Konsol Seçimi

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Uzun zamandır forumda oyun için bir makina veya cihaz arama peşindeyim.Fakat aşırı derecede kararsızlık sorunumdan dolayı , daha bir arpa boyu kadar karara ulaşamadım.

8 Senelik bir bilgisayar kullanıyorum.En kaliteli donanımı donatmıştık.Yaklaşık şu son 5 senedir istediğim 5 oyundan en fazla 2'sini oynayabildim.Bu oyunların ciddi rakamıda yaklaşık 40 kadar.Neyse , uzun lafın kısası , artık cidden güzel güzel oyun oynamak istiyorum.Fakat ne alacağım bir türlü karar veremiyorum.Klasik sözüm : Şartlarım var.

Ne şartları ? Yukarıda rahat oyun oynamak istiyorum demiştim.Zevkler ve renkler tartışılamaz.Benimde kendime göre zevklerim ve isteklerim var ki bunları değiştirmek istemiyorum.Şartlarım ise şunlar :

-Steam'e yatırım yaptım , yapmaya çalışıyorum , steam oyunlarınıda oynamak istiyorum.Alıp elimde patlayan oyunlarda var.
-Klavye ve Mouse oyuncusuyum , ama tadı kontrolcü ile çıkan oyunuda kontrolcü ile oynarım.Yani çevre birimi kısmında hassas değilim.Belirtmek istedim.
-İl dışı ya da Yurt dışına çıkma ihtimalim olabilir.Böyle çantaya at , taşı gibi bir konsol olursa iyi olur ki zaten bu yüzden konsol istiyorum.
-Çok karışık bir şey istemiyorum.Düzen takıntım var.Biraz düzenli olmalı.
-Oyunları sürekli indie ya da flash yapımı oyunlardan ibaret olmasın.Oynanabilir oyunlar yani.

Onun dışında uygun cihazı siz seçerseniz çok sevinirim.Kararsızım , karar veremiyorum.Eğer bu kafayla devam edersem basit bir bilgisayar alıp oturacağım kenarda.Lütfen bilmem deyip geçmeyin.Bilmiyorsanızda bildiğiniz bir konsolun bu şartlara nasıl uyuyor onu yazın.Bunlar karar vermeme yardımcı olabilecek şeyler.

Yardımcı olabilecek herkeze teşekkür ediyorum.Ben Steam Box düşünüyorum fakat ne kadar doğru olur bilmem.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Flood yaparak eklyorum = Acilen karar vermem gerek ki , hem oyun , hem diğer donanımlar için ona göre bütçe toparlayacağım.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
999 liraya XBOX One ve 1400-1600 arasında PS4 alınabilir ama ben size PC öneririm gene. Pascal mimarili bir ekran kartı +I5 4690 gibi bir donanım ile 3000 tl seviyesinde on numara oyun bilgisayarı toplarsınız. 5-6 sene sonra konsol donanımı eskidikçe ve oyunlar 30 fps limitine gelince (şu anda geliyor zaten birçok oyun) oyundan keyif alamaya başlarsınız. Fakat sisteme ekran kartı eklenilerek performansı üst düzeye çıkarma imkanınız var. Ayrıca Xinput kollar ile her her oyunu sorunsuz oynarsınız. Logitech F710 aldım zamanında, birçok oyunu destekliyor Steam üzerinde çok memnunum. Eğer yer sıkıntım var derseniz Mini ATX kasa toplayabilirsiniz.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Yer sıkıntım değilde dedim ya , at çantaya götür bir şey istiyorum.Steam Box düşündüm içine windows kurup kullanırım diye.Fakat bilmiyorum , belki böyle çıkacak bir konsol vardır, ya da önüme Steam destekleyen bir başka konsol çıkar diye düşündüm.

Mini ATX fazla büyük oluyor bulabileceğim.Bilgisayarı da zaten vatandan toplarım bir tek.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Hiç kimse bilmiyormu koskoca forumda.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Al çantaya at istiyorsan msi ya da monster oyun laptoplarına bakabilirsin. Bunun yanında bir de oyuncu faresi bir de soğutucu tamam. Konsol da olabilir xbox mı ps mi sen seçmelisin. Xbox one için kinect diye birşey var hareketle oynamak için. [MENTION=261339]Meridian[/MENTION] Ge60 almıştı sanırım memnun mu değil mi ona sorabilirsin.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Ps4 almıştım zamanında bazı nedenlerden dolayı sattım, şuan tekrar ps4 aldım. Yani ben ps4 öneriyorum, hem oyunlarını ucuza bulursun hem aksesuarlarını. Çeşitlilik aşırı fazla.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Al çantaya at istiyorsan msi ya da monster oyun laptoplarına bakabilirsin. Bunun yanında bir de oyuncu faresi bir de soğutucu tamam. Konsol da olabilir xbox mı ps mi sen seçmelisin. Xbox one için kinect diye birşey var hareketle oynamak için. @Meridian Ge60 almıştı sanırım memnun mu değil mi ona sorabilirsin.

