Kömür karın doyurmuyor ama..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bir insan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CHP yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul’a çok asılacak, belli oluyor..

İzmir’de zaten ağırlık CHP’de. Gaziantep’te ise Devlet eski Bakanı Mustafa Yılmaz şimdiden aday olarak ilan edildi. Tıpkı Ankara adayı Murat Karayalçın gibi.

Buna karşın Melih Gökçek ne yapıyor? Kömür dağıtıyor.

İyi güzel de, “Kömür karın doyurmuyor ki!” diyeceksiniz.

Karın doyuruyor mu, doyurmuyor mu? Sandıklar açıldıktan sonra göreceğiz!

Adana’da dağıtılan bedava kömür, daha evlere taşınmadan müşterilere peşin parayla devrediliyor. Bu da bir geçim yolu(!)

İnternetten gelen mesajların çoğu yerel seçime dönük olmaya başladı.

Haber-ver adlı sitenin dünkü mesajı şöyle başlıyordu:

“Belediyeler oy için kömür dağıtımına, krizin vurduğu firmalar da işçi kıyımına hız verdi. İşte son rakamlar…”

İşçi çıkarılan firmalar ve yeni işsiz kalanların sayıları şöyle:

1- Hunday Üretimi Durdurdu:
Kocaeli’ndeki Hundy Assan firması üretime üç hafta ara verdi ve 600 işçiyi izne gönderdi.

2- Goodyear’dan Stok İzni:
Goodyear firması stokları artınca Kurban Bayramı ve Yılbaşı tatillerini beşer gün uzattı.

3- Toprak’tan Üç Bin Kişi:
Toprak Holding Eskişehir’deki üç bin işçisinin bir kısmını çıkardı, çoğunu da izne çıkardı.

4- Adnan Polat’tan Acı Karar: Adnan Polat’
a ait Ege Seramik 800 işçisini 1 Aralık itibariyle ücretsiz izne çıkarma kararı verdi.

5- Seramik Devinden 1000 işçi:
Çanakkale Seramik Fabrikası 1000 işçisini çıkardı ve üretimini de yarı yarıya düşürdü.

6 Ege’de Yaprak Dökümü:
İzmir Atatürk Organize Sanayi’nde 17 firma kapandı. 3 bin çalışan işsiz kaldı.

Bunlar işsiz kalanların bir bölümü.

Bursa, İstanbul, Trakya’nın Çerkezköy, Çorum ve Lüleburgaz ilçelerindeki fabrikaları da işin içine katarsanız, ardından Çorum, Denizli, Gaziantep, Kahramanmaraş gibi bazı belli merkezlere uğrarsanız, vahametin boyutlarını daha net görebilirsiniz!

Yerel seçimler böyle bir ortamda yaklaşıyor..

Küresel kriz nedeniyle ekonomik tedbirlerin artırılması gerekiyor. Ama bizde bunun tam aksi yaşanacak. Bütçe şişirilecek, siyasi amaçlı harcamalar çığ gibi büyüyecek.

Rahmetli Prof. Turhan Güneş, böyle karmaşık ortamlarda şöyle derdi:

“Böyledir bu dandik işler, Millet bizden çok şey bekler!”

Haber-Ver sitesinden gelen ikinci mesaj ise Yaklaşan Yerel Seçimlerle ilgili olarak Özcan Pehlivanoğlu’nun çarpıcı bir analizi idi. Uluslar arası mücadelelerde psikolojik savaşın önemine değinilerek, buna örnekler veriliyor. Pehlivanoğlu, Türkiye’ye doluşan çok sayıda yerli ve yabancı psikolojik savaş uzmanına dikkat çektikten sonra, medyanın bu alandaki önemini özellikle vurguluyor:

“Yaklaşan yerel seçimlerde de bir kısım medya elinden gelen her şeyi yine milletimiz aleyhine yapmaya çalışmaktadır. Gazete manşetleri ve televizyon görüntüleri milletimizi iki partiden birine yönlendiriyor. Oysa başka partilerde de çok değerli başka adaylar da vardır. O nedenle medya yayınları objektif olmalıdır.”

