Katiplik ile ilgili sorular

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,416
Arkadaşlar geçen hafta Zabıt Katipliği formunu doldurdum bugün başvurumun kabul edildiği duyuruldu. Haftaya Çarşamba Ankara'ya gideceğim. Aklımda 2,3 soru var.

1- Zabıt Katipliği sınavında kullanılan klavye nedir ? (Q,F sormuyorum klavye markası olarak)
2- Kendi klavyemizi götürebiliyor muyuz ? (1-2 yerde okudum biri evet diyor biri kesinlikle hayır diyor)
3- Sınavda mesela bir kelimeyi yanlış yazdım ve silmek istedim. Siliniyor mu ? Eğer silsem o sildiğim kelime yanlış olarak mı değerlendiriliyor ? Bu konuyu pek anlamadım. Yani yanlışsız 90 kelimemi yazayım yoksa kendim gibi mi yazayım ?

Eğer katipseniz yada katip tanıdığınız varsa şunları bir sorar mısınız ? Şimdiden teşekkürler

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
1- Klavye istediğiniz klavyeyi götürebilir ve sınava giriş yapabilirsiniz.
2- Yanlış bir kelime yazdığınızda bence kesinlikle silmeyin. En azından bir iki harf hatası ile kurtarırsınız.
3- Sınav sırasında heyecan yaparsanız daha çok hata yaparsınız onun için biraz rahat olun. Fazla kasmayın kastıkça yazmanız zorlanır.

Başarılar.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,416
Üstad o klavye konusunda emin misin ya ? Yani dediğim gibi kimi yerler girebilirsin diyor kimi yerler klavyeyi almıyorlar diyor. Eğer klavyeyle girebilir ve stres yapmazsam 150 banko 2-3 te yanlışım çıkar. 10 senedir kullandığım klavye var zaten.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Edirne'de bir arkadaşım girmişti kendi klavyesi ile girdi yaklaşık olarak 5 seneden beri Edirne Cumhuriyet Savcısının katibi. :D

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,416
Alnımın akıyla çıktım sınavdan. Yani umarım çıkmışımdır :D 131 kelime yazdım 5 yanlışım var bir kaç kere de backspace kullandım. Umarım 120 nin falan çok aşağısına inmez =(

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Bu başvurular daha var mı hiç haberimiz olmadı da!
Not:Ortaöğretim mezunuyum Kpss'ye girdim memur olmak istiyorum şimdiden teşekkürler.:)

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
Klavye sınavını geçtin mi açıklandı mı? Sözlü mülakat olması lazım sıra da onun için gerekli hazırlığı yaptın mı ? :)

Reaksiyon puanı
10,315
Klavye işin başlangıç noktası, giriş basamağı. Onu geçebildinse sıra sözlü sınavda. Eğer işin içine 'yukarılar'dan ecinniler birilerine torpil için müdahil olmazsa aldığın puanın haricinde -bildiğim kadarıyla- çok sıkı fetö soruşturmasına tabi tutulacaksın. Özellikle adli kâtipliklerde bu çok daha önem kazandı.

Bir husus daha var yeğenim, bir ara başbakan devletin yakın bir zamanda F klavyeye geçeceğini falan söylemişti. Belki unutulmuş olsa bile er-geç devlet bu sisteme bir gün mutlaka geçecektir. Kendini buna göre hazırlayabilirsen senin için ileride büyük avantaj olur diye düşünüyorum.