Kendi Linuxumu Nasıl Yaparım ?

nicobellic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben kendi linuxumu kendim yapmak istiyorum aynen suse studio daki gibi fakat nasıl yapabilirim

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
ben kendi linuxumu kendim yapmak istiyorum aynen suse studio daki gibi fakat nasıl yapabilirim

Daha çok yolun var, önce yavaş yavaş bi linux komutlarını falan öğren sonra gerisi kendisi gelir zaten, bu forumda kendi linuxunu yapacak adam ya 1 tanedir ya da yoktur, sorduğun sorunun cevabını yanlış yerde arıyorsun...

nicobellic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yaw nerde ariyim cevabı lfs yi denedim olmadı suse studio çok kolay ama ben kendim yapmak istiyorum herşey bir iso hazırlayınca bitiyomu ?

---------- saat 18:18 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:17 eklenmişti ----------

şimdi ben suse studioyla yapsam herkez dalga geçecek

---------- saat 18:20 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:18 eklenmişti ----------

mesela suse studioyla kde 4 lü sistem yapcam masa üstünde suse ile ilgili dosyalar var bunlar olmazsa tmm

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
linux çekirdeği indir ilk önce onu derlemeyi öğren

zert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Cekirdekten derleyerek linux dagitimi olurturabilecek insan sayisi ne kadarki turkiye'dede sana burdan anlatsinlar. Bilmiyorum o kadar bilgi ve birikimi olan birisi varmi burada, varsa bile sana burdan iki satirda anlatamazlar. Gercekten kendi dagitimini yapmak istiyorsan ileri duzey programlama bilgisi ve tecrube kazanman gerekir, buda hemen olacak bir sey degil.

Sana tavsiyem populer dagitimlardan birisini (mesela ubuntu) sec ve kendi zevkine ve kullanim alanina gore kisisellestir. Bu sayede hem milyonlarca insanin gelistirdigi kararli ve guncel bir dagitim kullanirsin hemde buyuk bir zahmetten kurtulursun.

nicobellic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çekirdek derledim diyelim devamı nasıl gelecek ??????

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
yaw nerde ariyim cevabı lfs yi denedim olmadı suse studio çok kolay ama ben kendim yapmak istiyorum herşey bir iso hazırlayınca bitiyomu ?

---------- saat 18:18 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:17 eklenmişti ----------

şimdi ben suse studioyla yapsam herkez dalga geçecek

---------- saat 18:20 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:18 eklenmişti ----------

mesela suse studioyla kde 4 lü sistem yapcam masa üstünde suse ile ilgili dosyalar var bunlar olmazsa tmm

İşte o iş öyle senin bilddiğin kadar kolay değil! Suse'nin adını kaldırman o sistemin suse olmadığı anlamına gelmez, o sistem hala suse'dir, sadece sen istediğin paketleri ekleyip çıkarmışsındır. Bu şuna benzer, XP'nin ek paketlerini ekler, bikaç yeriyle oynayıp benim xp'm diye dağıtırsın, ama yine xp'dir. Sen kendi işletim sistemini yazmamışsındır. Zaten yazabiliyor olsan, seni buralarda tutmazlar 20000€ maaşla işe alırlar...

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
tek bir kişi sağlam bir dağıtım yapamaz. en az 10-15 kişilik bir ekip olmalı. her işi tek başına yapamazsın

nicobellic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim kendi linuxumu yapmak yıllardır hayalimdeydi ve kararlıyım yapacağım

---------- saat 18:27 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:26 eklenmişti ----------

öyle demek istemedim sistem yine suse de mesala başlat çubuğunda kendi yaptığım logo olsun istiyorum

ozZ

Asistan
Reaksiyon puanı
6
çok büyük bilgi, çok uzun zaman ve çok ama çok miktarda maddi birikime ihtiyaç duyacaksın ilk öncelikle

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
dostum anlaşılan sen burdan ban yiyene kadar uğraşacaksın

nicobellic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yaw banlık ne yaptım küfürmü ettim ikidebir konuyuda dağıtma

---------- saat 18:30 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:30 eklenmişti ----------

buraya birşeyler öğrenmeye geldim

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
bak kardeş kendi linuxsunu yapma,kur....
kendim özelleştirdiğim bir sistem istiyorum diyorsun bence...3yolu var
zor yol;
git minamalx'i al öyle listene,açılış kapanış vs resimlerini değiş,kendine bi kullanıcı adı vs ver ordan,rootşifrende aynı olsun uğraşma...live falan olmasın...indir tak kur minimalx'i.
icewm ile gir sisteme,tak kabloyu nete gir,istediğin paketleri vs kur tek tek...
masaüstünü seç tıkla kursun kendi...aynen kendin yapmış gb olursun...

