Kablosuz Mouse Pil Tüketimi

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
arkadaşlar bende sony'nin 2500 mah'lık nimh pilleri var. logitech m525 faremde bir sene dir kullanıyorum. şarj edeceğim fakat tamamen deşarj olmadan şarj edince pillerin ömrü kısalıyor muş. fakat benim şarj makinesinin deşarj özelliği yok. pilleri nasıl tamamen deşarj edebilirim ?
Ben ampule bağlıyorum. :)

latifix

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bende şarjlı pil alıcam bir ayda 3 çift yedi bu mouse ne önerirsiniz fazla pahalı olmasın

Hocam Gp'nin Recyko'ları var hem güçlü hem hesaplı ;) Duracell çok pahalı olur, Sony ona nazaran birazcık ucuz fakat hakkını verir. bunların dışında mAh değeri yüksek pil al, benim f710'da 2500 mah'lık piller var 7 ay oldu hala bitmedi...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ben ampule bağlıyorum. :)

öyle bişey varmış daha denemedim sen faydasını görüyor musun ?

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Hocam Gp'nin Recyko'ları var hem güçlü hem hesaplı ;) Duracell çok pahalı olur, Sony ona nazaran birazcık ucuz fakat hakkını verir. bunların dışında mAh değeri yüksek pil al, benim f710'da 2500 mah'lık piller var 7 ay oldu hala bitmedi...

öyle bişey varmış daha denemedim sen faydasını görüyor musun ?
aga link verir misin

01xÖMERx01

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Kablosuz Mouse Denilince Benim Tercihim "Logitech" Şaşmam Şu An M180 Modelini Kullanmaktayım Gayet iyi Piller de 4-5 Hafta Gidiyor...

miska_logitech_m180_wireless_optical.jpg

latifix

Asistan
Reaksiyon puanı
2
aga link verir misin

usta şimdi recyko'ların hesaplısı sadece kliksa'da var, bir kliksa linki bir teknosa linki atayım farkını anlaman için...

http://www.kliksa.com/urun/gp-recyko-4-2-2100-mah-aa-sarj-olabilir-pil/900122733

http://www.teknosa.com/urunler/130070689/gp-recyko-42-2100-mah-aa-sarj-olabilir-pil?from=suggestion&term=gp%20rec

ben aynı ürünü kliksa'dan aldım fakat adamlar pilleri ambalajdan çıkarmış şekilde kargoladı bana, piller sağlam, kullanıyorum bir eksiğini görmedim fakat piller ilk geldiğinde sıcaktı, galiba şarj etmişler, büyük ihtimalle bu kiliksa teknosa'nın iade ürünlerini kakalamak için kurulmuş bir site, alırken aklıma geldi böyle bişey olacağı (ucuz etin yahnisi hesabı :) fakat hem ihtiyacım vardı hemde fiyatı çok cazip geldi o yüzden aldım, fakat sen başka bir yerden elden alırsan daha sağlıklı olur. Koskoca SA logosuna kanıp aldım ben tam bir rezaletti fakat pillerde sorun çıkmadığı için uğraşmak istemedim...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bu tip ürünlerde genelde markaya göre değişir.
Bundan yaklaşık 6 ay önceye kadar Microsoft marka kablosuz mouse kullanıyordum.
Çekim gücü, hızı, pil tüketimi herşeyile mouse'dan memnundum.
Taki mouse elimden kayıp yere düşüp kırılana kadar.
Laptop klavyesi ile makinayı pek fazla kullanmadığımdan dolayı, hemen gidip bir klavye almaya karar verdim.
İnca diye bir marka klavye aldım.
Ama ne yalan söyleyeyim 6-7 aydır idare ediyorum ama, sırf ucuz diye aldım, ama diğer mousumle karşılaştırdığım zaman arada kalite, kullanım kolaylığı hepsi arasında bariz bir fark var gibi geldi bana..
Ama şimdi mouse alıştığımdan dolayı mı bilmiyorum artık eskisi gibi yabancılık çekmiyorum...
Ama söylediğim gibi, pil kullanımı diğer mouse(microsoft) bundan çok çok daha iyi gidiyordu.
Herşeyde olduğu gibi mouse'nın da ucuza kaçtığınız zaman, bu tip sıkıntılar yaşama durumunuz olabilir...

