Koladaki alkol haram mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

D'Artagnan

Asistan
Reaksiyon puanı
9
ABD nin dininin İslam olduğunu bilmiyorduk iyiki söyledin... neyzen in şiirine gelince alkol yalnız içene zarar dimi? Tabi canım tabi, dürüstlük meselesine gelince o kadar kolay değil o işler bakalım sen her haltı yiyeceksin sonrada benim kalbim temiz dürüstüm paçayı kurtarırım diyeceksin.

ABD nin islam dininde olduğunu kim söyledi... okurken bile okuduğunu daha doğru anlamamışsın maalesef. Orda bahsettiğim ABD Irak' ı işgal ederken neden bu dini bütün insanlar topyekün kolayı boykot etme çağrısı yapmadılar yönündeydi ama görüyorum ki anlamamışsın.

İkincisi alkol herşeyde olduğu gibi kimseye zarar vermeden alınırsa sadece kişinin bileceği bir iştir. Hiç kimseyide ilgilendirmez. Bugün alkole karşı olanlar da binbir türlü zarar verebilir topluma ve bunun onlarca örneği var ama şimdi bunları yazıp tartışma çıkarmak istemiyorum. Alkol almadan da pekala bir çoğu her haltı yiyor... Dürüstlük alkol alıp almamakla alakalı bir şey değil. Öncelikle bunu kabulenmen lazım.

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
ABD nin islam dininde olduğunu kim söyledi... okurken bile okuduğunu daha doğru anlamamışsın maalesef. Orda bahsettiğim ABD Irak' ı işgal ederken neden bu dini bütün insanlar topyekün kolayı boykot etme çağrısı yapmadılar yönündeydi ama görüyorum ki anlamamışsın.

İkincisi alkol herşeyde olduğu gibi kimseye zarar vermeden alınırsa sadece kişinin bileceği bir iştir. Hiç kimseyide ilgilendirmez. Bugün alkole karşı olanlar da binbir türlü zarar verebilir topluma ve bunun onlarca örneği var ama şimdi bunları yazıp tartışma çıkarmak istemiyorum. Alkol almadan da pekala bir çoğu her haltı yiyor... Dürüstlük alkol alıp almamakla alakalı bir şey değil. Öncelikle bunu kabulenmen lazım.

Asıl okuduğunu anlayaman sensin kardeşim, imanı olmayanı boykot etsen ne yazar, yıllardır boykot ediliyordu da ne oldu? İsteyen istediğini yapıyor yine, evet kimseye zarar vermeden alkol alabilirsin ama asıl olay alkolü aldıktan sonra başlıyor, televizyonda hergün alkollü sürücülerin yaptığı katliam gibi kazaları, barlarda kafayı bulup birbirini kurşunlayan bıçaklayanların haberlerini görmüyorsun herhalde. Dürüstlükle alkolu nasıl bağdaştırdın helal olsun, benim orda demek istediğim o köprüden geçmeye sadece dürüstlük yetmiyor. Amacım neyzenin o mısradaki saçmalığına cahilliğine dikkat çekmekti :)

D'Artagnan

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Asıl okuduğunu anlayaman sensin kardeşim, imanı olmayanı boykot etsen ne yazar, yıllardır boykot ediliyordu da ne oldu? İsteyen istediğini yapıyor yine, evet kimseye zarar vermeden alkol alabilirsin ama asıl olay alkolü aldıktan sonra başlıyor, televizyonda hergün alkollü sürücülerin yaptığı katliam gibi kazaları, barlarda kafayı bulup birbirini kurşunlayan bıçaklayanların haberlerini görmüyorsun herhalde. Dürüstlükle alkolu nasıl bağdaştırdın helal olsun, benim orda demek istediğim o köprüden geçmeye sadece dürüstlük yetmiyor. Amacım neyzenin o mısradaki saçmalığına cahilliğine dikkat çekmekti :)

"İmanı olmayanı boykot etsen ne yazar" demekle zaten onlara desteği kendin veriyorsun. Bu din iman meselesi değil.