kolay yol;
yok illa ben yaptım olsun diyorsan tıkla kde4base'i,açılış kapanıs vs resimlerini değiş,kullanıcı adı vs ayarla vs vs vs...indir kur....

ermediysen imkansız yol;
bunun ötesi jeos kullanıp ki nerdeyse sadece çekirdek var-konsol var başka bişi yok....
onun üstüne tek tek servis vs eklemek,paket eklemek...
en baba bilgiyede sahip olsan 1aydan önce çıkamazsın...yüklersin birşey kernelle uyuşmaz vs vs vs...

beni dinle...

nicobellic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
heh ben şimdi jeos a paket nasıl eklerim ekledikden sonra kurulumunu (live Cd ) Nasıl yaparım o çok önemli

---------- saat 18:34 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:33 eklenmişti ----------

ben 2 ayımı lfs adadım bişe yapamadım

zert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim kendi linuxumu yapmak yıllardır hayalimdeydi ve kararlıyım yapacağım

---------- saat 18:27 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:26 eklenmişti ----------

öyle demek istemedim sistem yine suse de mesala başlat çubuğunda kendi yaptığım logo olsun istiyorum

Baslat menusunde kendi logon olsun istiyorsan, kendine has icon seti hazirla ve kullan, bu gibi seyler icin dagitim yapilmaz.

Kod:

Sen zamaninda banlanmadiysan bu arkadasda banlanmaz.

nicobellic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bana acilen kde 4 masa üstü lazım acilen arkdşlar

---------- saat 18:39 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:37 eklenmişti ----------

KDE4 Desktop Nerden indirebilirim

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Baslat menusunde kendi logon olsun istiyorsan, kendine has icon seti hazirla ve kullan, bu gibi seyler icin dagitim yapilmaz.

Kod:
Sen zamaninda banlanmadiysan bu arkadasda banlanmaz.

ben ban yemek için bişey yapmadım ama arkadaş bir konu için 3 4 konu açtı biri silindi biri kilitlendi

hatta bir mesajında ise resmen buzuk bir tüekçe ile foruma ve forumdakilere hakaret var

zert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bana acilen kde 4 masa üstü lazım acilen arkdşlar

---------- saat 18:39 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:37 eklenmişti ----------

KDE4 Desktop Nerden indirebilirim

Arkadasim sen saka falanmi yapiyorsun :huh: diyorsun ki 2 ay lfs ile ugrastim ama kde 4 un ne oldugunu bilmiyorsun. Kde 4 isletim sistemi degil, masaustu ortami. Yok ben ne istedigimi biliyorum diyorsan, niye burada soruyorsun kde 4 gelistirici paketlerini burdan deyil kde.org dan bulabilirsin.

nicobellic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya ben siteye girdim sadece masaüstü lazım prog lazım deil

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
ubuntu-redhat-debian uluslararası forumlarına bi sor istersen...hem var onların forumlarında nasıl yapılır falan...biz daha yeniyiz...bilmiyoz,bundan fazla bilgi çıkartamıyoruz...kusura bakma...bi de onlara sor istersen...

nicobellic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yaw önemli deil bilene soruyorum zaten

---------- saat 18:59 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:56 eklenmişti ----------

abicim hepinizi şaşırtacak süper bir linux yapıcam

---------- saat 19:05 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:59 eklenmişti ----------

abi sadece bana kde4 desktop lazım şu anda programları hariç

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
yaw önemli deil bilene soruyorum zaten

---------- saat 18:59 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:56 eklenmişti ----------

abicim hepinizi şaşırtacak süper bir linux yapıcam

---------- saat 19:05 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:59 eklenmişti ----------

abi sadece bana kde4 desktop lazım şu anda programları hariç
Şaka mısın sen yana dünkü kilitlenen konuda Pardus'u suse studio ile yapmışlar diyen adam süper linux yapacam hepiniz şaşıracaksınız diyor, sen önce bir doktora görün bence ciddi problemlerin var.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Şaka mısın sen yana dünkü kilitlenen konuda Pardus'u suse studio ile yapmışlar diyen adam süper linux yapacam hepiniz şaşıracaksınız diyor, sen önce bir doktora görün bence ciddi problemlerin var.
+1:thumbup1:

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
yapamazsinda modifiye edersin diyelim su ise

bug

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Biri yapsın versinde eline rahatlasın eleman ya.