Bu tespite imzamı atarım..

Hatırlayın lütfen.. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül nasıl seçildi? Daha doğrusu, nasıl seçtirildi? Medya kanalıyla halka, “Müslüman bir Cumhurbaşkanı seçtirilmedi” önyargısı aşılanmadı mı? Yani, daha önce bu makama seçilen Mustafa Kemal, İsmet İnönü, Celal Bayar ve hatta Nakşi Tarikatı temsilcisi Turgut Özal Müslüman değiller miydi?

Pehlivanoğlu
yazısını şöyle tamamlıyor:

“Yine aynı oyunlar, yine çarşaf, türban.. yine siyasi transferler, anketler.. yine bedava kömürler, erzaklar ve daha nice şeylerle gündem belirleniyor. Aman dikkat, diyoruz! Düşünün.. araştırın.. Ülkenizin, Devletimizin, milletimizin geleceği için en doğrusunu yapın. Bu bizi dünyanın geleceğinde daha iyi yerlere taşıyacaktır.”

Eğer düşünmezsek, Almanya’daki Deniz Feneri davasında verilen kararın gerekçesini asla anlayamayız. Bakın o gerekçede ne deniyor?

“Bu dernek
(Deniz Feneri) başından itibarın hayırseverleri dolandırmak için kuruldu ve asıl sorumlular Türkiye’de…”

Türkiye’de olan asıl sorumluları tanıyor musunuz? Biri (Kanal 7) TV sahibi, öteki RTÜK Başkanı.. Oy verirken öncelikle, temiz Müslümanları, hayırseverleri istismar eden dolandırıcılara artık kanmayın. Önce hakikati öğreneceksiniz, sonra da kendi vicdanınıza başvuracaksınız. Bu örnekleri kolaylıkla artırabilirsiniz.

İnsanları yoksullaştırarak kendilerine şükrettirenlerin izinden mi gideceksiniz?

Kendi göbeğinizi kendiniz mi keseceksiniz?

Mesele burada.. İyi düşünün ve gerçeğe mutlaka ulaşın. Gerisi kolay!

kaynak

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
hamdolsun bizi teğet geçecek, ben hala inanıyorum rte'ye.geçecek....

nur29

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Melih Beyin dağıttığı kömür karın doyurmuyor
ama fukaranın evini yuvasını ısıtıyor
sizce bu azımsanacak şey mi
bizler sıcak yuvalarımızda otururken unutmayalım ki
soğukdan donan insanlar var
onlar için bu dağıtılan kömürler çok şey ifade ediyor
ayrıca sadece şimdi yapılan bir yardım değil bu
her yıl yapılıyor
saygılarımla

venselos

Asistan
Reaksiyon puanı
1
her yıl yapılıyor
saygılarımla

O sobanın üstünde kestane de pişiriler değilmi :D uyumaya devam.

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
şimdi bu dillerden düşmeyen kömür dağıtımı mevzusunda belediyenin yetkili mercii oloduğunu tespitini yaparak başlayalım.
Kanun

Belediye Kanunu

Kanun No. 5393 Kabul Tarihi: 3.7.2005

BİRİNCİ KISIM

Genel Hükümler

MADDE 13. — Herkes ikamet ettiği beldenin hemşehrisidir. Hemşehrilerin, belediye karar ve hizmetlerine katılma, belediye faaliyetleri hakkında bilgilenme ve belediye idaresinin yardımlarından yararlanma hakları vardır. Yardımların insan onurunu zedelemeyecek koşullarda sunulması zorunludur.

MADDE 15. — Belediyenin yetkileri ve imtiyazları şunlardır:

a) Belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla her türlü faaliyet ve girişimde bulunmak.