Kimse burda alkol alıp da insanlara zarar verenleri savunmuyor ki zaten. Dediğim gibi herşeyin fazlası zarardır bu yalnızca alkolde değil herşeyde böyledir. Aşırı şekilde yaşanan bir din anlayışının da nelere mal olduğunu bilmeyen yoktur Televizyonlardan izliyoruz.

Neyzen' in o mısrada yazdıklarına ben harfiyen katılıyorum sana saçma gelebilir ama ben öyle düşünmüyorum. Tabii ki senin düşüncene de saygılıyım. Ama bir insan alkol aldı diye cehenneme gidecek veya 5 vakit namaz kıldı diye cennete gidecek diye bir olay yok. Dediğim gibi dürüstlük alkol alıp almamakla alakalı değil.

Ayrıca Cennette bile şarap akan ırmaklar vaadedilirken bu dünyada günah sayılması da ayrı bir tezat ya neyse :)

( bknz : muhammed suresi 15. ayet )

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Ayrıca Cennette bile şarap akan ırmaklar vaadedilirken bu dünyada günah sayılması da ayrı bir tezat ya neyse :)

( bknz : muhammed suresi 15. ayet )
O şarabın bu dünyadaki şarapla alakası yok güzel kardeşim, o şarabı içtiğinde sarhoş olmuyorsun sapıtmıyorsun, dünyayı cennetle karşılaştırarak din konusunda ne kadar cahil olduğunu gösteriyorsun :D

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
coca cola dan kim sarhoş olmuş acaba bugüne kadar bunun gibi abuk-sabuk resimler yazılar dolu internette herhalde rakip firmalar yapıyor bunları müslümanları koyun zannediyor bu salaklar adam olun daha iyisini üretin başkasının işine çamur atacağına . birde devletin her türlü gıdada buluna bilirlik izni var miktarını hatırlamıyorum zaten mayalı her yiyecekte alkol var merak eden araştırabilir ayrıca cennette ismi geçen şarapta şarküteride satılandan değil biraz araştırsalar şarap ın ne anlama geldiğini

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442
Parfüm içiliyor muydu yaa :P

D'Artagnan

Asistan
Reaksiyon puanı
9
O şarabın bu dünyadaki şarapla alakası yok güzel kardeşim, o şarabı içtiğinde sarhoş olmuyorsun sapıtmıyorsun, dünyayı cennetle karşılaştırarak din konusunda ne kadar cahil olduğunu gösteriyorsun :D

"Dünyayı cennettle karşılaştırmak" :D

Türkçemize yeni bir lügat daha girdi hadi hayırlı olsun.

Sanki cennetteki şarabın tadına bakmış gibi yorum yazıyorsun sayın tecrübeli abimiz :D

Neyse bu konu ikili tartışmaya dönüşmesin senin fikrin sana benim ki bana.

son bir dörtlük ( sözüm meclisten dışarı ) :D

Kendi içmez, içeni kınamaya bayılır
Yüzünden aldatmaca, sahtekârlık yayılır
Şarap içmiyor diye, kasılıp gezer ama;
Yedikleri yanında şarap meze sayılır!

Ömer Hayyam

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
içerken hiç düşünmedim bunu ya

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
"Dünyayı cennettle karşılaştırmak" :D

Türkçemize yeni bir lügat daha girdi hadi hayırlı olsun.

Sanki cennetteki şarabın tadına bakmış gibi yorum yazıyorsun sayın tecrübeli abimiz :D

Neyse bu konu ikili tartışmaya dönüşmesin senin fikrin sana benim ki bana.

son bir dörtlük ( sözüm meclisten dışarı ) :D

Off ya gece gece beni iyi güldürüyorsun, tabiki cennetteki şarabın tadına bakmadım, o yazdıklarımı kendi kafamdan uydurmadım Kuran-ı Kerimde yazıyor, araştırırsan Muhammed suresindeki ayeti bulduğun gibi onuda bulursun. Yeter artık güldürme beni gece gece komşular deli sanacak :D

