Kablosuz F Klavye?

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Merhaba arkadaşlar :)

Kablosuz F Klavye üretiliyor mu??

Şurada konu açılmış ama sadece mac klavye varmış.Ama maalesef biraz pahalı :D

Uygun fiyatlı,kablosuz ve F klavye var mı?

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bende bulamadım ama çok enteresan kablosuz olmaması...

---------- Post added at 21:47 ---------- Previous post was at 21:42 ----------

Ama F klavye olarak satın almanda gerekmiyor açıkçası... Tuş sırası değiştirebilen klavyeler var. Bu tür bir kablosuz Q klavye alacaksın, harflerin sırasını şuraya göre değiştireceksin ve bilgisayarda da Türkçe F klavyeyi seçip kullanacaksın...

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Maalesef bir tek apple ürünleri mevcut şuan piyasada.

Sen normal bir kablosuz klavye al daha sonra da f klavye sticker'ı al üzerine yapıştır. Windows dan da klavyeyi türkçe f yap. Daha ucuza gelir :)

F klavye sticker örnek

Ekli dosyayı görüntüle 6997

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Türkçe yazım için en iyisi F klavye. internetteki yeni yetmeler bu yüzden Türkçemizi bozuyor hızlı yazacağım diye. Halbuki F kullansalar hem hızlı hem düzgün yazarlar.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Devletin bunu standart hale getirmesi gerekiyor ,yoksa zor , çok zor!!!!!!!

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Gerekli destek sağlanmalı bir japonun klavyesinde nasıl ek tuşlar olup kendi klavyelerini üretebiliyorsa ya da ne bileyim bir fransız nasıl kendi klavyesini üretiyorsa bizimkiler de f klavye üretmeli ona uygun yazılımlar geliştirmeli.Oyunlarla olsun diğer sorunları giderici. Yoksa çok zor . Mesela benim için kısayollar zor oluyor. Ki tahminimce bir fotoşop kullanan için ya da gelişmiş programlarla çalışan bir kişi f klavye istese de kullanamaz.

blauzahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Gerekli destek sağlanmalı bir japonun klavyesinde nasıl ek tuşlar olup kendi klavyelerini üretebiliyorsa ya da ne bileyim bir fransız nasıl kendi klavyesini üretiyorsa bizimkiler de f klavye üretmeli ona uygun yazılımlar geliştirmeli.Oyunlarla olsun diğer sorunları giderici. Yoksa çok zor . Mesela benim için kısayollar zor oluyor. Ki tahminimce bir fotoşop kullanan için ya da gelişmiş programlarla çalışan bir kişi f klavye istese de kullanamaz.

13 senedir f klavye kullanıyorum. Çok hızlı bir şekilde kod yazabiliyorum. Photoshop kullanıyorum. Q klavye kullanırsam zorlanıyorum. Tamamen tercih meselesi. İsteyince oluyor...

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
13 senedir f klavye kullanıyorum. Çok hızlı bir şekilde kod yazabiliyorum. Photoshop kullanıyorum. Q klavye kullanırsam zorlanıyorum. Tamamen tercih meselesi. İsteyince oluyor...

Hmm olabilir benim duyduklarım o yöndeydi fotoşop kısayolları q da daha kolay f de biraz daha karışık diye duyduydum bir arkadaştan. Bu arada bende f klavye kullanıyorum ama aslında klavyem q ama ayarlardan f'e çevirip bir hafta çalıştım hatta bir haftadan daha az 5 gün ya da 4 gün ve şu anda hiç klavyeye bakmadan yazabiliyorum hiç bir sıkıntım da yok. Ama işte bazı arkadaşlar sıkıntılı felan diyor o yüzden dedim.

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Alışınca pek de zor olmaz çünkü F kullanırken sistemli on parmak kullanılacak. o zaman da alıştıktan sonra problem olmaz. Ayrıca bir haber okudum geçen gün, kamu kurumlarında F klavye zorunluluğu gelecekmiş. Kurslar falan. Okullarda da öğretilen klavye F olacakmış. Sevindirici bir haber bu. Sonraki nesil artık internette düzgün Türkçe kullanacak.

