ahky
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 65
O kadar da iyimser olmaya gerek yok,ne olduğunu anlamak zor değil yani,özellikle bizim Ülkemizde..Bağıra bağıra torpil işte ne olacak..
Konuşmayayım diyorum ama yine de dayanamıyorum.
KPSS de çıkan sorular Lise 1-2 seviyesinde (Genel Kültür ve Genel Yetenek)
Eğer bu seviyedki soruları 4 yıl lisans eğitimi almış biri çözemiyorsa (ben de dahil) kusura bakmasın ama şaibeden şundan bundan söz etmeye hakkımız yok.
Sınava ilk defa bu yıl girdim.Ve 79 aldım.Dersaneye de gitmedim (ki teknik olarak mümkün değildi cezaevinde girdim sınava) ve sorular gerçekten çok kolaydı.Bir çok kişi gibi süre konusunda problem yaşadığım için 79' da kaldım.Gerçi bölümüm itibariyle (Ziraat Mühendisliği-Hayvansal üretim) benim için yeterli bir puan ama ne olursa olsun eğer bir eksiklik varsa benden kaynaklanıyor.
Yok o kopya çekmiş bu bilmem ne yapmış züğürt tesellisi.Eğer lisans mezunu bizler lise 1-2 sorularını çözemiyorsak suçluyu uzakta aramamamız gerekir.
Bir de puan hesaplamasında standart sapmanın ne olduğunu bir araştırın ondan sonra neden puanların daha önceki yıllara göre düşük geldiğini anlarsınız.Ki puan değil sıralama önemli o da ayrı bir konu...
2008de girdim 79 yaptım ama okulum yüzünden tercih yapmadım bu senede yine giricem bu sefere okulumda bitti güzel bi puan yaparsam çok iyi olur benim için ayrıca öss bana daha çok zor gelmişti kpps de anayasa genel kültür vatandaşlık soruyorlar eğer gündemi ülkeyi takip ediyorsan hiç çalışmadan bu sorular cepte diğerlerinide otur çalış beyin bedava bedava yahayır sen kpss nin ne olduğunu bilmiyorsun heralde. öss (lys midir nedir..) den full yaparsında kpss den yapamassın. (tamamen imkansız bişi yoktur ama):dirol:. çok zor bi olay...
Eğer bu seviyedki soruları 4 yıl lisans eğitimi almış biri çözemiyorsa (ben de dahil) kusura bakmasın ama şaibeden şundan bundan söz etmeye hakkımız yok.
Sınava ilk defa bu yıl girdim.Ve 79 aldım.Dersaneye de gitmedim (ki teknik olarak mümkün değildi cezaevinde girdim sınava) ve sorular gerçekten çok kolaydı.Bir çok kişi gibi süre konusunda problem yaşadığım için 79' da kaldım.Gerçi bölümüm itibariyle (Ziraat Mühendisliği-Hayvansal üretim) benim için yeterli bir puan ama ne olursa olsun eğer bir eksiklik varsa benden kaynaklanıyor.
Yok o kopya çekmiş bu bilmem ne yapmış züğürt tesellisi.Eğer lisans mezunu bizler lise 1-2 sorularını çözemiyorsak suçluyu uzakta aramamamız gerekir.
Bir de puan hesaplamasında standart sapmanın ne olduğunu bir araştırın ondan sonra neden puanların daha önceki yıllara göre düşük geldiğini anlarsınız.Ki puan değil sıralama önemli o da ayrı bir konu...
Bu mantıkla bakarsak, üniversite mezunu birinin YGS ve LYS'den de tam not alması gerekir. Ne de olsa hepsi lise düzeyi sorular.Konuşmayayım diyorum ama yine de dayanamıyorum.
Arkadaşlar KPSS tarihi boyunca Eğitim Bilimlerinden full yapan çıkmamıştır. Bu sene ne hikmetse 500 tane full yapan çıkmıştır. Belli bir gruba bağlı dershaneler kpssde derece yaptık açıklamaları yaparak hiç bir şeyden korkmadıklarını belirtmektedirler.
