Kuran'da hesap hatası var mıdır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

heyula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi az bir matematik bilgisi bu işlem için yeterlidir. Gerçi verdim oranları ama bir daha söyleyeyim. Burda amaç herkese mirası adil olarak dağıtmaksa kuranda hata yok. Ama eğer amaç payı 1 e tamamlamaya çalışmaksa kuranda hata var. Sonuçta bizim için önemli olan pay değil paydadır.

Kuranda kız çocuklarının alacağı pay: 2/3
Anne ve babanın alacağı pay: 2/6
Eşin alacağı pay:1/8

Bizim hesabımıza göre

Bakalım herkes hakkını adil olarak alabilmiş mi? Kalan miras 27 milyar olsun.

kız çocuklarının alacağı pay: 16m
Anne ve babanın alacağı pay: 8m
Eşin alacağı pay:3m

16+8+3=27milyar burada hata yok. Şimdi kızlar diyebilirki dedemle ninem olması gerekenden fazla aldı. Bakalım doğrumu?

Kurana göre kızların alması gereken pay=2/3
Anne baba alması gerken pay= 2/6

2/3:2/6=2
aldıklar para
16m/8m=2

Sonuçta hata yok kurana göre her ikisede aynı oranlarda para almışlar.

Şimdi de anne baba gelinlerinin fazla yada eksik aldığını iddia ediyorlar. Bakalım doğru mu?

2/6:1/8= 8/3 (bu kuranda olması gereken oran) bakalım doğru mu?

bakmaya gerek yok galiba :)

Benim anlamadığım biz hala neyin tartışmasını yapıyoruz. Bu rakamlara bakarak hala anlamıyorsanız ya sizin matematiğiniz kıt ya da bizim Türkçemiz...

zatialim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hacicavcav dedi ki:
Sonuç:
Kurana uygun olarak bu miras dağıtılamaz.
Mirası avl yoluyla dağıtırsan,Kuranda Allahın koymuş olduğu oranların dışında ,yeni oranlar üzerinden, bir paylaştırma yapmış olursun.Bu da Kurana ve Allaha şirktir.

Bilmem anlatamadım mı? :D

selametle kardeşim..

Valla Kuran'a ve Allah'a şirktir dedin ya gülmekten ölecem şimdi..Allah senide güldürsün kardeşim..

tebrikler heyhula.ama emin olki arkadaşlar Allah'a şirkten öyle korkuyolar ki :* yaptığın işleme inanmıyacaklardır.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
hacicavcav dedi ki:
Bilmem anlatamadım mı? :D
sen ne anlatabildin ne de anlayabildin acicavcav,
bu gidişle de ortacagda ile açık beyin ameliyatına girsen fayda etmez gibi görünüo, bak ayrıca kilidi basarım, bi de üzerine çok pis mahalle baskısı yaparım ona göre yaz yani, |)

sen benim dinime istanbul trafiği gibi kilit "aklınca" hakaret et, Hazreti Ömer gibi adalet timsaline hakaret et, Hazreti Muhammed Efendimize AleyhisSelam hesap bilmeden yazmış de, Kainat Kitabını ve üzerimizdeki dinini Efendimiz AleyhisSelam ile tamamlamış olan Allahu Teala'ya hakaret et, sonra millete "işi hakaret boyutuna getirmeyelim" de!
yemez!

bu sorunun kendisi bile hakarettir. ama işte bizim "hayır bildiğimizde şer, şer bildiğimizde hayır vardır" sırrınca millet güzelce nasiplendi, kaç sayfa varsa bi kapalı zihniyetli iki (&) üye onlarda sizsiniz. bi de kuyruğunuz sıkışınca nasıl efendi taklidi yapıyorsunuz, devlet tiyatrosu halt etmiş... biraz samimi olun, hatta müslüman olun da sonra müslüman taklidi yapmak zorunda kalmdadan sorun soruları, sorunun yarısı "ben inanıyorum ama bi de şu olsa..." diyor "bi kısmı ben tanrı falan tanımam, muhammed hesabı şaşan divane, ömer bizim köylü ali cengiz, kuran tost makinesi kullanım kılavuzu"
kitabın işine gelen taraflarını alıp işine gelmeyen taraflarını karalıyorsun rezilsiniz ya! utanın biraz, yüzünüz olsun onca cevaba, 3 gün susup yazın da belli olmasın basiretsizliğiniz!

neyse çok uzadı
kilit...

şaka şaka, istemeden de olsa onlarca insana faydanız dokundu, yalanınızı görüp düştüğünüz hallere şahit oldular, hiç değilse sizin gibi olmaktan korkup bişileri daha çok anlamaya çalışırlar. devam edin,
ama yeni kurallar koyun, böyle heyecanını yitirdi çünkü mesela şöyle,

1-bana müteşabih demeyin yemem,
2-Allah demeyin inanmam
3-Sünnet demeyin kesmez
4-fener demeyin chelsea var
5- ...(aklınıza ne geliyorsa)
6- ... (aklıma ne geliyorsa)

şimdi bunları göz önünde bulundur buna göre cevap ver,
sen yazdıktan sonra ben senin gibi aynı noktaya döner yeni kurallar eklerim meraklanma...

*efsane*

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yani bunu kimse düşünmemiş sen mi düşündün ben sonuna kadar Elhamdülillah müslümanım herkes özgür ama kimseyi bu konularda çelişkiye düşürme

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Arkadaşlar bu konuyu neden bu kadar çok uzattığınızı anlamış değilim...İki tane beyinden, düşünce gücünden, Allah ve peygamber sevgisinden mahrum insan için bu kadar kendinizi yormanız, sayfalar dolusu mesajlar yazmanız beni gerçekten üzdü.Herkes kendi bilgiği gibi kendi inandığı gibi yaşasın.Bizim kimseyi yargılama-sorgulama yetkimiz yok.Kimseninde bizi yargılama-sorgulama yetkisi yok, hele ki Allahı(sonsuz kere haşa)ve Kur'an'ı sorgulamaya hiç ama hiç kimsenin yetkisi yok.Buna ne izin verelim nede göz yumalım.Müslüman ve özgür bir ülkenin evlatları olarak buna izin vermeyelim.

