Kedime neler verebilirim?

İsacan00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Kedime kendi yediklerimizden neler verebilirim?
Mama vermeyeceğim yemek olarak akşam ne piştiyse onu vereceğim ama sabah kahvaltıda ne vereceğimi bilmiyorum sizce ne verebilirim?

willkommen

Asistan
Reaksiyon puanı
156
Salam, ciğer ver bayılırlar. Güzel dilimle ama.

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Salam, ciğer ver bayılırlar. Güzel dilimle ama.
İç parazit aşısı varsa "pişmiş ciğer" neyse de salamı kesinlikle hayvanlara vermeyin. Gıda mühendisleri bas bas bağırıyor, ne yiyin ne de yedirin diye. Gönlü olsun diye ayda yılda 1-2 kez küçük dilim verilir de sürekli verilmesi iç parazite yol açabilir. Ne yalan söyleyeyim ben yiyorum tıpkı sigara gibi zararını bile bile ye iç olayı ama kedilerime sürekli vermem hele veteriner bunu duyarsa beni kliniğine sokmaz :)

Kuru mamalar çokta pahalı değil, güvenilir bir petshoptan kalitelisinden açıkta alabilirsiniz kuru mama en iyi tercih olur. Kuru mama dışında laktozsuz süt, peynir ve pişmiş et ürünleri verebilirsiniz ama yine de mümkünse kuru mama verin.

Cem özgür

Asistan
Reaksiyon puanı
94
Kendinize kendi yemeklerinizde vermeyin. Yemeklerinizde kullandığınız yağ ve tuz v.s katkı maddeleri zararlı olabilir. Kuru mamalar onların vitamin ve besinlerini daha iyi sağlar. Çok arzu ederseniz tuzsuz yağsız pişirilmiş makarna, kemiklerinden sıyrılmış tavuk artıkları, balık parçaları verilebilir. Yoğurt ve zeytin yine verilebilir. Süt sadece sulandırarak verilebilir. Çukulata kesin yasak. Şekerli şeyler az miktarda örneğin sütlaç verilebilir.
Not: 2 kedim var takıldığız şeyleri sorabilirsiniz..

İsacan00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Kendinize kendi yemeklerinizde vermeyin. Yemeklerinizde kullandığınız yağ ve tuz v.s katkı maddeleri zararlı olabilir. Kuru mamalar onların vitamin ve besinlerini daha iyi sağlar. Çok arzu ederseniz tuzsuz yağsız pişirilmiş makarna, kemiklerinden sıyrılmış tavuk artıkları, balık parçaları verilebilir. Yoğurt ve zeytin yine verilebilir. Süt sadece sulandırarak verilebilir. Çukulata kesin yasak. Şekerli şeyler az miktarda örneğin sütlaç verilebilir.
Not: 2 kedim var takıldığız şeyleri sorabilirsiniz..
Mama olarak hangi mamayı alabilirim bütçeyi fazla zorlamayacak şekilde

Cem özgür

Asistan
Reaksiyon puanı
94
Mama olarak hangi mamayı alabilirim bütçeyi fazla zorlamayacak şekilde
Kedinizin cinsiyeti ve kısırlaştırma durumu nedir bilmiyorum ama ben kedilerine whiskas sterile mama veriyorum. Whiskas (Strerile olan) hem orta kaliteli ve fiyatlı hemde erkek kedilerin böbrekleri için faydalı. Kalitesiz mamalar özellikle erkek keşide taş ve bağırsak sorunları yapar. Arada bir mama değişikliği yapabilir ve mamaları karıştırarak verebilirsiniz. Ayrıca haftada bir kez yaş mama verin. Kedi Küçükse bir paket yaş mama iki gün verilebilir. Ayrıca kediye mama hariç soğuk ve pişmemiş hiç bir şey vermeyin.