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Alkolünü bilmemde dinimizde vücuda zararlı olan şey haramdır, kolanında yıllardır zararlarını saya saya bitiremiyorlar, neredeyse sigaradan sonra geliyor. ( ben içmiyomuyum? içmek lafı hafif kalır:) )

svksy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Alkolsüz hayat mümkün mü
1) Bütün meyveler, hem de hepsi bünyesinde oluşan fermantasyondan dolayı alkol içerir. Bazıları az, bazıları çok. Hatta bazıları o kadar çok ki yiyerek bile sarhoş olabilirsiniz. Elma, çilek, üzüm hepsi alkollüdür. Portakalın kabuğunu sıkıp ateşe tuttuğunuzda sıçrayan şeyin yandığını görürsünüz.Yanan o şey alkoldür işte.
2) Alkol zararlı değildir. Hücrelerde yıkıma uğrar ve enerji verici olarak kullanılır. Her gün hepinizin vücudunda alkol yakılıyor, farkında olmuyorsunuz. Zararlı olan şey fazla alkoldür. Her akşam yemekle bir kadeh kırmızı şarap zarar vermez aksine kalp ve damar sağlığına çok yararlıdır. Yani çoğu zararlı olan her şeyin azı da zararlı değildir. Akşamları beş litre su içerseniz zararlıdır. Ama bir bardak suyun kimseye zararı yok değil mi?
3) İçeceklere koku vermek için esans kullanılır. Esans ise bitkisel yağdır. Oysa yağ suda çözünmez. O halde esans nasıl oluyor da sulu içeceklere bağlanabiliyor?
İşte burada devreye alkol giriyor. Esans alkolde çözünüyor. İkisi birlikte suya ekleniyor. Yani alkol esans ile su arasında yapıştırıcı olarak kullanılıyor. O halde sulu olan ve kokusu olan bütün içeceklerde alkol kullanılmak zorundadır.Kola, aromatik meyve suları, gazozlar, meyveli sodalar...
Peki bunlar alkollü içecekler sınıfına neden girmiyor. Çünkü Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine göre bir içeceğin alkollü olması için, içerdiği alkol oranının litrede en fazla 5 gram olması gerekiyor. Litrede 5 gramın altındaki alkol oranı ise alkolsüz sınıfına girer.
http://www.gidahijyeni.com/showarticle.aspx?ItemID=214&ItemClass=1
Her gün alkol alıyorsunuz. Ayrıca bu alkollerin çok büyük kısmı sarhoş edici etil ve metil alkoldür. Kolanın içindeki alkol de sarhoş edici etil alkolün azıdır. Yaklaşık 7,5 litre içebilirseniz o da sarhoş eder.
Bilmemek ne kadar huzur verici değil mi?
Yarasın.

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Alkolsüz hayat mümkün mü
1) Bütün meyveler, hem de hepsi bünyesinde oluşan fermantasyondan dolayı alkol içerir. Bazıları az, bazıları çok. Hatta bazıları o kadar çok ki yiyerek bile sarhoş olabilirsiniz. Elma, çilek, üzüm hepsi alkollüdür. Portakalın kabuğunu sıkıp ateşe tuttuğunuzda sıçrayan şeyin yandığını görürsünüz.Yanan o şey alkoldür işte.
2) Alkol zararlı değildir. Hücrelerde yıkıma uğrar ve enerji verici olarak kullanılır. Her gün hepinizin vücudunda alkol yakılıyor, farkında olmuyorsunuz. Zararlı olan şey fazla alkoldür. Her akşam yemekle bir kadeh kırmızı şarap zarar vermez aksine kalp ve damar sağlığına çok yararlıdır. Yani çoğu zararlı olan her şeyin azı da zararlı değildir. Akşamları beş litre su içerseniz zararlıdır. Ama bir bardak suyun kimseye zararı yok değil mi?
3) İçeceklere koku vermek için esans kullanılır. Esans ise bitkisel yağdır. Oysa yağ suda çözünmez. O halde esans nasıl oluyor da sulu içeceklere bağlanabiliyor?
İşte burada devreye alkol giriyor. Esans alkolde çözünüyor. İkisi birlikte suya ekleniyor. Yani alkol esans ile su arasında yapıştırıcı olarak kullanılıyor. O halde sulu olan ve kokusu olan bütün içeceklerde alkol kullanılmak zorundadır.Kola, aromatik meyve suları, gazozlar, meyveli sodalar...
Peki bunlar alkollü içecekler sınıfına neden girmiyor. Çünkü Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine göre bir içeceğin alkollü olması için, içerdiği alkol oranının litrede en fazla 5 gram olması gerekiyor. Litrede 5 gramın altındaki alkol oranı ise alkolsüz sınıfına girer.
http://www.gidahijyeni.com/showarticle.aspx?ItemID=214&ItemClass=1
Her gün alkol alıyorsunuz. Ayrıca bu alkollerin çok büyük kısmı sarhoş edici etil ve metil alkoldür. Kolanın içindeki alkol de sarhoş edici etil alkolün azıdır. Yaklaşık 7,5 litre içebilirseniz o da sarhoş eder.
Bilmemek ne kadar huzur verici değil mi?
Yarasın.