Şimdi o!!! insanlar demokrasi, düşünce özgürlüğü falan der.Bir vatandaşın özgürlüğü taki başka insanların özgürlüklerine müdahalesine kadardır.İş o raddeye geldimi orda özgürlük biter.Bunada bir yasak konur.Bu forumdada olması gereken KİLİT'tir.Bunlar insanların beynine girerek bu tür saçma sapan hesaplamalar, konular açarak genç insanların İslamiyet'e olan inancını sarsmaya calısmaktadır.Buna izin vermeyelim lütfen.

(Bundan başkada yorum yazmam bu konuya)

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sayın Heyula güzel ama desteksiz çalışmışsınız.

Şimdi bakalım acaba sizin paylaşımınızla kuranda yazan hesap aynı rakamlara ulaşacak mı?

Öncelikle ne demiş tanrı;Kızlara 2/3 ne eder sizin 27 bin ytlnizle 18.000 sizne vermişsiniz 16.000 ilk dakikada gitti hesap ama devam edelim,

Babaya ne vermişsiniz 4.000 ytl kuran ne vermiş 27.000 x 1/6= 4500 ytl

Anne ne alacak bu durumda o da 4500 ytl.

Ve eşin payı da 1/8 x 27.000= 3375 ytl

tebrikler matematik dehası şimdide bunları bir topla bakalım ne olacak.

30,375 sana bu para da bir gariplik görünmedi mi?

Anlayın artık bu kadar da olmaz hiç biriniz matematik bilmiyor mu ya?Bu para kurandaki oranlar dahilinde bölüşülemez...

Karizmanız nasıllar?

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
heyula07 dedi ki:
İlk yazdığım cevap bana mantıklı gelen ufak bir alıntı idi ve ben bunu yorumlayarak yazdım. Oradaki oranlar kişilerin birbirleri ile ilgili olan oranlarıydı. Ve hiçkimsenin hakkı yenilmiyordu. Ama işin aslını biraz araştırınca pek çok islami sitenin zaten bu sorunun yanıtını kolayca verdiğini görmüş oldum.
Lütfen son gönderdiğim mesaja yanıt verin......

Bunu cevabı zaten var arkadaşım geçmiş sayfalarda arayın.Tekrar tekrar başa dönmeyelim.Ama yanlışınızı kabul edin.

Sizin paylaşımınız kurandaki paylaşım değil.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
orcagada dedi ki:
heyula07 dedi ki:
İlk yazdığım cevap bana mantıklı gelen ufak bir alıntı idi ve ben bunu yorumlayarak yazdım. Oradaki oranlar kişilerin birbirleri ile ilgili olan oranlarıydı. Ve hiçkimsenin hakkı yenilmiyordu. Ama işin aslını biraz araştırınca pek çok islami sitenin zaten bu sorunun yanıtını kolayca verdiğini görmüş oldum.
Lütfen son gönderdiğim mesaja yanıt verin......
Bunu cevabı zaten var arkadaşım geçmiş sayfalarda arayın.Tekrar tekrar başa dönmeyelim.Ama yanlışınızı kabul edin. Sizin paylaşımınız kurandaki paylaşım değil.

Ortacagda'nın kafasındakine uygun bir paylaşım lazım, kafasına göre bi din lazım, gerçek cevaplar işe yaramaz. mirasını dağıtamayacak bu gidişle acicavcav ile ortacagda galiba,

kolay değil, 3 kız, 1 erkek, 120bin ytl para, ana baba hayatta, hanımda hayatta kalmış, yana yakıla mirasımı nasıl dağıtacağım, müslüman da değilim ama müslüman gibi dağıtmak istiyorum, nolur cevap verin veremezseniz hem mundar gideceğim hem para şeriata uygun dağıtılamayacak, hepsi bu ikisinin paraları yerken bu ikisi ölecek ona mı üzülsün, yoksa parayı doğru dağıtamayacağız Allahu Teala'ya hesabı nasıl vereceğiz diye mi üzülsünler? vah vah. ikisinin kaderi de aynı, ama kaderle de sorunları var, miras hallolsa ona da inanacaklar hoş ama istedikleri cevabı alamıyorlar.

e ama kasap dükkanına gelip -saçlarımı nasıl traş etsem acaba kasap bey? diye sorarsan olacağı budur. saçı için berbere gitmeyip kasaba dertlenen adama ne denir.
... (aklınıza ne gelirse) denir.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Ya arkadaşlar hç uğraşmaya değmez. bunları okuyan dinsiz bile müslüman olurda bu yine bişe olamaz. Çünkü adam misyonerlik yapıyor. soru sormuyor kendi fikrini bize yedirmeye çalışıyor Ama

Allah ondan razı olsun beni dinimi öğrenmeme daha çok itti. Dinimi şimdi daha çok seviyorum. Daha çok öğrenmek istiyorum. Her işte bir hayır vardır derler ya demekki bu adam sayesinde doğru yolu bulacakmışız. Adamın dediklerini araştırdım araştırırken başka şeyler buldum buldukça okudum. Ne kadar duyarsız kalmışım dinime..

Hacicavcav nick'in gibi hacı olsan doğru yolu bulasın Allah razı olsun....

he bu arada benim yazdıklarıma cevap vermedin :D Ciddiye almamış olabilirsin yada kitlenmiş de olabilirsin :D

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İyi akşamlar;

Desteksiz atmışsın,Cevap diye yazdığın şeyi orcagada paçavraya çevirince yeni bir savunma yapmak zorunda kalmışsın.Deneme yanılma yöntemiyle seni belki kendine getiririz burda.Gayretli çocuksun.Ümidin kırılmasın,bu olmazsa yenisini dene olur mu?