Dizüstü istemiyorum.XBOX'a windows kurup steam yükleme şansımız var mı peki ? Peki saçma oldu fakat Steam oyunlarını oynamak istiyorum kesinlikle.

Steam Box düşünüyorum , fakat almadan önce kesin ikna olmam gerek.Sonra pişman olursam dönüş şansım yok.

Ps4 almıştım zamanında bazı nedenlerden dolayı sattım, şuan tekrar ps4 aldım. Yani ben ps4 öneriyorum, hem oyunlarını ucuza bulursun hem aksesuarlarını. Çeşitlilik aşırı fazla.

PS4 oyunları bana pahalı geldi.PC oyunlarının aynısını bulursam alırım belki.Kesinlikle istediğim oyunlar Skyrim ve Fallout serisi çünkü.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Ps4 oyunları en kralları 100-150 TL arasında. ( 2. elleri ve badnrolsüzleri). İlla arala gidip kazık yiyip bandrollü ooyun alıcam diyorsanız doğru oyunlar pahalı fakat ilgili satış sitelerinde oyun fiyatlarını görebilirsin. Daha geçen gün 115 TL ye gta5 aldım.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Ps4 oyunları en kralları 100-150 TL arasında. ( 2. elleri ve badnrolsüzleri). İlla arala gidip kazık yiyip bandrollü ooyun alıcam diyorsanız doğru oyunlar pahalı fakat ilgili satış sitelerinde oyun fiyatlarını görebilirsin. Daha geçen gün 115 TL ye gta5 aldım.

Aral'Dan hayatta oyun almadım almamda.Bilmiyorum ki , PS4 hoşuma gidiyor benimde.Fakat Steam hesabıma fazla yatırımda bulundum.Değeri 200 TL'yi geçiyor.Bir çoğunuda oynamadım daha.Daha doğrusu oynayamadım.Kursağımda kalsın istemiyorum.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
O zaman pc alacaksın. Konuyuda yanlış aimışsın konsol seçimi başlığı olarak.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
PC almam.Fazla büyük dedim ya benim için.Sırt çantası bulurum bir tane ne var ne yok ona koyarım.Steam Box düşünmüştüm ama belki başka konsollarda mevcuttur diye fazla kıpırdamadım.

Hangisini seçeceğim bilmiyorum ona göre davranacağım.

Steam Machines

İçine windows kurmayı planlıyorum pek bir şey değişmiyor zaten.Siz ne diyorsunuz ?

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Steambox alinca bütün oyunlari oynayamayacagini hatirlatmak isterim.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
PC almam.Fazla büyük dedim ya benim için.Sırt çantası bulurum bir tane ne var ne yok ona koyarım.Steam Box düşünmüştüm ama belki başka konsollarda mevcuttur diye fazla kıpırdamadım.

Hangisini seçeceğim bilmiyorum ona göre davranacağım.

Steam Machines

İçine windows kurmayı planlıyorum pek bir şey değişmiyor zaten.Siz ne diyorsunuz ?
1500 e pahalı diyon da sb ler pahalı asıl. Al ps4+ikinci el oyun bak keyfine

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Pahalı demiyorum , istediğim oyunların bir çoğu yok , olanlarda ikinci el olmadan 150-200 TL.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
PS4 ile SteamBox ile arada kaldım.

Steam Box'u sadece Steam Geniş Ekranda kullanacağım için düşündüm.Steam hesabımı satsam sadece 2 tane PS4 oyunu alabileceğim ve 24 tane oyun gidecek.Değmez bence.

Böyle dediğime bakmayın çoğu topladığım oyunlar ama değerli oyunlarda mevcut.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Mini PC'lere bak çantana atılacak bir şey istiyorsan.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Bakmıştım bir ara fakat çook fazla kötü özellikleri.Zaten Mini PC ebatlarında bir şey arıyorum.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Ps4 oyunları en kralı 250 TL den satışa çıkar 1 ay içinde pasajlarda 150 TL ye sıfırını alırsın. 2.el fark etmiyor oyunlarda zaten cd de çizik olmasın sıkıntı olmuyor. Ps4 te kardeşlik olayı var + bir yön olarak. 1 oyunu 2 ayrı makineye yükleyebiliyorsun. Bu çok iyi, biz Psn plus a 2 kişi yıllık toplam 300 TL verceğimize 150 veriyoruz 1 psn plus ile 2 makinede online oynuyoruz psn plus oyunlarını 2 makınedede rahat ça oynuyoruz. Kalan paralarla tekrar oyun alıp 1 ounu 2 makinede oynuyoruz. Bu yöntem sadece dijital oyunlarda geçerli. Sony kardeşlik sistemi deniyor. Araştırmanı tavsiye ederim, oyun fiyatları böylelikle çok ucuzluyor.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Bende öyle düşündüm.Tasarımı çok hoş nedense bir de tepelerde gezdirilmiş her yerde.Peki sizce niye öyle ? [MENTION=312196]edox[/MENTION] diğer makinelerden farkı nedir ?