Hayır siz konuyu saptırıyorsunuz.Bu haramı helal yapmaktırki Allah[cc]ümmet-i muhammedi bu yanlışa düşmekten muhafaza buyursun.Burası din kültür bölümü değil yoksa en ince detaylarına girerizki sayfalar dolusu tutar.
Fermentasyona uğrayarak oluşmuş alkol kesin nasslarla sabit yani ayetlerle haramdır hadis-i şeriflerde bunu desteklemiştir.
Portakalın kabuğundaki doğal alkolle içki üretmek için uğraşılarak elde edilen alkolü müsavi göstermek
insanları harama helal demeye teşviktir.
Bizim anlattığımız uyulması mecburi kurallar islam üzerine yaşayanlar için geçerlidir ve hiç kıvırma şansı yoktur.
Ama sen alkolü haram olarak kabul eder içersin bu ayrı mesele amelde bozukluk olur tevbe gerekir inkar edersen itikadda bozukluk olur ki dönüşü olmayan dinden çıkış gerçekleşir.Alimler tevbenin kabul olmayacağında bazı alimler ise işin kıyamet gününde bağışlanmaya kalacağında hemfikirdirler.
İslam üzere olmayanlar bu yasağa uymak zorunda değillerdir ki onlar için mizan da yoktur.

Bu konu çok ilginizi çektiyse mod kardeşlerimiz din kültürne taşısın en ince ayrıntısına kadar tartışalım yoksa gündemde bu konular katılımcıyı bayar.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Coca Cola içiyorum.
İçinde alkol varmış, martavalına da inanmıyorum.
Coca Cola'nın üretim nedenlerinden birisi de, o dönemlerde yaygınlaşan bazı hastalıklara karşı bağırsakları pek tutmasıymış. (İshal önleyici)
Günümüzde serinletici olarak sunulsa da, aslında bir tür ilaç ve ilk üretiminden günümüze çok değişiklikler geçirdiğini biliyorum.

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
"Siz"? Bence alkol kafa yapıyor Ordo haklı galiba. :D Sanıyorum yazıyı ve yorumları okumadın ve mevcut kalıp düşüncelerden birisi devreye girdi.
ü

Evet siz. Ne dediğinide anlamadım zaten, mevcut kalıplarla alakası ne.

Yazıyıda okudum, istemeyen içmesin, isteyen içer. Yeri geldiğinde bira da içiyorum, problem yok benim için.

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
haram değildir , din konusu ayetler veya milletin söylediği sözler ile tartışılmaz.
mantıklı olması gerekir.

alkol veya diğer uyarıcı maddeler (eroin esrar vs vs )
etki edeceği miktarda tüketilirse haramdır. yukardaki arkadaşın söylediği gibi neredeyse her türlü gıda maddesinde alkol vardır.

bu arada coca kola içeriğini açıklamak zorunda değildir , önemli olan sağlık etkenleridir içinde satışı yasak maddeler bulunmaması gerekir(örnek hollandadaki redbull larda kokain çıkması)