KPSS sınavından haberi olmayan bazıları "olamaz mı?" demiş. Olamaz arkadaşım, O-L-A-M-A-Z-! Eğitim bilimleri sınavının içeriğini bilmeden yorum yazmayın. Eğitim bilimleri çalışılarak, ezber yapılarak fullenebilecek bir sınav değildir. Kaynaklar arasında bile çelişkilerin olduğu, her sene bu alanda uzmanların üzerinde tartıştığı, muğlak çok sayıda konu ve sorunun yer aldığı bir sınavdır bu! Bu nedenle bu zamana kadar bu sınavda fulleyene şahit olunmamıştır.
Bazıları da 467.'nin fullemesi, diğerlerinin fullediği anlamına gelmez demiş. Adamın GK-KY netleri de çok iyi, dikkatinizi çekerim: (107,25) Yani bu adamın üzerindeki 466 kişi ya fulledi, ya da fule yakın net yaptı ki, her sene birincilerin yaptığı en yüksek net 100-110 arasıdır. Bu sınavın şahibeli olması için 500 kişinin fullemesine gerek yok, böyle bir sınavda 110 net üstü şahibelidir, bundan emin olabilirsiniz.
Benim uzanamadığım ciğere mundar dediğimi düşüneceklere de ufak bir dip not: İngilizce öğretmeni adayıyım, ilk defa girdim ve 92 (GK-GY) / 98 (EB) net yaparak 82.5 küsür puan aldım. (Bilmeyenler için: aynı netlerle geçen sene 90'a yakın puan alınabilirdi). Bu puan için son 40 gün boyunca her gün bir kütüphanede sabah 10-akşam 8 ders çalıştım ki hiç tarzım değildir. Demek istediğim bu puanın bana fazlasıyla yeterli olması, bu şerefsizliğe göz yummamı gerektirmiyor!
Son olarak KPSS Eğitim Bilimleri sınavı hakkında bilgisi olmayanlar boş laflarla bu sayfaları doldurmasın lütfen, çünkü insanın gücüne gidiyor.
össye 07 yılında ilk girdiğimde mat2 den 5 netm vardı 08'de 19 09'da 23 bu yılda 27 yaptımçalışınca deli gibi artıyor kasıt aramamak lazım ama yinede burası Türkiye demeden edemiyorum
![]()
Fem dershanesi ve malum topluluğun ismi geçiyor sürekli, zaten polis sınavında yaptıklarıyla zihniyetlerini ortaya çıkardılar. Eğer olay gerçekten söylendiği kadar varsa hem bu dünyada hemde öbür dünyada fitil fitil burunlarından gelsin...
Eğitim bilimlerinde 120 Sorudan 30 tanesinin cevabı muallaktadır...
A da olabilir B de olabilir C de olabilir...
O halde yiyorsa açıklasın, ona göre irdeleyelim."ÖSYM, LYS'de olduğu gibi KPSS'de kaç adayın tüm soruları doğru cevapladığını yıllar itibariyle açıklamış değildir.” demekte.
O halde yiyorsa açıklasın, ona göre irdeleyelim.
Bazı arkadaşlarımız “bu güne kadar eğim bilimlerinden ful yapan olmadı” demiş. Bu ezbere dayalı bir konuşmadır. Memurlar.net bu gün yayınladığı bir makalede "ÖSYM, LYS'de olduğu gibi KPSS'de kaç adayın tüm soruları doğru cevapladığını yıllar itibariyle açıklamış değildir.” demekte.
Yani KPSS sınavında geçmiş yılarda ful yapan var mı yok mu? Varsa ne kadar? Sorusunun “resmi” cevabı bilinmiyor. Zira bu konuda şimdiye kadar istatistiksel bir bilgi kamuoyuna paylaşılmamıştır.