Ne demişsin,

Şimdi ya ölenin bir çocuğu olması gerekir ya da ölenin geride bıraktığı çocuğu olmaması gerekir. Burada geride bırakılanın bir çocuk ( veledün) (ولدﱞ) ifadesine dikkat edilmeli.
Bu örneğimizde ikisi de değildir. 3 tane çocuk vardır. Bu durumda anne ve babanın mirastan hak alması söz konusu değildir. Böyle bu durumda anne babaya bir pay verileceği ayette söylenmez.

Verilen iki ayette de Anne ve babanın mirastan pay almadığı bir durum var mı?
Mantıken düşün Anne ve babanın mirastan pay almadığı bir durum tasarlanabilir mi?

İşkembe-i kübradan sallamayalım.

Bak nisa 11’de Allahın ne demiş.

Ölenin çocuğu varsa, geriye bıraktığı maldan, ana babasından her birinin altıda bir hissesi vardır.

Nokta

Burada bir çocuk,iki çocuk,üç cocuk diye bir ayırım var mı?
Ayırım çocuk sayısında yoktur.Erkek yada kız olmasında dır.
Buda sonucu etkilemez.

Elmaciğe yaptığım tavsiyeyi sanada yapacağım.Kusura bakma.

koltuğunun altına ilkokul 4 sınıf matematik kitabı al,bu konuyu çözecek kadar matematik bilgisi var orada.O bilgilerle kuran ayetlerinin hatalı olduğunu görebilirsin.
(:

Benim efsanem ne şimdi bu

adam misyonerlik yapıyor. soru sormuyor kendi fikrini bize yedirmeye çalışıyor

bir nolu iletiye bak.en altta sorular var.Onlara cevap verecek kadar bilgin varmı senin?Soru soruyorum da cevap verecek adam nerde?

Allah ondan razı olsun beni dinimi öğrenmeme daha çok itti. Dinimi şimdi daha çok seviyorum. Daha çok öğrenmek istiyorum.

Bak bide bizden ne istiyorsun diye yakınıyosunuz.
Sayemizde yeniden Kuran okumaya başladınız.Fena mı? Heh heh hehh.

Cevap vermediğimden yakıyordun.Bak seni ciddiye alıp yant verdim.Ama sen sorulara henüz cevap vermedin.Cevaplarını beklerim.Polemik değil iş isterim beyler.
Bu işler lafla olmaz.

Hadi alın kağıdı kalemi başlayın hesaba.

Canlarım benim. ;D

pusluvadi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
(2/3)+(1/6)+(1/6)+(1/8 )= 27/24 = 1,125 bulunur! (Halbuki 1,0 olması gerekirdi!..)
demişsin...
1'i 1,125 bölersin sonra diğer parçalarla çarparsa işlem biter. Bunada matematik derler.
yoksa kız evladı yoksa varisin kızın hakkını çöpe mi atacaklar. Diğerleri toplanır 1'e bölünür ve haklarıyla çarpılır. Hepsi bu, ne gereksiz lüzumsuz tartışmalara sokuluyor ki.
Kur'an'da oranlar belirtilmiş, bak ne güzel belirtilmiş. Eğer erkeğin hakkın kızın hakkına eşit olsaydı malımız yabancıların eline mi gidecek diye düşünülecekti.

saha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Vallahi hacicavcav bugün maç var anlayacağın bu işler hesapla kitapla olmuyor hele matematik denilen karmaşık yapıyla hiç olmuyor.

Küçük bir hesap yap.

900000000
387954267

İşlem çok basit sadece çıkarma bu işlemi matematik bilgin dahilinde hazreti ömerin avl sistemi dışında çözebilirmisin ? yada aklınla hiç bir teknoloji kullanmadan yanıt çok basit.

Demem oki eğer çözemiyorsan matematik,te oluşan bu kavramı bulanın sanki kurandan alıntı yaparak ortaya cıkardığı izlenimi yaratmıyormu.

Konu dışı bir soru cevap bekliyorum ?

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
saçlarını ısrarla kasapta kestiren acicavcav, dikkat et kelleyi kaptırma.
bak ortacagda kasap yerine berbere gitmeyi neredeyse kabullendi gibi bu tip sorular için.. adres diyanet kardeşim forum değil, saç berberde kesilir kasapta değil acicavcav...

kilit geliyor, sözlerinize dikkat edin ayrıca.

sataşma, sataşmaya tenezzül, konu dşına çıkma, rejim tehdidi, verilen cevapları 100 seferden fazla anlamama gibi kuralların eşiğine geldiniz. sizden daha kübra işkembe kıvamında soru soran, tertemiz cevapları da ...* eden başka yapışık ikiz yok, fark etmişsinizdir ama hatırlatayım.

*(aklınıza ne gelirse)(A Trademark of Ortacagda)

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Cems efendi;
senin niyetin konuya kilit atmak.Cevap veremeyince ,sıkışınca kilit.Ne güzel iş.
Verdiğin adrese başvurdum.Bir haftatır tık yok.Cevap gelmedi.Bekliyorum.Gelirse burda paylaşacağımdan emin olabilirsin.
Ama sizin burda yaptığınız savunmadan daha fazlasını yapamazlar.
Bu mesele bugünün meselesi değil.Halife Ömerden beri böyle gelmiş.Avl'i kabul eden mezhepler var,etmeyen mezhepler var.
Allahın kanunlarına uygun bir taksimat yapılamaz.Yapabilseydiniz burda yapardınız.Ama olmuyor.Peki bu durumda şu soruların cevabını istemeye hakkımız yok mudur?

Sorular:

1- Muhammed vahyi mi yanlış anlamıştır?
2- Ortada vahiy diye birşey yok ilham mıdır hepsi?

İlhamlar da hata içerir mi diyorsunuz?

3- Yoksa Kur'an toparlanırken mi hata yapılmıştır?
4- Ya da Kur'an tahrifata mı uğramıştır?

Halife Osman ayetlerle oynamış olabilir mi?

5- Yoksa Allah da hata yapabilir mi diyorsunuz?
6- Allah değil de Muhammed mi matematikten anlamıyordu?
7- Yoksa bu konudan uzak duralım, ele almayalım,Şeytani bir soru mu diyorsunuz?