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
usta şimdi recyko'ların hesaplısı sadece kliksa'da var, bir kliksa linki bir teknosa linki atayım farkını anlaman için...

http://www.kliksa.com/urun/gp-recyko-4-2-2100-mah-aa-sarj-olabilir-pil/900122733

http://www.teknosa.com/urunler/130070689/gp-recyko-42-2100-mah-aa-sarj-olabilir-pil?from=suggestion&term=gp%20rec

ben aynı ürünü kliksa'dan aldım fakat adamlar pilleri ambalajdan çıkarmış şekilde kargoladı bana, piller sağlam, kullanıyorum bir eksiğini görmedim fakat piller ilk geldiğinde sıcaktı, galiba şarj etmişler, büyük ihtimalle bu kiliksa teknosa'nın iade ürünlerini kakalamak için kurulmuş bir site, alırken aklıma geldi böyle bişey olacağı (ucuz etin yahnisi hesabı :) fakat hem ihtiyacım vardı hemde fiyatı çok cazip geldi o yüzden aldım, fakat sen başka bir yerden elden alırsan daha sağlıklı olur. Koskoca SA logosuna kanıp aldım ben tam bir rezaletti fakat pillerde sorun çıkmadığı için uğraşmak istemedim...
bunlar en küçük tipler dimi birde şarj adaptörü nerde?

latifix

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hocam bunlar AA Kalem pil diye geçiyor. birde AAA var oda kumanda pili. şarj aleti olarak ataba'yı tavsiye ederim bunların deşarj özelliği var ...

http://www.hizlial.com/ataba-at-508-500mah-akim-otomatik-kesmeli-hizli-sarj-cihazi/05.010.4416.0003

http://www.hizlial.com/ataba-at-998-gostergeli-ekranli-hizli-sarj-cihazi/05.010.4416.0004

fakat atabalarda pil yok, pili kendin alıcan.. en iyisi bu deniyor formlarda.. . bende ise şu var

http://www.hizlial.com/sony-bcg-34h...2500-mah-aa-sarjli-kalem-pil/05.010.4140.0017

Sony kaliteli fakat deşarj özelliği yok, kullandığımız cihazlar pili tam tüketmiyor muş, deşarj etmeden şarj olunca ömürleri ve kapasiteleri azalıyormuş, almadan önce bilmiyordum bunu bilseydim ataba alırdım...

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Hocam bunlar AA Kalem pil diye geçiyor. birde AAA var oda kumanda pili. şarj aleti olarak ataba'yı tavsiye ederim bunların deşarj özelliği var ...

http://www.hizlial.com/ataba-at-508-500mah-akim-otomatik-kesmeli-hizli-sarj-cihazi/05.010.4416.0003

http://www.hizlial.com/ataba-at-998-gostergeli-ekranli-hizli-sarj-cihazi/05.010.4416.0004

fakat atabalarda pil yok, pili kendin alıcan.. en iyisi bu deniyor formlarda.. . bende ise şu var

http://www.hizlial.com/sony-bcg-34h...2500-mah-aa-sarjli-kalem-pil/05.010.4140.0017

Sony kaliteli fakat deşarj özelliği yok, kullandığımız cihazlar pili tam tüketmiyor muş, deşarj etmeden şarj olunca ömürleri ve kapasiteleri azalıyormuş, almadan önce bilmiyordum bunu bilseydim ataba alırdım...
onudaa ayrı mı alacaz

latifix

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Usta sana tavsiyem yarın git en yakın teknosa mağazasına.. sony'nin zaten ikili iki tip şarj cihazı var,

http://www.hizlial.com/sony-bcg-34hs....010.4140.0017

bu 2500 mAh'lık yani yüksek enerjili şarj makinesi hem de içinde iki tane pil çıkıyor bunlar seni en az 4 ay götürmesi lazım, üstelik fiyatı da uygun 25 lira, diğeri var 20 lira fakat mah değeri düşük 5 lira için değmez bundan al.

