K-Lite Mega Codec vs Splash Pro EX [720p HD Resimler İle...]

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HRNKC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Sıkı bir K-lite Mega Codec Pack kullanıcısı olarak uzun süredir ince ayarları dikkatle yapılmış halde bu programı kullanıyordum... Hatta hala da kullanıyorum fakat artık nadir olarak tercih ediyorum... Sebebi ise iki gün önce ilk kez test ettiğim ve inanılmaz sonuç elde ettiğim Splash Pro EX... Program, detay arttırma hususunda çok başarılı ayrıca renklendirme konusunda da bir hayli iyi... 25 FPS veren K-Lite' a 68 FPS ile karşılık veren Splash Pro EX FullHD film izlerken çok daha üstün seyir zevki veriyor... Bunları yaparken DXVA nın nimetlerinden faydalanıyor ki bu bağlamda donanımınızın buna müsait olması da gerekiyor... Yeterli seviyede bir işlemci ile 1080i filmleri 1080p olarak da seyrettirebiliyormuş ki bunu deneme fırsatım olmadı sanırım i7 işlemciler ile kullanılan bir özellik olsa gerek, benim işlemcim i5 2410M... Ayrıca AC3 ses akışını çok daha başarılı sunuyor gibi bir izlenim bıraktı bende, boğuk sesleri gayet net almamı sağladı... Kullanımı ise oldukça basit, sade bir arayüzü var... Aşağıya Avatar 1080p DXVA destekli mkv film dosyasından alınan 1366x768 çözünürlükte örnek Scr koyuyorum... Arşivci arkadaşların ilgisini çekebilir, konu faydalı olur umarım...

Ek Bilgi

- Splash Pro EX de detay özelliğini 5 seviye arttırdım... (Maksimum 10 seviyeye kadar bu özellik)
- DXVA Desteği açık... (K-Lite Mega Codec' in de DXVA desteği açık)

K-Lite Mega Codec

15770629.png

Splash Pro EX

90015548.png

K-Lite Mega Codec

r13f.png

Splash Pro EX

r14p.png

K-Lite Mega Codec

r15n.png

Splash Pro EX

r16.png

K-Lite Mega Codec

r17.png

Splash Pro EX

r18a.png

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Teşekkürler çok şaşırdım sadece bir program ile çözünürlüğü ve renk bitlerini çoğaltmak gerçekten görüntüler arasında bir fark var. Bir deneyelim bakalım.

ozerxcom

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
14
2009 da heralde bu forumda ayrıntılı bir şekilde bu programı anlatmıştım. Kimsenin ilgisini çekmemişti. Kendim yazmıştım. Arıyorum bulamıyorum o konuyu.. :)

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Teşekkürler çok şaşırdım sadece bir program ile çözünürlüğü ve renk bitlerini çoğaltmak gerçekten görüntüler arasında bir fark var. Bir deneyelim bakalım.

Bilgi İçin Teşekkürler..

splash pro "Ex" daha iyiymiş. daum pot player'ı ezdi resmen. teşekkürler...

http://mirillis.com/en/products/splashexport.html

Önemli değil, donanımı yeterli olan herkesin kullanmasını isterim... Daha iyisi varken standart görüntüyle vakit kaybetmenize değmez... Arşivciyim 1080p filmleri Splash den önce izlememişim ben, yavan bir görüntüye bakmışım sadece...

EDIT: Evet özellikle Pro EX sürümünü indirmenizde fayda var...

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Bu programın baya bi alması gereken yolu var, KMplayerdaki gibi ince ayarları yapamıyorum, misal videonun alt ve üstünde siyah şeritleri KMPlayerda ctrl+8 ve 2 ile azaltıp videoyu tam ekran yapabiliyorum, siyah şerit kayboluyor, KMplayerdaki netlik ayarı ile oynayıp daha iyi görüntüye de ulaşmak daha kolay geldi bana.

Aşağıda resimleri verdim KMPLayer daha bile net. Kendi Default aydınlık ayarı ile bile resim daha aydınlık.

Splash Pro Ex
2012-02-15_063605.jpg

KMPlayer
2012-02-15_064522.jpg

global_deejay

Doçent
Reaksiyon puanı
35
KMPlayer hastası abim vardı aşırı arşivci 4 tb arşiv var vlc gom en yaptıysam km yi değiştirmedi. en son splash pro attım ve motion özelliğini gösterdikten sonra kmplayeri tamamen kaldırmış. ben şuan gom kullanıyorum splash pro satın alamadım

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
1) KMplayerdaki gibi ince ayarları yapamıyorum, misal videonun alt ve üstünde siyah şeritleri KMPlayerda ctrl+8 ve 2 ile azaltıp videoyu tam ekran yapabiliyorum, siyah şerit kayboluyor.
2) KMplayerdaki netlik ayarı ile oynayıp daha iyi görüntüye de ulaşmak daha kolay geldi bana.
3) Aşağıda resimleri verdim KMPLayer daha bile net. Kendi Default aydınlık ayarı ile bile resim daha aydınlık.

Yorum

1) Videonun alt ve üstünde bulunan siyah bölgeler global standarttır, siz bu siyahlıklar kaybolsun diye CTRL + 8 & 2 kombinasyonu yaparak görüntüyü bozuyorsunuz ki bunu gerçek anlamda arşivci olanlar yapmaz...
2) Sanırım sade arayüzüne karşın Splash' ı çözememişsiniz... Detay ayarını Oynatma Menüsü altında Detail Boost ile ayarlayabilirsiniz...
3) Aydınlık takıntınız varsa her program için geçerli olan Light Boost ve Parlaklık ayarına bir göz atın... Sanırım hiç incelememişsiniz yahut yeterli bilginiz yok ki zaten görüntüyü CTRL + 8 & 2 kombinasyonu ile deforme olmuş halde izlediğinizi de hesaba katarsak buradan o sonucu çıkardım...