KPIC Virüs olayı hakkında!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Daven

Profesör
Reaksiyon puanı
86
Malwarebytes virüs diyor ise virüs'dür.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ve KPIC virüs.

basit

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,518
Ispatla o zaman madem virüs?

Kur sanal makineyi çalıştır bakalım bir kısmına zarar veriyor mu görelim ki vermez inanmıyorsanız bende açarım sıkıntı yok.
Bu yanlış bir yönelim.

ArdaKC

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
Malwarebytes virüs diyor ise virüs'dür.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ve KPIC virüs.
Malwarebytes çoğu şeye virüs diyor örneğin driverpack oyun crackları bunlar yanlış alarm olabilir bazen.

Bu olay şu şekilde oluyor biz yazılımın kodlarını korumak için yazılımın kodlarını şifreliyoruz bu yüzden yazılım virüs algılanabilir biz kanıt sunduk sizin tek kanıtınız malwarebytes virüs diyor ama antivirüsler ve anti malware yazılımları her zaman doğruyu söylemez.

Daven

Profesör
Reaksiyon puanı
86
Ispatla o zaman madem virüs?

Kur sanal makineyi çalıştır bakalım bir kısmına zarar veriyor mu görelim ki vermez inanmıyorsanız bende açarım sıkıntı yok.
Peki neden dosya şu regedit kayıtlarını değiştiriyor?
1616164223149.png

1616164228972.png

1616164233243.png

1616164236704.png

ArdaKC

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
Yazılımı şifrelemek için smart assembly kullanıldı bu yazılıma çoğu zaman basma işlemi uygulandığında antivirüsler virüs algılayabiliyor.

Sanırım oradaki regedit olayı sistemdeki bilgileri almak için o kısımlara erişiyor gibi duruyor.

Yazılımın yapımcısı ben değilim yazılımı Furkish adlı arkadaşım yaptı ben sadece kodları şifreledim hepsi bu kadar.

Yani yazılıma virüs koyma gibi bir amacımız yok zaten bilgileri WMI ile alıyoruz ki neden virüs koyalım zaten bu en sonun da ortaya çıkacaktır yani birinin sistemine zarar gelse elinde sonun da suçlusu biz olacağımız için hem itibarımız zetelenir hemde artık yazılımlarımız kullanılmaz.

Şimdi bu yazılıma virüs koyup yaymamız için mantıklı bir sebeb söyleyin bize bizde tamam diyelim.

basit

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,518
Malwarebytes çoğu şeye virüs diyor örneğin driverpack oyun crackları bunlar yanlış alarm olabilir bazen.

Bu olay şu şekilde oluyor biz yazılımın kodlarını korumak için yazılımın kodlarını şifreliyoruz bu yüzden yazılım virüs algılanabilir biz kanıt sunduk sizin tek kanıtınız malwarebytes virüs diyor ama antivirüsler ve anti malware yazılımları her zaman doğruyu söylemez.
Şifreleme, paketleme, çözme gibi yazılımları, anti-virüsler farklı algılar ve dediğim "Şifreleme, paketleme, çözme" olayları yaptığını bildirir.

Ama dünkü bulduğum backdoor.bladabindi; Bu bilgisayara, uzaktan erişim sağladığını, uzaktan disklere erişimi olduğunu ve başka trojanlarda yükleyebileceğini belirtiyor.

Ve bugünde değiştirilmiş linkin içinde wacatac, ise bu bilgisayar uzaktan erişim sağlayacağını söylüyor.

Ayrıca bir arkadaşta virüs total sonuçlarını attı.

ne bilim olum ben

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
57

Ulan da demin driver pack indirdim performans artsın diye virüs totaala taratım sence bu virüsmü? VirusTotal

Daven

Profesör
Reaksiyon puanı
86
Yazılımı şifrelemek için smart assembly kullanıldı bu yazılıma çoğu zaman basma işlemi uygulandığında antivirüsler virüs algılayabiliyor.

Sanırım oradaki regedit olayı sistemdeki bilgileri almak için o kısımlara erişiyor gibi duruyor.

Yazılımın yapımcısı ben değilim yazılımı Furkish adlı arkadaşım yaptı ben sadece kodları şifreledim hepsi bu kadar.