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
F candır , bir daha klavye alırsam kesinlikle F olacak :)

kod ve programlar ile ilgili de şöyle kelimeler ingilizce olsa bile Q zaten ingilizceye göre değil rasgele düzenlenmiş oldugundan size zararı degil her zaman faydası olacak F in

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Kod F le de kolayca yazılıyor. Ayrıca umutlanma kablosuz yok. Set var BenQ 100civarı, Apple 200üzerinde. Klavyem sustu iki gündür ekran klavyesine mahkum oldum. F klavyeye geçiyorum. Çıkartma kullanırım artık.

blauzahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hmm olabilir benim duyduklarım o yöndeydi fotoşop kısayolları q da daha kolay f de biraz daha karışık diye duyduydum bir arkadaştan. Bu arada bende f klavye kullanıyorum ama aslında klavyem q ama ayarlardan f'e çevirip bir hafta çalıştım hatta bir haftadan daha az 5 gün ya da 4 gün ve şu anda hiç klavyeye bakmadan yazabiliyorum hiç bir sıkıntım da yok. Ama işte bazı arkadaşlar sıkıntılı felan diyor o yüzden dedim.

Bilgisayarda F klavye kullananların çoğu Q'dan çevirerek kullanıyor.

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
O zaman Q klavye alıp tuşların yerini değiştirecem,teşekkürler :) Umarım firmalar da F klavye çıkartır.

Ama F klavyeyi gereksiz görmüyorum.Daktilodan kalma diyorlar da Türkçe'ye daha uygun olduğu kesin.Şu anda kullanmasam da okulda bi süre kullanmıştım.Gayet de kolay yazıyordum.

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Öyle tuşların yerlerini değiştiremezsin. her sıranın yönü ve yüksekliği farklıdır. Çıkartmalar var Office Store tarzı kırtasiyecilerde. Klavye çıkartması dersen verirler. F klavyeye göre harfleri ve sayıları yapıştırırsın.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Bu konu hakkında bişey yapılmalı.Türkçe yazarken q ile bilekler zorlanıyor sonra ağırıyor.Uzunca bişeyler yazmak imkansız gibi

Reaksiyon puanı
10,315
teşekkürler arkadaşlar, hararetli bir f klavye savunucusu olarak çok sevindim yazdıklarınızdan.
milliyetçilik bölücüler karşısında kükremekle olmuyor, kendine ait değerlere sahip çıkmakla olabiliyor.
hayatta en gıcık olduğum şey kuş diliyle konuşup, yazıp sora da milliyetçilik edebiyatı yapılmasıdır.
otuz yıllık hayalimin birgün mutlaka gerçekleşeceğine dair olan inancımı hiç yitirmedim.
böyle yazınca Q yazan arkadaşlarda reaksiyon tavan yapıyor ya, olsun.
er geç onlarda doğruyu bulacaklardır bi iznillah.

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Düşünceme göre, eğer hem F hem de Q kullanmayı öğrenen bir insan Q klavyeyi savunuyorsa o zaman ona hak veririm kendi tercihidir derim. Fakat yabancı devletlerin sırf kendi pazar paylarını arttırmak adına bize Q klavyeyi dayatmaları ve ithalatçılarımıza da bunları satmaları için şart koşmaları yüzünden gençlerimiz dillerine uygun olmayan bir klavye ile bilgisayar hayatlarına başlıyorlar. Bildikleri ve yazabildikleri tek klavye de Q klavye olduğu için malesef sadece bildikleri şeyi savunuyorlar. Günümüzde F klavye sadece Ticaret meslek liselerinde öğretilir ve genelde de F klavye bilen kişiler bu liselerden mezun olanlardır. Bilgisayar eğitimi artık tüm okullarda veriliyor ve Yakın gelecekte çocuklarımız bilgisayarları F klavye ile öğrenmeye başlayacaklar. Geçenlerde bir haberde bunun ilk adımı olarak devletin çocuklara dağıtacağı tabletlerde varsayılan olarak F klavye olacağını okudum. Devamında da tüm bilgisayar eğitimleri F klavye ile olacakmış. Tabi kamu çalışanlarına da kurs verilip f klavye kullanmaya özendirilmeleri için F klavye kullanmaya başlayan memurların maaşlarında cüzzi bir maaş artışı olacakmış. nerede okuduğumu hatırlayamadıım için link koyamadım ama araştırırsanız bulursunuz mutlaka. Bence sevindirici bir haber bu. Eğer yakın zamanda böyle bir uygulama başlarsa 2030lu yıllaarda gençlerin çoğu F klavye kullanacak.