Korsan Oyun Oynamak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan basit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,609
Korsan yerine alternatif kullanın.
Cyberpunk 2077 alternatifi mesela.
1609220008574.png

ChaosBoost

Profesör
Reaksiyon puanı
697
Arkadaşlar bu sorun insanlardan çok parada Amerika'da bir oyun 400 500 dolar olsa gidin sorun herkes crack indirecektir. Bunun önüne bir iki kelime ile gecemezsiniz. Adamın parası yok normal yaşamından kısarak almış bir 4k PC bakıyor oyunlara 230 420 arası e adamın PC 4k ya toplamış zaten. Nasıl para versin oyuna yine az mı yemek yesin? Şimdi hiç oynamasin diyeceksiniz eğlenmeye hakkı yok mu siz rockstar mısınız? Siz paranızı verin millete karışmayın onlar korsan oynasalar bile firmanın ve sizin ruhunuz duymayacak ve artık maddi bir şey ile karşılaştırmayın kendinizi küçük düşürüyorsunuz korsan oynayarak sizi enayi yerine koyan kişiler, onların da zaten ne olduğunu gayet iyi biliyoruz?

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,609
Arkadaşlar bu sorun insanlardan çok parada Amerika'da bir oyun 400 500 dolar olsa gidin sorun herkes crack indirecektir. Bunun önüne bir iki kelime ile gecemezsiniz. Adamın parası yok normal yaşamından kısarak almış bir 4k PC bakıyor oyunlara 230 420 arası e adamın PC 4k ya toplamış zaten. Nasıl para versin oyuna yine az mı yemek yesin? Şimdi hiç oynamasin diyeceksiniz eğlenmeye hakkı yok mu siz rockstar mısınız? Siz paranızı verin millete karışmayın onlar korsan oynasalar bile firmanın ve sizin ruhunuz duymayacak ve artık maddi bir şey ile karşılaştırmayın kendinizi küçük düşürüyorsunuz korsan oynayarak sizi enayi yerine koyan kişiler, onların da zaten ne olduğunu gayet iyi biliyoruz?
400 500 dolar oyun mu olur ya Türkiye'de döviz diye satarlar.
Ve 4klık bilgisayar öyle oyunu kaldıramaz zaten boşuna indirmesin internetine yazık.

ChaosBoost

Profesör
Reaksiyon puanı
697
400 500 dolar oyun mu olur ya Türkiye'de döviz diye satarlar.
Ve 4klık bilgisayar öyle oyunu kaldıramaz zaten boşuna indirmesin internetine yazık.
Rx 5500xt? Veya GTX 1650 süper (o sistemlerde genellikle bu kartlar kullanılır)
Nasıl kaldırmıyor? Ben cp2077 5500xt ile medium da rahat oynuyorum?

Evet zaten durum parada alım gücü düşük insanlar eğlenmek istiyor basit bir LEGO bile ne kadar?

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,609
Rx 5500xt? Veya GTX 1650 süper (o sistemlerde genellikle bu kartlar kullanılır)
Nasıl kaldırmıyor? Ben cp2077 5500xt ile medium da rahat oynuyorum?

Evet zaten durum parada alım gücü düşük insanlar eğlenmek istiyor basit bir LEGO bile ne kadar?
Benim hatırladığım kadarıyla cp2077 500 dolar değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aaa pardon dolar 0,5 TL

ChaosBoost

Profesör
Reaksiyon puanı
697
Benim hatırladığım kadarıyla cp2077 500 dolar değil.

Aaa pardon dolar 0,5 TL
Okudun mu önce yazdıklarımı oyunlar bize pahalı geliyor çünkü alım gücü düşük Amerika da oyunlar bizim fiyatların birim karşısında olsaydı yani 300tl olan bir oyun onlarda 300 dolar olsaydı almaz korsan oynarlardı. Sorun insanda değil parada ?

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,328
Kurdan kaynaklı o fiyatın öyle olduğunu biliyorsundur umarım dostum ?
30 dolarlık oyunu 200 250 tl bandında satıyorlar.
Ucuza oyun oynamak veya sistem dizmek istiyorsan, yapımcı veya dağıtıcıyı sorgulamaktansa kuru sorgulamak gerek bence.
Kuru sorgulasak ne değişecek? Bu dünyaya bir kere geliyoruz. Biraz da tadını çıkarmak lazım.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,993
Okudun mu önce yazdıklarımı oyunlar bize pahalı geliyor çünkü alım gücü düşük Amerika da oyunlar bizim fiyatların birim karşısında olsaydı yani 300tl olan bir oyun onlarda 300 dolar olsaydı almaz korsan oynarlardı. Sorun insanda değil parada ?
Yani zaten öyle. Adamlarda 15 dolar olan DLC bizde 16 lira.

