S
SDN Okuru
SDN Okuru
Biyerde okumuştum kediler çok et yerse iştahı kapanır ve başka bişey yemezmiş
Biyerde okumuştum kediler çok et yerse iştahı kapanır ve başka bişey yemezmiş
Bu şekilde sonuç alamazsın. Hemen bir veterinere götür hayvanı koysun tanısını.:hammer:benimde bir tane kedim var 3-4 aylık civarlarında sokaktan buldum cins bir kedi geldiği ilk gün onu yıkadık sudan hiç korkmadı 2. gün çokca yemek yedi ama 3. gün hiç yemek yemedi sadece toaletete kalktı vede dışarı atılmış bir kedi çok uyuyor hiç oyun oynatamıyorum kedi maması aldım hiç birini yemedi bunun sebebi nedir söylermisiniz?
Evet bizim fabrikada bir tane kedi var afyondaki şayin ustanin baklavasini yiyor:lol::lol::laugh:
Bizim mallede 2-3 tane yawru kedi var. Bir tanesini eve alıp bakmak istiyorum, en azından büyüyünceye kadar. Ama bi kediye her gün et yedirecek bütçem yok. Böyle bir işe kalkışmadan önce maddi olarak bana ne kadara patlayacağını bilmem gerekiyor.
Biraz Google'dan araştırdım. Kedilerin belirli aralıklarla et yemeleri gerekiyormuş. Eğer hiç et yemezlerse zamanla kör oluyorlarmış. Kediler için, sanıldığının aksine, süt iyi bir besin değilmiş; zira kediler sütü çok zor hazmederlermiş. Kedilerin makarna yiyebildiklerini, hatta fazla yağlı ve şekerli olmamak şartıyla insanların yedikleri herşeyi yiyebildiklerini okudum. Günde 150-200g civarında yemek bir kedi için yeterliymiş.
Kedi besleyen arkadaşlar varsa eğer bana fikir verebilirler mi? Bir kedi nasıl beslenir, hangi ev yemeklerini yiyebilir, hangi aralıklarla ne kadar et yedirmek gerekiyor?