Koşun ! Türkler köprülerini satıyor !

regedit

Profesör
Reaksiyon puanı
1
>> bugün mecliste özelleştirmeler ile ilgili güzel bir tartışma oldu ;)
muhalefetin ezildiğini susup dinlemek ile yetindiğine şahit oldum, diyecek lafları olmadığını gördüm.

yanlı gazetelerin Türkiye yabancılara satılıyor iddalarına cevaplar çok güzeldi. özelleştirmeden kaynaklanacak-türkiye'ye zarar verecek bir sebep istendi ama muhalefetten hiçbir cevap gelemedi. zaten bu işin içinde olanlar olayın böyle olmadığını biliyorlar. basında da özelleştirmelerin ülkemize bir zararı olmayacağının gündeme geleceğini biliyorlar.

>> bugün aydın doğanın gazetelerinin birbirinin tam tersi manşetler atması ahlaka sığmıyor. sadece o pencereden bakmak isteyenleri kandırabiliyorlar.

yalan-iftiralar ile yapılan muhalefet AKP'ye oy kazandırıyor :( belkide bilinçli yapılıyor. çünkü muhalefetin gündeme getirdiği her olay hükümetin zaferi ile sonuçlanıyor.

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
sımdıkı muhalefette de ıs yok turkıyedekı sıyasetın meclıse gelmeden once cook once baslıyor mılletın engellenmesı.550 mılletvekılı arasından tas atlasın 50 sı adam gıbı adamdır.o yuzden muhalefet sesını cıkartamıyor.orda ısı bılen ınsanlar olsa hukumetın kafasını kaldırıp kımseye bakacak yuzu kalmaz ...

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
zaten ozelleşmeseler bunları yapmazlar B)

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
regedit dedi ki:
yalan-iftiralar ile yapılan muhalefet AKP'ye oy kazandırıyor :( belkide bilinçli yapılıyor.
hiç sanmıyorum...ne yani el ele verelim bu ülkeyi satalım diyecekler ve diğer herkes istisnasız buna göz yumacak!kaldıki zaten bu oyunu 5 yıldan fazla sürdüremezler.mutlaka kokusu çıkardı bu zaman kadar.
siz son seçimlere göre böyle konuşuyorsunuz.5 yıl tam karşıt görüşlü biriyle muhlefettin fazlasını yap sonrada muhalifin ekmeğine yağ sür ve bunu bilerek yap!(bence mantıksız)

regedit

Profesör
Reaksiyon puanı
1
@bulhem yazdıklarına katılıyorum,

"bu hariç"
bulmeh dedi ki:
hiç sanmıyorum...ne yani el ele verelim bu ülkeyi satalım diyecekler ve diğer herkes istisnasız buna göz yumacak!
sen hala özelleştirmenin Türkiye ye bir zararı olduğunumu düşünüyorsun !!!

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
regedit dedi ki:

"bu hariç"
bulmeh dedi ki:
hiç sanmıyorum...ne yani el ele verelim bu ülkeyi satalım diyecekler ve diğer herkes istisnasız buna göz yumacak!
bende oyle dusunuyorum cunku sattıgın sey onemlı.et balık kurumunu ozellestırmıyosun. !!!

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
regedit dedi ki:

"bu hariç"
bulmeh dedi ki:
aslında düşünmüyorum. ben oradaki
yanlı gazetelerin Türkiye yabancılara satılıyor iddalarına cevaplar çok güzeldi. özelleştirmeden kaynaklanacak-türkiye'ye zarar verecek bir sebep istendi ama muhalefetten hiçbir cevap gelemedi.
çekincelere göre yazdım.

BacKDooR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Örneğin petkimin satışı; tüm Türk sanayisinin hammadesini karşılayan bir sanayi yabancı şirkete satılıyor buyrun bu zararı daha büyük zarar mı olur?

Bunu halk anlmaz. Çok ciddi şekilde halk o kadar cahil ki adam "kıbrısı ver ne olacak" diyor, kıbrısın rumlara verilmeye çalışılmasını olumlu sanıyor. Halbu ki kıbrıs dünyaya açılan kapımız, orası da elden çıkarsa akdeniz tamamen kapanacak ama vatandaş bunu düşünemez.

Özelleştirme yaralıdır denerek uyutuluyoruz, özelleştirme stratejik alanlarda yapılamaz özelleştirme önemsiz noktalarda faydalıdır yapılmalıdır.

