Kasa Boyama ve Modifiye Rehberi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kaHEN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kaHEN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kasamızı aldık, incelemesini de yaptık.. Sıra geldi modifiyeyee
smiley4.gif
Modifiye olarak yapacağım ilk işlem kasanın içini tamamen mat siyaha boyamak. Daha sonra kablo modding için anakarta uygun yerlere Dremel aleti ile kabloların geçeceği kadar delikler açmak. Uygun yerlere açılan delikler kablo kirliliğini ortadan kaldıracaktır. Kasanın mevcut deliklerini kullanırsak yine kablo kirliliği olabilir o yüzden kendi deliğimizi kendimiz oluşturacağız. Ardından dış boya var, Kasanın dışını ayna görünümü kazandıracağız fakat onun için daha zaman var. Devamlı güncelleyerek, buraya yaptığım çalışmaların fotoğraflarını ekleyeceğim. Faydalı olacağını umuyorum
smiley2.gif

İlk önce kasayı güzelcene soyduk. Yanlız itiraf edeyim 2-3 saatimi aldı nerdeyse o yan taraftaki plastik şeylere zarar vermeden çıkarmak çok zor.. Yarın da perçin pensesi ve kasaya uygun perçinleri alacağım. O alimünyum kasayı boya için tamamen bozacağım. Narkotik polislerin kullandığı tarzda bir dizilim gerçekleştirdim
smiley36.gif

img3224u.jpg

Nasıl boya yaptığım konusuna gelince. İlk önce tozdan ve benzeri pis maddelerden boyayacağımız yeri saf alkol veya kolonya ile temizliyoruz. Daha sonra uzaktan uzaktan sprey astarımız ile boyuyoruz. Astar boyanın tutması ve güzel gözükmesi açısından çok önemli. Astarın ilk kat'ı mutlaka uzaktan olmalı çünkü yakından sprey ile sıkınca bazı yerlere fazla boya geliyor ve damla şeklinde izler kalabiliyor. İlk kat uzaktan sıkılmalı ve bol kullanılmalı. Bol kullanılmalı derken uzaktan sıkılırken bol kullanılmalı. Boyayacağınız parçanın tamamen astarlanmış olmasına gerek yok az gelse de olur ilk aşamada. İkinci kat astarda o açık da kapanacaktır
smiley2.gif

Hard diskleri ve dvd slotlarını sabitliyen plastik aksamların astarlanmış hali.

img3232r.jpg

Hard disk bloğunu tutan parçaların astarlanmış hali

img3233c.jpg

Kasanın arkasında bulunan, anakarta herhangi bir kart takıldığında çıkarılan zımbırtıların astarlanmış hali.

img3235n.jpg

Hard diskleri ve dvd slotlarını sabitliyen plastik aksamların astarlanmış ve astarlanmamış hali.

img3238y.jpg

Kullandığım sprey boyalar.

img3236u.jpg

Devamı gelecek...

ugur.capar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sen mi yapıyorsun bu işi :)

yanlış anlama , yazıyı okumadım alıntı sandım.

kaHEN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet ben yapiyorum:) Bu kasayı almadan önce boyama ile ilgili testler yaptım. Daha sonra başladım boyamaya.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
başarılar dilerim vakti, malzemesi ve zamanı olan için oldukça zevkli bir uğraş :) zamanında amatör olarak bende birşeyler yapmaya çalışıyordum ama vakit yok işte :)

musagultekin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yani spray boya ile istediginiz renk boyaybilirsiniz ama şöyle cafcaflı bişi olsun derseniz uzerine stencil baskı yada graffiti ile uğraşn varsa yakınlarınızda onlardan yardım siteiym üzerine istedigniz deseni çizeceklerdir.
vb. tavsiyerler için bana ulaşabilirsiniz

kaHEN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese teşekkürler. Gerçekten de zevkli bir uğraş ama önceden adam gibi bilgiye sahip olmak gerekiyor yoksa güzel birşey oluşturayım derken mahfedebilirsiniz herşeyi.

karay

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sabırsızlıkla bekliyorum devamını, belki ben de gaza gelip girişirim modifiye işine

kaHEN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sabırsızlıkla bekliyorum devamını, belki ben de gaza gelip girişirim modifiye işine