Harcama yetkilisi

MADDE 63. — Belediye bütçesiyle ödenek tahsis edilen her bir harcama biriminin en üst yöneticisi harcama yetkilisidir.

http://www.icisleri.gov.tr/_Icisleri/Web/Gozlem2.aspx?sayfaNo=68

gerekli maddeleri bu yazıyı hemen okuduktan sonra kabaca bulup paylaşmaya çalıştım.hoş dersim gereği de benim için iyi oldu.şu anda yerel yönetimler ile alakalı herşey beni alakadar ettiği için dikkat keslip okuyayım dedim acaba kömür dağıtımı ile ilgili yanlış bir durum mu yakalanmış ama malesef yine ayni pilavı yiyelim diye önümüze sürmüşler.

bu yazıyı kaleme alan Solak efendi sadece chp sempatizanlığı yapıp hiçbir ilerleme kaydedememiş malesef.yazı ne haber içerikli ne de tam bir köşe yazısı.

sofra tabiriyle 'ortaya karışık' nasıl yerseniz buyrun...

şimdi kömür dağıtımı ile ilgili neden bu kadar sakınca görülüyor?
biz emekçinin yoksulun tüyü bitmemiş yetimin yanında değilmiydik yahu?

ne zaman onlara dağtılan kömür bizi rahatsız eder oldu?

ihtiyacımız vardı da bize dağıtmadılar mı?
yoksa sadece takiye mi yapılmaya çalışılıyor?

iktisadi olarak insanların zorunlu ihtiyaçları arasında şunlar vardır;

yeme-içme , giyim ve barınma.bunları geliri hiç olmasa dahi tüketmek zorundadır varlığını sürdürebilmek için.bize böyle öğretildi.bunların içinde bulunan barınma ihtihacında barındığınız mekanın kışın soğuktan etkilenmemesi için bir yakıta ihtiyacınız vardır değil mi?

ozaman belediyenin bu yaptığı uygulama veya hükümetin yaptıkları neden oy ticaretine giriyor?

yapılması gerekeni yapmak neden bu memlekette bir kesimin ucuz politikasından dolayı yadırganıyor.

yazarın en beğendiğim yanı çok fazla kasmayıp rengini daha yazının başında belli etmesi.gururlanarak izmirde chp nin önde olduğunu söylemiş.

ama ne başarılı belediye değil mi şu izmir belediyesi ?arsenikli suyunu hemşehrililerine içirirken amma da övünmüştür.peki çözüldü mü bu sorun?

yinede bekliyolar başa geçmeyi ne hikmetse ben anlamadım siz bişe anladınız mı bu yazının baş kısmından?

murat karayalçını yere göğe sığdıramıyanlar ,çok eskimediği halde ne çabuk unuttular dtp ile ittifak arayışlarını.aynı chp değil midir ki dtp yi pkk ile aynı kefeye koyan?
başyan sona çelişki var neresinden bakarsanız bakın.hoş şu son yaptıkları hareketlerin hepsi 'çarşafa' dolandıklarının resmide neyse...

dağıtılan kömürlerin satıması mevzusuna gelince , karalama politikası içine girenlerin yakın zamana kadar kömürlerin kof yanmayan tozdan ibaret olduğunu söylemeleri ile bunun satıldığını söylemeleri yine kendi içlerinde bir çıkmaza düştüklerinin kanıtıdır.

madem kalitesiz kömür kim satın alacak bu kötü malı eğer mal iyiyse neden kötü gibi gösterilmeye çalışılıyor?

siz bir kömür tüccarı olsanız alır mısınız bu kömürü?bedeli ne kadar düşük fiyata satılırsa satılsın sizce hangi tüccar bu kömürü satın alır?

kömür karın doyurmuyor diyor yazının başında ancak ben inanmıyorum ki kömür yerine bedava ekmek dağıtılsa yine takılacak kulp bulur bu aklı yarım dili uzun yazarlar.

o yuzden ideolojik olarak saplanıp kalmış insanları mutlu etmeniz imkansızdır çünkü bardağın hep boş tarafını görürler ,eğer bardak tam doluysa da boşmuş gibi davranırlar kendi kendilerini haklı çıkarmak için.

hangi fikir yapısına dahil olursak olalım , neye karşı çıktığımızın farkında olalım.elbette bu kadar büyük bir ülkede gözden kaçan işler yapılıyordur .biz bunu minimuma indirmek için çaba sarfedelim pire için yorgan yakmak olmasın esas amacımız.

yazılan yazının diğer kısımlarını değerlendirmeye tabi tutmadım çünkü epey uzun bir yazı oldu.bunu dahi okuyup değerlendirmeye alan dostlara teşekkür ederim ...

