Kiyamet alametleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan toDay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Mezhepler Peygamber Efendimiz (S.A.V.) 'in vefatından sonra ortaya çıkmıştır.Bazı ufak konularda fikir ayrılığı olmuştur.Bu yüzden mezhepler ortaya çıkmıştır.

Namazın geçmiş ümmetlere de emredildiği hususu bizzat Kur'anı Kerîm'de ifade edilmektedir. Meselâ, bir âyeti kerimede Hz. İbrahim’in devamlı namaz kıldığı ve neslinin de namaza devam etmelerini istediği şöyle haber verilir:

"Yâ Rabbi, beni ve benim neslimden olanları namaz da devamlı kıl. Ey Rabbimiz, duamı kabul buyur." (İbrahim Sûresi, 40)

Hz. Musa da namazla emrolunmuştu. Mâide Sûresinin 12. âyeti kerimesinde İsrailoğullarından namaz kılmaları hususunda kesin söz alındığı ifade edilir.

Hz. Şuayb da çok namaz kılardı. Hatta bu sebeple kendisine hakaret edilmek istenmişti. Bu da Kur'anı Kerîm'de şöyle beyan buyurulur:

"Onlar dediler ki: 'Ey Şuayb, atalarımızın taptıklarını terk edip mallarımız hakkında dilediğimizi yapmaktan vazgeçmemizi sana namazın mı emrediyor?" (Hûd Sûresi, 87)

Diğer taraftan oruç ve zekât da sadece Peygamberimizin ümmetine mahsus ibadetler değildir. Nitekim, Kur'anı Kerîm'de bu ibadetlerin diğer ümmetlere de farz kılınmış olduğu bildirilmektedir. Meselâ, Bakara sûresinin 183. âyetinde mealen şöyle buyurulur:

"Ey imân edenler! Oruç, sizden evvelki ümmetlere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı. Tâ ki, günahtan sakınıp takvaya eresiniz."

Cahillik başa bela..

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Ufak fikir ayrılıkları :) Vay vay bildiğim kadarıyla dinde tek bir harfi bile inkar edemezsin. Ama peygamberin vefatından sonra ufaktan ufaktan herkes ayrılmış :) Dakika 1 gol 1 :)
Cahillik hmmm. Bir kişiye inanmak cahillik midir ki ?

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
Ufak fikir ayrılığından kasıt istanbula uçakla mı gidecen otobüsle mi taksiyle mi gibi bişey yani gidilen yol aynı

Bun arada şu cümlede hemfikiriz tanrı yoktur; ALLAH VARDIR (ANRI YOKTUR KISMINDA YANİ)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
dinimizle dalga geçme hadsizliğini kes artık. kimse kimseyi bişeye davet edip durmasın. her ay aynı kişilerle farklı konular altında bu kasıtlı sataşmalar yapılıyor.

islamla dalga geçince rahatlıyorsanız bunu forum dışında yapın. konu kapatılsın!

Hsayathiya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O sağ kalan 4 tane din :) Çok merak ediyorum Tanrı diğer dinleri niye korumamış :) Bunun korunduğunu iddia edenler niye mezhepler var ? Birinde oruç yok birinde namaz yok. Ama oda müslüman :)

İslam içinde oruç tutmayan ve namaz kılmayan mezhep yoktur. Birşeyleri tam anlamıyla bilmeden bahsi geçen konular - mezhepler - hakkında iddalı bir şekilde konuşmayınız.

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
12.12.2012 dünyanın sonu diyorlar doğru mudur ? :)

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Alevilere söyle onu var mı yok mu , adamlar camiyi bile ibadethane saymıyor :) Siz dinsize Allah ıslah etsin diyince hakeret olmuyor mu ?

Hsayathiya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Alevilere söyle onu var mı yok mu , adamlar camiyi bile ibadethane saymıyor :) Siz dinsize Allah ıslah etsin diyince hakeret olmuyor mu ?

Yani Alevi yurttaşlarımız mı namaz kılmıyor? Sen ilk önce git toplumun içine girde birşeyler öğren. Buradan bilip bilmeden, kulaktan duyma şeylerle konuşuyorsun...

Adamların mescidi var. Adıda cem evi. Gidip namazlarını kılıyorlar. Kuranda namaz diye bir kelimede geçmez ki zaten, salat geçer. Salat arapça bir kelimedir, farsçası namazdır türkçesi de duadır. Duanında şekili olmaz. Alevilerde mescidlerinde - cemevi- Allah'a Dua ediyor. (Salat ediyor - Namaz Kılıyor)

Adam mescidine giriyor, Allahı zikrediyor, Muhammedi (S.a.v) zikrediyor. Secde ediyor. Kuranda geçen tüm farzları yerine getiriyor.