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,609
Oyun: Aga 250 lira verir misin ya?
Ben ve agalar:
-Ne yapacaksın 150 lirayı?
-100 lira neyine yetmiyor?
-50 lira çok sana.
-Al şu korsanı üstünü geri getir.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,993
Oyun: Aga 250 lira verir misin ya?
Ben ve agalar:
-Ne yapacaksın 150 lirayı?
-100 lira neyine yetmiyor?
-50 lira çok sana.
-Al şu korsanı üstünü geri getir.
Doğru. Pardonda bir oyuna 400 TL isteyen bir oyuna paramı helal etmem. Abi 400 TL ne ya? Yeni asgari ücretin 7/1 i

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,519
Ne kadar güzel bir bakış açısı yahu.. O zaman sapık adamın biri de sokakta çocuk görmeyeyim mi desin ? Veya o zaman tecavüzcü de sokakta kadın görürsem tecavüz ederim mi desin ? Haaa pardon bunun hala ülkede az da olsa yaptırımı vardı değil mi ? Korsan kullanmanın da yaptırımı var. Yakalanmıyor olmanız bunu kullanmanızı gerektirmez.

Kanun ile ve/veya dini kurallar ile düzenlenmesi gerekmiyor her şeyin. Bir şeyin doğru ya da yanlış olduğunu söyleyen vicdan diye bir mekanizma var. Pardon belki de bazılarında yoktur.

Reza Zarraf'ların neden bu ülkede tutunduğu daha iyi anlaşılıyor şimdi.

Herkesin erişimine açık duruyor olması oradan sizin de almanızı mı gerektiriyor. Yani bu mantıkla yakalanmayacağınızı bilseniz ve herkesin erişimine açık diye masa üzerindeki başkasına ait parayı da alır mısınız ?
Başkasına ait bir parayı neden alayım anlamıyorum. CTRL+C bir sınır yokken, eşyalar da sınır yok. Hem sonra ödüyoruz.

O dostlarım, konuyu trende çıkarmışız 3-4 gündür XD. Ölüyü diriltmek diye buna derim.
Diğer bir ölü diriltme yolu; Angelina Julie XD.

Korsan yerine alternatif kullanın.
Cyberpunk 2077 alternatifi mesela.
Ekli dosyayı görüntüle 131121
Kör olalım XD. Oyunda o karakteri (adı Johnny), 10dk oynamıyoruz.
Bari fake yapacağınız bir şeyin ne olduğunu bilseydiniz modcu arkadaşlarım XD.

Son düzenleme:
S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Korsan kullanan kişi çatır çatır kullanır, buna karışamazsınız :) Güya hırsızlıkmış, böyle diyenlerin korsan kullanması yok mu? Ben korsan kullanmıyorum ama böyle konular saçmalıktan ibaret. Korsan uygulama/oyunu indirirken sana soracak hali yok.

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
O zaman buyrun herkes korsan kullansın diyelim, bitsin bu iş.
Korsan kullanıp kullanmamak tamamen bir ahlak meselesidir.

Örneğin; 7-8 bin liraya bilgisayar alacaksın. Yok ekran kartı şöyle olsun böyle olsun diyeceksin sonra da gidip kopya windows kullanacaksın.

Reaksiyon puanı
646
İlk olarak aranızda torrent oyunların durdurulamaz olduğunuz düşünen varsa hatasını düzelteyim. Rockstar gibi 100 milyon dolarlarla uğraşan firimalar isterlerse sizin bildiğiniz torrent sitelerinin kurucularının ya da oyunlarını kıranların bir yerlerinden kan alabilecek güce sahipler. Peki niye bu siteleri durudurup oyunlarının korsan yayılmasını engellemiyorlar. Bunu açıklamaya yardımcı olacak farklı bir örnek vereyim. Deep Web. İlk atom bombasını fırlatan, Günüzmüzde herkesin parmak izini, yüzünü , yaşadığı yeri ,kan rengini bilen ayrıca aya adam gönderen marsa robbot gönderen ya da senin yaptığın her hareketi uzaydan izleyebilen AMERİKA bu dark webi sürekli değişen ve izlenemeyen (güya öyleymiş) bir alt yapısı var diye bulamaz sanıyorsanız lütfen gözünüz 5 dakika kapatıp mantıklı bir şekilde düşünün. Abd istese dark web felan kalmaz ortada. Peki niye bunu yapmıyor. Çünkü amacı asıl büyük resmi görmek. O deep webdeki bir kaç insanı yakalarsa büyük ava yaklaşamayacağını (büyük av "KEHANET YILI kıtabını okuyan varsa oradaki KOÇ olarak düşünebilirsiniz") biliyor bu yüzden kendide deep webe girerek büyük avın peşinden gidiyor. Neyse torrente geri dönelim. Amerika nasıl deep webi daha büyük hedefleri olduğu için yok etmiyorsa oyun firmalaraı da bu torrenti daha büyük planları olduğu için kapatmıyorlar. Peki bu plan ne mi? " reklam". Şu an bu reklam politikasını detaylı şekilde anlatamayacağım kendiniz internette ufak bir araştırmayla bulabilirsiniz.