bende 3 yıl pil ömürlü m525 logitech fare var, beni 7-8 ay götürüyor üstelik sık sık kullanmama rağmen. Fakat Foto makinesi için kullanacaksan ataba'nın şarj cihazlarını tavsiye ederim. fakat bizim gibi oyun kolu fare kullananlar için sony hem kaliteli hem ucuz...

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Usta sana tavsiyem yarın git en yakın teknosa mağazasına.. sony'nin zaten ikili iki tip şarj cihazı var,

http://www.hizlial.com/sony-bcg-34hs....010.4140.0017

bu 2500 mAh'lık yani yüksek enerjili şarj makinesi hem de içinde iki tane pil çıkıyor bunlar seni en az 4 ay götürmesi lazım, üstelik fiyatı da uygun 25 lira, diğeri var 20 lira fakat mah değeri düşük 5 lira için değmez bundan al.

bende 3 yıl pil ömürlü m525 logitech fare var, beni 7-8 ay götürüyor üstelik sık sık kullanmama rağmen. Fakat Foto makinesi için kullanacaksan ataba'nın şarj cihazlarını tavsiye ederim. fakat bizim gibi oyun kolu fare kullananlar için sony hem kaliteli hem ucuz...

foto mak yok mouse vs için kumanda için kullanıcam yarın gidip bi bakayım şuna

Kablosuz Mouse Denilince Benim Tercihim "Logitech" Şaşmam Şu An M180 Modelini Kullanmaktayım Gayet iyi Piller de 4-5 Hafta Gidiyor...

miska_logitech_m180_wireless_optical.jpg

benim mouse eye-Q diye bi marka 16 liraya aldım ne kadar dayanır acaba bunun fiyatı ne kadar acaba

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
evde iki tane aaa boyutta fujika diye saçma bir marka dan olan basit iki tan muhtememen kumandadan çıkma pil buldum. çaresizlikten taktım :D
bir haftadır benim pil canavarı mouse tık dmemeden çalışıyor :D
ama bu piller tv kumandasını çalıştıramıyor :D çözemedim ya
3 tl ye toshiba dayanıklı pil aldım. 1 hafta gitti.
2 tane 15 kuruşluk kulanılmış pilde 1 hafta :)

T800

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Bende pil bulamadığım zamanlar telsiz telefonun içindeki ince kalem pili farenin içine takıyorum araya tel koyarak o şekilde geçinip gidiyoruz :)

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
191.jpg

şu an mouse deki pil bu. :D (bunun aylarca kumanda kulanılıp çıkmışı)
bizim burada tanesi 15 ya da 25 kuruşa satılıyor.
1 haftadır mouse sorunsuz çalıştı. 3 tl lik il 1 hafta zor dayandı :D bu pilden bir koli almalıyım :)

emirkan_06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla hiç iyi dayanmıyor pilleri benimki microsoft un mouse si pili 3 gün dayanıyor bide duracell

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
fujika pil bul :D en az bir hafta :) tanesi 25 kuruş

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
evde iki tane aaa boyutta fujika diye saçma bir marka dan olan basit iki tan muhtememen kumandadan çıkma pil buldum. çaresizlikten taktım :D
bir haftadır benim pil canavarı mouse tık dmemeden çalışıyor :D
ama bu piller tv kumandasını çalıştıramıyor :D çözemedim ya
3 tl ye toshiba dayanıklı pil aldım. 1 hafta gitti.
2 tane 15 kuruşluk kulanılmış pilde 1 hafta :)
aynı şey bende de oldu mouse çalıştı kumanda çalışmadı