Sonra oruçta tutuyorlar.

Çevremde Bir çok alevi arkadaşım mevcut benim. Ve ben dahi gittim bir alevi mescidine yani cem evine.

Evet seni dinliyorum Mezhepler var dedin İslam içerisinde bir mezhep var mı namaz kılmayan ve oruç tutmayan???

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Kuranda namaz kelimesi geçer ve anlamıda ibadet etmektir. Buraya en az 10 kişinin videsonu canlı yayında eklerim alevilerden. Ramazanda oruç tutmazlar. Ve aleviler cem evine mescid denmesine çok sinir olurlar. Bunun sebebide osmanlıdır. Osmanlıda din ayrımı yoktur isyan eden kimse cezası verilirdi. Alevilerede aynısı oldu o zamanda beri ne çocuklarını mescide yollarlar ne de cem evine mescid derler. Bunun sebebi ise kendilerinin öyle vahşi olmadıklarını göstermektir.
Mesala git bir camiye calgı cengi döverler atarlar. Ama onlarda dua etmenin bir parçasıdır. Ama ikiside islam :)

Bana eskilerden ya da bişeylerden örnek verirken dikkat et ; 4 yaşımdan beri hepsinin tam ortasında büyüdüm.

---------- Post added at 04:41 ---------- Previous post was at 04:39 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=gneOoc6gyac
Al sana Cem evi açılışı :D Böyle bir cami açılışı göster tövbe edip müslüman olayım :)

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Neyi tartışıyorsunuz beyler herkesin dini inancı duası kendine :)

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Neyi tartışıyorsunuz beyler herkesin dini inancı duası kendine :)

Yapacak bişey yok :) En az 150 yıl daha sürecek bu tartışma. Ama en çok kıl kaptığım şey dini ispatlarken bilim , bilim dini yalanlarsa bilim bişey bilmiyor.

En basit örnek ; [video=youtube;l5a7qQKoaFs]http://www.youtube.com/watch?v=l5a7qQKoaFs[/video]

Şimdi bu videoya göre Albert Einstein dine inanan birisi ama gerçekte ise ;

Ben bir ateist değilim. Kendime bir panteist diyebileceğimi düşünmüyorum. İlgili soru bizim kısıtlı akıllarımız için çok geniş. Biz, pek çok değişik dilde kitapla doldurulmuş bir kütüphaneye giren küçük bir çocuğun durumundayız. Çocuk kütüphanedeki kitapları birisinin yazmış olması gerektiğini bilir. Nasıl yazıldıklarını bilmez. Yazıldıkları dilleri anlamaz. Çocuk, kitapların sıralanmasında esrarengiz bir düzen olduğundan şüphe eder, ama ne olduğunu bilmez. Bu durum, bana göre, en zeki insanın bile tanrıya göstereceği yaklaşımdır. Biz, evrenin muhteşem bir şekilde düzenlendiğini ve belirli kanunlara uyduğunu görmekteyiz, ancak bu kanunları çok bulanık bir şekilde anlayabilmekteyiz."[SUP][[/SUP]
Zaten bu herşeyi açıklıyor. Din gerçek demek için dine inanlar her yalanı söyleyebiliyor.

Hsayathiya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kuranda namaz kelimesi geçer ve anlamıda ibadet etmektir. Buraya en az 10 kişinin videsonu canlı yayında eklerim alevilerden. Ramazanda oruç tutmazlar. Ve aleviler cem evine mescid denmesine çok sinir olurlar. Bunun sebebide osmanlıdır. Osmanlıda din ayrımı yoktur isyan eden kimse cezası verilirdi. Alevilerede aynısı oldu o zamanda beri ne çocuklarını mescide yollarlar ne de cem evine mescid derler. Bunun sebebi ise kendilerinin öyle vahşi olmadıklarını göstermektir.
Mesala git bir camiye calgı cengi döverler atarlar. Ama onlarda dua etmenin bir parçasıdır. Ama ikiside islam :)

Bana eskilerden ya da bişeylerden örnek verirken dikkat et ; 4 yaşımdan beri hepsinin tam ortasında büyüdüm.

