Kimler Yandex Browser Kullanıyor?

Yandex Browser ile tanıştınız mı?

• Kullanılan toplam oy
    217

pcdelisi4155

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yandex i indirmek için bile google a soruluyorsa pek cazip gelmiyor bana :)

warezciyiz.biz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
chrome açık kaynak kodlardan yapıldı ... yandex de aynı kodlarla yapıldıgı için chrome tabanlı veya chrome özentisi değil :)

CepCin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kurdum ve kullanıyorum estetik ve Crome gibi zırt pırt donmuyor.

yandexi kurdum ama sevmedim geri chorma döndüm fakat chormda yeni sekmede yandex rusça çıkıyor bunu nasıl kapatıyoz chromda yeni sekmem google idi şimdi yandex rusça oldu
Benimde başıma gelmişti en son indirdiğin eklentileri devre dışı yap olmadı hepsini devre dışı yap sorun kalmaz ;).

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Kurdum ve kullanıyorum estetik ve Crome gibi zırt pırt donmuyor.

Benimde başıma gelmişti en son indirdiğin eklentileri devre dışı yap olmadı hepsini devre dışı yap sorun kalmaz ;).

usta ben ona komple çözüm buldum (format attım pcye) :)

kara_kutu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
CCleaner desteği gelmezse asla kurmayacağım program (:

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
black ops 2 nin çalışması için tarihi geriye aldım bundan dolayı chrom çalışmadı bende yandex kullanıyorum:D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Güvenlik Meselesinden Dolayı Firefox Favorim %10 Daha Hızlı Kullanayım Diye Chrome Veya Yandex Kullanmaya Hiç Niyetim Yok Valla :D

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
yandexi tekrar sevdim, spesifik bir site açılmıyordu mail attım dönüş yaptılar,yine başaramadım, tekrar yanıt yazdılar ve sorun çözüldü :thumbup:

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
1ay kadar hergün kullandım chormeden bir eksiği yok arayüz olarak artısı var.
dikkat ettim görev yöneticisinden bile çalışma prensipleri aynı.chorme de işlemlerde 4-5 farklı parça olarak görünüyor yandexte
mozillada böylebir durum yok.
benim pc biraz eski celeron ve gt7300 karışımı (7senelik pc) mozilla daha az ram kullanmasına rağmen bu iki tarayıcıdan iyi değil.performanslı pc lerde bunu anlamak güç ama benim gibi eski pclerde bunu net ayırabiliyorsunuz.
sonuç olarak son zamanlarda şişme yaptı hepsinde olduğu gibi.önbelleği temizleyince düzeliyor.fakat chormeye geri döndüm :) sonuç olarak tavsiye ederim denemeye değer.

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Gayet başarılı buldum iyi çalışıyor birde ara sıra kendi kendine hata verip kapanıyor onuda bi haletseler daha iyi olacak :)

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
facebook a girmiyor bu yandex browser neden acaba :D chrome da sorun yok :D

sarptas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Ben de 1.5 sürümü çıktığından beri sürekli ve geçerli tarayıcı olarak "Yandex Tarayıcı" kullanıyorum.

Chrome ve Yandex İlişkisi - YANDEX CHROME KOPYASI DEĞİL...!

Yandex, Chrome'dan çatallanarak geliştirilmiş bir tarayıcı değil. Chrome açık kaynaklı CHROMUIM Projesi kapsamında geliştirilen kaynak kodlarından geliştiriliyor. Chromium açık kaynaklı olduğu için isteyen kişi / kurum bu kodları baz alıp kendi tarayıcısını geliştirebilir. Yandex'te bunu yaptı. Yani Yandex Chrome'dan kopya DEĞİL.