İnşallah girersin, o kadar masraflı birşey de değil kasanın içini boyamak zaten hem de görünüm açısından gerçekten göze hoş geliyor. İlerleyen zamanlarda da cable management ile ilgili şeyleri Pro. anlamda gerçekleştirirsin, ne bileyim kablo deliklerini kendin, anakarta uygun şekilde açarsın, ki ben öyle yapacağım onların da fotolarını yaptıktan sonra koyacağım inşallah :)

tazmania

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yaklaşık 1 ay olucak hala devamı gelmedi sanırım merak ettim bir an önce paylaşırsan sevinirim.. :)

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Benim kasa masanın altında duruyor ve görünmüyor zaten :D
Ama yeni bi bilgisayar aldığımda elimde de malzeme olursa güzel bir hobi gibi geldi bana :)

0mrdr5

Profesör
Reaksiyon puanı
11
benim kasayı kargoyla göndereyim benimkini de boyayıver bizahmet:D

kaHEN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eveeet. Bir kaç foto eklemenin zamanı geldi :clap: Ama şunu söyliyim.. Hem öğrenip hem uygulamak gerçekten zor ve zaman alıcı bir işlem. İlerde lazım olur, uğraşayım, öğreneyim diyorsanız bu boyama işine girin yoksa hiç girmeyin derim. Çok zahmetli iş çok :mrgreen:

Herneyse, gelelim resimlerimize. Kasamızın arkasında bulunan slotları kapatmaya yarayan parçaları siyaha boyamıştım. Mat bir görüntü istiyordum fakat gözüme o kadar güzel gözükmedi, boya çok hassas oldu tırnağımla deysem üzerinde çizik kalıyordu. Hepten çizmiyordu ama ilginç bir çizik oluşuyor anlatmak güç biraz resimde de göreceksiniz. Bu yüzden bende parlatmaya ve yakmaya karar verdim. Dremel 300 Aletimle parlatma ve yakma işlemini gerçekleştirdim. Bu işlemi yapmadan önce deneme yapmıştım ve çizilme olayı ortadan kalktı + parlak bir görüntü meydana çıktı.

--Siyaha boyanmış hali--

Üzerinde gördüğünüz çizikler tırnaklarla meydana gelmiş çiziklerdir. Çok hassas olduğu için bu boya, hem parlatıp hemde parçayı biraz yakmayı düşündüm. Böylelikle boya zemine daha iyi oturacak ve çizilme olayı gerçekleşmeyecek. Dedğim gibi bunu test ettim çizik olmadı. O yüzden parlatma ve yakma işlemini uygulamam gerekti.

31517107.jpg

--Parlatma ve yakma işlemi yapılmamış ve yapılmış parça bir arada--

67556640.jpg

--Farklı bir açı--

Ne kadar parlak olduğunu görmeniz için flashla çektim bu fotoyu.

26969164.jpg

--Diğer bir farklı açı--

83068800.jpg

--Bütün parçaların yakma ve parlatma işleminin bitmiş hali--

Görüldüğü gibi yeteri kadar parlaklık var, göze güzel gözüküyor ve en önemlisi boya çizilmiyor. Normalde boyanın kuruması için 15 gün gibi bir süre beklemek gerekiyor. Hem bu süreyi kısaltmak hem de çizilme olayını ortadan kaldırmak için boyayı yakmayı ve parlatmayı uygun gördüm. Bazı yerlerde boya hafiften kalkmış oralara rötüş atacağız artık.
76152663.jpg

--Parlatma ve yakma işlemini uygulamak için kullandığım alet ve ucu.--

35194350.jpg

Kasayı da komple boyadım son bir kat boya atmam gerekiyor o da bitince fotoları koyacağım :D Çok sorun çıktı boyama yaparken, yok sorunları gider yok boya yap derken foto falan çekmedim işlemler esnasında :laugh: Şimdilik bu kadar yakında yine geleceğim :sleep:

kaHEN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yeni fotolarla tekrar karşınızdayım :laugh:

--Hard diskleri ve dvd slotlarını sabitliyen plastik aksamların boyanmış ve parlatılmış hali.--

Yine ne kadar parlak olduğunu görün diye, o fosforlu kalemi kullandım:D Bu seferki biraz daha parlak çünkü bu boya parlak siyah boyadır. Kasanın arkasındaki slotları kapatan parçalar ise mat boya ile boyandı.

