Klavye sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cherr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cherr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlr ben bu sorunu yine önceden açmıştım fakat kesin bir çözüm getirmediği için sizden tekrar yardım istiyorum.. A veya D harfine Basınca ''DA'' harfleri yanyana çıkıyor çıldırmak üzereyim pcye frmat attım fkt hala geçmedi yardım lütfen...

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Kullandığın programda otomatik düzeltme veya değiştirme işleminden kaynaklı bir duruma benziyor. Bu ayarları kontrol et.

cherr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kullandığın program derken kardeşim ?

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
kullandığın program derken kardeşim ?

Kulandıın klavye F klavyesimi Q klavyesimi

yani klavye üzerinde tuşlarda İ Ş Ö Ğ varsa Q klavyesidir Bu harfler yoksa F klavyesidir ayarlarda dil seceneklerde Q klavye sine ayarla birde yapışkan tuşları devre dışı bırak

forumdasnetf1.jpg

hamzapcdenklemi1.jpg

YAPIŞKAN TUŞLARI DEVRE DIŞI BIRAKMA

Denetim Masası > Erişim Kolaylığı > Erişim Kolaylığı Merkezi > Klavyeyi Kullanması Kolay Yap. Bu penceredeki seçeneklerden "Yapışkan Tuşları Etkinleştir"deki tiki kaldırın.

Ekleme: Shift tuşuna beş kere basarak da, çıkan pencereden iptal edebilirsiniz.

cherr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeşim bunların hepsi tamam . :/

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Klavyeyi başka PC'de denedin mi düzgün çalışıyor mu? Ya da bu bir laptopsa deneyemiyorsan başka bir klavyeyi laptopuna takıp dene. Kullandığın klavyede arıza var gibi geldi bana yazılım gibi durmuyor.

cherr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pcden çektiğim resimlen sana sorun hkkında daha fazla yardım etmek isterdim fkt resmi atamıyorum ama o dediklerin hepsini yptım

- - - Mesaj Güncellendi - - -

masaüstüde denemedim hayır bu meret daüzeliyor sonra tkrar başlıyor

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
pcden çektiğim resimlen sana sorun hkkında daha fazla yardım etmek isterdim fkt resmi atamıyorum ama o dediklerin hepsini yptım

- - - Mesaj Güncellendi - - -

masaüstüde denemedim hayır bu meret daüzeliyor sonra tkrar başlıyor

Ozaman klavyenden sorun var

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Kulandıın klavye F klavyesimi Q klavyesimi

yani klavye üzerinde tuşlarda İ Ş Ö Ğ varsa Q klavyesidir Bu harfler yoksa F klavyesidir ayarlarda dil seceneklerde Q klavye sine ayarla birde yapışkan tuşları devre dışı bırak

forumdasnetf1.jpg

hamzapcdenklemi1.jpg

YAPIŞKAN TUŞLARI DEVRE DIŞI BIRAKMA

Denetim Masası > Erişim Kolaylığı > Erişim Kolaylığı Merkezi > Klavyeyi Kullanması Kolay Yap. Bu penceredeki seçeneklerden "Yapışkan Tuşları Etkinleştir"deki tiki kaldırın.

Ekleme: Shift tuşuna beş kere basarak da, çıkan pencereden iptal edebilirsiniz.

Q ve F klavye hakkında yanlış bilgilere sahipsiniz.

Türkçe klavyelerde i, ş, ü, ğ, ç, ö olur. Türkçe olmayan klavyelerde bu harfler olmaz.
Q klavye de de F klavye de de bu harfler olur, yeterki klavye Türkçe olsun.

Q klavyenin ilk sıralaması QWERTY diye başlar. F de F ile başlar bu sebepten Q ve F klavye diye isim konulmuş.
klavye2.jpg

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Q ve F klavye hakkında yanlış bilgilere sahipsiniz.

Türkçe klavyelerde i, ş, ü, ğ, ç, ö olur. Türkçe olmayan klavyelerde bu harfler olmaz.
Q klavye de de F klavye de de bu harfler olur, yeterki klavye Türkçe olsun.

Q klavyenin ilk sıralaması QWERTY diye başlar. F de F ile başlar bu sebepten Q ve F klavye diye isim konulmuş.
klavye2.jpg

Ben yanlış bilgiye sahip değilim :) adam bize türkçe klavye sormuyor oturup da ona türkçe klavyesini anlatmıyorum iyi biliyorum ki akla türkçe denince F klavye gelir ama işlev acısında ülkemizde Q klavye kulanılır ben orda belirmişim Zaten Q Klavyesin de i, ş, ü, ğ, ç, ö bulunur kulandığı klavye Q mü F mi diye ayrıca F ve Q klavye de net indirdiği bir işletim sistemi rus sitelerinde ve ya herhangi bir rusun net yüklediği bir işletim sistemi ise klavye karekterleri rusya göre ayarlanmışsa kalvye üzerinde F VE Q klavyelerde karışıklığa ol acıyor sistem dil dosyalarında ekli rusca karekterler buna neden oluyor arkadaş klavye ayarlarını yapmamış olabilir düşüncesiyle yola cıkarak söyledim f ve q klavye ise ayarlarını yapıp türkçe ayarlanması nı gerekdini söyledim Yanlış bilgiye sahip değilim bu kadar emin olma arkadaşım arkadaşın anlaya bileceği bir dilde anlatım buyur sorunu cöze bilirsin sende sıra
[MENTION=327625]cherr[/MENTION] arkadaşım sorun klavyende klavye açman lazım tabi yapa biliyorsan kalvye actıkdan sonra tüm tuşlarında altın Bir film vardır arıza orda onu düzgün bir şekilde cıkarman lazım tuşları yerinde cıkarmadan o film cıkarıp alkolü bir bezle ve pecete ile silmen lazım ama dikkat et tuşları cıkarırsan biraz zorlana bilirsin geri takmakda bazı klavyelerde tuşları cıkarmadan o film cıkarta biliyorsun bazılarında tuşları cıkarman gerekiyor bana klavyenin modelini vere bilirmisin