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Dostum PC al içine SteamOS kurarsın. SteamBox'lar özelliklerine göre çok pahalı bence.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=449473]Can-K.[/MENTION]

Asus modelinde yazılım konusunda sıkıntı var.

Alienware modelleri genelde kaliteli oldukları icin en cok tercih edilenler arasında oluyor. Bildigim kadariyla diger modellere göre biraz daha pahalilar.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Bu en ucuzları aralarında.Ben varsa bu fiyattan daha iyisini alacağım.

Arkadaşlar pc toplamayacağım.Boyutları çok büyük oluyor.Israr etmeyin.

Atakan GM 16GB

Asistan
Reaksiyon puanı
0
999 liraya XBOX One ve 1400-1600 arasında PS4 alınabilir ama ben size PC öneririm gene. Pascal mimarili bir ekran kartı +I5 4690 gibi bir donanım ile 3000 tl seviyesinde on numara oyun bilgisayarı toplarsınız. 5-6 sene sonra konsol donanımı eskidikçe ve oyunlar 30 fps limitine gelince (şu anda geliyor zaten birçok oyun) oyundan keyif alamaya başlarsınız. Fakat sisteme ekran kartı eklenilerek performansı üst düzeye çıkarma imkanınız var. Ayrıca Xinput kollar ile her her oyunu sorunsuz oynarsınız. Logitech F710 aldım zamanında, birçok oyunu destekliyor Steam üzerinde çok memnunum. Eğer yer sıkıntım var derseniz Mini ATX kasa toplayabilirsiniz.

Bende Ps3 var öyle zevk almama diye bir şey yok. 3000 tl ilede iki PS4 alınır. Ve PC dediği gibi yine 3 sene sonra oyunları açmıyacak. Bunun sebebi ekran kartı ve ya RAM değil işlemçi. Yeni işlemçi demekte yeni PC. En güzeli bir PS4 al ikinci el veya 0 senin tercihin. Bide ikinci el oyun alırsın daha ucuza gelir ve bitirdiğin oyundan sıkılırsan ve koleksiyon yapmıyorsan gidersin oyunu takas yaparsın tanıdıkla yada ikinci elcide. Taşımasıda kolay. Dediğin gibi düzeni seviyorsan kablo derdi yok. İki tane kablo var. Biri TVye biri prize. Tak çalıştır olayı ile ne açılma derdi var ne yükleme oyunlar bin tane hata vermez. Steam oyunu nedir zaten. Ps4 te Killzone, God of War,For Honor,Driver Club var ve Gran Turismo 7 de çıkacak illaki. Steamın özel oyunu varmı ki. Steam daki oyunların çoğu konsolda var. Straji oyunları hariç ki artık kimse straji oyunu yapmıyor. Laptop ise en kötüsü. Çok ısınır, masaüstünden daha çabuk eskir. Laptoptaki İ7 masaüstündeki İ5 güçünde. Bu durum ekran kartı ve RAM içinde geçerli. Laptoplardaki daha güçsüz.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Fallout ve Skyrim serisi var Ps4 te. Ben Ps3 kullanıyom ve aldığım tüm oyunlar ikinci el ve hepsi sorunsuz. Ps3 te tek sıkıntı yeni oyunlar Ps4 te çıkıyor ve Ps3 te Gta5 konusunda ciddi sıkıntı var. Ps4 alırsan minimum 2020 yılına kadar oyun desteği var. Ps5 2021-2022 yılında çıkarsa Ps4 1-2sene daha destek alır ve 10 senede kullansan kolay kolay bozulmaz. Benim Ps2 sağlam durumda. İçini bi kere bilede temizlemedim. Benimde 300 tl gitti BF P4F kapanınca yapacak bir şey yok yani. O oyunları başka zamanda oynaya bilirsin.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Q9650 ile 6 sene boyunca bütün oyunları oynadım. Bu süre içinde sadece ekran kartını yeniledim.

Oyunlarda en ağır yükü taşıyan donanım ekran kartıdır, işlemci değil.