bir başlıga yada konuya kadar Esen kal

İnandığınıza emanet olun...

wbmstr

Asistan
Reaksiyon puanı
3
dünyada ne insanlar var ya ama hepside bi işe yarıyo eee cehennem ateşini kim yakacak...

ersen64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Değerli Arkadaşlar,
Batılı tasvir, safi zihinleri bozmaktır....
Haksızlığı hak zanneden adamlara karşı hak dâvâ etmek, bir nevi haksızlıktır
......
Akıllının(!) biri kuyuya bir taş atmış, 50 kişi çıkarmamış....Batılı kendi yanlışlarıyla başbaşa bırakmak, en güzel cevaptır...Çünkü bu kişiler hakkı bildiği halde, batılı tercih ediyorlar ve cevaba layık değiller....Onlara en güzel yardım, onlara önem vermemektir...Böylelikle yanlız kalırlarsa kendi düşüncelerini süzgeçten geçirmek ihtiyacı olabilir...Kul cüz-i iradesini kullanmadıkça, külli irade tahakkuk etmeyecektir ve bu iş boşa kürek çekmek anlamına gelmektedir....
Selam ve Saygılarımla

asi_53

Asistan
Reaksiyon puanı
3
arkadaşlar bırakalım bu saçmalıkları KURAN-I KERİM ALLAH TARAAFINDAN KORUNAN TEK KİTAPTIR İÇİNDE HİÇ BİR HESAP HATASI OLAMAZ

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ersenciğim yahu nerelerdeydin?

Yani az daha gelmesen özel mesajla çağıracaktım.Nasılsın?Hayırlı olsun kuran dersleri vermeye başlamışsın.Ama klasik yine risalelerden.Keşke direk kuranı seçseydin.Ama sence risale-i nur külliyatı kurandan kıymetliydi değil mi,pardon şimdi hatırladım.

Eee fettullah'la rahmetli saidin nuru nasıl senden memnundurlar umarım.Azimli mücahidim benim.Özletme böyle kendini.

asi_53 dedi ki:
arkadaşlar bırakalım bu saçmalıkları KURAN-I KERİM ALLAH TARAAFINDAN KORUNAN TEK KİTAPTIR İÇİNDE HİÇ BİR HESAP HATASI OLAMAZ

Bilimselliğinizle koca topici kurtardınız sağolun.O zaman üstün matematiğinizle bizi şöyle bir sarsında görelim neyiniz var neyiniz yok.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Tüm müslüman arkadaşlara selamlar...

Konunun ne amaçla açıldığı çok açık olmakla birlikte ben bazı şeyler söylemek istiyorum.

Bu soruya cevap verilmesi yanlıştır. Doğru cevabın olması için doğru bir soru sorulması gereklidir.

Kuran'ı Kerim'in içinde yazan sayıları toplayıp sağlama yapmak doğru değildir. Ki Kuran'ı Kerim matematik kitabı değildir.

Fıkıh'ın kaynağı 4'tür.
1. Kitap
2. Sünnet
3. İcma-i ümmet
4. Kıyas-ı fukaha

İslâm fıkhının; Kitap, Sünnet, İcma-ı Ümmet ve Kıyas-ı Fûkaha'dan başka kaynakları da mevcuttur. Ancak bu "Edille-i Erbaa"; bütün ehl-i sünnet müctehid imamlarının ittifakına mazhar olmuştur.

Resûl-i Ekrem (sav)'in: "Benim ümmetim delâlet üzerinde ittifak etmez" ve "Mü'minlerin güzel gördüğü şey, Allahû Teâla (cc) katında da güzeldir" Hadis-i Şerif'leri, İcma-i Ümmet'in delili olarak zikredilmiştir.

Burada avliye uygulanması kuran'ı kerimin emirinin dışına çıkıldığı anlamına gelmez. Bunu bazıları uydurmuşlardır.

Burada fıkıha göre zaten İcma-i ümmet uygulandığından dolayı bir problem yoktur.

Buradaki sonun cevabı yoktur. Bunlar basit oyunlardır. Bu sorunun cevabı olmadığını kabul ettiremeyeceğimiz gibi üstüne üstlük suçlu olan, inanç gereği körü körüne savunan, ağız konuşmamış olan biz oluruz.

Kafirlerin oyununa gelmemek gerekir.

Tekrar selamlarımı iletirim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...