Şeytani bir soruya neden olan hatanın Kur'an'da ne işi var?

Yaa döndük yine başa...

Sizce hangi şık doğru olabilir?

iyi akşamlar.

Fenerbahçeye başarılar diliyorum.

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Değerli üyelerimiz öncelikle yorumlarınızı paylaştığınız için teşekkür eder konunun 03,04,2008 yoruma tekrardan açılacağını bildirmek isterim saygılar.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Yanlışlıkla silinen mesajlar, cems'in isteği üzerine yeniden geri getirildi.

Konuyu baştan sona okumadım (ilk fırsatta okuyacağım) ama herkesten bir isteğim var; lütfen birbirimizin dini inançlarına ve fikirlerine saygıda kusur etmeyelim. Ülke olarak çok zor sınavlardan geçiyoruz. Bir olacağımız yere, biz bir eden kutsallarımızı küçük düşürecek sorgulamalar içerisine girmeyelim.

Fikirlerinizi özgür bir şekilde SDN Forum'da paylaştığınız için teşekkür ederim.

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Hayırlı günler arkadaşlar;
Seviyeli ve hakaretten uzak paylaşımlar olması temennisiyle, konumuz kaldığı yerden devam etmektedir.

Saygılarımla

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
hacicavcav dedi ki:
Cems efendi;
senin niyetin konuya kilit atmak.Cevap veremeyince ,sıkışınca kilit.Ne güzel iş.
Verdiğin adrese başvurdum.Bir haftatır tık yok.Cevap gelmedi.Bekliyorum.Gelirse burda paylaşacağımdan emin olabilirsin.
--
--
Cevap verememek mi? :} daha ne olsun 10 sayfa cevap aldın hala aynı yerdeyim diyorsun, cevap alamadın değil, cevabı a(n)lamıyorsun, anlamak istemiyorsun, işine gelmiyor, sana diyanetten gelen cevabı bizle paylaşmana gerek yok zira kocaaaa forumda derdi olan iki miras sahibi var. (ki o miras da yok ama dertleniyor adam işte haklı ne yapsın, ya param olursa, ya hanım benden önce ölmezse, ya ben anam baabamdan önce ölürsem, ya 3 kızım bi oğlum olursa bi de üstüne 120 bin liram olursa ben ne ederim- zaten bu durumda miras bırakmaya gerek yok sen zaten ölmüşsün)

sana en baştan beri cevap verilmiş, kasapta saçını kestiremeyeceğine göre git berbere diyoruz. ama arkadaş bu kadar mı kasap meraklısı olunur? "olsun abi saçımı satırla kes, bi deneyelim" dedin, satırla da olabileceği yaptılar üstüne üstlük, kasaptan beklenmeyecek performansta traş oldun, ama bu seferde diyorsun ki "kasap amca olmadı galiba saçım, daha bi traş olsam, kısaltsak"
halbuki "kelleyi yonttuk hala traş hala traş"...

bırak bu traşı,
tahrik amaçlı,
hakaret amaçlı,
maksadı belli,
misyonik ve güdümlü bir traştan hayır gelmez,
hayır nedir bilir misin diyeceğim ama eminim bilirsin de şirk olur, yanlış ifade kullanırız dine fitne karışır korkusuyla söyleyemezsin sen şimdi...

zaten hizmet ettiğin mecrayı da belirtmişsin.. şeytani bir soru demişsin... Kur'an'da şeytani bir sorun yok, ama şeytani bakarsan şeytan ayetleri çıkarırsın, ilmi bakarsan alim çıkarsın, zulmi bakarsan zulüm çıkarırsın, doğru bakarsan ebedi mutluluk çıkarırsın...
bakmayı bil bakmayı, ama bi de bana ne olur "nasıl bakmalıyım abi, yoksa bakmada bir hata mı var, Beni Yaratan buna nasıl izin verdi? yoksa ben bakmayı bilmiyor muydum da böyle oldu" gibi yani tıpkı buradaki gibi 46'lık* saçması laflarla gelme... yoksa ....(aklına ne gelirse)

bi iyi bişi demişsen Fener'e başarılar olmuş ama o da sen dilediğinde gol yemişsek şaşırmam. yenilsek basacaktım kilidi ağzına sorunun ama neyse. kendi kalesine gol atan adam, aklın başına gelsede bi de olması gereken kaleye gol atsan deivid gibi!

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Çok Değerli Sdn Üye ve misafir arkadaşlarım;

Sayfa 12 oldu.
Bu sayfaya kadar hemen hemen her mesajı okudum.Hemen hemen her mesajda söylenilmek isteneni anlamaya çalıştım.

Değerli dostlarım;
Her zaman demişimdir,Eğer güneşin safi ışığını ve rengini,göreceksek renksiz bir gözlükle bakmamız gerekir.Yoksa gözümüzde kırmızı bir gözlük olursa,güneş gözlük sahibine kırmızı olarak görünecektir.
Bu gözlük sahibine mümkün değil,güneşin orjinal ve saf rengini isbat edemezsiniz.

İkinci bir nokta;
Hayatımda sizlere de acizane tavsiye edebileceğim bir düsturum vardır.Mümkün olduğu kadar başkasını eleştirme.Önce kendini eleştir.
Bu düsturu ne zaman uygulamışsam hep kazançlı çıkmışımdır.
Yani hata göreceksen veya hata arıyorsan önce kendi nefsinin hatalarına bir bak.Sonra başkası hakkında yorum yap.

Ama maalesef;("inşallah sadece bu mesajıma münhasır kalmak kaydıyla") bu kuralımın dışına çıkacağım.
Bazı arkadaşlarımın hoşuna gitmeyecek,kırılacaklar,ama Kitabımız ve Efendimiz'in büyüklüğünü göstermek için ne kadar da kusura baksalar kusura bakmayın diyeceğim.