şekerde zararlıdır , tuzda zararlıdır , alkol ve tütünde zararlıdır. fakat satışı serbesttir. diğer bir örnek
esrar tütünden daha az zararlıdır ancak yasaktır. önce mantık , ancak hiç bir din mantığa dayalı değildir oyüzden ne mutlu ''Ateist im'' diyene

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Anlaşılıyor ki alkol gerçekten beyin hücrelerini öldürüyor (ki bu bilimsel bir gerçektir); zira buradan bakıldığında "dinimize göre kola haramdır" diyen kimse olmamasına rağmen "haram değil kardeşim içerim sana ne" diye kime çıkıştığı belli olmayan tonla alkolcü boy göstermiş. Bununla birlikte daha önce söylenmiş şeyleri "meyvede de alkol var" diye hala gündeme getirenler de azınlıkta değil. Buradan da anlıyoruz ki, "içenler güzelleşmişler". :)

Elbette içebilirsiniz, kimse itiraz etmediği halde niye güceniyor içenler, onu da anlamış değiliz.

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
haram değildir , din konusu ayetler veya milletin söylediği sözler ile tartışılmaz.
mantıklı olması gerekir.

etki edeceği miktarda tüketilirse haramdır. yukardaki arkadaşın söylediği gibi neredeyse her türlü gıda maddesinde alkol vardır.

bu arada coca kola içeriğini açıklamak zorunda değildir , önemli olan sağlık etkenleridir içinde satışı yasak maddeler bulunmaması gerekir(örnek hollandadaki redbull larda kokain çıkması)

şekerde zararlıdır , tuzda zararlıdır , alkol ve tütünde zararlıdır. fakat satışı serbesttir. diğer bir örnek
esrar tütünden daha az zararlıdır ancak yasaktır. önce mantık , ancak hiç bir din mantığa dayalı değildir oyüzden ne mutlu ''Ateist im'' diyene

Ateizm çok mantıklı birşeymi? Güldürme beni, senin gibi inançsız insanların düştüğü en büyük sıkıntı içinden çıkamadıkları en büyük mesele herşeyi mantıkla çözmeye çalışmalarından kaynaklanıyor, herşeyi mantıkla açıklayamazsın, yaratılmış akılla tam olarak yaratanı ve onun yöntemlerini veya kendinden daha yüce şeyleri anlayamazsın.

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ayetlerdede belirtildiği gibi alkol günahtır aga...! içenler içerde günah değil demelerine anlma veremedim :S

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
mantıklı olması gerekir.

yanlış biliyorsun islam dini mantığa dayalıdır.

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Anlaşılıyor ki alkol gerçekten beyin hücrelerini öldürüyor (ki bu bilimsel bir gerçektir); zira buradan bakıldığında "dinimize göre kola haramdır" diyen kimse olmamasına rağmen "haram değil kardeşim içerim sana ne" diye kime çıkıştığı belli olmayan tonla alkolcü boy göstermiş. Bununla birlikte daha önce söylenmiş şeyleri "meyvede de alkol var" diye hala gündeme getirenler de azınlıkta değil. Buradan da anlıyoruz ki, "içenler güzelleşmişler". :)

Elbette içebilirsiniz, kimse itiraz etmediği halde niye güceniyor içenler, onu da anlamış değiliz.

sayın bilimsel gerçeklerle konuşan arkadaşım...
lütfen alkolün öldürdüğü beyin hücrelerini,beyindeki hücreleri sınıflandırarak ve görevlerinide içeren bi şekilde anlatırsanız hepimizin faydalanacağını düşünüyorum...
artı alkol kullananın kullanmayanı yada kullanmayanın da kullananı... kimsenin kimseyi beyin hasarlı olarak itham etmeye hakkı yoktur...

mgsmus

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Alkolü haram yapan sarhoş etmesi değil mi? Sarhoş etmeyen alkole haram diyebilir miyiz?

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442
Havada bile varmış alkol :mrgreen:

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Her gün cola içerim.Bazı zamanlarda bir günde 2 litre cola içtiğim olmuştur.Ama en ufak bir sarhoş edicilik, uyuşukluk vb. etkiyle karşılaşmadım.

