Kullanışa göre telefon seçmek

darkblue123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba ben yeni telefon alacağım fakat bazı konularda endişelerim var:

-Ben telefonda oyun oynarım arkadaş
-fotoğrafı fazla çekmesemde güzel şeyler gördükçe fotoğraflamaya çalışırım yani kullanımım orta
-hızlı olmasını isterim telefon 2 ay sonra kasacaksa hiç almam
-bataryası aşırı derece önemli değil orta olsa yine idare eder
-çok müzik dinliyorum

Evet arkadaşlar hangi telefonu önerirsiniz cevaplarınızı bekliyorum.

Not:Samsung Galaxy Grand Neo kullanıyorum.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Oyun performansı için: İphone
Fotoğraf için: İphone ve Sony
Stabilite olarak: İphone, Sony ve HTC
Batarya olarak: Sony iyidir, İphone ortalarda.
Müzik olarak: HTC ve Apple diyorum, Htc'nin M serisinden bir telefon alabilirsiniz M8 mesela, Apple'dan da 5s,6 ve 6+ plus öneriyorum.

Apple'da itunes olduğu için istediğiniz şarkıların albümünü yada teker teker satın alıp yüksek ses kalitesinde 320 kbit/s değerindeydi galiba dinleyebilirsiniz.

Apple ve HTC telefonları beats gibi ürünlerle uyumlu diye biliyorum yani her iki telefondada kullanılabilinir.

Uyum olarak gidip zenfone'a da takıp dinleyebilirsinizde htc ve apple beats aksesuarlarıyla uyumlu diye biliyorum yanlışımda olabilir.

Ben iphone 5s kullanıyorum yardımcı olmaya çalışıyım:

Oyun konusunda zaten bildiğiniz üzere ios işletim sistemi kullanan cihazlar performans canavarı, devamlı stabilite ve performans iyileştirmeleri ile ilgili güncellemeler app store'a geliyor daha çok, google play daha arkaya atılıyor gibi.

Fotoğraf konusunda 8mp kamera var fakat önemli olan mp değil yinede çok kaliteli fotoğraflar çekebiliyorsunuz.

İos zaten stabilitesi ve hızıyla ünlü bir işletim sistemi, jailbreak kullanırken bir sürü tweak yüklüydü gram kasma donma gibi sorunlar olmuyordu son zamanlarda biraz kurcalayıp bozdum yazılım güncelledimde son sürüme jb çıkmamış öyle kaldım şimdi :D

Batarya olarak 3g ile telefonu kullanmak pek iç açıcı değil çünkü hızlı şarj tüketiyor aslında her telefon 3g ile hızlı tüketiyorda apple biraz şarj konusunda sabıkalı iphonelarda, 3g haricinde wifi ile bir günü normal kullanımda rahatlıkla çıkartabilirsiniz, 3g ilede çıkartabilirsiniz ama çok oyun oynarsanız pek bilemiyorum günde 2-3 kere şarj ediyorum diyerek abartanlarada inanmayın öyle bir ihtiyacınız olmuyor ha olabilirmi olur şarjdan alıp bitene kadar oyun oynarsanız.

Müzik olarak spotify premium kullanıyorum 320 kbit/s değerinde ses kalitesi var içindeki kulaklığından memnunum ama daha iyi kulaklıklarda elbette vardır şöyle 150-200tlye çok güzel bir kulaklık alabilirsiniz.

HTC kullanmadığım için böyle iphone gibi yazamıyorum ama yinede çok güzel cihazlar m8 yada m9 alırsanız sizi pişman etmez '' m9 bi çıksında ''.

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Z3 yada M8.

Hoparlör ses olarak tercih edecekseniz M8. Kulaklık çıkışı olarak Z3. (NC-31EM kulaklığı ile muazzam ses alıyorsunuz.)
Batarya konusunda şu anlık Sony tartışmasız lider.
Oyun konusuna gelirsek, iPhone'lar her zaman daha iyi olmuştur ama artık pekte fark olmadığını söylemek doğru olur ve de işin içine oynama süresi girerse yüksek bataryalı cihazı tercih etmek en mantıklısı olur.
Kamera konusunda otomatik modda en iyisi iPhone'dur. Kendi ayarlarımı yaparım derseniz Z3.(Deklanşör tuşu artısı da var.) M8'de fena değildir beklentilerinizi karşılar.
Stabilite konusuna gelirsek iOS eski iOS değil. iPhone'dan ne bekliyorsanız, üst seviye Android cihazlardan da rahatça aynısını bekleyebilirsiniz. M8 ile Z3, iPhone performansı aratmazlar.