---------- Post added at 04:41 ---------- Previous post was at 04:39 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=gneOoc6gyac
Al sana Cem evi açılışı :D Böyle bir cami açılışı göster tövbe edip müslüman olayım :)

İslamda kuran yorumlarında olan ayrılıklardan ötürü mezhepler ortaya çıkmıştır.
Bu gönderdiğin videonun alevilik ile ilgisi yok. Günü hazırlayan organizatörle ilgisi var. Organize edenler bu şekilde organize etmişler.

Bunun alevilik ile ne ilgisi var? Aleviler içinde böyle şeylere karşı olan bir çok insan var.
Bak orada Duisburg yazıyor, yani almanya, Almanyada bir takım şahıslar, tamamen siyasete bulaştırmaya çalışıyorlar aleviliği lekelemeye çalışıyorlar.

Sen aleviliği onun bunu cahilinden değil, İnancın felsefesinden öğren arkadaşım !

Burada cahil takımının yaptığı şeyleri aleviliğe maal edemezsin. Alevilik felsefesini araştır. Bu videoda ki adamlar bu islam yorumunun - Aleviliğin - felsefesine ters düşmüşler öyleyse bunlara alevi denilir mi? Aleviliğe ters olanlar nasıl alevi olabilir? Ve bu ters olanların, bu inanca aykırı hareket edenlerin hataları nasıl bu inanca maal edilebilir. Aleviliği yaşamıyorsan alevi değilsin arkadaşım ! O kadar ! Laf ile bağlanamazsın, öz ile bağlanırsın.

İslam deyip zina eden adam islam mıdır? İslam deyip islama ters düşen adam öldüren adam islam mıdır? değildir.

Öyleyse İslamın Alevi yorumuna ters düşenler alevimidirler??

Mesele insanlar değil. Biz burada İnancı konuşuyoruz.

Alevilikte Namazda var, niyazda, oruçta.

Alevilik inanç sistemini yıllardır araştımış olan bir insan olarak yazıyorum bunları. Ve bu karalayıcı sözleriniz; şahsen, vicdan sahibi bir insan olarak zoruma gidiyor.

Son olarak, Evlad-ı resul olan, Alevilerin piri Hacı Bektaş Velinin sözlerini paylaşayım.

"Haşa ki bizim semahımız, oyuncak değildir.
O bir aşk halidir, salıncak değildir.
Her kim ki semahı oyuncak sayar,
Onun namazı kılınır değildir. "

Semahı, Alevilik yol erkanını, namazını, duasını, orucunu inkar eden ve bunları oyuncak sayan alevi değildir.

Ben yıllardır bu konunun üzerinde duruyorum, bu konu ile ilgili ve dinler tarihiyle ilgili bir çok araştırma yaptım. Bunlar yıllarımı aldı.

Fakat bunlar dışında size söyleyeceğim işte budur. Bir inancı konuşuyorsanız, o inanca ters olan insanlarla, o inancı yorumlamayınız.

İnanç ancak çıkış noktasından yorumlanabilir. Ve felsefesine bakılmalıdır. Herşey neden sonuç ilişkisine bağlıdır.

Dar düşünmemek gerekir.

Sevgi ve Saygılarımla...

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Ya alevilerin ders aldığı "Dede" dedikleri kişiler bile oruç tutmuyor . Sen daha ne anlatıyorsun ? Adamlar açıkça bunu söylüyor. Maddi durum iyi değil yoksa bi kaç tane cem evine gidip onlarla sohbeti kamereya çekerdim. Aslında tonla çekilmişi youtube'de var. Ama görmek istemeyen için neye gerek boşver.

Gerçek çoğunluğun inandığı değil çok azının bildiğidir.

Hsayathiya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ya alevilerin ders aldığı "Dede" dedikleri kişiler bile oruç tutmuyor . Sen daha ne anlatıyorsun ? Adamlar açıkça bunu söylüyor. Maddi durum iyi değil yoksa bi kaç tane cem evine gidip onlarla sohbeti kamereya çekerdim. Aslında tonla çekilmişi youtube'de var. Ama görmek istemeyen için neye gerek boşver.

Demek ki; bu bahsettiğin insanlar kendilerini kaybetmiş olan insanlardır.

Sen burada bilgili aydın bir insan ımajına girmeye çalışıyorsun, dikkatimi çekmiyor değil.

O halde sana şu tavsiyede bulunayım bilgili arkadaşım; Aleviliği, Aleviliği bilmeyen cahillerden öğrenme, daha okuma yazma bilmeyen şahıslardanda öğrenme. Falanca cahil bilgisiz insanın ağzındanda öğrenme. Aleviliği, Aleviliğin yazılı kaynaklarından öğren. Temelinden öğren.