Ki Yandex öncesi başka örnekleri de var: Benim bildiğim Comodo'nun geliştirdiği Dragon: http://www.comodo.com/home/browsers-toolbars/browser.php

YANDEX Tarayıcı ile ilgili ilk izlenimlerim şunlar:

+ Chrome'dan daha hızlı (%5 - %10 kadar olsa da bir fark var)
+ Chrome eklentilerini neredeyse tamamını Yandex'te kullanabiliyoruz.
(Ben bir tek AdBlock eklentisini kuramadım; ama alternatifi AdBlock Plus da gayet başarılı)
+ Favori siteler tablosu oldukça kullanışlı.
+ Çeviri işlevi çok pratik.
- Chrome'a göre Chromium projesini geriden takip ediyor. Şu an Chrome 25, Yandex ise 23. sürümü kullanıyor.
- Hala bir adı yok. Bence Yandex Browser iyi bir isim değil. Yandex yakın bir tarihte tarayıcısına özel bir isim bulacak bence.
- Senkronizasyon : Yandex'teki en önemli eksiklik, bence. Farklı bilgisayarlar arasında ayarları senk. edemiyoruz.
- Güvenli sitelerde HTTPS'yi göremiyoruz....

Yandex Browser, halen, gelişmekte olan bir tarayıcı; denenmeli ama bu nokta dikkate alınarak değerlendirmeli.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Kişisel olarak takip edebildiğim kadarıyla,

Yandex'in toplam Bellek tüketimi Chrome'a göre daha düşük..!!

overclocking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çıktığı Günden beri kullanıyorum, aslında Chrome den bi farkı yok, En sevdiğim yanı ise bir kelime seçiyorsun ve o keliminin Türkçe anlamını söğlüyor Sitelere girip çevirmek gibi dertten felan kurtarıyor
Onu ve çok daha fazlasını Chrome zaten eklentiyle yapıyor. Bunlar da o eklentiyi siz indirmeden kendileri yüklüyorlar.
Ama eğer siz zaten Chrome'u (hakaret algılamayın yanlış anlamayın) ot gibi kullanıyorsanız zaten pek bir fayda sağlamaz. Ot gibi tabiriyle demek istediğim aynen yüklediğiniz şeklinde demek istiyorum.
Ben bir kelime seçip sağ tıkladığım zaman o kelimeyi IMDB de ara, Youtube da ara, Divxplanet'te ara veya Türkçe'ye çevir seçenekleri çıkıyor. Siz eğer Chrome kurup, hiç bir eklenti yüklemez ve öylece kullanırsanız zaten çok şey kaybediyorsunuzdur bence.

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Bi ben almıyorum o hataları :D

leonfrt

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Chrome , firefox ikisinide kullanirim yandex hic kullanmadım

overclocking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir de bir arkadaş demiş ki: Chrome'dan %5 veya 10 daha hızlı...

Olabilir. Chrome da ilk çıktığı zaman aynı Yandex gibi OT gibiydi. Bir özellik yoktu. Sonradan gelişip bir sürü özellik eklendi. Ve bunlara Google'ın girdiğimiz sitelerin güvenli olup olmadığını kontrol ederek virüslü site varsa girmeden uyarıda bulunması da dahil. Tabi ki %5 yavaş olacak.

Valla güvenlik riskleri olan bir saldırı sitesine de girme ihtimalim olup %5 daha hızlı İnternet'te gezebileceğime, %5 yavaş olsun güvenliğim olsun...

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
yüklü duruyor bir kenarda. ilk açılış hızı çok yavaş olduğu için kullanmıyorum.

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Açılıştaki problem çözülürse sürekli kullanırım hatta Linux'lere göre de bakarız.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Dün yükledim. Chromela karşılaştırınca bir kaç eksik olduğu gibi ek güzel özelliklerde var.

A

Ahmed G.

SDN Okuru
Yandex gibi Chrome tabanlı olmasına rağmen Yandex'ten de Chrome'dan da daha iyi olan ve bazı özellikleriyle ikisi de geride bırakan Torch'u tercih ediyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
denemedim ama denemeyi düşünüyorum. gerçi yorumları okuduktan sonra denemektende vazgeçtim. yandex henüz çok yeni. arama motoru olarakta googlenin çok gerisindeler. ama arama motoru olarak gsyandex com kullanıyorum :)

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Ara yüzü çok iyi çok memnunum şimdilik..