Kavo virüsüne dikkat hiç bir antivirüse yakalanmaz

esmer-im

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bu virüs daha bu gün bana bir flashdikten bulaştı..sistemimde nod32 var ve guncel ama yakalayamıyo silene kadar canım çıktı..:lol:

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
yahu yakalanmıyorsa nasıl oluyorlar da bir virüs olduğunu buluyorlar ve buna kavo adını takıyorlar düz mantık işte :D

Ugur851

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki nasıl sildin ben combofix kullanıyorum ama nasıl virüsse geri bulaşıyor...

teknobaycan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
internette online scannerlar vardır. arada sırada onlardan da bilgisayarınızı tarayın işe yariyor...

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ComboFix bu kavo'nun canına okuyor. Tabi ComboFix'i çalıştırırken FlashDisk ya da Harici HDD gibi cihazlarınız varsa onlarda takılı olsun ki onlarıda temizlesin.

By_yASİN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ardakaşlar Virüs Programı Aslında Siliyor Ama Kavo ve Amvo Virüs'leri Başlangıçta Başladığı İçin Problem Çıkıyor

Yapmnız gereken....

Başlat+Çalıştır+msconfig+başlangıç+kavo veya tanımadığız exe. kaldırın ve yeniden başlatın virüs progrmaı silecektir oto olarak

Reaksiyon puanı
189
eğer siz de benim gibi manuel çözmeyi seviyorsanız şunları yapın...

tüm açık programlar kapatılır.

başlat çalıştır'a cmd komutu yazılır ve komut istemi açılır.
ardından ctrl+alt+delete tuşlarına basılarak görev yöneticisi çağırılır ve işlemler sekmesinden explorer.exe bulunup görev sonlandırılır. (masaüstünüz ve başlat menünüz ekrandan kaybolacaktır.)

ardından ekrandaki açık komut istemine şu komutlar girilir.

cd %homedrive%
cd\
cd windows
cd system32
attrib -r -h -s -a kavo*.*
del kavo*.*

bu aşamada eğer kavo ismi ile başlayan bir dll den erişim engellendi hatası alırsanız. dosyanın ismini değiştirmelisiniz. yani :

ren kavo01.dll aaa.aaa

(dll adı ne ise ben kavo01.dll olarak yazdım)yukarıdaki komut ile dosya adı aaa.aaa oldu.

daha sonra komut istemine regedit yazılarak Registy Editor açılır ve oradan şu yol izlenir.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

ardından bu anahtar klasör içindeki kerşılık değeri kavo.exe olan kayıt silinir.

komut sistemine dönülür ve şu komut ile işletim sistemi yeniden başlatılır.

shutdown -r -t 0 -f

eğer dosyaları silerken herhangi bir dll de erişim engellendi hatası aldı iseniz ve dosya adını ren komutu ile aaa.aaa ya çevirdiyseniz sistemin yeniden başlamasından sonra c:\windows\system32 klasörü altındaki aaa.aaa dosyasını silebilirsiniz...

GEÇMİŞ OLSUN VİRÜSTEN KURTULDUNUZ...

Yazı biraz uzun oldu ama manuel temizlik seven arkadaşlara yol gösterici olacaktır...

Ugur851

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim problemim çözüldü.

esmer-im

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu virüsü silene kadar canm çıktı bilseniz :) ama combofixi kesinlikle öneriyorum antivirüsler bunu tanımıyoooo

Reaksiyon puanı
189
yazdıklarımı uygulaman 1 dakikanı almaz aslında. önemli olan sorulan soruya doğru cevap vermek. sadece öneri yetmez...

esmer-im

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
rica ederiz aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardım etmek vazifemiz.
forum sayfalarının temel amacı da bu zaten dostluk ve yardımlaşma

OkN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
combofix i hangi site aracılıyla öğrendiğinizi de yassanız tam olacak :D

sazan06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kavo.exe bir spy virüs değil. ama bilmediğim virüs yada virüslere kapı açıyor. kendisini kopyalıyor ve gizliyor. görev yöneticisinde ve benzer programlarda göremezsiniz. hiç bir antivirüs ve spy silemiyor. sadece tespit eder ve görür. flash bellekler vasıtası
ile yayılıyor. autorun sayesinde otomatik olarak bilg. ele geçiriyor. sonuçta benim bilgisayarım çöktü. pekçeok veri kaybettim zararı çok büyük çaresi windows altında yok. çok tehlikeli dikkatli olun.

esmer-im

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kavo.exe bir spy virüs değil. ama bilmediğim virüs yada virüslere kapı açıyor. kendisini kopyalıyor ve gizliyor. görev yöneticisinde ve benzer programlarda göremezsiniz. hiç bir antivirüs ve spy silemiyor. sadece tespit eder ve görür. flash bellekler vasıtası
ile yayılıyor. autorun sayesinde otomatik olarak bilg. ele geçiriyor. sonuçta benim bilgisayarım çöktü. pekçeok veri kaybettim zararı çok büyük çaresi windows altında yok. çok tehlikeli dikkatli olun.

windows altında çaresi yok da ne demek :) arkadaşım daha geçen hafta sildim diom yha

Reaksiyon puanı
189
önüne gelen konuşuo işte. ne demek yok çaresi. zamanında bozulan tüm programlarımın içinden hex editor ile virus temizlemiştim.

merak etme her şeyin çaresi var ama herkes yapamaz...

esmer-im

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dimi :) bir uyarı daha !!!

arkadaşlar bu virüs flashdisklerden bulaştığı için combofixi çalıştırdığınızda usb cihazınız takılı olsun ki onu da temizlesin..