Benim yaşadığım çevrede bir çok alevi yurttaş mevcuttur ve birde cem evi mevcuttur.
Muharrem ayında burada ki insanlar yas tutuyorlar ve oruç tutuyorlar, Cem evinde evlad-ı resul olan dede insanları biligilendiriyor.
Oruç ile ilgili, namaz, dua ile ilgili, Alevilik inancı ile ilgili toplumu aydınlatıyor.

İşte böyle, Alevilik'in asıl olan özünden mahrum kalmış insanlarsa, cahillik ateşinde yanıp, bu inancın gereklerini yerine getiremiyorlar.

Arkadaşım sen beni anlamak istemiyorsun sanırım...

İnsanların yaptığı hatalar ile ilgilenmiyorum. Bak ortada somut olarak bir alevilik var.
Bu yolun felsefesi var. Bir çok yazılı kaynakları var. Bu inanç ancak oradan, temelinden öğrenilir. Ve gerçeğide budur.

Alevilik'in felsefesine uymayanlar nasıl alevi olabilirler? İşte ortada Aleviliğin felsefesi, uymuyorsan nasıl aleviyim diyebilirsin?

Ben toplumla sürekli iç içe olan biriyim.
Toplumda kısım kısım insan var. Ve Aleviler yeni yeni bilinçleniyorlar. Yıllardır aleviler üzerinde bu toplumu yozlaştırmaya yönelik bir çok oyun, politika dönmüştür. Ve bu yozlaştırma politikalarıda alevilerin kendini bilen kısımı için geçerli olmasada geniş bir kitle üzerine etkili olmuştur.

Fakat bugün günümüzde alevi toplumu gerçekten rahata kavuştu. Örgütlendiler ve bu yozlaştırma politikalarının izleri olan cahilliği yok etmek üzere bilinçleniyorlar.
Senin bahsettiği cem evinde ki dede'yim diye geçinen kişide bu yozlaştırma politikalarının meyvelerinden biridir.

Alevilik; bugün ortaya çıkmış bir inanç, felsefe değil.

Muhammed (S.a.v) Hakka yürüyüşünden beri vardır.

İslamın, bir yorumudur.

Sevgi ve Saygılarımla...

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
O sağ kalan 4 tane din :) Çok merak ediyorum Tanrı diğer dinleri niye korumamış :) Bunun korunduğunu iddia edenler niye mezhepler var ? Birinde oruç yok birinde namaz yok. Ama oda müslüman :)

Burada korundu denilen sey Kurani kerimdir, Dolayisiyla 4 mezhebin elindeki kitapda bir degisiklik yoktur.
Buyuk ihtimal senin sorunu cevaplar , baska sorun varsa onu alayim lutfen :)

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
akılları sıra insanları dine çekmeye çalışıyorlar ama farkında değillerki bu şekilde bi yerinizden bir şeyler uydurarak insanları dinden daha çok soğutuyorsunuz ve günahın en büyüğünü işliyorsunuz.

green_lion

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Size ne kıyametten yahu yıldızlar parçalanacak diyor olursa sizlermi dayanacaksınız o dehşete? Ayrıca kıyamete değilde kıyamete hazırmısınız ona yoğunlaşın. Kaç yıldır ışık hızı diyorduk daha hızlısı yok diyorduk idrak edemiyorduk. Şimdi CERN de ışıktan daha hızlı şeyler keşfedildi. Hangi bilimden bahsediyorsunuz? Sürekli gelişen ve önceki sert kuralları yalanlayan birşey. Bilimsiz olmaz ama bizim bildiğimiz bilimden de gerçek anlamda rehber olmaz. Daha gelişimi bitmemiş. Tam anlamıyla olgunlaşmamış. Belki ileride çok başka inançlara kapılmamıza sebep olacak.

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23

Saçma sapan konuşma.Gerçek aleviler İslam'ın 5 şartını yerine getirenlerdir.Sen bu tür kişilerin alevi mi olduğunu sanıyorsun.Bu milleti bölmek isteyenlerin çıkardığı birşey.Daha bunları düşünemiyecek kadar akıl yoksunusun.Malesef bazı kişiler var ki Hz.Ali'yi Peygamber olarak görüyor.Her toplumun her inancın içinde böyle nifak sokmak isteyen mahluklar olcaktır.Sen böyle önemli bir konuya internetten,youtube'dan örnek veriyorsun.

