Köpek alsam mı?

<SxA>

Doçent
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar ben tek çocuğum geçen hafta akçaya gitmiştim orda bir cafenin içinde bir köpek vardı ve çok tatlıydı her akşam gittiğimde köpek beni buluyor bende onu kaşıyorum ve istanbula döndüğümde bir eksiklik fark ettim anneme söyledim ama bakması çok okulunda var bakamayız dedi evim bakırköyde denize 3 sok yukarda bodrum katı ve bahçeli sizce köpek alsammı köpek almayı çok istiyorum ama hem annem hemde akraqbalarım alma bakamassın diyorlar ne yapacağımı bilemedim sabah 7 den akşam 4 5 kadar evde yokum

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Zor iş bence bakmak.

Lakin;

Villa gibi bir eviniz varsa al.

Apartman falansa bulaşma.

<SxA>

Doçent
Reaksiyon puanı
2
4 katlı bir apartman

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Rahatça bakabileceğiniz bir bahçeniz varsa alabilirsin. Apartmanda beslemesi kolay değil. Mesela apartman sakinleri gitmesini de isteyebilir.

<SxA>

Doçent
Reaksiyon puanı
2
apartmanda bir köpek var bahçede orta boyutta bir bahçe ve bir koridor gibi düz bir yol var

marjelative

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Olay sadece yerle de bitmiyor. Onu sabah akşam gezdirmen lazım tuvaletini yaptırman lazım. Bir anlık hevesle karar verme bence iyice bir düşün.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
bahçede barınacaksa ve her sabah 6 da kalkıp gezdireceksen, okuldan geldikten sonra çıkarıp gezdiremem falan demeyeceksen al...

dünyanın en güzel varlıklarıdır...

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Apartmanda bakmak zor olabilir.Komşularda şikayetçi olabilir.

<SxA>

Doçent
Reaksiyon puanı
2
akşam okuldan geldikten sonra sorun olmazda sabah :(

<SxA>

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bu gfezdirme işlemi kaç dk sürer

marjelative

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mühim olan dakika değil onla güzel vakit geçirmen süreyi dert etmemen

<SxA>

Doçent
Reaksiyon puanı
2
abi şu okul o kadar erken olmasaydı 8 gibi evden çıksaydım inan 6 dan 7:30 kadar gezdirirdim ama zaten okul saat 8:10 da açılıyor okulda tophanede

marjelative

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O zaman ailenle konuşman lazım. Sabah ailenden birisi gezdirir akşam da sen gezdirirsin. Ailen eğer biz bakmayız sorumluluğu senin derse köpeğe yazık olur :)

<SxA>

Doçent
Reaksiyon puanı
2
O zaman ailenle konuşman lazım. Sabah ailenden birisi gezdirir akşam da sen gezdirirsin. Ailen eğer biz bakmayız sorumluluğu senin derse köpeğe yazık olur :)
anneme sorarım o saat 8 gibi evden çıkıyor en azından komşuyla birlikten çıkar eğer o erken çıkıyorsa

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Karşındakinin de bir canlı olduğunu hiçbir zaman aklından çıkarma, eğer alacaksan sorumluluklarından hiçbir şekilde kaçamazsın. Sabah-akşam gezdirmen, düzenli olarak veterinere götürüp aşısını vb. takip edebilmen gerekir. Ayrıca yiyeceği ve diğer masrafları derken biraz maddi külfeti de var.

Bütün bunları kabul edebiliyosan güzel bişey ama saydığım işleri kesinlikle yük olarak görmemen lazım.

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
apartmandaysan kesınlıkle alma ..bır tane uyuz cıkıp sıkayet edebılıyor...

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Benimde Rotweiller'ım var.4 yaşında.Köpek sahibi olmak çok güzel birşey.İnsana sabretmeyi, sorumluluk almayı, fedakarlığı, sevgiyi, merhameti, muhtaçlığı öğretiyor.Eğer bir köpeğe bakmanının sorumluluğunu alabileceğine ve ölene kadar o hayvana bakacağına gerçekten inanıyorsan bir köpek sahibi olabilirsin.

Bir köpek aldıktan sonra artık onun geri dönüşü yoktur.Ailenin bir ferdi olur oda.Tamamiyle sana muhtaçtır.Eğitimi ve köpeğe aşılayacağınız karakter çok önemli !!! Bir köpeği 1-2 yıl bakıp sıkılıpta sokağa atmaya ya da başka birine vermeye kalkarsanız işte en büyük günahı işlemiş olursunuz.1-2 yıl boyunca yavruluğundan beri baktığın bir köpek artık senin çocuğun olur ve onu sokağa atar veya başka birine verirsen, bu öz çocuğunu sokağa atmak yada başka birine evlatlık vermekle denk birşey.Ona göre çok iyi düşün taşın.Gelecek hayatınıda göz önünde bulundur.Eğer okuyorsan ve sosyal hayatın bir köpeğe zaman ayıracak durumda değilse çok yanlış bir seçim yapmış olursun.

<SxA>

Doçent
Reaksiyon puanı
2
okuyorum lise 1 sosyal hayatta ayda bir dışarı çıkıyorum

BlackXr

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Bahce varsa al apartman ise heççç bulaşma :)

para bulursam chow chow alcam bende :D bahce varsa kolayca köpek besleyebilirsin :)

arcamenel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kopek bakmak bolca bos vakit ister.belirtigin uzere sabah 7 aksam 5 sirasi evde yoksun eve geldiginde gezdirmek icin disariya cikcaksin evde kapali kalmadindan kaynakli enerjisini atabilmesi icin 1 saat gezmen iyi gelecektir.tabii bu dediklerim kanis tarzi kopekler icin degil bu arada kanislerde cok hareketlidir.benim bahsettigim golden tarzi kopecikluer.yinede ne cins olursa olsun bos vakit isteyecektir.
2 sene kadar evde labrador baktim bebeklikten delikanliligina kadar bebek iken sorun yok ama 3 aydan sonra daha fazla ilgi istiyor.1 yasindan sonra gunde 3 saat kadar ilgilenmek gerekiyordu.
Sana tavsiyem iyice dusun kolay bir is degil ebeveynlerin bizlerden daha iyi degerlendirmislerdir.
2 sene baktiktan sonra kopegimi vermek zorunda kaldim.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
şuan seninki heves biraz daha zamana bırak derim..