191.jpg

şu an mouse deki pil bu. :D (bunun aylarca kumanda kulanılıp çıkmışı)
bizim burada tanesi 15 ya da 25 kuruşa satılıyor.
1 haftadır mouse sorunsuz çalıştı. 3 tl lik il 1 hafta zor dayandı :D bu pilden bir koli almalıyım :)
bende kullandım ara ara bundan 1 haftadan fazla gidiyor bende :D

latifix

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hocam Bim'de Alkali 4'lü piller var. Bizim ark. logitech m195 için kullanıyor 3-4 ay gidiyor, üstelik 1,5 lira :D

foto mak yok mouse vs için kumanda için kullanıcam yarın gidip bi bakayım şuna

benim mouse eye-Q diye bi marka 16 liraya aldım ne kadar dayanır acaba bunun fiyatı ne kadar acaba

hocam duracelllerin şarj aletleri genelde düşük mah'lı oluyor en iyisi sony. diyelim 2000 mah'lık pil lazım oldu aldın Duracell'in 1300 mah'lık şarj cihazında şarj edemezsin. alırken yetkiliye sor mAh değerini...

01xÖMERx01

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bilginiz olsun eğer mouse da piliniz biterse işinizde varsa pili çıkarıp her tarafını ısırın:wink: gerçek bende öyle yapıyorum pili delecek kadar ısırmassan bir zararı yok bi deneyin çalıcacak 1-2 veya daha fazla idare eder :)

Not: Pili Çok Isırmayın:mrgreen: Dişinize Zarar :)

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Hocam Bim'de Alkali 4'lü piller var. Bizim ark. logitech m195 için kullanıyor 3-4 ay gidiyor, üstelik 1,5 lira :D

hocam duracelllerin şarj aletleri genelde düşük mah'lı oluyor en iyisi sony. diyelim 2000 mah'lık pil lazım oldu aldın Duracell'in 1300 mah'lık şarj cihazında şarj edemezsin. alırken yetkiliye sor mAh değerini...
tamam usta dikkate alırım

latifix

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar bilginiz olsun eğer mouse da piliniz biterse işinizde varsa pili çıkarıp her tarafını ısırın:wink: gerçek bende öyle yapıyorum pili delecek kadar ısırmassan bir zararı yok bi deneyin çalıcacak 1-2 veya daha fazla idare eder :)

misafirliğe gittiğimde görürüm bazen bazen, çocuklar yapmıştır deyip geçerdim. Demek koca koca adamlar yapıyormuş o ısırıkları :D

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9

hocam pil konusunda deneyimliyim :)
>>güneşe koyunca da şarj olur ama eksi kısmı yere değmeli(test ettim.) :)
>>yada kibritle biraz ısıınca da pil kısa süreliğine sarj olur :)
>>ama en etkilisi "bir türk yötemi": PİLLERİN YERİNİ DEĞİŞTİRME :D

pili ısır dedin ya şimdi millet pili alır ağzına sakız gibi çiğner. böyle şeylere hiç gerek yok. çenenizi yormayın. evde dişleri yeni çıkmış bir bebek varsa verin o çiğnesin(pil 1 sene gider) :devil2: :D :D çok caniyim :D

>>ne gerek var böyle şeylere evde hiç mi kumanda yok :D çalın pilini :)

01xÖMERx01

Doçent
Reaksiyon puanı
0
hocam pil konusunda deneyimliyim :)
>>güneşe koyunca da şarj olur ama eksi kısmı yere değmeli(test ettim.) :)
>>yada kibritle biraz ısıınca da pil kısa süreliğine sarj olur :)
>>ama en etkilisi "bir türk yötemi": PİLLERİN YERİNİ DEĞİŞTİRME :D

pili ısır dedin ya şimdi millet pili alır ağzına sakız gibi çiğner. böyle şeylere hiç gerek yok. çenenizi yormayın. evde dişleri yeni çıkmış bir bebek varsa verin o çiğnesin(pil 1 sene gider) :devil2: :D :D çok caniyim :D

