Kulak çınlaması (Tinnitus) nasıl geçer?

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=391708]PrestigeMan[/MENTION]

Soganin kabugunu soy, ister salataya dograr gibi dogra istersen rendele. En az iki hafta boyunca devam et. Temizlemene fazla gerek yok, cünkü bu sürec icinde kulagi fazla kurcalamamak lazim.

monders

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Allah en kisa zamanda sifaya kavusmani nasip etsin. Saglik konularinda hic bir seyin stres kaynakli oldugunu dusunmuyorum. Sorun varsa doktorun strestir demesi isin kolayina kacmaktan baska bir sey degil. Ben de doktora sinusten dolayi gitmistim. Sorunlarimi anlatmama ragmen tomografi yapmamakta israr etti ama zorladim ve sonrasi iki kez sinus ameliyati olmama kadar uzandi. Kulaklarimda hic bitmeyen ses vardi ve doktor strestir dedi ama ben organik bir sebep yoksa, vitamin hormon bakimindan bir eksigim yoksa,tansiyon sorunum yoksa strese inanmiyorum dedim. Doktor sorunu medikal cihazlar yardimiyla yorumlar ve tedavi verir ama karsisinda iyi degilim diyen bir insana strestir deyip geciyorsa o doktor ile fazla muhatab olmadan baska bir doktora gitmekte yarar var.

Sinüs ameliyatları sonrasında kurtulabildin mi bu illetten merak ettim doğrusu.:huh: Bende de kronik sinüzit varmış.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Sinüs ameliyatları sonrasında kurtulabildin mi bu illetten merak ettim doğrusu.:huh: Bende de kronik sinüzit varmış.

Kurtuldum. Zorlu bir ameliyat sureciydi. Malesef kronik sinuzit ameliyatinin tek tedavi yontemi cerrahi yontem. Ameliyattan sonra tum sinus kanallari temizlendigi icin cok dikkatli olmak gerekiyor. Sinus kanallarini koruyan mukus sivisi olmadigi icin bu sivi olusana kadar soguk alginligina karsi tedbiri elden birakmamak gerekiyor. En ufak bir ruzgar, esintiden bile hasta olunabiliyor. Ameliyat sonrasi mukus olusana kadar, disari cikinca kulak ve burunu kapatmak gerekiyor. Gecmis olsun. Umarim tez zamanda bu sorundan kurtulursun.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Kurtuldum. Zorlu bir ameliyat sureciydi. Malesef kronik sinuzit ameliyatinin tek tedavi yontemi cerrahi yontem. Ameliyattan sonra tum sinus kanallari temizlendigi icin cok dikkatli olmak gerekiyor. Sinus kanallarini koruyan mukus sivisi olmadigi icin bu sivi olusana kadar soguk alginligina karsi tedbiri elden birakmamak gerekiyor. En ufak bir ruzgar, esintiden bile hasta olunabiliyor. Ameliyat sonrasi mukus olusana kadar, disari cikinca kulak ve burunu kapatmak gerekiyor. Gecmis olsun. Umarim tez zamanda bu sorundan kurtulursun.
geçmiş olsun.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru

Birader bu ameliyati hangi hastanede olduguna dair bir bilgi verebilir misin?

dby

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birader bu ameliyati hangi hastanede olduguna dair bir bilgi verebilir misin?

Edox daha önce Soğanın çınlamaya iyi geldiğini yazmışsın. Sorun tekrarladı mı? Şu an ne durumdasın yada bu soru Sinüzit için mi? Özellikle Çınlamayla ilgili yanıt yazarsan sevinirim.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=424619]dby[/MENTION]

Cinlamaya iyi geldigini söyleyebilirim ama kesinlikle ortadan kaldirmiyor.

Cinlama biraz daha hafifledi sadece.

musssa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dün akşam itibari ile benim de kulağımda çınlama başladı. bundan önce de sesimde kısılma olmuştu. ikisi birbiriyle bağlantılıdır diye düşünüyorum.

ses başlamadan 1 gün önce ise sol tarafımda uyuşma hissetmiştim.

hakkımızda hayırlısı. öyle çok da rahatsız edici boyutlarda değil. insan bu sesle yaşamaya alışabilir ama inş. geçer. kalıcı olmaz.

E

Emrah Yapar

SDN Okuru
Biyoenerji uzmanı Süleyman Çobanoğlu'nun uyguladığı biyoenerji kristaltaş terapi sayesinde işitme kaybı ve kulak çınlaması ( tinnitus ) rahatsızlığı tamamen ortadan kaldırılıyor yada tama yakın bi düzelme sağlanıyor yan etkisiz doğal bir tedavidir
Youtubeden videolarini izleyebilirsiniz ( youtube'ye biyoenerji uzmani Süleyman Çobanoğlu yazınca çıkıyor ) Kendisini arayip gerekli bilgileride alabilirsiniz telefon numarasi 05323166861

E

Emrah Yapar

SDN Okuru
dün akşam itibari ile benim de kulağımda çınlama başladı. bundan önce de sesimde kısılma olmuştu. ikisi birbiriyle bağlantılıdır diye düşünüyorum.

ses başlamadan 1 gün önce ise sol tarafımda uyuşma hissetmiştim.

hakkımızda hayırlısı. öyle çok da rahatsız edici boyutlarda değil. insan bu sesle yaşamaya alışabilir ama inş. geçer. kalıcı olmaz.

