Neyse benim programcılığa büyük merakım var.Kafam takılan da bir kaç soru var.Şimdi örnek olarak Photoshop1-adobe photoshop adında bir program yapmış ancak bu program içindeki efektler olsun çizimler olsun vs akla gelen türlü özellik bunlar nasıl yapılmış.C++ dilini kullanıyorlar diyebilirsiniz o zaman C++'ın hangi sınıfını,kütüphanesini kullanıyorlar2-neyse herşeyi geçtim photoshopu yaparken arayüzünü nasıl programlıyorlar kullandırkları bir programmı var yoksa bilmediğim başka türlü yollarla mı?3-Adamlar bu programı bu kadar yapmış bunu mac içinde baştan yazacak halleri yok.Cross platformda uygulama geliştireceğimiz zaman programlama dilini nasıl kullanmalıyım.Photoshop gibi profesyonel programlar yapabilmek için.4-Bazı programlar var.Programın arayüzü tamamen değişmiş bu windowsun normal penceresindeki sağ üstteki kapatma butonuna kadar.Mesela itunes'in en üst kısmı şu şarkıları ileri geri yaptığımız,şarkıyı ileriye sardığımız panel adamlar onu nasıl yapmış(Tasarım anlamında) veya butonun pencerenin her türlü şekli şemali nasıl değişir.Örnek olarak DevExpress adında bir program var içinde windows formlarıyla ilgili türlü türlü temalar şekiller form tasarımları vs şey var o tip şeyler nasıl yapılır?Diyeceksinizki bu işler boyunu aşar.Bunun bende farkındayım ama en azından adamlar şu yöntem ile programları geliştiriyor arayüzleri şu şekilde oluşturuyor gibi temel bilgiler lazım.O kadar araştırdım ki Google'da herhangi birşey bulamadım.Belki ilk defa Google'da araştırdığım birşey yok ya da bu sefer ben araştırmayı beceremedim.Bu soruları cevaplayanbilen arkadaş bana o kadar yardımcı olmuş olur ki anlatamam.