Japonya ile 22 milyar dolarlık nükleer anlaşma

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Araştırmadan yorum yapmayın be kardeşim. Çernobil kazası yanlışlıkla oldu. Güvenlik ile ilgili bi test yapmışlar. Deneme. Bakalım sorun çıkacakmı diye kontrole alamamışlar yani o testi yapmasalardı kaza olmucakmıştı. Askeriyenin arada bi tatbikat yapması gibi. O nükleer santraller cebindeki telefondan daha az radyasyon yayıyor emin olun . Ve en büyük enerjiyi sağlayan şeyde bu nükleer santraller . Çoğu ülkenin en az yarısının elektrik enerjisi bu santrallerden geliyor. Yok çevreye zararlıymış bilmem neymiş. Çevreye zararlı olan sizlersiniz. Milletin kafasındaki düşünce şu. Bu santraller "NÜKLEER" ya bişe oldummu atom bombası etkisi yaratıcak. Patladığı takdirde radyasyon etkisini saymazsak şöyle diyim çernobil kazasında patlama yüzünden ölen sayısı 100 belki 50 bile yok diye biliyorum. Sen gidip o santral kadar avmyi patlatsan daha fazla ölü çıkar. Radyasyon için bişey diyemem. AMA O NÜKLEER SANTRAL PATLAMADIĞI BİŞE OLMADIĞI TAKDİRDE İÇİNDE ÇALIŞAN ADAMLARIN CEBİNDEKİ TELLER O SANTRALDEN DAHA FAZLA RADYASYON YAYAR .

conquistador

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Avrupa ülkelerinin nükleer santrallerini kapattığından dem vuran arkadaşların kaçırdığı bir nokta var. Avrupa bu teknolojiye yıllardır sahip. Enerji sıkıntısı çekmedikleri için geleceğin planlamasını bunun rahatlığıyla yapabilirler. Ancak halihazırda enerji anlamında kendi kendine yetemeyen bir ülkenin böyle bir lüksü olmaz. Kaldı ki tüm nükleer santrallerini değil belli bir süredir aktif olanlarını kapatıyorlar. Üstelik sadece enerji anlamında değil. Nükleer enerjiye sahip olmak demek atom araştırmaları için bir kilometre taşı demektir. Çin, Hindistan ve Rusya gibi bir dönemin kaybedenleri hep nükleer enerjiye geçişten ve enerji bağımlılığından kurtulduktan sonra atılım gerçekleştirdiler. Ayrıca riskli diyen arkadaşlar sıfır risk diye birşey hiçbir zaman yok. Kaldı ki Japonya'nın sahip olduğu teknolojiyle kurulacak bir santral halihazırda varolan termik ve doğalgaz santrallerinden çok daha güvenli olacaktır. Nükleer enerji aslında diğerlerine kıyasla daha temizdir. Sistemini kurarsanız ürettiği atıklar bile (uranyum santralleri için konuşursak plütonyum olur bu.) tekrardan nükleer çevrime girebilir dolayısıyla yakıt olarak kullanılabilir. Su buharından başka gaz atığı bulunmaz. Üstelik Türkiye, uranyum rezervleri açısından fakir bir ülke değil. Dolayısıyla bunu dışardan sağlamak zorunda da değiliz. Bir de şunu anlamıyorum. Rüzgar santraline ses yapıyor diye karşı çıkarlar, hidroelektiriğe yaşam alanlarını yokediyor diye karşı çıkarlar yani herşeye bir bahane bulanlar var. Ben anlamıyorum herhalde gökten pillerle inmesini bekliyorsunuz enerjinin?

BERVA

Doçent
Reaksiyon puanı
8
O zaman sen arabaya binme, gideceğin yerlere yürüyerek git, belki araba kaza yapar Allah korusun bişi olur.
niye arabaya biniyorsun, her bindiğinde kaza riskini göze almıyormusun?