@Mta Sen inanmak için değil inanmamak için uğraşıyorsun.Ahirette anlarsın neyin ne olduğunu :)

---------- Post added at 11:27 ---------- Previous post was at 11:25 ----------

akılları sıra insanları dine çekmeye çalışıyorlar ama farkında değillerki bu şekilde bi yerinizden bir şeyler uydurarak insanları dinden daha çok soğutuyorsunuz ve günahın en büyüğünü işliyorsunuz.

O zaman aç Kur'an-ı Kerim'i oku Allah'ın sözlerini.Kalk abdest al 2 rekat namaz kıl.Hiç mi namaz kılmadınız, Kitabı okumadınız ki bu kadar rahat konuşuyorsunuz.

fedorac0re

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Cahilliğimi maruz görün yazılanları üstten biraz okudum Cem Yılmaz' ın eski bir gösterisinde yaptığı espri aklıma geldi, cennet cehennem konusu.. şöyle özetleyeyim; ilk insandan bu yana herkes orda düşünsenize diyordu kıyamette.. adamın haberi yok olaydan falan diyordu eski afrika kabilelerini kastederek, en azindan ben oyle anladım..

onların durumu ne olacak onu merak ediyorum :) izleyen vardır muhakkak gösteriyi.. konuyla fazla alakası yok gibi ama yazmak geldi içimden :p

Castiel Squier

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Denilen yerlerin birinde yaşayıp da, dinden haberi olmayanlar, imanlı olmadıkları için Cennete girmezler. Allah’ı, Cenneti, Cehennemi duymadığı ve inkâr etmediği için Cehenneme de girmezler. Dirildikten ve hesaptan sonra, bütün hayvanlar gibi, bunlar da yok edilir, bir yerde sonsuz kalmazlar. (Mektubat-ı Rabbanî, Feraid-ül fevaid)
Dağda, çölde yaşayıp da Peygamberleri işitmemiş olana Şahik-ul-cebel denir. Bunlar mazurdur. Peygamberlere inanmaları emredilmedi. (İsbat-ün-nübüvve)
Peygamberi işitmeyen kimse, Allahü teâlânın var ve bir olduğunu düşünüp, yalnız buna iman eder ve Peygamberi işitmeden ölürse, Cennete girer. (H.L.O. İman)
Buhara âlimleri, İmam-ı Eşari’nin bildirdiği gibi, (Peygamber gönderilmeden, tebliğ yapılmadan önce teklif yapılmaz) dediler. Tercih edilen kavil de budur. Bu âlimler, (Yerleri ve gökleri ve kendini gören, aklı başında bir kimsenin Allahü teâlânın varlığını anlamaması özür olmaz) sözünden maksat, Peygamberlerin sözlerini işittikten sonra, anlamaması özür olmaz demektir, dediler. (Redd-ül-muhtar)
İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Akılla Allahü teâlânın varlığını, birliğini bilmek gerektiğini söyleyen âlimler olmuştur. Allahü teâlâ, aklı, hakkı batıldan ayırmak için yaratmışsa da, hak yol bildirilmedikçe akıl, bunu yalnız başına bulamaz. Peygamberleri duymamış kimse, ahirette kabahati kadar mahşer yerinde azap görür, herkesin hakkı verildikten sonra, bütün hayvanlar gibi yok edilir. (1/259)
Bir âyet-i kerime meali de şöyledir:
(Biz, bir resul göndermeden [dini tebliğ etmeden] önce azap etmeyiz.) [İsra 15]
http://forum.memurlar.net/konu/711558/?page=1
Ayriyetten bunu koymadan edemem. :) ince detaylar içeriyor. ;)
Her insan İslam Fıtratı üzere doğar İnsanın fıtratında iman vardır. Zira insan basit bir masanın bile kendi kendine yapılıp çatılamayacağını bilecek güçtedir. Putperestler bile kendilerini birinin yarattığını bilmişler, ama onu doğru tanıyamamışlar ve tabiatlarındaki ibadet etme ihtiyaçlarını yanlış olarak cansız cisimlerle tatmin etmeye çalışmışlar.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
mta ilkokul seviyesinde bile din bilgin yokken kalkmış burada ahkam kesiyorsun. Buradaki arkadaşlar seviyeli bir şekilde cevap verirken sen kalkmış ukalalık yapıyorsun. Mezhep ayrılığı fikir ayrılığından dolayı değil kolaylık sağlaması için vardır fakat sen bunu bile anlamaktan acizsin :) Bu saatten sonra da diğer arkadaşlar böyle cahil bir arkadaşla münakaşaya girmesin zaten doğruyu yanlışı bile ayırt edemeyen bir insanla tartışmak ne kadar sağlıklı olur orası da ayrı bir mevzu :)