Bana kalırsa biraz daha bekleyip yeni cihazları görmeniz daha iyi olur.

Yok şimdi alacağım derseniz, Z3>M8>iPhone 6 derim.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Kamera batarya ömrü hız vs xperia z3 alman güzel bir karar olacaktır. Ama kutudan çıkan kulaklik dandik haberin olsun. Yok kulaklik da kaliteli olsun dersen iPhone serisine bak. Ya da meizu mx4 alıp üste çok kaliteli bir kulaklık alabilirsin

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Stabilite konusunda

Android lollipop ile birlikte stabil diye övülen iOS'dan daha stabil hale geldi. Ve çoğu kişi iOS 8'in ne kadar sorunlu piyasaya sürüldüğünü bilir.

WP ile iOS stabilite ile ün kazandı ama WP 8.1,512 MB ram'lı cihazlarda sorunlu bir güncelleme oldu. iOS 8 de bir o kadar sorunlu.

Fotoğraf çekme konusunda SONY'nin kamerasında pembeleşme sorunu var ama nedenini bilmiyorum. hTC'ye gelirsek. One m8'deki 4 up kamerası evet loş ortamda çoğu üreticinin övündüğü kameraları solda sıfır bırakır ama açık ortamda mantık olarak başarısız fotoğraflar çekiyor.

Ama one m8 yerine desire eye ya da one e8 tercih ederseniz bu problem de ortadan kalkmış oluyor.

Ses konusunda hTC'nin eline kimse su dökemez. Ben yeni S6'nın hoparlörünün önde olmasını bekliyorum sonuçta Sony de Z3'deki hoparlörü öne aldı. hTC akıllı düşünüp çok daha önceden almıştı hoparlörleri öne.

Hızlı olması demişsin bu biraz da arayüzlere bakar ve sense arayüzünü hiç değilse 5 dk incelediysen geçişlerde ufacık bir kasma takılma olmadığını görürsün. Ve Sense kadar ram'ı az kullanan bir arayüz yok.

Batarya konusunda evet hTC'nin yegane zaaflarından ama günü çıkaran bir bataryası vardır.

Müzik dinliyorsan kulaklık çıkışının ve hoparlörün çok iyi olması gerekir Sony'nin hoparlörleri suya dayanıklılık özelliği geldiğinden beri berbat ama kulaklık çıkışı Sony'de çok iddialı. hTC'nin de hoparlörleri çok başarılı.

Alman gereken telefon ONE E8. Ama ön kamerası çok daha iyi olsun diyorsan D. Eye.

TheFame

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Z2 ve Z3 ün hoparlör çıkış sesleride gayet yüksek ve kaliteli özellikle z3 de durum çok çok daha iyi ayrıca Dsee Hx ses çipi ve Hi-res Audio desteğiyle çok daha kaliteli ses çıkışı sunuyor
Kulaklıktan dinlediğinizde zaten rakipsiz 5 dişli jack girişi bile var cihazda
Ayrıca Androidde sadece Sense değil Xperia arayüzüde en stabil arayüzlerdendir
Batarya konusunda amirallerde zaten açık ara lider
Ekran parlaklığı ve kontrast konusunda da öyle quantum dot tabanlı Triluminos ekran teknolojisini kullandığından beri en geniş renk aralığını Sonyler sunuyor z3te 650+nits in üzerinde parlaklığa çıkabilen bi panel var
Kamera , güncelleme desteği , malzeme kalitesi , dayanıklılığa girmiyorum bile :dirol:

PunchAss

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ben iphone tavsiye etmem. Çünkü uzun vadede çok zararlı bir telefon. Beyne verdiği zarar hatsafada. SAR değeri çok yüksek. Ben senin için Lg g3 öneririm. Ses iyi, oyun performansı var, fotoğraf kalitesi çok iyi. Şarjı idareli kullanırsan iyi olur. Ben de çok oyun oynarım ekran parlaklığı azdır bende biraz. Sosyal medyanın kökünü kazıyorum. Müzik dinliyorum. Şarj bana mısın demiyor. LG G3 en uygun telefon olur bence :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
xperia Z2 yada Z3 SGS5, LG G2 yada G3 çok iyidir... + iPhone ile oyun mu oynanır? o tuğla performans veremez bile...