>>ne gerek var böyle şeylere evde hiç mi kumanda yok :D çalın pilini :)

Evet [MENTION=344313]NGungor96[/MENTION] Kardeşim O kadar acizizki:) Kumandadaki pillerin de akibeti aynı ısırılmış :mrgreen: bi pil almaya üşeniyoz acaba daha uzun nasıl kullanırız diye bide buzluğa koyma adeti var bizim buralarda sıcak demişsin bizim adana haliyle acayip sıcak şu an yanıyor ortalık burda hemen jarz olur tabi bu anormal sıcaklarda patlamazsa... :lol::lol:​:lol:

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Evet @NGungor96 Kardeşim O kadar acizizki:) Kumandadaki pillerin de akibeti aynı ısırılmış :mrgreen: bi pil almaya üşeniyoz acaba daha uzun nasıl kullanırız diye bide buzluğa koyma adeti var bizim buralarda sıcak demişsin bizim adana haliyle acayip sıcak şu an yanıyor ortalık burda hemen jarz olur tabi bu anormal sıcaklarda patlamazsa... :lol::lol:​:lol:
ben de resimini verdiğim pilden 4 tane var. evde sağı solu kurcalarken buldum :D kuruş vermedim.
1) 2 sini güneşe yatırdım :D
2) 2 si mouse a takılı (benim hayvan anca iki pille çalışıyor :D tek pille bir sene giden var).
pil bitince 1 ile 2 nin yerini değiştir :D

bide bazen pili çok ısırıyolar :D yassılaşıyor pil yatağına sığmıyor :D al başına bela :lol:
şimdi işin yoksa diğer tarafını da ısır pili tekrar yuvarla :D

latifix

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Evet @NGungor96 Kardeşim O kadar acizizki:) Kumandadaki pillerin de akibeti aynı ısırılmış :mrgreen: bi pil almaya üşeniyoz acaba daha uzun nasıl kullanırız diye bide buzluğa koyma adeti var bizim buralarda sıcak demişsin bizim adana haliyle acayip sıcak şu an yanıyor ortalık burda hemen jarz olur tabi bu anormal sıcaklarda patlamazsa... :lol::lol:​:lol:

Arkadaşlar bunlara hiç gerek yok. Logitech'in uzun ömürlü mouseları var.

- Bütçen varsa Logitech m705, üç yıl pil ömrü var, tabi bu biraz fantazi, fakat arasıra kullanan arkadaşlar 1.5 yıl kullandıklarını söylüyorlar, standart kullanıcılar için ideal 1 yıl boyunca kafası rahat..

http://www.logitech.com/tr-tr/product/7108

- orta halli bütçen varsa logitech m525. bunun pil ömrüde aynı şekilde. üstelik mavi renkte olanları daha ucuz. en ucuz fiyatı burada..

http://www.kliksa.com/urun/logitech-m525-wireless-mavi-mouse/900193388

Netten alışverişi sevmiyorsanız mağaza dışında küçük bilgisayarcılara girin pazarlığını yapın, mavi olanları 40-45 TL'ye alırsınız.

-Fazla bütçe ayırmam diyorsan logitech m235. bunu pil ömrü 18 ay kadar. Kullanışlı şık bir mouse. 20-25 TL Civarında birşey. üstelik mavi olanları çok afilli duruyor..

http://www.kliksa.com/urun/logitech-m235-nano-steel-blue-mouse/900177720

-Artık bakkaldan marketten aldığınız pillerden üretilmiyor. onun için elden çıkarıyorlar, mesela buradaki adese'de 16'li Philips pilleri 4 tl'den veriyorlar, en mantıklısı yeni nesil pil almak, alkalin yada nimh piller eski pillere nazaran çok daha fazla uzun dayanıyor.

fortunasuper

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
siz hala annenizin mousunu mu kullanıyorsunuz:)) bende bir ara kullandım 6 ay falan gidiyordu pili,şimdiki 3 ay gidiyor.