Benim söylemek istediğim kardeşim en basitiyle. O arabaya bindiğimde en fazla 10 kişi ölür yada uçakta 200 kişi. Ama bir nükleer kazada binlerce insan ölebilir milyonlarcası yaralanabilir hastalanabilir gelecek nesilleri sakat doğabilir.Doğaya neler olduğunuda Fukuşima ve Çernobil'e göz atarak öğrenebilirsiniz.Geleceğimizi etkileyebilecek bir kararı insanlığı etkileyecek kararı hükümetlerin alması doğru değil.

cngzkyz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
276
Bu hükümet ağzı ile kuş tutsa yine aynı benim için ve hiçbir zaman desteklemeyeceğim. Tamam yapıyor güzel şeyler ama götürdüklerini ve neye hizmet ettiklerini de görün be kardeşim.

BERVA

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Araştırmadan yorum yapmayın be kardeşim. Çernobil kazası yanlışlıkla oldu. Güvenlik ile ilgili bi test yapmışlar. Deneme. Bakalım sorun çıkacakmı diye kontrole alamamışlar yani o testi yapmasalardı kaza olmucakmıştı. Askeriyenin arada bi tatbikat yapması gibi. O nükleer santraller cebindeki telefondan daha az radyasyon yayıyor emin olun . Ve en büyük enerjiyi sağlayan şeyde bu nükleer santraller . Çoğu ülkenin en az yarısının elektrik enerjisi bu santrallerden geliyor. Yok çevreye zararlıymış bilmem neymiş. Çevreye zararlı olan sizlersiniz. Milletin kafasındaki düşünce şu. Bu santraller "NÜKLEER" ya bişe oldummu atom bombası etkisi yaratıcak. Patladığı takdirde radyasyon etkisini saymazsak şöyle diyim çernobil kazasında patlama yüzünden ölen sayısı 100 belki 50 bile yok diye biliyorum. Sen gidip o santral kadar avmyi patlatsan daha fazla ölü çıkar. Radyasyon için bişey diyemem. AMA O NÜKLEER SANTRAL PATLAMADIĞI BİŞE OLMADIĞI TAKDİRDE İÇİNDE ÇALIŞAN ADAMLARIN CEBİNDEKİ TELLER O SANTRALDEN DAHA FAZLA RADYASYON YAYAR .

Hadi Çernobil salaklıktan oldu. "Fukuşima" yıda mı duymadın be kardeşim ? bu fotoğrafları da mı görmedin.(tabi fotoşoktur.)

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Uçak düşmesiyle " Nükleer " kaza yahut sızıntı nasıl bir tutulur ? Ta Ukrayna'da gerçekleşen kaza yüzünden benim dayım kanser olabiliyorsa. Allah korusun dibimizde gerçekleştiğinde neler olabilir? Kaç insan etkilenir bundan bir fikriniz var mı acaba ?
Ukraydaki teknolojiyle japonyadaki teknoloji bir mi adamların yapacağı yeni nesil nükleer santral.Hayır onun yerine doğalgaz yakıp elektriğe mi çevirmek daha iyi bence nükleer gerekiyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
akdeniz bolgesine

adanaya antalyaya,bodrum,fethiye,marmaris,ege,izmir vs bir kursunlar bakayim o gunes enerjisi santrellerini degil turkiyeye tum asyaya yeter valla buradaki gunes merak etmeyin ki almanya da ne gunes var ne birsey onlar bile kurduysa bize yuh artik. recep bey gelsin şu güneşin altinda dursun bakayim 5 dk yetiyormuymuş yetmiyormuymuş görelim ?