Öncelikle değerli arkadaşım hacicavcav;
Atasözlerimize veya anonim sözlere hep inanmışımdır ve hakikat olduklarını hepimiz günlük hayatta müşahade etmişizdir.
"Amaç üzüm yemek değil,bağcıyı dövmek"

Değerli arkadaşım;
Herkes kanaat getirdi ki;sizin amacınız,bir yazarın yazısıyla hareket ederek,(kendi araştırmanız demiyorum) bizim mukaddes saydığımız değerleri,sizler basit bir yazarın sözde isbatıyla çürütmeye çalışıyorsunuz.

Yanlış yapıyorsunuz demiyorum,ama güneşi üflemekle söndürmeye çalışıyorsunuz.Devam edin bir ümitle söndürme hayallerine,belki birgün hayaliniz gerçekleşebilir.
Ama o zaman sizde bizde gerçeklerle karşılaşmış olacağız,
Bizler bir tarafa sizler bir tarafa gideceksiniz.
Herhalde aynı fikirde olmadığımıza göre aynı yere düşmeyeceğimiz de kesin değil mi?
Yoksa Allah muhafaza oralarda da karşılaşırsak veya beraber olursak,herhalde ikimiz içinde iyi olmaz :D

Neyse bence bu konular;(Gideceğimiz,kalacağımız yerler) bizi ilgilendirir,sizleri bence hiç ilgilendirmez.Çünkü gidip kalacağımıza inanmıyorsunuz ki,

Siz böyle hurafeler "Allah,kitap,mahşer,peygamber" yok diyorsunuz.Olabilir,gerçekten de yoktur.

Peki ben yok olan birşeye inananarak veya yok olan bir ilahın emirlerini yerine getirerek ne kaybediyorum?
Namaz kılıyorsam spor yapmış oluyorum,oruç tutuyorsam rejim yapıyorum,zekat veriyorsam elimdekileri yoksullarla paylaşıyorum.
Sizce kötümü yapıyorum?

Ama yanılmıyorsam Hz. Ali şöyle demiş "YA VARSA"
İşte o zaman ikimizin durumuna bir bakalım.
Peki o zaman bunlar "YA VARSA" siz ne yapacaksınız?

Beni rabbim belki fazlıyla lütfuyla cennete koyabilir,YA SİZ NE YAPACAKSINIZ?
Ama lütfen dikkat edin,ben var demiyorum."YA VARSA" diyorum.

Belki bu mesajımın altına sizler "biz ihtimallerle inanmıyoruz,tutup kulağından getirin öyle inanalım" diyeceksiniz.Ama bizim itikadımıza göre gözünüzle gördüğünüz gün istesenizde istemesenizde gerçekten inanacaksınız ve o gün sizin için çok geç olacak.
Ben yine bu dünyada sizin inanıp inanmadığınızı saygıyla karşılarım,Ama bu inandıklarım "YA VARSA"

Kusura bakmayın,birkaç gündür yazamıyorum,daha konuma giremedim.

Kıymetli arkadaşım hacicavcav;
Sizler hatırlarsanız Said Nursi'yi yermek için Kuranı ve peygamberi yüceltiyordunuz.Veya onları kullanıyordunuz.Sizce burda bir tezatlık yok mu?

Hangi akla ve mantığa sığdırarak,"İNANMAK VE ATEİST" konu başlığında bir değerleri yerden yere vururken,başka bir konu başlığı altına onu yüceltiyorsunuz,ve diğer bir konu başlığı altında Kitab'ı ve o kitabı yazanı hata yapmakla itham ediyorsunuz?

İnanın hakkınızı helal ederseniz,bu halinize çok güldüm.

Bizler dinimizi bir bütün olarak kabul ederiz ve inanırız,ama neye inandığımızı da bilmek isteriz,araştırırız ve biliriz.

Ya sizlerin yaptığına ne demeli?,orda böyle,burda böyle yazana ne derler?
Arkadaşım;Kuran ya kutsaldır,ya değildir,Peygamber ya peygamberdir, ya değildir.

Ayrıca kaç defa yazayım dedim yazamadım,ama şimdi yazıyorum,Kuran'ın yanlışı sizi neden ilgilendirsin?Bırak yanlış olsun,öyle kalsın,

Eğer senin düzeltme gücün ve kudretin varsa hodri meydan düzelt.
Daha güzelini sen yaz biz okuyalım.
Aynısın kuran'da diyor.Getirin bir sure diyor.
Neden yapamıyorsun.Senin alıntı yaptığın adam neden yapmadı?
Madem o kadar çok eğriyi doğruyu biliyordu da neden bizi aydınlatacak bir eser yazamadı.
Yazdığı eser ancak mukaddes saydığımız değerleri alçaltmaya çalışmaktı.

Hacicavcav arkadaşım,
Bu kuran şu anda tüm yeryüzünde sayısı 1 milyarı geçen bir topluluk tarafından okunuyor,araştırıyor ve onun sözleri ve emirleri uygulanmaya çalışılıyor.
O zaman bu yeryüzü nüfusunun 1/5'i yanlış yapıyor.Aklı idrak edemiyor,doğruyu yanlışı görüp bilemiyor,3-5 safsatadan ibaret olan bir kitap yazarı bunu düşünebiliyor ve akıl ediyor.öylemi?

Değerli arkadaşım verdiğim rakam 1000 senedenberi aşağı yukarı aynı,

O zaman bence vede sizce bu kitabı okuyanlar,bir peygamberin varlığını inananlar veya ibedet edenler saçmalıktan başka bir şey yapmıyorlar.

Sizce o kadar adamın aklından mı şüphe etmek lazım,yoksa 3-5 safsata kelime ve cümle oyunlarından ibaret olan bir kitabın yazarı ve onu okuyup,doğruymuş gibi paylaşımlarda bulunanlardan mı şüphe etmek lazım?

Eğer o 1/5'in aklından,zekasından,yaptıklarından şüphe ediyor iseniz,inanın ben o şüphe ettiklerinizin en deli olanlarının ayağının tozu olmak isterim.

Ha bu arada sorunuzun cevabını bilmiyorum.

Belki bana "bu kadar yazı yazacağına iki satırlık bir cevap yazsaydın" diyeceksiniz.
Bende diyeceğim ki sizler gözlüğünü çıkarın,ondan sonra ben sizlere cevap vereyim.
Güneşin saf rengini göstereyim.