CEH

Asistan
Reaksiyon puanı
0
her yıl yapılıyor
saygılarımla

Çok güzel söylemişsiniz. Tebrik Ederim.

nur29

Doçent
Reaksiyon puanı
5
venselosa
inşaallah vardırda pişirirler kestane ben bundan rahatsız olmam
ama siz rahatsız olursanız onu bilemem
ayrıca uyuduğumu da nerden çıkardınız
sizin gibi uyanık olmakdansa -tabirinizle-uyumaya devam ederim daha iyi
kimin uyuduğu aşikar orası bambaşka bir mevzu

dervis

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kömür karın doyurmuyor yaşasın Atatürkçü nutuklar.
Atatürk balonları Atatürk rozetleri..

nur29

Doçent
Reaksiyon puanı
5
vurgun kardeşim
bazıları için önemli değil garibanının ısınması
kendileri sıcacık yerlerde otursun
onların işi olmaz gariban ve fukara ile

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
bir torba kömüre vatanı sattınız akp hükümetine yazıklar olsun size akp hükümetinin dandik politikaları yüzünden o gariban 1 çuval kömüre muhtaç kaldı

bir hükümet eğer vatandaşını bir çuval kömüre muhtaç bırakıyorsa o hükümet çürümüş demektir akp dediğiniz oluşum tamamı çakal kanemici bir guruptur

dervis

Asistan
Reaksiyon puanı
0
demek istiyorum ki AKP vatandaşı gariban bıraktıysa sana gün doğdu işte.
fırsatı iyi değerlendir ortalığa bayrak balon asacağına vatandaşa yardım yap..

eleştirmekle oy alamazsın kardeşim.

tamam vermek çözüm değil ama madem vatandaş cahil bir kömüre oy veriyor

sende kömür+odun ver oyları al iktidar ol.

ondan sonra vatandaşı bilinçlendir..

biz cahil vatandaşlar böyle düşünüyoruz.

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9

+1...:wheelchair:

nur29

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bigbigbird galiba sen bu ülkenin gerçeklerini bilmiyorsun
ya da görmek istemiyorsun
yoksulluk fakirlik bu ülkenin sırtında yıllardır olan bir yük
akp nin zamanında olan bir şey değil bu
haber arşivlerine baksan iyi olur

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12

İşte güzel bir yazı;
Diyorsun ki sen muhalefet patileri olaraktan siz yapın yardımı; muhalefetin sinirlenmesinin başlıca sebebi bu.
AKP iktidarda bulunmanın avantajıyla bu yardımları "sosyal devlet" maskesi altında devlet kasasından yapıyor, ama muhalefetin ne kömür ocağı var, ne de o kadar bütçesi.Eğer AKP bu işleri gerçekten hiç bir çıkar amacı gütmeden, oy kaygısı olmadan yapıyorsa tüm içtenliğimle helal olsun derim, ama öyle yapmadığıda apaçık ortada, yoksa zaten devlete 20milyon ytl ceza ödeyecek bir parti nasıl kömür dağıtabilir?

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bir torba kömüre vatanı sattınız akp hükümetine yazıklar olsun size akp hükümetinin dandik politikaları yüzünden o gariban 1 çuval kömüre muhtaç kaldı

bir hükümet eğer vatandaşını bir çuval kömüre muhtaç bırakıyorsa o hükümet çürümüş demektir akp dediğiniz oluşum tamamı çakal kanemici bir guruptur

zaten ak partiden önce bir çuval kömüre muhtaç kimse yoktu ülkede. kişi başına düşen milli gelirimiz 20 bin dolardı. ne hale getirdi ak parti memleketi.