İşte ben bu büyük firmalar bir reklam politikası için bu kadar detaylı düşünmüşler, uğraşmışlar emekleri boşa gitmesin dediğim için bu firmaların gizli reklam politikaları olan torrenti kullanıyorum.
deeb webi kapatmaya çalışıyorlar zaten ama tek bir sunucuya kayıtlı olmaması ve takip edilmemesi nedeniyle kapatmıyorlar peki rockstar neden torrent sitelerini kapattırmıyor basit senin 100 milyar dolarlık şirket bunu çok umursamıyor 100 milyar dolardan 20 dolar kalsın ne olacak ki diyorlar yalan değil ve şirketlerin hackerlara dava açması baya bir tepki çeker ki çekti sony olaylarını hatırlıyorsunuz değilmi ps3 ü kıran hakera dava açmıştı bir hacker gurubu ps networkü çökertmişlerdi firmalar sizin torrentten indirdiğiniz oyunu umursamaz

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
deeb webi kapatmaya çalışıyorlar zaten ama tek bir sunucuya kayıtlı olmaması ve takip edilmemesi nedeniyle kapatmıyorlar peki rockstar neden torrent sitelerini kapattırmıyor basit senin 100 milyar dolarlık şirket bunu çok umursamıyor 100 milyar dolardan 20 dolar kalsın ne olacak ki diyorlar yalan değil ve şirketlerin hackerlara dava açması baya bir tepki çeker ki çekti sony olaylarını hatırlıyorsunuz değilmi ps3 ü kıran hakera dava açmıştı bir hacker gurubu ps networkü çökertmişlerdi firmalar sizin torrentten indirdiğiniz oyunu umursamaz
Umursamaması hakkımız olmayan şekilde bunu elde etmeyi haklı çıkarır mı ?

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,519
O zaman buyrun herkes korsan kullansın diyelim, bitsin bu iş.
Korsan kullanıp kullanmamak tamamen bir ahlak meselesidir.

Örneğin; 7-8 bin liraya bilgisayar alacaksın. Yok ekran kartı şöyle olsun böyle olsun diyeceksin sonra da gidip kopya windows kullanacaksın.
Bilgisayarımı 2.600 TL'ye dizdim kanka. APU sistem;
Ryzen 3 3200G işlemci,
B450M S2H ana kart,
2 X 8 GB Kingston HyperX 3200 Mhz Ram.
Bir de 2.el 1080p monitörle 2600 TL olmuytur.
İçinde ki Windows 10'u gerçekten 600 TL'ye satın aldım. Ama çok önceden. Key'i var yani.

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
ülkenin refah içinde olmadığını oyunların da ucuz olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu arada sizin panpanız da değilim. O her ne demek ise.

Ancak ben dacia arabaya binebiliyorsam gidip bmw çalmıyorum ya da para çalıp bmw almıyorum değil mi ?

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,993
Bilgisayarımı 2.600 TL'ye dizdim kanka. APU sistem;
Ryzen 3 3200G işlemci,
B450M S2H ana kart,
2 X 8 GB Kingston HyperX 3200 Mhz Ram.
Bir de 2.el 1080p monitörle 2600 TL olmuytur.
İçinde ki Windows 10'u gerçekten 600 TL'ye satın aldım. Ama çok önceden. Key'i var yani.
Ben 20 liraya key alırdım. Crack değil sonuçta.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,519
ülkenin refah içinde olmadığını oyunların da ucuz olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu arada sizin panpanız da değilim. O her ne demek ise.

Ancak ben dacia arabaya binebiliyorsam gidip bmw çalmıyorum ya da para çalıp bmw almıyorum değil mi ?
Oha ya! Sana kanka diyoruz, sen buna bile alınıyorsun. Sana değil fikir danışmak, Cami'ye bile gitmem senle artık.

Korsan kullanan kişi çatır çatır kullanır, buna karışamazsınız :) Güya hırsızlıkmış, böyle diyenlerin korsan kullanması yok mu? Ben korsan kullanmıyorum ama böyle konular saçmalıktan ibaret. Korsan uygulama/oyunu indirirken sana soracak hali yok.
Sonra da verirler parasını. Ben öyle yaptım baya.

Son düzenleme:

ChaosBoost

Profesör
Reaksiyon puanı
697

Bozuk plak gibi aynı şeyleri tekrar ediyorsun klasik örnekler. Maddi bir şey değil oyun oyunun kopyaları ücretsizdir sen nasıl orj oyuncusun?

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Kahkaha atmalık adamsın ozciceky :) Peki sordun o sistemi nasıl dizdin diye? Sordun mu dolar kaç TL diye? Sordun mu asgari ücret kaç TL diye? Sordun mu her gün oyun fiyatlarını mı takip edeceğiz diye? 7000 TL sisteme verdi diye oyuna 200 TL'den fazla vermem ben açıkçası.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...