Kimler kimlerle beraber !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
Orada kocaman bir DOLAR yazısı var onu gözün es geçiyor galiba. Ha konu dönüp dolaşıp asgari ücrete elbette gelecek ülke o meblâğın esiri olmuş durumda

tiriviriap

Asistan
Reaksiyon puanı
308
Bırakın bu ezber lafları. Tek kaynaktan öğrenmişsiniz. Her yerde aynı muhabbet. Gına geldi artık.

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
Ezber değil ben yaşadığım mağduriyetleri anlatıyorum sana. Odun laftan anlamaz.

mmcaglar01

Asistan
Reaksiyon puanı
76
Evet burada arkadaşı kendi doğasında gözlemleme şansımız oldu arkadaşlar. Zaten yukarıda da en büyük sorunlardan eğitimi es geçmesi de pek bir manidar. Karşı görüş olarakta ezber laflar dedi ama yaptığı haberden tutun savunmalarına kadar her şey ak parti mitinglerinden ezberlenmiş savunmalar. Haklılık payı olmadıklarında kendilerini böyle savunmaları da bu türün doğasında var. Buna ek olarak ben anlamam, bilmiyordum, kandırıldık, aklıma gelmedi ve ya insanın aklına ilk bu geliyor gibi savunma sözleri mevcuttur. Belgesel izlercesine keyifle izlemek gerekiyor bu tür diyalogları.

Son olarak bir yanıt istersen eğer, hani demişsin ya yukarıda laf dönüp dolaşıp asgari ücrete geliyor diye. Günümüzde barınmak, beslenmek, çoğalmak, eğlenmek ve kendimizi eğitmek için paraya ihtiyacımız var. Bu yüzden tabii ki konu paraya gelecek. Aslında asgari ücret çok düşük değil diğer ülkelerde kendi para birimleri ile buna benzer bir asgari ücrete tabiiler ancak büyüklüğü değil işlevi sözü burada devreye giriyor. Ve bu ülkenin %30undan fazlası asgari ücretle çalışıyor. Asgari olayını anlaman için hız tabelalarını örnek vereyim otobanda asgari hız limiti 40tır. Sen otobanda 500 kmlik bir yolu saatte 40km ile gitmeye tabii ki çalışabilirsin hatta başarırsın da ancak yanından 120 ile giden adam sen giderken o geri döner.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...