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Burada korundu denilen sey Kurani kerimdir, Dolayisiyla 4 mezhebin elindeki kitapda bir degisiklik yoktur.
Buyuk ihtimal senin sorunu cevaplar , baska sorun varsa onu alayim lutfen :)
Soruyla cevabın alakası yok. Sadece islam dinini koruyacaksa o kadar dini niye getirdi ? Diğer getirdiklerini koruyamayacaksa niye onları getirdi ? Din bu kadar önemliyse niye ilk insanlarda dine ait tek bi iz yok ? O kadar süre dinsiz yaşayanlara Tanrı neden yol göstermedi ?

Ahirette görürsün felanları unuttun. Ben 23 sene müslüman bir hayat yaşadım. Burda cevap yazanlardan daha çok Kuranı ve anlamını okudum. Cemaatler , tarikatlar nerdeyse hepsini gördüm. Ama bir noktaya geldiğinizde bir an gerçekçi düşündüğünüzde her şey yalan oluyor. Bende sizin gibi şuanda tipe bak dediğiniz elamanlarla çok tartıştım. Sadece bir an tarafsız düşünmeniz her şeyi değiştiriyor.

Ahiret konularında da çok rahatım valla. Cem abinin dediği gibi 100 milyar filan insan yaşamış bi tek bana mı soracaklar ; tabi varsa :)

---------- Post added at 13:24 ---------- Previous post was at 13:19 ----------

mta ilkokul seviyesinde bile din bilgin yokken kalkmış burada ahkam kesiyorsun. Buradaki arkadaşlar seviyeli bir şekilde cevap verirken sen kalkmış ukalalık yapıyorsun. Mezhep ayrılığı fikir ayrılığından dolayı değil kolaylık sağlaması için vardır fakat sen bunu bile anlamaktan acizsin :) Bu saatten sonra da diğer arkadaşlar böyle cahil bir arkadaşla münakaşaya girmesin zaten doğruyu yanlışı bile ayırt edemeyen bir insanla tartışmak ne kadar sağlıklı olur orası da ayrı bir mevzu :)

Şimdi sen inandığın diye kesin doğru demi :) Cahilliğin en büyüğü bişeye körü körüne inanmaktır. Benim ahkam kestiğim bişey yok. Zoruna gidiyorsa gerçekler okumazsın. Burda yazı yazanların hepsini bilgi yönünden katlarım senin için rahat olsun. Bir tane yanlış yazılan bir yazımı göster ; hani derim dinde bu böyledir , sende bak yanlış yazmışın diye ağzımı açarsam ne olayım.

Öyle oturupta klavyeden cahil yazmakla olmuyor bu işler. Bu mezhep olayına ayrıca hastayım. Tanrı bile kolaylığı öngörememiş ama sizler bu kolayları öngörüp uygulamışsınız. Tanrı mı siz mi daha akıllı çözemedim :D

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
22- O, bir Allah’tır ki yoktur ondan başka tapacak; gizliyi de bilir, görüneni de, odur rahman ve rahîm.(Hâşr Suresi 22. ayet)

[MENTION=29639]Mta[/MENTION] demagoji yapma burda.Yok 23 sene müslüman yaşamış.Yok Kitabı okumuş.Yok bilgi olarak katlarmış herkesi .vs .vs.Haddini bil.Boş boş konuşma.Allah herşeyi görendir bilendir.Sözlerine dikkat et !

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
hala anlamıyorsun :) Bir şeyi körükörüne inanmak farklı bir şeydir teslim olmak farklı bir şeydir :) sana verilen hür iradeyi doğru kullanıp görebilirsen ne mutlu sana :) hala kalkmış kolaylık ön görülmemiş diyorsun bu da hala cahilliğinde ısrarcı olduğunu gösterir açta bak bir Kuran'a islam dini her konuda insanoğlunun sınırlarını bildiği için hangi şart ve koşullarda yapılan ibadette esneklik gösterildiği görürsün :) En basitinden namaz. ayakta durmakta güçlük çeken için oturarak ya da yatarak kılmak suyun bulunmadığı yerde toprakla adbest almak yolculuk esnasında seferi olmak gibi yüzlerce kolaylık vardır. Ve sen buna rağmen sözde tanrın ön kolaylığı ön görmemiştir diyorsun :) demişsin ki yanlış yazılan yazımı göster doğrusu yok ki :) Bak ben senin savunduğun şeyleri Kuran'ı kaynak olarak gösteriyorum yani inandığım ve teslim olduğum bir şey peki ya senin kaynağın nedir? Neye inanarak bunları söylüyorsun? Bana bir şeye inanmadığını söyleme şimdi :D o zaman neyi savunuyorsun derim geçerim :D Ha bu arada biz tanrıya inanmıyoruz :) Biz Allah (C.C.) ' a inanıyoruz :)