Sarhoş edici her madde haramdır denmesi çok geniş bir yelpazeyi içine almaktadır.Örneğin uyuşturucu maddeler kokain, eroin, esrar, marihuana, amfetamin gibi maddelerde haram olmuş oluyor.Çünkü bu maddeler alkolden bile daha tehlikeli uyuşukluk, bir nevi sarhoşluk etkisi yaratan maddeler.Tabi konunun uzmanınada sormak lazım.Velhasıl kısacası "İNSAN VÜCUDUNA ZARARLI OLAN, ZARAR VEREN HERŞEY GÜNAHTIR"

SkuLLeRa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ama kolanın içinde ne olduğu hep merak knusuydu ama içiyoduk işte napalım.. güzel olan herşey zararlı zaten bende bunu anlamıyorum=)

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Alkol alan alır almayan almaz kimse bunları zorla yapmaz
ama
aklınızdan çıkarmamanız gereken şey şarhoşluk veren şeyin azıda haramdır
Haram olduğu ayetlerle sabit olduğu için tartışılması itikadı zedeler bozar.Dini konularda ilmi olan harammı değilmi konusuna girsin özellikle değil diyenler

---------- Post added at 22:55 ---------- Previous post was at 22:42 ----------

http://www.facebook.com/home.php#!/video/video.php?v=191495547538951&oid=111716915551950&comments

bu linki son yorumuma eklermisiniz düzeltme ile eklemeyi etik görmedim

svksy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Sayın Ashabulyemin,
Yazılarınızı ilgiyle okuyorum. Arapça çok geniş, zekice tasarlanmış bir sıfat dili. Fakat Arapça bilmediğim için hiç bir şey anlamıyorum. Siz de Türkçe yazarsanız anlaşabiliriz sanırım.
Beni anlamamakta ısrar etmenizi anlayabiliyorum. Fakat son bir kere daha anlatacağım.
Size diyorum ki: Sarhoşluk veren etil alkolün doğalını veya fermente olanını her gün almak zorundasınız. Kanınızdaki oranı çok yükselmedikçe sarhoş olmazsınız. Siz ekmek yemiyor musunuz? Bütün unlu mamuller mayalanırken alkol oluşur. Bağırsağınızdaki organizmalar bile alkol sentezler. Bunlar gerçekler.
Sorun şu: Gerçekler inançlarınıza aykırı olunca inançlarınızı değil gerçekleri değiştirmeye çalışıyorsunuz. Ama değişmiyor. Değişmeyince böyle incir çekirdeğini doldurmayan miktarlarda alkolle uğraşıp duruyorsunuz.
Ben hiç bir şeyi saptırmaya çalışmıyorum. Aksine dobra dobra söylüyorum. İslam dinine göre alkol almak tabi ki haram. O halde bütün müslümanlar her gün alkol alma günahı işliyorlar. Çünkü beslenip yaşamak zorundalar değil mi?
Ayrıca havanda su dövüyorsunuz. Üç yıl boyunca aldığım Kalitatif Kimya dersleri gösterdi ki: Kolanın içeriğini oransal olarak tespit etmek günün teknolojisi ile birkaç saat alır. Ne oldu da cebimizde boncuk bulmuş gibi şaşırıyoruz kolanın içinde alkol olmasına. Zaten biliniyordu ki.

