Kod 12 Hatası ( ETHERNET )

aarontermo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar, son zamanlarda masaüstü bilgisayarımın ethernet kartında kod 12 hatası almaya başladım. Artık her bilgisayarımı açtığımda ethernet devre dışı kalıyor interneti kullanamıyorum. Hemen bilgisayarı yeniden başlatıyorum ve sorun çözülüyor. Taa ki bilgisayarı kapatıp gücü kesip uzun süre dinlendirdikten sonra tekrar açıncaya kadar. Araştırmalarım oldu fakat çözüm bulamadım. Sizlerin yardımına ihtiyacım var. Teşekkürler...

Ethernet Kartım = Marvell Yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (Güncel Driver Kurulu)

İşletim Sistemi = Win 7 Home Premium 64bit

Hata = Bu aygıt, kullanabileceği yeterli boş kaynak bulamıyor. Bu aygıtı kullanmak istiyorsanız bu sistemdeki diğer aygıtlardan birini devre dışı bırakmanız gerekir. (Kod 12) ( Bu sorun eskiden yoktu )

Çakışma sorunu olsa neden bilgisayarı yeniden başlattığımda sorun çözülsün ki ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Merhabalar, son zamanlarda masaüstü bilgisayarımın ethernet kartında kod 12 hatası almaya başladım. Artık her bilgisayarımı açtığımda ethernet devre dışı kalıyor interneti kullanamıyorum. Hemen bilgisayarı yeniden başlatıyorum ve sorun çözülüyor. Taa ki bilgisayarı kapatıp gücü kesip uzun süre dinlendirdikten sonra tekrar açıncaya kadar. Araştırmalarım oldu fakat çözüm bulamadım. Sizlerin yardımına ihtiyacım var. Teşekkürler...

Ethernet Kartım = Marvell Yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (Güncel Driver Kurulu)

İşletim Sistemi = Win 7 Home Premium 64bit

Hata = Bu aygıt, kullanabileceği yeterli boş kaynak bulamıyor. Bu aygıtı kullanmak istiyorsanız bu sistemdeki diğer aygıtlardan birini devre dışı bırakmanız gerekir. (Kod 12) ( Bu sorun eskiden yoktu )

Çakışma sorunu olsa neden bilgisayarı yeniden başlattığımda sorun çözülsün ki ?

Format atmayı dene düzelmezse ethernet kartını değiştir

jtr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1.inşallah bilgisayarı yeterince güncel tutuyosundur.benim pc güncel değil aynen bende tekrar açınca geliyo.
bir de bu ineterneti tek sen mi kullanıyosun ya da paylaştığın yazıcı falan varmı çünkü ethernet kartının Qos port önceliği sana öncelik vermiyo olabilir ona bir bak Ağ ve paylaşım merkezini aç>ağ bağlantısı>özellikler>qos paket zamanlayıcı dan yapabilirsin.
Eğer bunu desteklemiyorsa 20 tl ver bi ethernet kartı al:D
ayrıca bu linki tamamen oku ne demek istediğimi anlayacaksın.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

http://tr.wikipedia.org/wiki/QoS_(port_%C3%B6nceli%C4%9Fi)

aarontermo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1.inşallah bilgisayarı yeterince güncel tutuyosundur.benim pc güncel değil aynen bende tekrar açınca geliyo.
bir de bu ineterneti tek sen mi kullanıyosun ya da paylaştığın yazıcı falan varmı çünkü ethernet kartının Qos port önceliği sana öncelik vermiyo olabilir ona bir bak Ağ ve paylaşım merkezini aç>ağ bağlantısı>özellikler>qos paket zamanlayıcı dan yapabilirsin.
Eğer bunu desteklemiyorsa 20 tl ver bi ethernet kartı al:D
ayrıca bu linki tamamen oku ne demek istediğimi anlayacaksın.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

http://tr.wikipedia.org/wiki/QoS_(port_önceliği)

Bilgisayarı güncel tutmaktan kastın yazılımsal olaraksa, evet tutuyorum. Donanımsal olarak da fena sayılmaz. İnterneti sadece ben ve kablosuz üzerinden arada sırada bağlanan kişiler kullanıyor. Yazıcıya sahibim. Ama internet destekli bir yazıcı falan değil. Qos ayarlarına bakmak için dediğin yere girdim ama herhangibir özellik ayarlama yeri yok. Üzerine tıklıyorum ama herhangi bir seçenek sunmuyor bana. Modem arayüz ayarlarından Qos adı altında bir yer gördüm. Aktif değildi. Acaba aktif konuma falan mı getirsem ? Bu arada bilgisayara henüz yeni format attım. O yüzden format ile alakası olduğunu sanmıyorum. Ethernet kartım anakart ile tümleşik.

jtr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet dostum senin sorunun muhtemelen şu senin ethernet kartın Qos da internetine öncelik vermyo ya da böyle bir özelliği yok ankartın destekliyorsa yeni bir ethernet kartı al tak Qos desteği olsun ama

aarontermo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Malesef Qos ile alakası çıkmadı. Ben bu ethernet kartımı yaklaşık 7 senedir sorunsuz paylaşımlı ve paylaşımsız kullanıyordum zaten. Sorunun son zamanlarda çıkması ve çözülememesi başka bir sebepten. Donanımsal bir sorun olduğuna inanıcam artık. Başka bir çözüm de üretemedik. "Format at, düzelmese yeni kart al" düz mantığıyla hareket etmek lazım demek ki.