Bester

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba
Durumum biraz uzun ama umarım yardımcı olabilecekler vardır. Benim bundan 16 gün önce gece hiçbir ses yokken sol kulağım çınlamaya başladı. Ters bir boyun hareketi vb. yaptım mı hatırlamıyorum ama gece yatmaya hazırlanıyordum, sessizlikti yani. Fark ettikten gün sonra önce gece acile sonra gittim Betaserc verdiler. Ertesi gün Ibnı Sina'ya gittim, işitme kaybı testimde işitme kaybımın olmadığı hatta sol kulağımın sağa nazaran daha iyi olduğu söylendi. Dayanamayıp ertesin gün bir hastaneye gittim ve Betaserc ile Sefal Fort ve bir kortizon iğnesi verdiler. Sonuç şu an hala aynı. Çınlayan bir kulak ve baş. Benim 10 yıldır çenem çok kütler, öyle ki hareketlerimde kısıtlama var. Bir şey yerken kütler vb. Buna ek olarak son 8 aydır doktor kontrolünde her gece 1mg Rivotril kullanıyorum ve bundan 8 hafta önce bıraktım ve bırakmamın 6. haftasında bu sorun çıktı. Son olarak da dün fark ettim ki sol alt 20lik dişim çıkmaya hazırlanıyor ya da gayret ediyor gibi bir şey ama ağrım yok sadece acı var. Sizce neden olabilir? O kadar çok seçenek var ki benzer yaşamış ve kurtulmuş arkadaşlar varsa yardım edebilir mi? Sosyal hayatımı çok etkiledi. Şimdiden teşekkürler.

myalperen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çınlama bende dün başladı. Öğretmen masasının 1 metre uzağında oturuyordum, hoca sınıf sussun diye sınıf defterini kaldırıp hızlıca masaya vurdu eve gidince farkettim çınlama başladığını, sol kulağımda. Bugün doktora gittim işitme testi yaptılar işitme kaybım yok. Kortizonlu iğne oldum hastanede ilaç yazdılar, lahana suyu falan içeceğim inşallah kısa zamanda geçer. Soğan yöntemini de deneyeceğim. Bunları deneyip de geçmeyenler varsa TMS yöntemini araştırsın. Sanırım kulaktaki hasar görmüş yerler tespit ediliyor ve elektrik verilerek sağlıklı hale döndürüyor. İnşallah tez zamanda geçer, genç adamım daha.

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Valla ben kaç senedir çekiyorum lahana filan yok şu ilaç filan hepsi hikaye yeni bi metot çıkmış kulak içine tüp sanırım onu araştırcam işitme kaybı ve çınlama filan operasyonla gittiğini söyleyenler var

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Operasyonla çınlamanın gittiği şehir efsanesi.

Kulak çınlamasından dolayı işitme kaybı çok nadir oluyor. Bende şimdi yaklaşık 2 senedir var ve zamanla bu duruma alıştım. Bunun tedavisi falan yok arkadaşlar.

3 aydan fazla sürdüyse bilinki bu kalıcı bir çınlamadır.

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Operasyonla çınlamanın gittiği şehir efsanesi.

Kulak çınlamasından dolayı işitme kaybı çok nadir oluyor. Bende şimdi yaklaşık 2 senedir var ve zamanla bu duruma alıştım. Bunun tedavisi falan yok arkadaşlar.

3 aydan fazla sürdüyse bilinki bu kalıcı bir çınlamadır.

Benim bi akrabam ameliyat oldu kulagindan tüp taktılar içine yeni metot ve bunda 30 sene vardı. Bende bi ara baktırcam. Sanırım özel demişti. Duymuyordu ve çınlama vardı. Şuan gayet sağlıklı kulakları.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Tüp olayı başka hocam, sırf ameliyatla geçmiyor onu demek istiyorum.

kencapps

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bendede tinnitus var peki arkadaslar tinnitusu olanlar muzikle arasi nasil muzik nasil dinliyorsunuz konsere falan gidebiliyormusunuz tamam kulaklik omur boyu yasak ama oda yuksek sesle bildigim kadar kisik sesle dinleyebiliriz doktorum geceler ses oldugunda radyo veya televizyon ac demisti kulaklik takabilirsin lakin dusuk sesle demisti bana sizde nasil ?

Esraben

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
7 aydır kulagım yüksek seslerde cızırtı ediyor. Tv izlerken konusurken, derin nefes alıp verirken.....kbb birsey bulamadı
Ev doktoru bende d vitamin eksikligi oldugunu söyledi, onunla bir ilgisi varmı bilmiyorum. Sabahları fazla birsey yok.. Gün uzadıkca kulagımda cızırtı cogalıyor artık dayanamıyorum :(
Aynı sorunu olan varmı?

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Farklı dr lara gitmeni öneririm. Burada soru sorup cvp beklemek yanlış. Dr lar sana doğru cvbi verecektir.

Esraben

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sadece birisinin bendede vardı ve geçti demesini bekliyorum. Çünkü umudum yok artık ömür boyu kalacağını düşündükce deliriyorum

sifirbakiye

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
437
Araç kullanırken müzik dinlerken cızırtı veya uyarı sesi duyuyorum sanıyorum kulak çınlaması mi bilmiyorum.. sanırım normal değil