Yani yazılıma virüs koyma gibi bir amacımız yok zaten bilgileri WMI ile alıyoruz ki neden virüs koyalım zaten bu en sonun da ortaya çıkacaktır yani birinin sistemine zarar gelse elinde sonun da suçlusu biz olacağımız için hem itibarımız zetelenir hemde artık yazılımlarımız kullanılmaz.

Şimdi bu yazılıma virüs koyup yaymamız için mantıklı bir sebeb söyleyin bize bizde tamam diyelim.
Değerlerini de değiştiriyor.

ArdaKC

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
Yazılımın bir internet erişimi yaptığı yok yazılım offline çalışıyor bunu anlamak için yazılımlar var zaten bilmiyorsan bir kaç tane tavsiye edebilirim.

ArdaKC

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
Yanlış Driver kurabiliyor. Eski sürüm de kurabiliyor. Söyle neyin Driver'ını kuracağına ben vereyim linkini.
Driver kurmayı bende biliyorum ben zaten açık kaynak olan snappy driver installer kullanıyorum.

Asıl konuya gelecek olursak attığınız iftira çok saçma yani zaten virüs koyup yaysak itibarımız zetelenecek yani bir kendi yerine koy bizi ha kullan mı diyorum hayır yani güvenmiyorsan kullanma da bi düşün yani bunu bir yapma sebebimiz olmalı ki yok yani.

basit

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,518
Arda, sen mi şifreledin kanki?

ArdaKC

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
Arda, sen mi şifreledin kanki?
Smart assembly bastım kodları korumak için yani bazen kodlar çorba olup daha sonra algılama sorunu olabileceğini düşünüyorum bu arada kesinlikle yazılım internete erişmiyor yani ve ben bizzat kendi sistemimde açtım bu yazılımı bir zararı yok yine açarım.

ne bilim olum ben

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
57
Yanlış Driver kurabiliyor. Eski sürüm de kurabiliyor. Söyle neyin Driver'ını kuracağına ben vereyim linkini.
Oyun performansı artması çin windows 8.1 single languae kulanıyom ekran kartı AMD Radeon HD 6250 ekran kartı, Bilgisayar mükemell sayılmaz 1.17 oynamak için yüklicem daha fazala istiyosan 2 GB RAM İntel Pentium E5500 ana kartı bilmiyom.

ArdaKC

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
Oyun performansı artması çin windows 8.1 single languae kulanıyom ekran kartı AMD Radeon HD 6250 ekran kartı, Bilgisayar mükemell sayılmaz 1.17 oynamak için yüklicem daha fazala istiyosan 2 GB RAM İntel Pentium E5500 ana kartı bilmiyom.
Snappy driver installer kullan hem açık kaynak hem reklam yok.

basit

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,518
Arda kanki, itibarının zedelenmesine gerek yok ki :D.
Benim dışımda, Technopat'ta her 5 kişiden 4'ü senden nefret ediyor zaten :D.

Ama bu dosyalar gerçekten virüslü. Farkında olmayabilirsiniz belki. Şifreleme ile alakası yok.
Arka kapıcı oldukları bariz ve kanıtlamış virüsler.

Ve dünkü link ile bugünkü aynı değil.

Daven

Profesör
Reaksiyon puanı
86

ArdaKC

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
Arda kanki, itibarının zedelenmesine gerek yok ki :D.
Benim dışımda, Technopat'ta her 5 kişiden 4'ü senden nefret ediyor zaten :D.

Ama bu dosyalar gerçekten virüslü. Farkında olmayabilirsiniz belki. Şifreleme ile alakası yok.
Arka kapıcı oldukları bariz ve kanıtlamış virüsler.

Ve dünkü link ile bugünkü aynı değil.
Bir kendini benim yerine koy ve düşün insanlar senden nefret ediyor sen bir yazılım yapıp bir yerlere erişmeye çalışıyorsun ve yazılıma virüs koyup insanlara zarar vermek ne kadar saçma değil mi? Sen olsan yapar mıydın böyle birşeyi?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,437
Bir karara varamadınız mı arkadaşlar? :D ahahdhha
Ya ben işten çıktım eve gidiyom sabahtan anlaşamadınız dosya temizmidir virüslümüdür :D

Abi baya meraklandım haa :D Dosya ne işe yarıyor nedir şu işin sihiri?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...