muhahmtok

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence de donanımsal bir sorun olabilir servisi arayıp bilgi alabilirsiniz

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Ben yanlış bilgiye sahip değilim :) adam bize türkçe klavye sormuyor oturup da ona türkçe klavyesini anlatmıyorum iyi biliyorum ki akla türkçe denince F klavye gelir ama işlev acısında ülkemizde Q klavye kulanılır ben orda belirmişim Zaten Q Klavyesin de i, ş, ü, ğ, ç, ö bulunur kulandığı klavye Q mü F mi diye ayrıca F ve Q klavye de net indirdiği bir işletim sistemi rus sitelerinde ve ya herhangi bir rusun net yüklediği bir işletim sistemi ise klavye karekterleri rusya göre ayarlanmışsa kalvye üzerinde F VE Q klavyelerde karışıklığa ol acıyor sistem dil dosyalarında ekli rusca karekterler buna neden oluyor arkadaş klavye ayarlarını yapmamış olabilir düşüncesiyle yola cıkarak söyledim f ve q klavye ise ayarlarını yapıp türkçe ayarlanması nı gerekdini söyledim Yanlış bilgiye sahip değilim bu kadar emin olma arkadaşım arkadaşın anlaya bileceği bir dilde anlatım buyur sorunu cöze bilirsin sende sıra
@cherr arkadaşım sorun klavyende klavye açman lazım tabi yapa biliyorsan kalvye actıkdan sonra tüm tuşlarında altın Bir film vardır arıza orda onu düzgün bir şekilde cıkarman lazım tuşları yerinde cıkarmadan o film cıkarıp alkolü bir bezle ve pecete ile silmen lazım ama dikkat et tuşları cıkarırsan biraz zorlana bilirsin geri takmakda bazı klavyelerde tuşları cıkarmadan o film cıkarta biliyorsun bazılarında tuşları cıkarman gerekiyor bana klavyenin modelini vere bilirmisin

Konuyu açanın sorunu okudum yeterli bilgi olmadığından o şöylemi? Bu böyle mi demektese direk es geçtim.
O sırada sizin cevabınızı gördüm.

Şuan bana ne demek istediniz, ne rusu, ne programı onu dahi anlamadım.

İlk mesajınızdan anladığım.
Q klavye de ü,ğ,i,ş,ç,ö olur.
F klavyede ü,ğ,i,ş,ç,ö olmaz dediğiniz.

Bende fiziksel olarak Türkçe olan her klavyede (Q ve F) bu harflerin olduğunu söyledim.
Eğer ben yanlış anlamış, siz doğrusunu biliyorsanız sıkıntı yok.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Konuyu açanın sorunu okudum yeterli bilgi olmadığından o şöylemi? Bu böyle mi demektese direk es geçtim.
O sırada sizin cevabınızı gördüm.

Şuan bana ne demek istediniz, ne rusu, ne programı onu dahi anlamadım.

İlk mesajınızdan anladığım.
Q klavye de ü,ğ,i,ş,ç,ö olur.
F klavyede ü,ğ,i,ş,ç,ö olmaz dediğiniz.

Bende fiziksel olarak Türkçe olan her klavyede (Q ve F) bu harflerin olduğunu söyledim.
Eğer ben yanlış anlamış, siz doğrusunu biliyorsanız sıkıntı yok.

benim arkadaşa söylemek istediğim ne tür klavye kulandığı yani f klavye mi q klavyemi klavye ayarlarında olabilir yani işletim sistemi yeni yüklenmiş ise klavye dil seceneklerinde ve yapışkan tuşlarda olabilir

Rus dediğim ise bazı kulanıcılar torrent de windows indiriyorlar torrent sıkca rastladğımız rus ve ingilizce sonradan dil paketi yükleniyor ama ayarlar ya rus ca yada ingilizce kalıyor klavye ayarları bunun nedeni
yani bu sorunla cok karşılaşıyorum ama arkadaşın sorunu klavye de açaması lazım klavyeyi temizlemesi lazım yukarda anlatığım gibi

cherr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=136676]IThelp[/MENTION] kardeşim aynen senın dedıgın gıbı fılmlerde sorun var onu duzeltmeye calısıyoruz yardım eden herkese çok teşekkürler

Bowen32

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bide ekran klavyesi ile dene aynı sorun var mı yoksa klavyeni değiştir ki bence büyük ihtimal sorun klavyendedir