51484754.jpg

--Farklı bir açı--

98135873.jpg

--Buton ile beraber çekilmiş resim--

52448127.jpg

Hard disk butonları istediğim gibi olmadı. Başarısız oldum hard disk butonları konusunda :( o yüzden internetten siyah hard disk butonları sipariş verdim:cool:

--Elime ulaşacak olan butonların resmi--

Sadece butonları kullanacağım. Diğer parça artık yedek kalır :wink:

IMG_0081.jpg

--Sonuç itibariyle kasada görülecek şekil aşağı yukarı şöyle--

83093343.jpg

Tabi hard disk butonu mat renkte olacak, bu şekilde yazı hiç belli olmuyor, hoşuma da gitmedi.

--Hard disk butonlarının normal hali şöyle idi ve hiç hoş bir görünümü yoktu açıkcası--

525BayLock.jpg

Yakında görüşmek üzere:thumbup:

kaHEN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birkaç yeni foto daha ekleyeyim.:)

Hard disk kutusunun boyanma işlemi tamamen bitti. Artık sadece boyanın iyicene yüzeye işlemesi için kurumasını beklemek gerekiyor. Elle dokunabilir kuruluğa tabi ki geldi fakat daha iyi kuruması için biraz daha kurutmakta fayda var.:thumbup:

--Hard disk kutusunun yandan görünüşü--

31251253.jpg

--Hard disk kutusunun farklı bir açıdan görünüşü--

87290696.jpg

--Hard disk kutusunun diğer farklı bir açıdan görünüşü--

12966094.jpg

--Hard disk kutusunun arkadan görünüşü--

42618643.jpg

--Hard disk kutusunun eski halide şöyle idi--

3.jpg

Artık son olarak kasa kaldı. Bir kaç yere boya atmam gerekiyo kasada. O yüzden yakında onun fotoğraflarınıda koyarım.:clap:

kaHEN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evveeeet.. Cooler Master'dan sipariş ettiğim siyah hard disk butonları ve butonları tutan diğer parçalar geldi. Sağolsunlar 1 haftada elime ulaştı ve ekstra 1 adet hediye etmişler :w00t:

Çok güzel paketlemişler. Tabi bu şekilde gelmedi kutunun içinde kırılmasını önlemek için bir kaç şey daha bulunuyordu.:)

70401533.jpg

Farklı bir açı

21853008.jpg

Yeni gelen 2 hard disk tutacağı yan yana..
53234324.jpg

Buton tam istediğim gibi mat ve Cooler Master yazısı okunabilir. Diğer parçalar ise simsiyah tam istediğim gibi :) Kasada nasıl duracak çok merak ediyorum.
43463935.jpg

Eski hali şöyleydi.. Plastik aksamın üstündeki o yatay desenler de bu yeni gelen parçada bulunmuyor.

98082677.jpg

Yeni fotolarla görüşmek üzere :thumbup:

eskibirkullanici

Profesör
Reaksiyon puanı
8
kolay gelsin eğer cesaret edebilirsem bende senin verdiğin bilgiler doğrultusunda ve araştırarak kendi kasamı modifiye edip boyayabilirim :D

kaHEN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kolay gelsin eğer cesaret edebilirsem bende senin verdiğin bilgiler doğrultusunda ve araştırarak kendi kasamı modifiye edip boyayabilirim :D

İnşallah..

Biraz bahsedeyim boya konusunda madem..:)

Alimünyum kasa boyamak için ihtiyacımız olan şeyler;

1- 1200 Kumluk Zımpara

2- Akrilik Sprey Boya

3- Akrilik Sprey Astar

4- Saf Alkol

5- Mikrofiber Bez.