Mesela regedit arkadaş özelleştirmeyi kötü mü sanıyorsun diyerek etkilemeye çalışıyor. Halbuki özelleştirme iyidir ama stratejik alanların satışı tehlikelidir bu coğrafyada her daim kan akmıştır ve yakın zmaanda ne olacağı bilinmez, stratejik alanlar her zaman korunmak zorundadır bu bölgede hep böyledir. Telekom, petkim, demir çelik bunlar hem kar yapıyordu hem de stratejik ama ne oldu hepsi satıldı.

Ayakkabı fabrikası hala duruyor, bu nasıl iş? Zarar eden yer duruyor niye çünkü kar eden yerler peşkeş çekiliyor, kazanılan para particilikte kullanılıyor.

Bu arada akp'nin aldığı oyu icraatlarına bağlamayın yanılmayın. Aldığı oy mağdur edebiyatı sonucudur.
Türk halkı her zaman mağdur yanında olmuş.
İki takım maç yapar gönlümüz hep zayıf görünenden yana olur.

Süleyman demirel sekiz defa mağdur gitmiş sekiz defa da galip dönmüştür, son gidişi normal olduğu için dönüşü de olmamıştır.

regedit

Profesör
Reaksiyon puanı
1
:} bu özelleştirme işinide kıbrısa bağladınya BacKDooR helal olsun, hiç değişmeyeceksin :D

evet petkim'in özelleşmesi ile Türkiye toprak mı satti, ülke parası yabancıara mı gitti, devletin hangi organı zarar gördü ??? bir sürü şey var, bunun yerine kıbrıs ı verdik iki dakikada :D

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
yanı petkımın satılmasını ulke yararına goruyorsun ??

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Arkadaşlar konu bayaa dağıldı ama bilmem farkındamısınız. ;)

regedit

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ne ben bilebilirim nede BackDoor, sadece taraf haberlere göre yönlendiriliyoruz, yoksa petkim satış sözleşmesini BackDoor mu imzaladı :D

bana petkim ile türkiye nin gördüğü zararları söyleyin ki beni cahillikten kurtarın :^)

amesfa dedi ki:

özelleştirmelerden bahsediyorduk ama :* sonuçta başlıkta bir özelleştirme haberi ^^
[size=8pt]yeni görevinde başarılar, kolay gelsin[/size] :)

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
zararı ,para ıcın satan hukumet zaten petkımden para kazanıodu.yanı petrol ıcın bınlerce ınsan katledıldıgı su gunlerde turkıye ıcın onemlı olan bır fırmayı satmak delılık ... zarar dıolar ya yalan.kendılerını haklı cıkarmak ıcın ..

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153

amesfa dedi ki:

özelleştirmelerden bahsediyorduk ama :* sonuçta başlıkta bir özelleştirme haberi ^^
[size=8pt]yeni görevinde başarılar, kolay gelsin[/size] :)
[/quote]

Tebrik için tşk ederim :) , konu köprülerin özelleştirilmesinden başladı petkimden devam ediyor uyarının amacı ortam gerginleşmesin diye hassas konular bunlar dolayısıyla herkes gergin olabiliyor.

regedit

Profesör
Reaksiyon puanı
1
flood_77 dedi ki:
zararı ,para ıcın satan hukumet zaten petkımden para kazanıodu.yanı petrol ıcın bınlerce ınsan katledıldıgı su gunlerde turkıye ıcın onemlı olan bır fırmayı satmak delılık ... zarar dıolar ya yalan.kendılerını haklı cıkarmak ıcın ..

çok yüzeysel olmuş, gerçekten kazanıyormuydu, ne kadar, kaça satıldı? petkim de hangi yolsuzluklar oldu, peşkeş çekilip ne oyunlar oynandı vs...

ben biraz araştırdım almanlara satılan demir çelik fabrikası zarar ederken kara geçmiş ve üretim 24 kat artmış, bunlarıda göz önüne almak lazım. petkim kimleri besledi, bunlar benide aşar sizide :) insanları neye göre eleştirdiğimize, neye dayanarak cahil dediğimize dikkat etmek lazım !!!

BacKDooR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hehe.
Zararını söyledik daha ne zararı istiyorsun, tüm Türk sanayisine hammadde sağlayan kuruluş yabancı şirket eline geçti bundan daha büyük zarar mı olur?

Tabi attığın mesajlardan kurtuluşu amerika'da arayan biri olman hasebiyle bu düşüncelerini çok da anormal karşılamıyorum.