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
sakin olun, gerilmeyin fazla.

nur29

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bir devletin fakirine yardım etmesi neden bu kadar sizleri rahatsız ediyor anlayamadım
bu devletin görevi değil midir
el insaf yani

nur29

Doçent
Reaksiyon puanı
5
size fakirliğin bu ülkenin kaderi olduğunu yazmadım
lütfen yazımı dikkatli okuyun
bu yoksulluk ak parti ile gelen bir durum değil
neden anlamak istemiyorsunuz

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
@nur29

sana başka birşey demiyorum sen okuduğunu anlamıyorsun. ayrıva meseleyi saptırıyorsun belkide anlamak işine gelmiyor ne duygular içinde olduğunuda tahmin ediyorum belliki partilisin ve yanlışını anlayamıyor kavrayamıyorsun

türkiye gibi bir ülkenin vatandaşı yardıma muhtaç kalıyorsa bırakılıyorsa bu devletin hükümetin yanlış politikalari yüzündendir hükümet bu güne kadar izleidği politikalarla işşizliğe bir çözüm üretseydi ve halkını gerçekten düşünseydi bu ülkede hiçkimse bir çuval kömüre muhtaç kalmazdı.

soru: bu ülkede insanlar neden 1 çuval kömüre muhtaç ?

dervis

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İşte güzel bir yazı;
Diyorsun ki sen muhalefet patileri olaraktan siz yapın yardımı; muhalefetin sinirlenmesinin başlıca sebebi bu.
AKP iktidarda bulunmanın avantajıyla bu yardımları "sosyal devlet" maskesi altında devlet kasasından yapıyor, ama muhalefetin ne kömür ocağı var, ne de o kadar bütçesi.Eğer AKP bu işleri gerçekten hiç bir çıkar amacı gütmeden, oy kaygısı olmadan yapıyorsa tüm içtenliğimle helal olsun derim, ama öyle yapmadığıda apaçık ortada, yoksa zaten devlete 20milyon ytl ceza ödeyecek bir parti nasıl kömür dağıtabilir?

kardeşim doğru değerlendir akp iktidar ken mi kömür dağıttı kömür dağıtarak mı iktidar oldu?

kömür dağıtarak iktidar olduysa demek ki iktidarda birileri vardı ve demek ki vatandaşın kömürlüğü boştu.
iktidarken kömür dağıttıysa helal olsun hem varmak istediği noktaya varmış hemde yine halkla ilgileniyor demek lazım..

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
onca kömür madenin olsun fiyatları kol gibi olsun onca iş gücün olsun ama işsizlikten ölsün onca genç nüfusun olsun ama kahve kenarlarında sürtsün dünyanın en stratejik ülkesi ol ama bi halta yaramasın 1 yıllık karına devletin bütün işletmelerini sat elinde bişey olmasın sonra halk fakir bari kömür verelimde ilgileniyor gözükelim ayaklarına yat ve şu yukarıdakiler bunu yesin aferin size siz benim ülkemin geleceği felan olamazsınız siz bu ülkeyi 20 seneye kalmaz tarih edersiniz aferin size bravo

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Birkaç ay kadar bir amca yolumu kesti sabah 8 gibi, işe gitme telaşındayken...
"Akp il başkanlığı nerde beyim biliyormusun?" dedi..
Zaten uzak değildi tarif ettim kısaca,ilgilenmiş olmak için de "hayrola amca?" dedim..
"Oğlum, bu yıl kömür yardımını artık onlar yazıyormuş, önce oraya gitmeyene kömür verilmeyecekmiş" dedi..
"Kömürü devlet verir amca, bi yanlışlık var" filan diyecek oldum..

Ama doğruydu..

http://www.sakaryagazetesi.com.tr/haber.asp?id=70278&kategori=1

Bu nedir peki? Devletin, milletin parasını siyasete alet etmek değilmidir?