Alimünyum kasayı boyamadan önce mutlaka zımpara atılması şart. Kasaya baskı uygulamadan 1200 kumluk zımparayla her taraf güzelcene zımparalanır. Böylelikle boya daha iyi tutar ve akmaz. Zımparadan sonra yüzeye saf alkol dökülür ve tozlardan arındırılır. Yüzeyde en ufak bir toz olması dahi, yüzeyin boyanması sırasında pürüz yaratabilir. O yüzden malzemelerin kalitesi kadar, kasayı boyayacağınız yerin hiç toz almayacağından emin olun. Mekan daha önemli bence. Saf alkolla temizledikten sonra sprey astar ile 10 veya 13 cm uzaktan
astarı sıkıyoruz. Komple her tarafı kapatması şart değil ilk katta. O yüzden acele davranıp hemen kapatmaya çalışmayın boş yerleri.İlk kattan sonra 1 gün kurumasını bekleyin ve 2. kata geçin. 2 katta biraz daha yaklaşın ve mümkün olduğunca kapatmaya çalışın boş kalan yerleri. Boya kuruduktan sonra yine saf alkol ile yüzeyi temizleyin. Bu yüzey temizleme işini her kat attıktan sonra uygularsanız daha iyi sonuç alırsınız. Temizledikten sonra elinizi yüzeye sürün ve test edin. Herhangi bir pürüz hissederseniz, hissettiğiniz bölgeye yine 1200 kumluk zımpara ile
hafiften geçin.Aynı işlemleri sprey boya için yapın. Sprey boya için en az 2 kat tavsiye ediyorum. 3 kat atabiliyorsanız daha iyi olur :) Vernik falan atmadım ben kendi çalışmalarıma.. 2 tane sprey vernik aldım ve denedim ama sonuç kötü... boyanın tonunu düşürüyor hiç hoşuma gitmedi mat vernik... Sprey boyayı attıktan sonra boyanın sertleşmesi en az 1 ayı alır fakat siz 1 gün geçtikten sorna kullanabilirsiniz ama dikkatli olmanızda fayda var çünkü hassas olabilir ama zamanla sertleşecektir.:yes:

kaHEN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Allaha şükürler olsun boyamam bitti :biggrin: Tabi sadece iç boyamam bitti daha kasanın dışını da boyayacağım ama şu aralar uğraşamam artık. Yoruldum :bored:

Kasanın arkasından çekilmiş bir resim

72720680.jpg

Kasanın içindeki anakart tablası ve kabloların geçeceği deliklerden bir kare.

37012337.jpg

Anakart tablasına yakından girilmiş bir kare

47088131.jpg

Bu kadar artistik fotolar yeter :D

Genel görünümü nasıl bir de ona bakalım.

Kasamızın yandan görünüşü.

94161592.jpg

Farklı bir açıdan görünüşü.

75997210.jpg

Kasamızın arka kısmı

27457112.jpg

Kabloları sakladığımız yan tarafın görünümü

12042113.jpg

Üstten bir görünüm

30498623.jpg

Önden görünümü

18827386.jpg

Takılmayı bekleyen parçalar ve siyah kasamız.

81593707.jpg

Parçaları taktığımda tekrar fotoğraf çekeceğim.
s1.gif

Bu işlemlerden sonra yapacaklarım şunlar;

PSU nun tüm connectorlarını UV Turuncu renkteki connectorler ile değişeceğim ve kabloları da UV yeşil sleeve ile kaplamaya çalışacağım. Böyle bir düşünceye kapıldım umarım yaparım. Bu yüzden anakart tablasına delik falan açmayı şimdilik düşünmüyorum. Kabloların görünümünü güzelleştirirsem, anakart tablasını da kesmeye gerek kalmaz :biggrin:

Connectorların resimleri de şöyle. Toplam 21 tane alıyorum 40 liraya denk geliyo kargo dahil. Kargo biraz uçuk bu sitede. :mad:

ele-440_2.jpg

ele-505.jpg

ele-481_2.jpg

ele-531_2.jpg

ele-457_2.jpg

Şimdilik bu kadar yakında görüşmek üzere.. :yes:

lorboloji

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Kardeşim şahane bir kasa yapıyorsun valla :D Helal olsun

kaHEN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yine geldim :biggrin: Pek güncel birşey yok aslında. Birkaç değişikliğe gittim. Bundan sonra boyama işiyle de uğraşmayacağım direk fırın boyaya verecem diğer parçaları. Kasanın arkasındaki o zımbırtıların boyası içime sinmedi. Bugün o kasanın arkasındaki zımbırtılardan bir tane ve öndeki meshlerden birtane krom kaplattırdım sanayide. Nasıl gözükeceğini merak ettiğimden birer adet götürdüm. Örnek olması açısından hızlı hızlı 10 dakkada yaptı adam krom tutuyormu tutmuyor mu diye. Zımpara iyi yapılınca tutuyor Ve bu resimlerde parlatma uygulanmadı. Sadece krom kaplandı düşünün artık parlatma işlemi de uygulanırsa nasıl olur :biggrin: Bidahaki gidişimde tüm parçaları götüreceğim ve yapım aşamalarını tek tek fotoğraf çekeceğim. İşyerinin sahibinden izin aldım :biggrin: Ama şunu söylemeliyim gerçekten çok profosyonel bir mekan. Birsürü işlemden geçti bu parçalar en az 10 işleme tabi tutuluyor.