@orcagada arkadaşıma da diyecek birşeyim yok;
Bu kadar yazılan ve çizilen belki bir insanın imana gelmesi için yeterli değildir.
Bizimkisi deryadan bir damla.
Orcagada arkadaşım,üzüm yemek isterse o kadar çok bağ varki,her çeşit üzüm bulunur.
Ama lütfen orcagada arkadaşım,niyetin bağcıyı dövmek olmasın.

Saygılarımla
Mehmet

zatialim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hacicavcav dedi ki:
Sorular:

1- Muhammed vahyi mi yanlış anlamıştır?
2- Ortada vahiy diye birşey yok ilham mıdır hepsi?

İlhamlar da hata içerir mi diyorsunuz?

3- Yoksa Kur'an toparlanırken mi hata yapılmıştır?
4- Ya da Kur'an tahrifata mı uğramıştır?

Halife Osman ayetlerle oynamış olabilir mi?

5- Yoksa Allah da hata yapabilir mi diyorsunuz?
6- Allah değil de Muhammed mi matematikten anlamıyordu?
7- Yoksa bu konudan uzak duralım, ele almayalım,Şeytani bir soru mu diyorsunuz?

Yaa döndük yine başa...

Sizce hangi şık doğru olabilir?

iyi akşamlar.

bunlardan sanane arkadaşım.madem inanmyon.adamlar cevap veriyo bakıyıon cevap dogru gene şuydu buydu.
sen niyetini açıkça sölesene.sende rahatla bizde

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Ben bunların derdini söyledim ama dinleyen yok :D

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İyi akşamlar,
Mehmet beye;
Yaptığınız yorumu okudum.Genellikle kişisel görüşleriniz olduğundan benim bunların geneli üzerinden yorum yapmadan,sadece bizi ilgilendiren düşünce ve eleştirileriniz üzerinde durmam daha etik olur sanırım.

Namaz kılıyorsam spor yapmış oluyorum,oruç tutuyorsam rejim yapıyorum

Yapmayın beyefendi namaz’da da , oruç’tada niyet çok önemlidir.Siz namaza ‘’niyet ettim Cuma namazına spor olması amacıyla’’diye hiç başladınız mı?
Yada niyet ettim oruca perhiz amacıyla diyip yallah bismillah oruç tuttunuz mu?
Günahtır efendim. :P

Beni rabbim belki fazlıyla lütfuyla cennete koyabilir,YA SİZ NE YAPACAKSINIZ?
Ama lütfen dikkat edin,ben var demiyorum."YA VARSA" diyorum.

Bu iş yazı turayla olmaz Mehmet bey.Ben de o zaman derim ki YA YOKSA.
İkisinide kanıtlanma ihtiyacı duyan birer önerme diye düşünün.İşin ilginci ikiside aynı değerdedir.İstersen aksini ispat etmeye çalış.Bu iki önermenin biri diğerine üstün değildir.

Kıymetli arkadaşım hacicavcav;
Sizler hatırlarsanız Said Nursi'yi yermek için Kuranı ve peygamberi yüceltiyordunuz.Veya onları kullanıyordunuz.Sizce burda bir tezatlık yok mu?
İnanın hakkınızı helal ederseniz,bu halinize çok güldüm.

Öncelikle gülmüş olmana çok sevindim.Üzerinizde bir hakkım olmadığını biliyorum.Ama eğer varsa o da helal olsun sana.Allah dahada güldürsün!!!

Mevzuya gelince.Konularımı Kuran ve hadislerden alıyorum.Açıklamalarımı da yine Kuran ve hadisler üzerinden yaparım.Bunu ben inandığım için yapmıyorum.Siz Kuran ve hadislere inandığınız için yapıyorum.Ben yaptığım iyi yada kötü şeyleri Kuran,Allah,Peygamber söylediği için yapmıyorum.Benim rehberim akıl ve bilimdir.Bilim bugün için bir konu hakkında açıklama yapıyor ve bu açıklamalar dinin değişmez doğmalarını yalanlıyorsa ben bilime inanırım.Siz Dine inanırsınız.
Aramızdaki farklardan biridir bu.

Bizler dinimizi bir bütün olarak kabul ederiz ve inanırız,ama neye inandığımızı da bilmek isteriz,araştırırız ve biliriz.

Demişsiniz.
Ama bu başlık altında işlenen konuyu bilmediğinizi söylüyorsunuz.Hangi söylediğiniz doğru acaba.Siz söyleyin hangisinin doğru olduğunu ,ben size inanacam.

Ayrıca kaç defa yazayım dedim yazamadım,ama şimdi yazıyorum,Kuran'ın yanlışı sizi neden ilgilendirsin?Bırak yanlış olsun,öyle kalsın,

Bu konuda şikayet çok.Sayın zatıalim ve başka arkadaşlar da şikayetçi.Hepsine cevap olması amacıyla kısa bir açıklama olarak kabul buyurunuz.

Konu kuran ya da sadece İslam dini değil.Bütün dinler insanlık için problemdir.Şöyleki;

1-Bütün semavi dinler birbirlerine düşmandır.Oysa hepsi aynı tanrıdan geldiğini iddia eder.
2-Bütün dinlerde aklın,mantığın kabul etmediği yalanlar,hurafeler,mucizeler var.
3-Bütün dinlerin yasaları değişmez ve durağandır.Oysa toplumlar sürekli değişir ve gelişirler.Bir gün mutlaka dinin değişmez kabul edilen yasaları,sürekli gelişen topluma ayak bağı olmaya başlar. Nitekim dinin bu batıl itikatlarını düzeltmek insanlığa büyük acılara malolmuştur.

''..asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,
aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur...''
Mustafa Kemal

Listeyi uzatmak istemem.O yüzden burada fikir teatisinde bulunmak ihtiyacı duydum.