Beyaz geçinenler unutmasın.. Bütün renkler hızla kirlenirken birinci beyazdır..

Saygılar..

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
kardeşim doğru değerlendir akp iktidar ken mi kömür dağıttı kömür dağıtarak mı iktidar oldu?
Ben böyle birşey demediğimi zannediyorum, ama kömür alanlardan veya akpli isen öyle anlamış olabilirsin.Benim garibime giden, kömürleri dağıtanın TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ olması, ama yardımların akp tarafından yapılıyor gibi gözükmesi, e öyle madem akp yapıyor gibi gözükecekse de, ben akp li değilim, benim vergimle propaganda yapma arkadaşım.ben sana git propaganda yap diyemi eşek yüküyle vergiyi veriyorum.

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ben böyle birşey demediğimi zannediyorum, ama kömür alanlardan veya akpli isen öyle anlamış olabilirsin.Benim garibime giden, kömürleri dağıtanın TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ olması, ama yardımların akp tarafından yapılıyor gibi gözükmesi, e öyle madem akp yapıyor gibi gözükecekse de, ben akp li değilim, benim vergimle propaganda yapma arkadaşım.ben sana git propaganda yap diyemi eşek yüküyle vergiyi veriyorum.

ya millet salak değil ki, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ olarak dağıttığında vatandaş bunda chp'nin veya başka partilerin payı olduğunu mu zannedecek? iktidarda ak parti olduğunu herkes biliyor, devlet eliyle dağıtsan bile vatandaş ak partinin ya da ak partili kadronun bu yardımları yaptığını bilip takdir edecek. devlet kömür dağıtacak parayı kaynağı bulabiliyorsa bu da ak partili kadronun başarısıdır. inşallah bütün muhtaçlara bu yardımlar ulaştırılır.

venselos

Asistan
Reaksiyon puanı
1
venselosa
inşaallah vardırda pişirirler kestane ben bundan rahatsız olmam
ama siz rahatsız olursanız onu bilemem
ayrıca uyuduğumu da nerden çıkardınız
sizin gibi uyanık olmakdansa -tabirinizle-uyumaya devam ederim daha iyi
kimin uyuduğu aşikar orası bambaşka bir mevzu

Ben de bir vatandaş olarak Doğalgaz faturası ödemek istemiyorum AKP bana da yardım etsin. Eğer bu kömür yardımının gerçekte insanlık adına yapıldığını bilsem senden önce ben teşekkür etmesini bilirim sağ, sol fark etmez. Eğer sen oy uğruna fakir fukara edebiyatı yapanlara inanıyorsan sana yine diyorum ki Uyumaya devammmm.

dervis

Asistan
Reaksiyon puanı
0

güzel kardeşim kafan karışmış yazdıklarını iyi oku.

akp devlet parasıyla propaganda yapıyor diyorsun.

bende soruyorum

bunu iktidarken mi yapıyor yoksa muhalefetken mi?

bence yazılanları bir daha oku.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Biz kendimize ediyoruz. Yıllar önce ilk yapılan dağıtımda muhtarlar muhtaçları belirliyor kömürler onlara dağıtılıyordu. Muhtar kim kendisine oy verir kimle ilişkileri iyi ona dağıtıyor. Muhtaç olan kişiye "bu kiracı bi kaç seneye taşınır gider" diye mahallenin en yoksulunu es geçiyor.

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Ben de bir vatandaş olarak Doğalgaz faturası ödemek istemiyorum .

ozaman internette ne işin var arkadaşım.her ay en az 29 ytl bayılıyorsun.madem bu kadar ihtiyacın var.
yok eğer internet kafeden giriyorsan bu lüks senin neyine???

gerçekten ihtiyacın varsa git başvuruda bulun.kaldı ki doğalgaz kullanıcısı olduğunu söylüyorsun.senin o kullandığın nimetin uğramadığı iller var.

insaf et diyorum sana...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...