goldteam34
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 50
Deniyorum, bari sistemim var diyeyimProteus mu kuruyorsun?
dostum madem sistemin vardı turkcell'in verdiği internetle iyi bir iso indirip kursaydın ya hatta telefonun da bir tane vardı bile proteus'u kurduktan sonra telefonda ki iso'yu cd'ye yazdırmayı dene.Deniyorum, bari sistemim var diyeyim
Ben depoluyorum linux mint,ubuntu,windows xp,windows 7dostum madem sistemin vardı turkcell'in verdiği internetle iyi bir iso indirip kursaydın ya hatta telefonun da bir tane vardı bile proteus'u kurduktan sonra telefonda ki iso'yu cd'ye yazdırmayı dene.
sen şu konuya bir bakBen depoluyorum linux mint,ubuntu,windows xp,windows 7
Yazdırılmıyor cd'ye. Zaten cd'den başlatıyorum pc'yi, yazdırmak için cd'yi sokacak yer yok
Usb'ye format atacam da o kadar veri var nereye yedekleyeceğim
yandex disk falan diyeceğim ama internet kotası senin için büyük sıkıntı bilemiyorum yeni flash al istersen a101'de var 12 liraya satılıyor ben aldım.Usb'ye format atacam da o kadar veri var nereye yedekleyeceğim
Kaç gb? şuan 10 liram varyandex disk falan diyeceğim ama internet kotası senin için büyük sıkıntı bilemiyorum yeni flash al istersen a101'de var 12 liraya satılıyor ben aldım.
16gb sandisk cruzer bladeKaç gb? şuan 10 liram var
İyiymiş bakalım 2 lira bulursam16gb sandisk cruzer blade
Klasik bir sorunla karşı karşıyayım, bu sorun boot ederken karşıma çıkıyor, yardım!!!!!!
İşte onu nasıl yapacağım,yardım etÖnce disk'ini biçimlendir. Dosyalama sistemi (format) desteklenmiyor hatası alıyorsun. Porteus'ta Gpated var. Hata bildiriminde de onu öneriyor.
Sağol ALLAH RAZI OLSUN bende bunu yapamıyordum, yarın denerim. İyi geceler ALLAH rahatlık versinGpardet programını çalıştırıyorsun (root şifresi ister) disk bölümlerini göstern bir grafik açılıyor. biçimlendirmek, yada silmek istediğin diski sağ tıklıyorsun ve biçimlendirmek istediğin formatı seçiyorsun (Linux için EXT4 önerilir) ve onay için üst paneldeki onay işaretini tıklıyorsun. İşlem bitene kadar bekliyorsun. Diski önce sildiysen, yeni biçimlendirilmiş diski tekrar sağ tıklıyorsun ve "flags" yazan bölümü seçip "boot" olarak seçiyorsun. Sabit diskinde bir'den fazla bölüm varsa, bir bölümün (birinci bölüm tercihen) boot olarak işaretli olması gerekiyor. Sabit diskin adı genelde "sda" veya "sda1" olarak görünür. harici takılan diskler veya bellekler "sdb" veya "sdb1" olarak görünür. Kullanımı çok kolay, bu nedenle riskli ve bu nedenle şifre ile açılır.