Soru Kafa dengi insan bulamamak.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,887
Daha doğrusu hiç yakın arkasaş bulamamak diyelim.

Yahu hiç kötü alışkanlığı olmayan kafa dengi insan bulamaz mıyım ya? Karşıma denk gelenler ya mesajlara bakmaz ya gerçekte canım cicim ayağı yapar ama umursamaz. Haksız olduğunu kabul etmez vs. Üste çıkmak için uğraşır milletin içinde küçük düşürür dalga geçer. Sinirini benden çıkarır gereksiz uğraşır. Hayatımda hiç gerçek dostum olmadı. Gerçek dostlar birbirlerinin başarılarını kendi başarısı gibi sevinir, diğer arkadaşlarından üstte tutardı hani? Hepsi öylesine takıldığım insanlar oldu çünkü hiçbiri onlara verdiğim değerin 1/10'unu vermedi bana. Biri hariç. Kimseyle kafa dengi değilim, yanlız takılıyorum. Tam bir asosyal olacağım neredeyse. Sanaldan bile kimseyle görüşmüyorum.
Tavsiyeleriniz var mı? Kendi isteğimle yapayalnız kaldım.

Reaksiyon puanı
994
Daha doğrusu hiç yakın arkasaş bulamamak diyelim.

Yahu hiç kötü alışkanlığı olmayan kafa dengi insan bulamaz mıyım ya? Karşıma denk gelenler ya mesajlara bakmaz ya gerçekte canım cicim ayağı yapar ama umursamaz. Haksız olduğunu kabul etmez vs. Üste çıkmak için uğraşır milletin içinde küçük düşürür dalga geçer. Sinirini benden çıkarır gereksiz uğraşır. Hayatımda hiç gerçek dostum olmadı. Gerçek dostlar birbirlerinin başarılarını kendi başarısı gibi sevinir, diğer arkadaşlarından üstte tutardı hani? Hepsi öylesine takıldığım insanlar oldu çünkü hiçbiri onlara verdiğim değerin 1/10'unu vermedi bana. Biri hariç. Kimseyle kafa dengi değilim, yanlız takılıyorum. Tam bir asosyal olacağım neredeyse. Sanaldan bile kimseyle görüşmüyorum.
Tavsiyeleriniz var mı? Kendi isteğimle yapayalnız kaldım.
Sosyal fobi varken çok üzülürdüm bu duruma şimdi de ben köşe bucak kaçıyorum herkesten.Bazen arıyorlar davet ediyorlar açmıyorum bile.
Geçen geç bir saatte çıkıp biraz dolaşayım dedim şansıma s. yani ortaokul arkadaşı gördü tanıdı numara aldı.
Sanki ne istesek tersi oluyor ?

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,028
Kusursuz arkadaş yoktur. Çok ciddi bir sorunu olmadığı sürece arkadaşlığı bozma tarafında değilim. Dostluğu korumak için arkadaşın kusurlarına bir yere kadar katlanmak gerekiyor fakat o sizin isteklerinize karşı geliyor, siz yanlış bir şey yaptığınızda başınızın etini yiyorsa onun yanında daha durmamak lazım. Onun dışında ilgi alanınız olan konuların sosyal medya sitelerinde kafa dengi arkadaş bulabileceğinizi düşünüyorum. Benim bu yolla gerçek hayattan tanıştığım yakın arkadaşlarım var.

nexads

Öğrenci
Reaksiyon puanı
22
Ben normalde çok yalnız biriyim insanlara çekingenliğim bulunuyor. Bulunduğum yerlerde pek iyi değilim çünkü iyi biri bulmak istiyorum ama bu olmuyor. :)

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,887
Kusursuz arkadaş yoktur. Çok ciddi bir sorunu olmadığı sürece arkadaşlığı bozma tarafında değilim. Dostluğu korumak için arkadaşın kusurlarına bir yere kadar katlanmak gerekiyor fakat o sizin isteklerinize karşı geliyor, siz yanlış bir şey yaptığınızda başınızın etini yiyorsa onun yanında daha durmamak lazım. Onun dışında ilgi alanınız olan konuların sosyal medya sitelerinde kafa dengi arkadaş bulabileceğinizi düşünüyorum. Benim bu yolla gerçek hayattan tanıştığım yakın arkadaşlarım var.
Hoca evet kusursuz insan yok ancak; 5 yıl boyunca her yere davet ettiğim, çağırdığım, mesajlarına anında baktığım insan şuan ne beni çağırıyor ne hal hatır soruyor ben yazmasam unutur gider. Tüm arkadaşlarım böyle olduğu için hepsinden tiksiniyorum.

Reaksiyon puanı
994
Hoca evet kusursuz insan yok ancak; 5 yıl boyunca her yere davet ettiğim, çağırdığım, mesajlarına anında baktığım insan şuan ne beni çağırıyor ne hal hatır soruyor ben yazmasam unutur gider. Tüm arkadaşlarım böyle olduğu için hepsinden tiksiniyorum.
Emin ol benim de öyle sabırla kaç bayram bayramını kutluyordum herkesin.
Ama artık hem ben de yazmıyor hâl hatır sormuyorum hem de bu bayram kimsenin bayramını kutlamadım.
Bakıyorum şimdi hiç beklemediğim kişiler telefonumu almış bir yerden hâl hatır sorar oldu ?
Oyundan tanıştığımız arkadaşım var 2 3 tane 6 7 yıldır arada yazışıyoruz ?