bu arada o krem,hap yetmez iğne gerek diyen arkadaş bu zamana kadar nasıl geldiysek bundan sonrada nukleer enerjisiz yine gideriz sen merak etme. hem yarin birgun o santrelde bir patlama olup annen baban, beşiğinde yatan bebek(ki o sende olabilirdin) kız kardeşin veya erkek kardesin, abilerin,ablalarin,kuzenlerin,teyzelerin,amcalarin,dayilarin, en yakin arkadaşlarının öldüğü veya kansere yakalandığı zaman hala nukleeri savunabilecekmisin gerçekten çok merak ediyorum ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bir konuyu dikkatli incelemek lazım kapatılan santraller eski sistem çereyi kirletme oranı yüksek bakım maliyetleri fazla ve duruma göre 5 10 tanesi yeni ancak yeni teknoloji ile kurulan santrallere karşılık geliyor başka ülkeler çok uzun yıllardır bunu kullanıyorlar vazgeçmiyorlar sadece işlerine geleni yapıyorlar

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Siz Sanayileşeceğiz derken bu işler öyle bedavadan olmuyor.
Herşeyin Başı Elektrik Enerjisi.
Ülkemizin Rüzgar ve Güneş Enerjisi Kapasitesi belli.
Hidroelektrik,Termik Santrallerde öyle.
Şu an çevreye en az zarar yine Nükleer Enerjidir.Yeni Teknolojiler ile bu dahada Güvenli hale gelmiştir.
Yeşilcilerin Mantığıyla gidersek,yarın bir Ampulu bile yakamayacak hale geliriz.
Yeşilcilere göre;
Termik Santral ortamı kirletir yapılmamalı.
Hidroelektrik Doğal ortamı bozar.
Rüzgar Enerjisi O dönen Pervaneler İnsan Psikolojisini bozuyormuş...
Güneş Enerjisi deniyor,be Kardeşim o enerjiyi gündüz ürettin.Gece ne yapacaksın.Onca Enerjiyi bir şekilde depolamanız lazım ki,buda ekstra Akü ve Depolama Ekipmanı gerektirir.Bu Akülerinde Ömrü belli.Belli bir süre sonra değişmeniz gerekli.Bunlarında bertaraf edilmeside ayrı bir muaamma.
Hep dedim geç bile kaldık.Çoğu Ülke Enerjisinin yarısından fazlasını üretiyor Nükleer ile.
Bizim Hedefimiz daha %15..
Şuraya yorum yazanların çoğu Daha düne kadar Bulgaristan'dan Elektrik Enerjisi aldığımız günleri hatırlamaz.Enerji kesintilerini ise hiç bilmez.
Bas düğmesine Bilgisayar,Tv çalışsın.
Bu işler o kadar kolay değil.
Yorum yaparken biraz Okuyarak araştırarak yorum yapın.

cngzkyz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
276

fk555897

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İnşallah bir sorun olmaz. Dünya'da bu kadar enerji kaynağı varken. Niye nükleer santral kurduklarını anlamadım. Çernobil ve Japonya'daki sızıntıdan sonra dünyada olan aksiliklerden hala ders alınmadı. Bence insanlara sorulması gerekirdi. Bunun gibi birşeyin hiç değilse kurulduğu yerin halkına sorulması gerekirdi. Bir oy kullanma gibi bir şey yapabilirlerdi.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Arkadaşlar nükleer atıkların çevreye olan etkisini hiç mi önemsemiyorsunuz? Bu konuyu tartışmalıyız.

Nükleer atıklar ne olacak ???

conquistador

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu hükümet ağzı ile kuş tutsa yine aynı benim için ve hiçbir zaman desteklemeyeceğim. Tamam yapıyor güzel şeyler ama götürdüklerini ve neye hizmet ettiklerini de görün be kardeşim.

Zaten şu felsefe yüzünden 11 yıldır belki 10 ilerleyebilecekken 1 ilerleyebildik. İnsanlara eğitimde fırsat eşitliği verildi irtica diye bağırdılar, doktora sen hastanende duracaksın insanları özele göndermeyeceksin denildi doktorların parası kesildi diye bağırdılar, pkkya askeri operasyon yapıldı silahla bu iş çözülmez diye bağırdılar, tamam diyalog kuralım denildi asalım keselim diye bağırdılar ve daha bir sürü örnek. Gözü kapalı muhalefet bence bir sinir hastalığı olarak artık literatüre girmeli.