Hacicavcav arkadaşım,
Bu kuran şu anda tüm yeryüzünde sayısı 1 milyarı geçen bir topluluk tarafından okunuyor,araştırıyor ve onun sözleri ve emirleri uygulanmaya çalışılıyor.
O zaman bu yeryüzü nüfusunun 1/5'i yanlış yapıyor.Aklı idrak edemiyor,doğruyu yanlışı görüp bilemiyor,3-5 safsatadan ibaret olan bir kitap yazarı bunu düşünebiliyor ve akıl ediyor.öylemi?

Sayı Yahudi ve hiristiyanları da eklerseniz daha da fazladır.Eksik söylemişsiniz.
Milyarlarca sinekte pisliğe konar.Sizce bunda bir hikmet var mı?

Şaka,şaka…kızma hemen

Sayının fazla olması onların haklı olduğunu göstermez.Bir yalana milyarların inandırılabileceğini gösterir.O yüzden sürüye güvenmem.Neden mi?

Galileo dünyanın yuvarlak olduğunu savunduğunda Hiristiyan ve Müslüman coğrafya kendisini Kutsal kitaplara karşı gelmekle suçladı.Engizisyon sözünü geri alması koşuluyla kendisini serbest bıraktı.Bruno’da aynı şeyi savundu.Ama engizisyonda söylediklerinden geri dönmedi.Kutsal kitaba karşı gelmekten suçlu bulundu ve yakıldı.
Şimdi bütün dünya Galeleo nun ve Bruno’nun yanlış olduğunu savunurken,bugün biliyoruz ki onlar haklıydılar.Demek sayıca fazla olmak haklı olmak anlamına gelmiyor.Dedim ya sürüde kalan sürü gibi düşünür.Ne kadar kalabalık olurlarsa o kadar haklı olduklarını düşünmeye başlarlar.

Eğer o 1/5'in aklından,zekasından,yaptıklarından şüphe ediyor iseniz,inanın ben o şüphe ettiklerinizin en deli olanlarının ayağının tozu olmak isterim.

Şüphe ettiklerimden en delisi diyelim ki Hindular.Malumunuz Hindularda ineğe taparlar.Bilmem onların ayağının tozu olmak istermisiniz?
O yüzden iddialı konuşmayın.Naçizane tavsiyemdir. (:

Ha bu arada sorunuzun cevabını bilmiyorum.

İşte sizi bunun için seviyorum.Samimiyetine ve dürüstlüğüne teşekkürler.Ama bence sen cevabı biliyorsun ama ,bektaşinin dediği gibi dilin söylemeye varmıyor.

Belki bana "bu kadar yazı yazacağına iki satırlık bir cevap yazsaydın" diyeceksiniz.
Bende diyeceğim ki sizler gözlüğünü çıkarın,ondan sonra ben sizlere cevap vereyim.
Güneşin saf rengini göstereyim.

Soruyu cevaplasaydınız söylediklerinizin bir anlamı olurdu.Hem soruyu cevaplamamak,hemde karşındakini at gözlüğü takmakla suçlamak ne derece haklı bir eleştiri,takdirlerinize sunarım.Bende desem ki;
Madem cevap veremiyorsun,o halde at gözlüğü takan ben değilim.Sanırım anladınız.

Diğer arkadaşlara;
Cevap verdim diyip durmayın.Para belli,Ayette belirtilen oranlar belli,bu verilerle mirasın dağıtılamayacağı belli.Çözüm buldum demek Matematiğe hakarettir.
Arkadaşlar Kral Çıplak
Ama içinizden bunu söyleyecek cesarette bir tek adam çıkmadı.
Gerçi Mehmet beyi ayrı tutmak boynumun borcu.
Birbirinizi yıkayıp yağlayarak,buldukta çözdük diye ortaya çıkmayın.Komik oluyor.
Bu problemin eldeki verilerle çözülemeyeceğini bize bizzat Matematik söylüyor.Akıllı adamın yapacağı şey şudur.Madem konunun çözümü matematiksel olarak imkansızdır,o halde uzak duracaksın,bulaşmayacaksın.Bulaşanların hepsi bu hesabın altında kalmaya mahkumdur.

Ama farzedelim ki içinizden biri çıkıp problemi çözmüş olsun.Oda kim olsun,farzedelim ki Cems bir çözüm buldu.Alınmasın ama konuya alakasız yazılar yazıp,hakaretler savuran ve sonuçta hiçbir çözüm üretemeyen kişi olarak,bu şerefli işi de o yapmış olsun.
O zaman ne oluyor biliyor musunuz?

Meğer problemin bir çözüm yolu varmış.Bunuda ümmeti Muhammedin parlak mücahidi Cems akıl etmiş,
Ama ne peygamberi ne de adaletin kılıcı Ömer akıl edememiş.
Anladınız değil mi?

İyi akşamlar.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
İlk başta çok uyanıksın işine gelen yerleri alıyorsun kullanıyorsun :D Adamlar sana zaten açıklıyor sen niye anlamıyorsun...
bir nolu iletiye bak.en altta sorular var.Onlara cevap verecek kadar bilgin varmı senin?Soru soruyorum da cevap verecek adam nerde?

Sen kalkıp bunu yanlış yere sorarsan bulamazsın...
Sen hangi şehirde bulunuyorsun her şehir de Diyanet işlerinin Din işleri daire başkanlığı var Eğer sorularına gerçekten cevap arıyosan gidersin oraya bulursun ama hiç zannetmiyorum gerçekten cevap aradığını

Sayende yeniden kuran okuyorum diye birşey yok. Sayende dinim hakkında bilmediklerimi öğrendim....

Bak ben din işleri daire başkanı deilim miras hukuğunuda bilmem ama sana kaynak verdim. Sorularına cevap ver diye ama senin sorun yokki gerçi sana cevap veren okadar kişi var ama sen yanıt ramıyorsun kendi yazdığını çok büyük görüyorsun bunu açıklayamazlar diyorsun ama açıklıyorlar sen işine geleni alıp atıp tutuyorsun...