Gelelim kıbrısa, kıbrıstan bahsetme nedenim öyle önemli bir toprağın verilmeye çalışılıp bunu da halkın olumlu olarak görecek kadar cahil olmasını, karlofçadan sonra ileri adım attığımız tek toprak parçasını verirken ses çıkarmayan bir halkın, Türk sermayesinin bel kemiği olan bir şirketi yabancılara satan akp'yi elbette yadırgamayacaklarını anlatmaktı.

Eğer anlamadıysan söyle, anlayabileceğin şekilde gerekirse heceliyerek anlatayım.

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
zaten ısın ıcınde olmayan bılemez ne kdr kazanıodu tam kaca satıldı ama zarar edecegıne kesınlıkle ınanmıyorum. demek ıstedıgım halka zarar edıodu sattım dıyerek acıklama yapamazsn. ole malıye bakanı olupta "babamın malı gıbı satarım " da dıyemezsın. babanın malı degıl orası. bu vatan kanla alındı.bırazcık adam olurlarsa anlarlar ..

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
regedit dedi ki:
flood_77 dedi ki:

çok yüzeysel olmuş, gerçekten kazanıyormuydu, ne kadar, kaça satıldı? petkim de hangi yolsuzluklar oldu, peşkeş çekilip ne oyunlar oynandı vs...

ben biraz araştırdım almanlara satılan demir çelik fabrikası zarar ederken kara geçmiş ve üretim 24 kat artmış, bunlarıda göz önüne almak lazım. petkim kimleri besledi, bunlar benide aşar sizide :) insanları neye göre eleştirdiğimize, neye dayanarak cahil dediğimize dikkat etmek lazım !!!

Bu olaylar neden bizide seni de aşıyor burada yaşayanlar bizleriz bize herşeyi açık ve şefaf bir şekilde yansıtmaları lazım....
Ayrıca bizler satılmadan önce zarar eden bir yer satıldıktan sonra nasıl bu kadar kar ediyor....?
Bizler herşekilde birilerini besliyoruz o ayrı tabi....
Başımızdakiler bile kendi özel toplantıları için yapılan gezilerin kampların giderlerini nereden karşılıyo devlet kasasından o kasaya giren paralar kimin cebinde çıkıyor bizim...!
O zaman yapılan gerşey şefaf olmalı...

otantic76

Doçent
Reaksiyon puanı
0
satacak yeni bir şey buldular... kızkulesini de satar bunlar.. para değil mi dertleri..

ekonomistler bağırıyor.. ülkenin dış borcu fazla görünüyor ama bunlar özel sektörün borçları diye... duyan yok ki..

onu sat bunu sat.. nereye kadar.. yazık.. ülkede ne kadar önemli şey varsa satıyorlar..

petkim tüpraşı sattılar. neden zarar ediyordu diyorlar. evet zarar eder.. sen yönetim kuruluna işten anlamayan kişileri oturtursan batar bile.. adam kayırmacanın sonuçlarıdır bu şirketleri zararları. işten anlamayan sadece para için o yönetim kurulunda olanlar yüzünden oluyor. asıl suç o kafası çalışmayanları o koltuklara oturtanlarda. her hükümet aynısını yaptı.

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
flood_77 dedi ki:
zaten ısın ıcınde olmayan bılemez ne kdr kazanıodu tam kaca satıldı ama zarar edecegıne kesınlıkle ınanmıyorum. demek ıstedıgım halka zarar edıodu sattım dıyerek acıklama yapamazsn. ole malıye bakanı olupta "babamın malı gıbı satarım " da dıyemezsın. babanın malı degıl orası. bu vatan kanla alındı.bırazcık adam olurlarsa anlarlar ..

kesinlikle katılıyorum

BacKDooR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Diyor ki sen ne bileceksin imza mı attın ilahi ya.
Kendi ağzıyla diyor kapalı kapılar ardında neler dönüyor diye sonra da kalkıp sen ne biliyorsun diyor.
Nereden bileceğiz bize bir şey söylenmiyor ki, tıpkı buşla görüşüp sonucundan haberdar olmadığımız gibi.

Kapalı kapılar ardında konuşuyorlar, kimbilir ne pazarlıklar yapıyorlar.

Dubai'de gizli anlaşma ile Türkmenlerin namusunu 1 milyar dolara satanlar da bu adamlardı, ticaret adamlarıyla ne konuşuyorlar kimbilir? Sen bilmezsin ben bilmem kim bilir?

Başbakanın oğullarıyla damatları bilir, unakıtanın oğulları da iyi bilir zaten onlar da yeter, biz bilmesek de olur, regedit de bilmese olur, ben satıldığından haberdarım ona karşı çıkıyorum sen neyinden habeerdarsın da savunuyorsun alla alla ;D