Kendime Sistem Arıyorum?

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Kendime farklı, Kde 4.4 kullanacağım bir dağıtım arıyorum. Debian denedim; sanırım bana uygun değil. Mint kurdum şimdi ama o da olmuyor. Eğer başka bir tane bulamazsam onun yerine Ubuntu kuracağım.

Bulduğum dağıtımı 3 Haziran'a kadar kullanacağım. Arch, Gentoo, PclinuxOs, Debian, Mandriva dışında bir tane olmalı. Yardım ederseniz çok memnun olurum. (Özellikle Realmanager'in görüşünü bekliyorum)

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
başlık mübarek kendime ev arıyorum gibi :D:D

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
opensuse11.3 çıkacak haziran sonu galiba...opensuse'yi tavsiye ederim,zaten 11.2 kullanıyorum çıktığı gün24saat sonra yüklemiştim hala tık yok:)tabi pek kimse güncellemede otomatik yüklenen Tr. dil paketlerini yüklemeyi beceremiyor ama neyse:)önerimde muhtemelen realmanager'de benimle hemfikir olacaktır...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
3 Haziran'da zaten Mandriva çıkacak. Ben o zaman kadar kullanacağım bir şey arıyordum :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
realmanager gelince sana opensuse diyecek, o gelmeden ben söyleyeyim :D sen de onu istiyorsun sanki :D

arch neden kullanmıyorsun onu da anlamış değilim.. :)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
realmanager gelince sana opensuse diyecek, o gelmeden ben söyleyeyim :D sen de onu istiyorsun sanki :D

arch neden kullanmıyorsun onu da anlamış değilim.. :)

Arch harika bir sistem, çok da seviyorum ama artık çökmeler donmalar çekilmez oldu. Zaten Arch'a alıştım bir türlü başkasını kullanamıyorum. Gentoo bile kurtarmadı :)

Opensuse kullanacağımı sanmıyorum. 15-20 gün için dvd indiremem. Bugün gün boyu dağıtım aradım ama bir şey bulamadım.

Kde istiyordum ama sanırım Mandriva çıkana kadar Ubuntu'yla idare edeceğim. Sağ olun var olun.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Arch harika bir sistem, çok da seviyorum ama artık çökmeler donmalar çekilmez oldu. Zaten Arch'a alıştım bir türlü başkasını kullanamıyorum. Gentoo bile kurtarmadı :)

Opensuse kullanacağımı sanmıyorum. 15-20 gün için dvd indiremem. Bugün gün boyu dağıtım aradım ama bir şey bulamadım.

Kde istiyordum ama sanırım Mandriva çıkana kadar Ubuntu'yla idare edeceğim. Sağ olun var olun.

Çökme-donma mı? Vallaha yusuf archa geçtiğim zamanı sen biliyorsun, o zamandan beri stabil depoyu kullanıyorum, ubuntuda yaşadığımdan daha az sıkıntı yaşadım.. :)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Kısmet ne diyelim. Hemen hemen hep yaşadım.

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
kubuntu yükledim kullanıyorum gayet şık

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
kubuntu güzel bende cökmeler donmalar olmadi bu arada ,pardusun kde 4.4.3 olan test deposunu kullaniyorum ,nepomuk calisiyor kubuntuda calismiyordu ,türkce dil kullandigin zaman , pardus da hic sorun yok o yönden ,hele xbmc de yükledim ki tadindan yenmez simdi bakalim sorun yasayacam mi ,saten kubuntuda yüklü pc de :)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
neden pardusu bukadar kücümsedinizi anlamiyorum ,yani simdi susenin hizinida gördüm mandrivanin hizinida gördüm kubuntunun hizinida gördüm ,+ - yanlarinida biliyorum ,asil pardusun + yanlari bir cogunda komplex oluyor ,örnek gentoo arch filan zor ya ,kullanildiginda sanki bakin ben zoru basariyorum gibi bir sey oluyor,pardusda hic ugrasmiyor ,ama suda var örnek mandrivada bir türlü limewire yükliyemedim , ayni sekilde kubuntuda da ,java hatasi veriyor ,pardusda hersey tik tik tik ,pardusun tek hatasi kötü yani pisi paket sistemi ,ve yeterli paketin paket deposunda olmayisi ve genelde paket deposuna bagimli olan bir dagitim olusu ,örnegin benim sürekli kullandigim su paketler ubuntunun dahi paket deposunda yok ama pardusda var
1 acetoneiso2
2 skype
3 limewire
4 opera
ama ben pardusun önünün acik oldugunu biliyorum su siralar baska isle istigaller gibi geliyor sannedersem kurumsal 2 üzerine yogunlastilar .ama etrafina da diger üniversitleri cektikce daha bir hizli ve gelisik olacaktir canakkale universitesi gibi 64 bit üzerine nasil calismalar var bu paket olayida bir sekilde istenilen yere gelecektir

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Küçümsemek değil Pardus'u önerim.
Kolaydır onu kullanması
Uğraştırmaz gereksiz yere, süreç zaten geçici
Değildir kolay olan kötü
(bkz: master yoda gibi konuşmaya çalışmak) :D
yoda1.jpg

sezmen

Asistan
Reaksiyon puanı
200
Küçümsemek değil Pardus'u önerim.
Kolaydır onu kullanması
Uğraştırmaz gereksiz yere, süreç zaten geçici
Değildir kolay olan kötü
(bkz: master yoda gibi konuşmaya çalışmak) :D

katılıyorum size...

aranılan dağıtım kesinlikle pardus. başkasını aramaya gerek yok. tabi ki eksikleri var ama en az uğraştıran pardus.