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Sayın Ashabulyemin,
Yazılarınızı ilgiyle okuyorum. Arapça çok geniş, zekice tasarlanmış bir sıfat dili. Fakat Arapça bilmediğim için hiç bir şey anlamıyorum. Siz de Türkçe yazarsanız anlaşabiliriz sanırım.
Beni anlamamakta ısrar etmenizi anlayabiliyorum. Fakat son bir kere daha anlatacağım.
Size diyorum ki: Sarhoşluk veren etil alkolün doğalını veya fermente olanını her gün almak zorundasınız. Kanınızdaki oranı çok yükselmedikçe sarhoş olmazsınız. Siz ekmek yemiyor musunuz? Bütün unlu mamuller mayalanırken alkol oluşur. Bağırsağınızdaki organizmalar bile alkol sentezler. Bunlar gerçekler.
Sorun şu: Gerçekler inançlarınıza aykırı olunca inançlarınızı değil gerçekleri değiştirmeye çalışıyorsunuz. Ama değişmiyor. Değişmeyince böyle incir çekirdeğini doldurmayan miktarlarda alkolle uğraşıp duruyorsunuz.
Ben hiç bir şeyi saptırmaya çalışmıyorum. Aksine dobra dobra söylüyorum. İslam dinine göre alkol almak tabi ki haram. O halde bütün müslümanlar her gün alkol alma günahı işliyorlar. Çünkü beslenip yaşamak zorundalar değil mi?
Ayrıca havanda su dövüyorsunuz. Üç yıl boyunca aldığım Kalitatif Kimya dersleri gösterdi ki: Kolanın içeriğini oransal olarak tespit etmek günün teknolojisi ile birkaç saat alır. Ne oldu da cebimizde boncuk bulmuş gibi şaşırıyoruz kolanın içinde alkol olmasına. Zaten biliniyordu ki.

Kardeşim
anlatmaya çalıştığım harama haram densin.Son yorumuma bir link ekledim.Hocaefendimiz konu hakkında son noktayı koymuş.Haram olmaz şüphelidir demiş.Bundan sonra şahsen kendime tartışma düşmez.Benim ifage ettiğim özellikle konuyorsa idi konunun kimyasal içeriğini bilmem granşım değildir.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Sevgili ashabulyemin,
Yazdıklarını okuyorum, konuya karşı biraz hassas davranmanı da normal karşılıyorum ama bazı yanlışlarını da söylemek zorundayım.
Bu sadace şahsına değil, bu biçim yanıt verme gereksinimleri olan arkadaşları da yakından etkiliyor.
Çoğu konuda gerek bilgisel olarak, gerekse de Internet üzerinden alıntılarla, bazı yanıtlar vermek zorunda kalıyoruz ama bu satırlarda özellikle Kuran-ı Kerim'den ayetlerle bir şeyi anlatman çok yanlış.
Kuran-ı Kerim ortalık kitabı değildir. Okunurken abdest alınması gerekir.
Sen yazdığın ayet ve benzeri yanıtlarla, adbestli, abdestsiz herkesi okumaya icbar ediyorsun, günaha sokuyorsun.
Gerçekten Müslümansan, bu gibi konulara da dikkatli olmanı öneriyorum.
Forumda açılmış özel alanlarda "Din Kültürü, Ahlak bilgisi" gibi, bu tür konuları paylaşman daha akla yakın.
En azından konu başlığının içeriğini bilerek inatla abdestsiz girip, konulara dahil olanların günahı kendilerine olur.
Ama bu alanlar özel ve herkesin abdestli olmasını bekleyemezsen, ki, okuyanların başka dinlere mensup, veya hiç bir dine inanmayan kişiler olma olsaılığı da var.
Ben yazılı medyanın, Ramazan münasebetiyle dini dersler ve bilgiler vermelerini gayet yerinde bulmama karşın, Kuran-ı Kerimden ayetler ve örneklerle sayfalarında basılı olarak yayınlanmasına da karşıyım.
O gazete bir iki gün sonra bir şeyi paketlemekte kullanılıyor büyük olasılık, paketler açılıyor, yerlere atılıyor, Allah adı, Hz. Peygamberimizin adı, hatta Kuran-ı Kerimin yazılmış parçalarının üzerlerine ister istemez basılıp, geçiliyor.
Çok yanlış.
Kuran-ı Kerimden bu tür yazılı örnek vermek yerine sadece kitap olarak basılarak, sunumu gerekmekte, örnek verilmek gerekirse, filanca ayet gibi bilgi göndermesi yapılmakla yetinilmesi gerekmektedir.

Ayrıca sayfalarında Arapça eklemeler yapmana da pek anlamlar veremedim.
Arapça klavye kullanıyor olabilirsin ama anlatmak istediklerini Türkçe yazman, herkes tarafından daha anlayışlı olur.

Sevgiler,
Kolay gelsin.