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Japonlar iyi bir tercih olmuş.

Güzel haber bunlar,haydi hayırlısı.:)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
SORU: Nükleer santraller riskli midir?
TAEK: Bütün elektrik üretim seçenekleri ve diğer teknolojiler risk taşır. İsviçre’de Paul Scherrer Enstitüsü tarafından yapılan bir çalışmada 1969-1996 yılları arasında ticari tesislerde enerji ile ilgili 4 bin 290 kazada meydana gelen ölümler göreceli olarak karşılaştırılmaktadır. Bu çalışmaya göre yıllık üretilen elektrik teravatsaati başına nükleer enerji üretimi 8, doğalgaz 85, kömür 342, petrol 418, hidro 884 ve LPG 3 bin 280 ölüme sebebiyet vermiştir. İnsan, hayatı boyunca teknolojinin getirdiği çeşitli olanaklardan yararlanmak ve hatta hayatta kalabilmek için çeşitli risklerle karşı karşıya kalır. Örneğin, yolculuk etmenin riskli olduğu bilinir ama evde oturmak da risklidir, çünkü tüm kazaların yüzde 40′ı evlerde olur. Araştırmalara göre erkek olmak 2800 gün, kalp hastalığı 2100 gün, kömür madeninde çalışmak 1100 gün, kanser 980 gün, yoksulluk 700 gün, alkol 130 gün, intihar 95 gün, uçak kazaları 1 gün, baraj yıkılması 0,5 gün ve ABD için tüm elektriğin nükleer santrallerden üretilmesi ise 0,03 gün ortalama ömür kaybına yol açacaktır.
Tamamı için: http://www.uzmanportal.com/dunyada-nukleer-santrallersantras-sayisi-nukleer-enerji-kullanimi.html/

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Çok cahiliz çok...

Dünya üzerinde 1 tane gelişmiş ülke bulunmamaktadır nüklüer santrali olmayan.
Almanya dünyanın en çok üretim (hali ile tüketim) yapan ülkelerinden biri.
Adamlar 6 ay günşe görmüyor hiç aklınız alıyormu nüklüer santrallerini kapatıp rüzgara güneşe dönmesi?

Japonya daki trajik kaza sonrası toplanıp "tabi tabi kapatalım halkımız bizim için en önemli şey. 2096 yılında bizde kapatıyoruz!"

Çernobil de ne oldu?
Okuyup araştırmak lazım. Yapılan deneyin ne kadar bokunun çıkartıldığını bilmeden Çernobil patladı kanser olduk demek biraz haksızlık.
Patlasın yine sıkıntı yok ama o dönemki Sovyetler Birliğinin tutumu ve o dönemki imkansızlıklar sebebiyle binlerce insan kanser oldu.

Japonya; 9.0 deprem oldu, "dünyanın" ekseni oynadı, yetmedi dünya üzerinde gördüğümüz en büyük tsunamilerden biri vurdu.
Bırakında patlasın artık.

Bunlara rağmen ne kadar insan zarar gördü?

Dünyaya yeme, içme, sıçmaya geldiyseniz diyecek bişey yok ancak ben o sıçtığım nereye gidiyor diye düşünenlerdenim.

Bu memlete nüklüer santral"ler" şarttır!

Nüklüer santral kurulur halk karşı, termo elektrik santrali kurulur hal karşı, hidro elektrik santrali kurulur halk karşı.
Bu kadar cahelete gerek yok.

Son birşey günümüz teknolojisi ile yapılan nüklüer santraller dünyanın en güvenilir enerji kaynağı olsada bu meret biraz sigara gibidir.
Siz direk olarak içmesenizdeki çevrenizdekiler içtiğinde sizde etkilenirsiniz.

Sizin yanı başınızda;
Bulgaristan, Gürcistan, Ermenistan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Slovenya, Macaristan (bize yakın olan şuan aklıma gelenler) hepsinin nükler santrale sahip ve bu nükler santraller öyle bizdeki gibi son teknoloji ürünü değiller.
30-40 senelik teknolojiye sahipler.