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,028
Benim de var öyle arkadaşlarım. Bazı zamanlar hatıra olarak kalıyor sadece.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,887
Hortlatıyorum.
5 arkadaşım var. 3'ü yakın.
Bir arkadaşım dışında diğerleri ile sürekli tartışıyorum. Hepsiyle de küsücem bugün. Aramayıp yazmasam arayan soran yok. Asosyalleşiyorum ama şuanlık bu daha iyi gibi.

ÖnSezi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Belli dönemlerde saygınlık/sevgi görüp görmediğimizi yoklamak isteriz. Bu bir sohbet ortasında şaka yaparak karşıdaki kişinin bakışından davranışından sözlerinden yada aradığımızda/ mesaj attığımızda bizimle olan diyalogundan sonuç çıkararak yaparız. Çok fazla kalabalık bazı ortamlarda hoş ama genel anlamda sıkıntı. Arkada deli dehşet şeyler dönüyor. Yüzüne karşı rahatsız olduğunu dile getirememiştir ama senden sonra rahatça söylüyordur. Herkesin sınır çizgisi vardır. Kimi bunu sınırı aşarak gösterir kimi sınırı özellikle bildirir.. sizin için en iyi arkadaş ama karşı taraf için en iyisi olmayabilirsiniz. Onlarında bağlantıda olduğu birileri vardır. Nihayetinde sürekli düşünüp bir şekilde canınız sıkıyorsa görüşmeyi elbet bırakın. Ne kadar az o kadar iyi

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,887
Belli dönemlerde saygınlık/sevgi görüp görmediğimizi yoklamak isteriz. Bu bir sohbet ortasında şaka yaparak karşıdaki kişinin bakışından davranışından sözlerinden yada aradığımızda/ mesaj attığımızda bizimle olan diyalogundan sonuç çıkararak yaparız. Çok fazla kalabalık bazı ortamlarda hoş ama genel anlamda sıkıntı. Arkada deli dehşet şeyler dönüyor. Yüzüne karşı rahatsız olduğunu dile getirememiştir ama senden sonra rahatça söylüyordur. Herkesin sınır çizgisi vardır. Kimi bunu sınırı aşarak gösterir kimi sınırı özellikle bildirir.. sizin için en iyi arkadaş ama karşı taraf için en iyisi olmayabilirsiniz. Onlarında bağlantıda olduğu birileri vardır. Nihayetinde sürekli düşünüp bir şekilde canınız sıkıyorsa görüşmeyi elbet bırakın. Ne kadar az o kadar iyi
Cevap için sağolun. Bir şey soracağım.
En yakın arkadaşımın, benden daha yakın bir arkadaşı var diye onunla küsmem kıskançlık mı olur?

ÖnSezi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Sizden daha yakın bir arkadaşlık ihtimali sizinle paylaşımlar yapmaması diyalogunuzun önüne geçmesi ve bu durumda sizin mutsuz olmanızın altında illa kıskançlık çıkaramayız ama elbette kıskançlık var herkeste olduğu gibi.
Ama rahat olun herkesin hikayesinde olmak zorunda değilsiniz.
Nasıl ki onlar sizin hayatınızda yada değiller. Öyle de siz onların hayatında varsınız yada yoksunuz. Siz rahatsız olurken onlar da rahatsız olmuş olabilir.
Bazı duygular zor. Ve o zor duyguları kabul etmek lazım.
Evet, siz çok sevdiğiniz için başkası ile de ilgilenmesini vakit geçirmesini vs. Hoş bulamayabilirsiniz. Yalnız o size bağlı değil. Herkes gibi onun da bir hayatı var.
Siz siyah seversiniz o sarı. Sizin evetiniz onun hayırı...
Bağlantı da olmakla bağlı olmak arasında fark var.
Bizler bazen kendimizi kaptırıyoruz.
Yakın olduğumuz kişilerin başkaları ile de ilgili olmalarına tahammül edemeyiz. Bize sormadan bizsiz birlikte vakit geçirmeleri kabul edilemez bir durum gibi oysa kendimiz o arkadaşımız olmadan da başkaları ile görüşüyoruz konuşuyoruz.
Pek kafaya takmamanızı öneririm sonra çok yıpranmakla kalıyorsunuz.
Siz birlikte vakit geçirirken mutlu musunuz, evet. Saat dolunca kalkın. Çünkü sonra olay çok saçma yerlere geliyor. Herşeyi tadında bırakın.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Bu gün yeni dost bulursun. Yarın seni sömürür kafede şurda burda, üstüne üstlük borç ister ?

Varmı benim gibi dost. Konuşuyoruz işte daha ne istiyon?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cevap için sağolun. Bir şey soracağım.
En yakın arkadaşımın, benden daha yakın bir arkadaşı var diye onunla küsmem kıskançlık mı olur?
Aga şimdiki zamanda Arkadaş dost felan yok. Kendi yoluna bakacaksın ailenin yanında olacaksın.

Aile dedim. Alien okumayınız, Alien Predator oyunu aklıma girdi bak?

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Bu gün yeni dost bulursun. Yarın seni sömürür kafede şurda burda, üstüne üstlük borç ister ?

Varmı benim gibi dost. Konuşuyoruz işte daha ne istiyon?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aga şimdiki zamanda Arkadaş dost felan yok. Kendi yoluna bakacaksın ailenin yanında olacaksın.

Aile dedim. Alien okumayınız, Alien Predator oyunu aklıma girdi bak?
Zeur abim yılların tecrübesi ?