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Soruyla cevabın alakası yok. Sadece islam dinini koruyacaksa o kadar dini niye getirdi ? Diğer getirdiklerini koruyamayacaksa niye onları getirdi ? Din bu kadar önemliyse niye ilk insanlarda dine ait tek bi iz yok ? O kadar süre dinsiz yaşayanlara Tanrı neden yol göstermedi ?

Ahirette görürsün felanları unuttun. Ben 23 sene müslüman bir hayat yaşadım. Burda cevap yazanlardan daha çok Kuranı ve anlamını okudum. Cemaatler , tarikatlar nerdeyse hepsini gördüm. Ama bir noktaya geldiğinizde bir an gerçekçi düşündüğünüzde her şey yalan oluyor. Bende sizin gibi şuanda tipe bak dediğiniz elamanlarla çok tartıştım. Sadece bir an tarafsız düşünmeniz her şeyi değiştiriyor.

Ahiret konularında da çok rahatım valla. Cem abinin dediği gibi 100 milyar filan insan yaşamış bi tek bana mı soracaklar ; tabi varsa :)

Simdi Din-Islam-Kuran bu 3 u farkli kavramlar farkli seyler , ayni seyler degil ve bize korundugu korunacagi bildirilen sey kuran-i-kerimin korunacagidir. Bence bu o soruya tam kapaktir.
Biz senle ne kadar konussak hep ayni seyleri tekrarlariz bu seyler nedir tanrinin ve varliginin oturup ispatlanamayacagi - varligin ilk olusumunun nasil oldugunun ispatlanamayaci gibi ki bunlar su an dogru seyler ispatlanamaz.. Dolayisiyla din bir yasayis bicimidir , ateistlikte oyle. Dinde(islam dininde) ateist olani oldurun diye bir sey yok Seninde bilgidin gibi yaratilani yaratandan oturu sevmek var. Ben burda Ateistlere atip tutanlar icin, yazik vah diyenlere gercekten cok uzuluyorum - bir kere kendi inandiklari degerlere gore burada atip tutmalari - akedemik seviyede dahi bilgileri olmadan oradan buradan alinti yaparak sallamalari cok yanlis. Benim son diyecegim sey umarim 23 senede icine bir isik dusmustur ve o isigin etrafinda dolaniyorsundur belki bugun biraz uzaklasmissindir yakinda tekrar yaklasirsin. Oyle olmazsada ben yine herkesi insan olduklari icin seviyorum :) bu bu konuda son mesajimdir.
Bu topic altinda birisine birsey yazma geregi hissedersem Ozel den yazacagim.

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Dediğim gibi Tanrı'ya inanmak için insanın yazdığı kitabı okuyorsunuz.
- Tanrı var.
- Nerden biliyorsun ?
- Kuranda yazıyor.

Bu kadar basit aslında.Zamanında zeusa inanmayanlar idam edildi , sonra tanrıya , şimdide işte Türkiye'de islam. Her yerde ortama göre inanç sistemize ediliyor. Savaş ortamı mı var tamam ; öldükten sonra şehitsin cennet senin. Haydi savaşa. Fakir misin ? Realkarnasyon çıktı bi daha geleceksin dünyaya.

Biz Tanrı'ya inanmıyoruz diyen arkadaş onu bana değil ülkenin diyanet başkanına söyle "hristiyanlar bizim kardeşimizdir." diyen o ben değilim.

"Yaşamdan sonra ya da cennet diye birşey yoktur; bu, ölümden korkan insanlar için bir peri masalıdır"
Stephen Hawking Stephen Hawking

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Dediğim gibi Tanrı'ya inanmak için insanın yazdığı kitabı okuyorsunuz.
- Tanrı var.
- Nerden biliyorsun ?
- Kuranda yazıyor.

Bu kadar basit aslında.Zamanında zeusa inanmayanlar idam edildi , sonra tanrıya , şimdide işte Türkiye'de islam. Her yerde ortama göre inanç sistemize ediliyor. Savaş ortamı mı var tamam ; öldükten sonra şehitsin cennet senin. Haydi savaşa. Fakir misin ? Realkarnasyon çıktı bi daha geleceksin dünyaya.

