Kitlenme sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan asasbjk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

asasbjk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle merhaba.Bilgisayarıma yeni intel 330 120 gb ssd ve 2x4gb kingston 1333 mhz ram aldım (notebook).Bilgisayar günde 2 3 defa donup kalıyor.Hdd ışığı sürekli yanıyor.Bazen 5 dk sonra düzeliyor bazen 3 saat açılmıyor ve açma kapama düğmesine basılı tutup kapatıyorum.Problem nedir çıldıracam ya !!! Yardım ederseniz sevinirim...

Kaç kere format attım yine aynı yine aynı...

asasbjk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yardimci olacak kimse yqmu ramleri windowsun programiyla tarattim problem cikmadi.simdi mem86 ile tartiyrm

yamangl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynı sorun bende de var. Bazen yapıyor bazen yapmıyor. PC ye format at! Pc yi aç tozları hava üfleme makinesi ile temizle. Anakarta bak! tüplerden herhangi biri şişme yapmışmı? Yoksa Ekran kartı fanı rahat dönüyormu? İşlemci fanı rahat dönüyormu elin ile kontrol et! PC ye sonradan bir parça veya extra fan taktınmı? BIOS ayarları değişmişmi? Değişmiş olabilir! İlk önce RAM leri çıkart sonra BIOS pilini çıkart! 10 sn bekle BIOS sıfırlandı, şimdi BIOS a gir bir kontrol et sıcaklık değerlerine bak. (gerekirse Aiada64 programını kur teste sok) Sıcaklık değerlerine bak kaç derece? Tarihe bak vs. Şimdi eğer windowsa geçip, normal ram sesi geliyor açıldıktan bir süre sonra, (nezaman yapacağı belli olmuyor veya hep yapıyorsa) takılıp kalıyorsa ve HİÇ mavi ekran vermiyorsa %90 POWER %20 Harddisktir. 5 yıl internet cafe işlettim tecrübelerimi aktardım. Ama Notebooksa iş değişir tabi :))) Harddisk in ömrünü tamamlamış olabilir. (notebook u sakın pilsiz kullanma!)