Tubicaliskan
Asistan
Nescafe vs. yi geçtim. 15 yaşındayım ve günde birden fazla kahve içmeme izin verilmiyor. Kahve zararlı değil değil mi? Günlük tehlikeli doz miktarını 400 mg olarak biliyorum.
Abartmadan kullanın. Fazlası kalp ritmini bozar. Günde 1-2 türk kahvesi bir şey yapmaz. Nescafe va toz kahveleri içmeyin içinde her halt var. 2si bir aradaya bile glikoz şurubu basmışlar. En temizi türk kahvesi için.
Kolada ki şeker oranı aşırı fazla,ben kaç gündür hiç tüketmiyorum.kolayla kahveyi bir iç bakalım ne hale geliyorsun. bence zararlı. fakat insan vücudu az miktarda olduğunda başa çıkabiliyor.
Kafein zaten benim bildiğim kadarıyla çayda yok yanlışım varsa düzeltilsin çünkü ben evdeyken sabah kahvaltısı 3bardak en aşağı,öğlen yemeği 3-4 bardak,akşam yemeği 3-4 bardak,gece kitap okumak için yaparım on da da aynı yani aşırı çay seviyorum ama yurtta büyük sıkıntı.4 yaşımdan berri bilimum çay kola kahve ne varsa içerim. Şuan günde 12 bardak çay içiyorum bi sıkıntı yaşamadım
sadece şeker değil kolada kafein de var. kahveyle birleşince 24 saat gözünü kapatamıyorsun. miden altüst oluyor.Kolada ki şeker oranı aşırı fazla,ben kaç gündür hiç tüketmiyorum.![]()
![]()
UpToDate bilgisini toparlayayim kaba taslak.
Yetiskinlerde gunluk maksimal doz 400 mg. Adelosan yaslarda degiskenlik arz ettigi icin ozellikle enerji icecegi gibi urunlerin tuketiminde dikkat edilmesi gerekmekte.
Kanser risklerini arttirdigi yonde de azalttigi yonde de calismalar yapilmis, iki tarafli kaynaklar da bulunmakta.
Yuksek kullanimi anskiyete, depresyon, tremor gibi akut sonuclarla seyredebilir.
Yuksek kullaniminin koroner rahatsizliklara ve aritmiye sebep olabilecegi gibi miyokardiyal bir hastalikla iliskilendirilmemis.
Yani tumden ortada birakilmis gorunuyor su anda. Ama yine de her seyde oldugu gibi kafeinde de abartidan uzak durmak gerekiyor.