Biz Tanrı'ya inanmıyoruz diyen arkadaş onu bana değil ülkenin diyanet başkanına söyle "hristiyanlar bizim kardeşimizdir." diyen o ben değilim.

"Yaşamdan sonra ya da cennet diye birşey yoktur; bu, ölümden korkan insanlar için bir peri masalıdır"
Stephen Hawking Stephen Hawking

Hadi onceki degil bu son olsun. :)

Tanri var mi yok mu ispatsiz evet katiliyorum o yuzden bu bir tercih meselesi, birisi etrafina bakiyor kurt kus bock everen vesaire ok diyor bu kendi kendine olamaz Tanri bunu yapmistir. Biriside cikiyor ulan diyor sonsuzluk icinde hersey mumkun mu evet mumkun o zaman bu da belki mumkun bosver tanriyi kurallarini vur icire uzume.

Dolayisiyla ne oluyor bu bir tercih meselesi. ozgur irade ile inanmayi veya inanmamayi seciyorsun. yani bir nevi ya varsa - ya yoksa meselesi. Varsa iki yonden karliyim hem bu hayatta hayatimi disipline duzene koymus oluyorum. yoksa zaten mesele yok bir kaypimda yok. anlatabiliyormuyum. Ben boyle dusunuyorum yoksa burda oturup Tanri var yok iddalarina girmek cok sacma, aman nerde yaziyor, insan yazmis iddalarina girmek cok sacma.

fraud3

Doçent
Reaksiyon puanı
3
İmam-ı a'zam hazretlerine bir ateist, bir muaaaile, bir de cebriyeci üç kimse gelir.

Ateist sorar: (Allah var diyorsun. Var olan muhakkak görülür. Görülmediğine göre yok demektir. Var diyorsan ispat et.)

Akılcı olan muaaaile sorar: (Cehennemde ateş var. Şeytan ateşten yaratılmıştır. Şeytana ceza verilmesi mümkün mü?)

Cebriyeci de sorar: (İnsan kaderine mahkumdur. Allah her işi zorla yaptırır. Sen ise iradi cüziyye var diyorsun. Her şeyin halıkı Allah iken insan ne yapabilir ki?)

.
.
.

Bunlarda tamamen uydurma hikayeler.Bugün yaşayan aklı başında hiç bir ateist Allah varsa onu görmemiz gerekir demez...Bu tarz hikayeleri bende yazabilirim ama en azından seninkinden daha gerçek bir alıntı yapayım.

"Yarattıklarını cezalandıran ve ödüllendiren ya da bizim yaşayacağımız bir irade türüne sahip bir tanrı düşünemiyorum. Bedensel ölümden sonra kişinin yaşamını sürdürdüğüne ne inanırım, ne de inanacağım…" ~ A. Einstein / Ideas and Opinions, 1930

Nasıl bir tanrı egosunu tatmin etmek amacıyla "irade"ye sahip varlıklar yaratıp sonra da onları eğer kendisine inanmazlarsa ateşe atmakla tehdit eder ki? Bana kalırsa Kur'an bir tanrının yazamayacağı kadar kusurlu.Ayrıca bir çok surede erkek ve kadın ayrımcılığıda yapılıyor.Örneğin miras olayında.veya 1 erkek şahit yerine 2 kadının şahitlik edebileceğini söylerken..

Belki de bizim tanrı dediğimiz şey evrenin ta kendisidir.Evren kendi kendini yaratmıştır.Tıpkı bunu çürütemeyeceğiniz gibi Allah'ın varlığını da bilimsel olarak kanıtlayamazsınız.

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bunlarda tamamen uydurma hikayeler.Bugün yaşayan aklı başında hiç bir ateist Allah varsa onu görmemiz gerekir demez....

Der Bana irlandada birisi Allah gercekten varsa hadi su masanin ustune para koysun gorelim dedi . :)

fraud3

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bre ateist, bir kayık ustasız kendiliğinden olamazsa, bu koca kainat kendiliğinden nasıl var olur?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kendi kendinize çelişiyorsunuz..Eğer hiçbir şey kendiliğinden olamazsa, Allah'ta kendiliğinden olamaz!(bu durumda Allah'ı kimin yarattığı sorusu ortaya çıkıyor) Yok eğer Allah kendiliğinden zamanının başından beri varsa, Evrende olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...