Git diyanete emin ol seni sıcak karşılayacalar söyle benim böyle sorunlarım var gidipte eczaneden karpuz almaya kalkma :D Allaha emanet ol. Allah yardımcın olsun Allah ıslah eylesin :D

heee unutmadan 1,5 milyar (her 4 kişiden biri diyen de var) müslüman var sen şimdi diyorusn ki ben okadar insandan daha zekiyim kuranda yanlış buldum :D:D:D (bu zekilik tartışmanıza yönelikr bir nottu)

Einstein Zeki değilim,sadece tutku derecesinde meraklıyım Demişti sen eğer okadar zeki isen meraklısında demektir o kadar meraklı isen sana söylediğim diyanet işlerine gidersin derdini anlatırsın.. .

Sen sorunu yanlış yere soruyorsun..

heyula07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yorum yapmaya bile deymez. Mesajlarımı da siliyorum. Çünkü şeriat konusunda tartışmak bile beni rahatsız ediyor.

wbmstr

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ya ne bu ya önüne gelen insanımsılar dinimizi kötülüyo... yazık böylelerine ya..

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
X :Kuran'da hesap hatası var mıdır?
Yz :Hayır. Yoktur.
X :Ama öyle kestirip atma. Araştır.
Yz :Araştırmaya gerek yok.
X :Neden öyle diyorsun
Yz :Kalbimle inanıyorum da ondan.
X :Kalbin yanılıyor olamaz mı?
Yz :Peki aklın seni yanıltıyor olamaz mı?
X :Akıl nasıl yanılır ki
Yz :Akıl nasıl mı yanılır. Sana atom bombasının akıllarıyla övünenler tarafından yapıldığını hatırlatırım.
X :Aynı konu değil ki bu.
Yz :Tabii ki aynı konu değil ama aklı karıştıran ve bulandıran şeyler olduğunu bil istedim. Her şey salt akılla çözülemez. Aklın kalbin önderlii olmadan çözemeyeceği şeyler vardır. Aslında çözer ama o noktada sabit kalamaz. Yanıltılır. Saptırılır.
X :Saçmalıyorsun. Bana kaynak göster!
Yz :Kaynak sensin. Senin içinde. Onu bul. Yolunu aydınlatsın. Kendi içini de keserek araştıramayacağına göre biraz kalbine danışman gerekecek.
X :...
Yz :...

kumlukoz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dinimiz yada dinler hakkinda kategori acilmasini istiyoruz.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
kumlukoz dedi ki:
dinimiz yada dinler hakkinda kategori acilmasini istiyoruz.

bilakis biz de inançlarımız hakkındaki böyle saçma iddiaların engellenmesini istiyoruz. Kutsallarımıza saldırının oluşturulduğu bir ortam istemiyoruz...

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Yeni bir ada keşfetmek istiyorsanız liman seçmemeniz gerekir. hacicavcav limanı seçmiş gitmek için çabalıyor.

afterdinner

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Konuya öyle ya da böyle müdahil olmuş herkes okusun lütfen

Sevgili forum üyeleri,

Çok aktif olmasam da siteye 20 Ağustos 2006'den beri üyeyim. (Eski forumda daha aktiftim ;)). Mühendisim. Din eğitimi almış, dinin vecibelerini naçizane yerine getirmeye çalışan bir müslümanım. Elhamdülillah.

Kısaca kendimi tanıttıktan sonra konuyla ilgili bir iki şey söylemek istiyorum. Yazılanların 90%'ını okudum. Konuyu başlatan malum arkadaşımızın dikkatini çekmek için direk istediği cevabı vereyim. Evet Kur'an-ı Kerim'de belirtilmiş bu miras taksimine göre o 120 milyar pay edilemez.

Forumdaki birçok üyeye ilkokul matematik bilgilerinin bile olmadığı hakaretini etmenize sebebiyet veren bu hesap evet evet evet Kur'an-ı Kerim'in mealine göre (DİKKAT TEFSİR DEĞİL MEAL!) imkansızdır. AMA;

Nasıl ki hukuk sistemimizde Anayasamız temel konularda hüküm bildirir ve ayrıntıları Ceza Kanunu, Borçlar Kanunu vs. alt yasalarla düzenlerse (benzetmeyi şekil olarak alınız) Allah (C.C.) da Kur'an-ı Kerim'de bütün dünyevi ve uhrevi konuları gerekli/yeterli oranda açıklamıştır.

Al-i İmran Suresi 32. ayet-i kerimede;
"De ki: “Allah’a ve Peygamber’e itaat edin.” Eğer yüz çevirirlerse şüphe yok ki Allah kafirleri sevmez."

ve daha birçok ayette Hak Teala peygamberimize itaat'i ve dolayısıyla sünnetini tutmamızı emreder.

Bizler inananlar olarak İslam Fıkhı'nın oluşmasını sağlayan başta peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) olmak üzere bütün İslam büyüklerinin, alimlerinin, enbiyaların Kur'an-ı Kerim'i temel alarak üzerlerinde uzlaştıkları herşeye iman ederiz.

Konuya dönecek olursak,
aşağıdaki adreste ayrıntılarıyla anlatıldığı üzere miras pay edilirken yaşanan sıkıntıları gidermek üzere Hz. Muhammed'in de onayı alınarak Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer tarafından bazı taksim oranları oluşturulmuştur.
http://www.multeka.com/varisler/red-ve-avliye.html (LÜTFEN SONRAKİ SAYFALARA DA BAKINIZ!)

Bu demek değildir ki Kur'an-ı Kerim eksik/yanlış bilgi vermiştir. Kur'an-ı Kerim genel hükümleri koymuş ve daha özel olanları peygamberimiz ve sahabeye bırakmıştır. Nitekim Nisa Suresi'nin ilgili ayetlerinin tefsir kitaplarında (DİKKAT MEAL DEĞİL TEFSİR!) açıklaması ve ayrıntılı miras payı yer almaktadır.
http://www.kuranikerim.com/telmalili/nisa.htm

Bizler de inananlar olarak, Alemlerin Rabbi olan Allah (C.C.) 'ın resulü Hz. Muhammed (S.A.V.) 'in emrettiği gibi avliye meselesini tutuyoruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...