Nüklüer'den bu derece korkuyorsanız Türkiye de yapılandan değil, asıl bunlardan korkun.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Birde bir ekleme;
Bazı yorumları görünce işte şurdan güneş iyi, burda rüzgar iyi ordan bu gelir burdan o gelir.

Arkadaşlar petrol çıkartmıyoruz. Konya'dan doldurdum güneş enerjisini ohhh doldur varillere getir İstanbul'a diye birşey söz konusu değildir.
Güneş panelleri pahalıdır, kolay sabote edilir.
Ortaya çıkan enerjiyi bir yerlere taşımalısınız ancak buda o kadar kolay değil dünyanın kablosunu çekmelisiniz ki elektrik 100mt de bile düşer.
Yani Konya da elde edilecek elektrik bırak İstanbul'u Ankara'ya geldiğinde bile dünya kayba uğrayacak. O kaybı azaltmak için 10mm kablo gerekirken 20mm kablo kullanılacak ekstra maliyet maliyet maliyet.

Paris'in çevresi nüklüer santrallerle çevrili unutmamak lazım.

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Ya bırakın. Biz mis gibi doğamızda, radyasyon riski olmadan, domates biber yetiştirip, haftasonları da çizgili pijamamızla pikniklere gidelim. Ne sanayisi, ne gelişmesi yahu. Gelişip de ne olacak. Mağara hayatı neyimize yetmiyor. Ulaşım için at var, eşek var, iletişim için güvercin var, mektup var... Ne yapacan arabayı, telefonu, interneti, sakal kesme makinasını, fırını bilmem neyi... Her şeyin alternatifi doğada mevcut. Bırakın millet gitsin aya, Mars'a. Dünya, doğa bize kalsın. Nüklemesin boşverin...

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Ya bırakın. Biz mis gibi doğamızda, radyasyon riski olmadan, domates biber yetiştirip, haftasonları da çizgili pijamamızla pikniklere gidelim. Ne sanayisi, ne gelişmesi yahu. Gelişip de ne olacak. Mağara hayatı neyimize yetmiyor. Ulaşım için at var, eşek var, iletişim için güvercin var, mektup var... Ne yapacan arabayı, telefonu, interneti, sakal kesme makinasını, fırını bilmem neyi... Her şeyin alternatifi doğada mevcut. Bırakın millet gitsin aya, Mars'a. Dünya, doğa bize kalsın. Nüklemesin boşverin...
Böyle Olsun Diyorsun yani.:laugh:

[video=youtube;L5EyrTe6Eh4]http://www.youtube.com/watch?v=L5EyrTe6Eh4[/video]

BERVA

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Ukraydaki teknolojiyle japonyadaki teknoloji bir mi adamların yapacağı yeni nesil nükleer santral.Hayır onun yerine doğalgaz yakıp elektriğe mi çevirmek daha iyi bence nükleer gerekiyor.
Fukuşima'da bulunan santrali kim yaptı ? Fukuşima'da gerçekleşen kazalar Çernobil'den sonraki en büyük kaza olarak belirtiliyor(ben demiyorum uzmanlar diyor).Ve biz daha Fukuşima'nın gerçek etkilerini görmedik bile. Bundan 10-15 sene sonra gerçek etkileri görülebilecek.Tıpkı sigara gibi içtiğin an ölmüyorsun yavaş yavaş.Nasıl Çernobil'den etkilenenlerde ve çocuklarında görülen kanser ve benzeri ciddi sağlık sorunlarını kazanın hemen ardından göremediysek, Fukuşima'da da böyle olacaktır.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Nükleer kazaları, Atom bombarı gibi birşey mi sanıyorsunuz anlayamadım ki. Fukuşima'dan sonra yaklaşık 20km'lik alandaki 200bin'e yakın insan tahliye edilmiştir.Radyasyon tehlikesi yüzünden 200bin insan yerinden yurdundan yuvasından olmuştur.Geride bırakılan hayvanlarıda mı görmedi gözleriniz.Çernobil'deki kazada ölen insan sayısı resmi rakamlarca 59 kişidir.Ama Çernobil'in etki ederek hayatını kaybeden,hayatları kararan,ciddi sağlık sorunları yaşayan çocukları sakat doğan insanları saymazsak 59 kişi.Saymaya kalsak binlerce on binlere hatta yüzbinleri bile bulabilir ki Çernobil'in etkileri 37 yıl geçmesine rağmen devam etmekte ve daha yıllarca edecektirde.

