rover_xp
Profesör
Şu anda bilgisayarımda Deepin OS ve Kali GNOME var. Deepin fazla ağır, kali günlük kullanıma pek uygun değil. Bu yüzden ikisinide sileceğim. İkisinin kurulu olduğu disk bölümleri toplam 200 gb. 100 gb'da deepin 100 gb'da kali kurulu. Deepin'i kullanmıyorum, kali'yi kullanıyorum ama dediğim gibi günlük kullanım için güzel değil. Bu yüzden ikisinin yerine tek ve güzel bir dağıtım kuracağım. Şu anda aklımda lubuntu, linux mint xfce ve linux mint cinnamon var. Gnome masaüstüne alışamadım kullanımı rahat değil ve kaynak kullanımı çok fazla. Gnome ve kde istemiyorum. Xfce, lxqt/lxde, cinnamon gibi hafif ve kullanışlı bir masaüstü ortamı istiyorum. Ubuntu ve mint Türkiye'de diğer dağıtımlara göre daha fazla kullanılıyor bu yüzden bu 2 dağıtıma daha sıcak bakıyorum. Kali toollarının yüklenebilmesi de benim için önemli. Ama en çok önem verdiğim şey kullanışlı ve hızlı bir dağıtım+de olması. 2. bir sorum ise şu: Yeni dağıtımı kurarken grub rescue gibisinden bir şey olmaması için boot menüsünden en üste silmeyeceğim windows boot manager'ı getireceğim sonra kurulum ekranında normal bir şekilde diskleri silip swap alanı için ayrılmamış 200 gb alandan 4gb ayırıp ayrılmamış alanın geri kalanı normal bir şekilde ext4 olarak biçimlendirip kuracağım değil mi?