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
suse kullan. rahatlığı konforuna hayran kaldım. sadece 700 mb iso ile kurdum kullanıyorum. çok beğendim suseyi. ilk defa çökmeyen kde gördüm. yast ile her şey elinin altında. zor görünen şeyler basit. takıldığın yerler olunca internette mutlaka bir ton bilgi buluyorsun. ben bir tıkla kodek modek java flash hepsini kurdum. ne de olsa ilk distro sayılır.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
pardus ta bende dolphin sürekli çöküyor adamı uyuz ediyor

suse nin türkçe desteği az

mandrivada driver sorunu oluyor

arch ta ben çökme yaşamadım tek yaşadığım sorun fglrx sorunu oldu başkada yok

ubuntu ve kubuntu nun yeni sürümünden memnun olmadım bence önceki sürümleri daha iyiydi

yusufsan bence sen pclinuxos kullan

eğer güncel bişey istemiyorum eskilerlede idare ederim diyorsan debian yada lapis linux olabilir

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
yusufsan21, bağımsız tabanlı olmasını şu yönden sormuştum. Ubuntu (Debian) tabanlı olduğunu hatırladığım bir dağıtım var Zorin OS diye. Onu deneyebilirsin. :) Çok hoştu ve sanırım KDE kullanıyordu.

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
ZorinOS Kde gibi görünse de Gnome kullanıyor... ve ubuntu 9.10 üstüne kurulu olması lazım. Ama yine de iyidir :)

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
@yusufsan21:
Birazda BSD (PCBSD yada freeBSD )lere yada Slackware 13 e şans ver:):) ..
Aslında slackware 13 ü denemen daha iyi olacaktır.:):)

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
crunchbang kullan:)acayip hızlı-temiz-güzel...
opensuse yanında onu kullanıyorum...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
@yusufsan21:
Birazda BSD (PCBSD yada freeBSD )lere yada Slackware 13 e şans ver:):) ..
Aslında slackware 13 ü denemen daha iyi olacaktır.:):)

Tavsiyen için sağ ol ama ben geçici bir sistem arıyordum maceraya vaktim yoktu. Neyse Mint kurdum sevmedim sildim PclinuxOs kurdum iyi çalışıyor meret. Gerçi yükleme kaldırma işlemleri çok kötü ama idare edeceğiz.

Bu arada, Real'e güvendim ama o da beni sırtımdan bıçakladı. Pardus kursam benim bilgisayar donar yahu :) Pardus çok ağır.

Kafama takıldı Slackware nasıl bir şey :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Tavsiyen için sağ ol ama ben geçici bir sistem arıyordum maceraya vaktim yoktu. Neyse Mint kurdum sevmedim sildim PclinuxOs kurdum iyi çalışıyor meret. Gerçi yükleme kaldırma işlemleri çok kötü ama idare edeceğiz.

Bu arada, Real'e güvendim ama o da beni sırtımdan bıçakladı. Pardus kursam benim bilgisayar donar yahu :) Pardus çok ağır.

slackware konsoldan kurulan ve kurulumu adım adım kullanıcının yaptığı dvd içinde gereken herşeyin yüklü geldiği ve kullanıcının sadece kurulum prosedürünü takip ederek sistemine kurduğu bir temel linux dağıtımı

çok uzun süreli bi güncellemeye sahip

Uzun bir süredir beklenen Slackware 13.0 sürümü 27/08/2009 tarihinde duyuruldu. Slackware 12.2'den sonra bu sürümde büyük değişiklikler mevcut. Ön plana çıkan bazı yenilikler:

• Linux Çekirdeği 2.6.29.6
  • GCC 4.3.3
  • 64-bit x86_64 mimarisi desteği
  • Yeniden inşa edilmiş X paketleri (Çoğu durumda X için bir yapılandırma dosyasına artık ihtiyaç duyulmayacak)
  • KDE 4.2.4, XFCE 4.6.1
  • Daha iyi bir sıkıştırma algoritmasıyla yeni ".txz" paket biçimi

ben şu an kullanıyorum ve biraz geç açılması dışında bi hata göremedim

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29

ön yargiyla yaklasmyalim arkadas benim laptopda dahi pardus yüklü hic yavasligi seklinde bir sikayetim olmadi

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
bende ise zırt pırt ya dolphin çöküyor ya kde

ya bence 2009 sürümü 2009.1 sürümünden daha iyiydi

aynı şekilde ubuntu ve kubuntu nun da bir önceki sürümleri daha iyiydi