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Böyle Olsun Diyorsun yani.:laugh:

[video=youtube;L5EyrTe6Eh4]http://www.youtube.com/watch?v=L5EyrTe6Eh4[/video]

Videoyu izleyemiyorum ama tahmin ettiğim video olabilir. Piknik alanına çöpünü bırakıp giden bir millet, doğacı oluyor ya, ben ona şaşıyorum.

cngzkyz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
276
Videoyu izleyemiyorum ama tahmin ettiğim video olabilir. Piknik alanına çöpünü bırakıp giden bir millet, doğacı oluyor ya, ben ona şaşıyorum.

Evet tahmin ettiğin gibi. Çizgili pijamalarını giymiş bir amcamız mangalın başında, çocuklar zıp zıp tabi birde etraftaki çöpler. İğrendim. Bizi Mars paklar.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bugün Nükleere karşı çıkanlar,Şu anda Klavye artistliği yaptıkları Bilgisayarlarını çalıştıracak Enerjiyi bulamayacaklar,Haberleri Yok...

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Nükleer atıkları senin bahçeye bıraksınlar [MENTION=47324]mustang[/MENTION] olur mu?
Biz keyiften mi yazıyoruz arkadaş. Biz artistiz, siz delikanlı. Bırakın artık bu kaba sözleri.

sagme

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Nükleer santrale neden sadece elektrik üretimi yada nükleer atık tehdidi olarak bakıyorsunuz anlayabilmiş değilim. Faydaları olduğu kadar zararları da var bunları anlatmaya gerek yok herhalde ama bence en önemlisi Nükleer tecrübe. Bu santralleri ilk başta Rus yada Japon kuracak ama içeride bizim mühendislerimiz de çalışacak bunlar deneyim tecrübe kazanacak, atomla haşır neşir olacak. Maalesef masum bi dünyada yaşamıyoruz santralle başlayıp nükleer programı geliştirip atom bombası yapımına kadar gitmemiz lazım. Yapmasakta yapabilecek olmamız lazım. Dünya masum bi yer değil çünkü, yarın öbür gün ülkenin tehdit altında kalmayacağı ne malum. Nükleer caydırıcılık şart.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Yav hu arkadaşlar, sevgili forumdaşlar. Ben bir konuyu anlayamadım, bu aklım almıyor.
Sürekli kendime soruyorum fakat cevabı bulamadım.
Nükleer santralden çıkan atıklar ne olacak ?
Bu soruma mantıklı ve teknik cevaplar rica ediyorum sizlerden.
Nükleer konusunda hiçbirşey bilmeyen ben, nükleer atıkların ne olacağını merakla soruyorum.

Arkadaşlar nükleer atıklar ne olacak ???

BERVA

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Sırf bilgisayarınızı çalıştırabilmek için Nükleerin zararlarına, gelecekte zarar verebileceği doğaya ve insanlığa sırtınızı dönün diyorsunuz yani. Klavye artistliği yapan şahıs, Yanlış mıyım ? Nükleer santrallerin bakımı sudan ucuz, nükleer atıklar güvenle saklanabiliyor,bizde yapılacak santralde kaza olma ihtimali hiç yok hatta hiç olmayacak,yapıldığı bölgede hiç deprem ve benzeri doğal afet olmayacak,terör bitti hiç bir zaman savaş çıkmayacak ve santraller muhtemel düşmanlarımızın birincil hedefi olmayacak ya yapalım gitsin be.