Öncelikle herkese iyi akşamlar.Biraz uzun olabilir yazıcaklarım ama faydasını gördüm o yüzden sizleri bilgilendirmek istiyorum.Kulak çınlamam Mayıs ayında başladı.İlk başladığında dayanılmaz şekilde şiddeti yüksekti.Bir sigorta şirketinin çağrı merkezinde çalışıyordum fakat bu sebeple çıkmak zorunda kaldım.Neden olduğunu anlayamadığım için internetten ararştırdım öğrendimki latince ismi tinnitus olan başbelası bir hastalık semptomuymuş.Bir kaç gün geçmesini umarak bekledim fakat geçmeyince doktora gittim.Oturduğum yerdeki özel bir hastaneye gittim.KBB doktorunun muayene sonrası bana dediği "kulağında bişey yok bu psikolojik bir hastalık sakinleştirici al kafana takma".Bu cevap beni doğal olarak tatmin etmedi.Tekrardan internetten araştırmaya başladım nörolojik olabildiğini okudum ve burdaki devlet hastanesinde nöroloji doktoruna gittim.Beyin mr ı istedi.Çekildim ve sonuçlarda bişey çıkmadı.Bizlik bi durum yok dediler.Daha sonra Şişli'de kulak çınlaması üzerine yoğunlaşmış profesöre gittim.Çok az ilgilenerek muayene ettikten sonra bana yazdığı ilaçlar betaserc ve vastarel.Bu ilaçları 1.5 ay kullanman lazım dedi.Ben dediği gibi yaptım ama çınlamada herhangi bir azalma olmadı.Başka doktorlara gittim yani gitmediğim yer kalmadı gibi bişeyEn son bi arkadaşın tavsiyesi üzerine YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ nde Müzeyyen Doğan hocaya gittim ve muayen olduktan sonra bana dediği "çene eklemlerinde sorun var ama tam tehşis için çene poliğikinliğine gitmen gerek" demesiydi.Bende kısa süre sonra Yeditepe diş kliğine gittim.Gerçektende çenemde sorun varmış.Bulgunun ismide "temporomandibüler eklem bozukluğu".Şuan tedavi hala devam ediyor.Kulak çınlamam sükürler olsunki yok denecek kadar azaldı.Tamamiyle yok olurmu bilemiyorum ama doğru tehşisten sonra tedavasi bir şekilde oluyo ve insanda psikolojik olarak rahatlıyor buda bence çınlamayı azaltıyo.Yani sizlerinde bildiği gibi kulak dışındaki sebeplerde kulağı etkileyebiliyormuş.Benim sorunum bu,bendeki sorunu buldular ona göre tedavi uyguluyolar.Gittiğim doktoru tavsiye ederim.İnşallah herkes bu hastalıktan kurtulur.Biraz uzun oldu ama yaşadıklarım bunlar
İyi akşamlar..
bilgilendirmen için çok teşekkürler. bende birkaç yerde sorunun dişlerden kaynaklanabileceğini okumuştum. hatta yirmilik dişlerin çıkmayıp içeriden sinirlere baskı yapması sonucu çınlama oluşanlar , yirmilik dişini çektirince çınlamadan kurtulanlar varmış. Çekmeyen bilemez gerçekten çok zor bir hastalık. Rabbim bütün hastalıklarla beraber kulağı çınlayanlara da şifa ve bol bol sabır versin inşallah. ben de çok çektim 2-3 yıldır, hala da tam geçmedi. özellikle grip oldugum zaman ateşlendiğimde vs. çok artıyor ama iyileşsem bile geçmiyor artık hep benimle