Arkadaki zımbırtının kromlanmış hali, masamda gözüken hali. Zımbırtının hatları belli olmasa hiç gözükmeyecekmiş demek ki :D

img3426k.jpg

Uğurlu kalemimizin uzaktan zımbırtıya yansımış hali (Parlatma yani polisaj işlemi uygulanmadı buna da sadece krom kaplandı,, krom kaplamada parlaklığın verilebilmesi için en önemli aşama polisaj, ama çok iyi zımparaladığım için o parlaklığı elde ettik hemen ama yinede parlatma aşamasına girecek bidahaki seferde)

img3422t.jpg

Öndeki meshin kromlanmış hali. Fazla parlak sayılmaz çünkü polisaj işlemi uygulanmadı. Bidahaki parçalarda bütün işlemler uygulancak.

img3435iy.jpg

Bu işyeri sadece metal, demir kromluyor. Alimunyum parçalar için yine aynı sanayi sitesinde başka bir yere gideceğim ama ilk önce şunları halledelim. :D

Şimdilik bu kadar görüşmek üzere. :thumbup1:

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
O işleri yapan yerlerin sanayideki adı banyodur. Banyoda metal ürünleri altın, nikel, krom, bakır, sarı, antik sarı, açık altın, mat altın, mat nikel, siyah nikel gibi çeşitli renklere kaplatabiliyorsunuz. Evet onlarca işlemden geçmesi gerekiyor. Zımpara - Cila - asit vsvs.

Bu yaz çalıştığım yer babamın iş yeriydi, sanayi sitesi. Çanta aksesuarları yapılıyor. kaplama için ise banyoya gönderiliyor.

Güzel şeyler yapmışsın. En baştakileri siyaha boyamak yerine direk kaplamada sihah nikel çektirebilirdin diyeceğim ama o zaman bir emeği kalmıyor.

Siyah nikel muhteşem bir renktir. Benden söylemesi.

:)

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
kolay gelsin eğer cesaret edebilirsem bende senin verdiğin bilgiler doğrultusunda ve araştırarak kendi kasamı modifiye edip boyayabilirim ... :D

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
çok güzel bir çalışma olucak gibi :) devamını sabırsızlıkla bekliyoruz :)

kaHEN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O işleri yapan yerlerin sanayideki adı banyodur. Banyoda metal ürünleri altın, nikel, krom, bakır, sarı, antik sarı, açık altın, mat altın, mat nikel, siyah nikel gibi çeşitli renklere kaplatabiliyorsunuz. Evet onlarca işlemden geçmesi gerekiyor. Zımpara - Cila - asit vsvs.

Bu yaz çalıştığım yer babamın iş yeriydi, sanayi sitesi. Çanta aksesuarları yapılıyor. kaplama için ise banyoya gönderiliyor.

Güzel şeyler yapmışsın. En baştakileri siyaha boyamak yerine direk kaplamada sihah nikel çektirebilirdin diyeceğim ama o zaman bir emeği kalmıyor.

Siyah nikel muhteşem bir renktir. Benden söylemesi.

:)

Vallahi hocam bu iş artık benden çıkmaya başladı. Çünkü istediğim şeyleri kendim yapamıyorum. Kromda kimse bireysel olarak başarılı olamıyor, sprey boya konusunda falan. Tutmuyormuş boya, kararıyormuş ne bileyim.:sleep: Bende böyle bir çare buldum. Zımparayı kendim yapıp götürdüm, ve çok iyi sonuç çıktı ortaya. Kısmen benim emeğim var bu iştede:tongue:
O bahsettiğin siyah nikel hoşuma giderse kasayı komple zımparalayıp götürürüm. Çok pis gaza geldim zaten :biggrin:

kolay gelsin eğer cesaret edebilirsem bende senin verdiğin bilgiler doğrultusunda ve araştırarak kendi kasamı modifiye edip boyayabilirim ... :D

İnşallah:thumbup1:

çok güzel bir çalışma olucak gibi :) devamını sabırsızlıkla bekliyoruz :)

İnşallah güzel bişey çıkar. Hayalimizdeki şeyleri gerçeğe dökmeye çalışıyoruz :)