Japonlar neden yalnızlıktan intihar ediyor?

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,722
Bu aralar fazlaca duyulmaya başladı Japonlar neden intihar ediyor, yalnızlık düşüncelerini araya katarak, ben yalnız olduklarını düşünmüyorum, yalnızlıktan intihar ediyorlarsa benim kendimi katlederek intihar etmem lazım ?

NicksizdayI

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Bu aralar fazlaca duyulmaya başladı Japonlar neden intihar ediyor, yalnızlık düşüncelerini araya katarak, ben yalnız olduklarını düşünmüyorum, yalnızlıktan intihar ediyorlarsa benim kendimi katlederek intihar etmem lazım ?
bende yalnızım ama intihar etmiyom saçma bence ama insanların ne yaşadığını bilemeyiz yalnızlığın yanında başka sebeblerde olabilir...

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,722
bende yalnızım ama intihar etmiyom saçma bence ama insanların ne yaşadığını bilemeyiz yalnızlığın yanında başka sebeblerde olabilir...
Bu dünyada Allah ın hiçbir kulu benim kadar yalnız olamaz, benden daha yalnızı yok bu dünyada intihar edilecek olsa ben edecem ama etmiyorum bir ümittir bekliyorum.

oguzrx

Profesör
Reaksiyon puanı
680
Ben bunlara inanmıyorum, yok yanlızlıktan oluşmuş felan filan ,yanlizim ben ve kimseyi yanimda istemiyorim ve kendimi öldürmüyorum manyakmiyim ben, hepsi oyun bunlar itibar etmeyin arkadaşlar

NicksizdayI

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Bu dünyada Allah ın hiçbir kulu benim kadar yalnız olamaz, benden daha yalnızı yok bu dünyada intihar edilecek olsa ben edecem ama etmiyorum bir ümittir bekliyorum.
hocam bende yalnızım okulda dışlanıyorum, çevremde insan yok ileride olur inş ama alıştım

bang1

Profesör
Reaksiyon puanı
1,758
Yalnızlıktan olduğunu düşünmüyorum ama özellikle iş hayatlarında çok baskıya uğradıklarını duymuştum belki ondan olabilir

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464
Bari intihar ederken, "Tennōheika Banzai" diye bunla saldırarak yapsınlar. 2.Dünya Savaşındaki gibi. Her neyse. Bunlar neden intihar ediyorlar ki? Hiç mantıklı bir şey değil. Hayat devam ediyor sonuçta. Ne kadar kötü olursa olsun, sen iyi olmaya çalış.

LalaPapa

Asistan
Reaksiyon puanı
117
yalnızlıktan ziyade size orada belli bir süre yaşamış biri olarak şöyle söyleyeyim, adamlar sabah 8 9 dan akşam 8 9 belki 10 a kadar çalışıyor. ardından içki içmeye gidiyorlar ve evlerine çok geç gidiyorlar. orada yaşayan bir kaç japon kadın tanıdığımız eşlerini doğru düzgün göremediklerini, eşleri sürekli çalışıp akşamları içki içmeye gittiklerini eve geldiklerinde ise direk uyuduklarından şikayetçiydi. Mesela ordaki tanıdığımız bir abinin yıllık izni sadece 1 hafta. cumartesileri de çalışıyor. ve bu kişi amele falan değil. bildiğiniz mühendis. oranın çalışma şartları cidden çok ağır. pskolojilerinin sadece bundan dahi çok etkilenmesi normal. aynı hayatı siz düşünün, sabah 8 akşam 9 haftanın 6 günü, karınızı dahi göremiyorsunuz nerdeyse ve yılda TOPLAM izniniz 1 hafta. toplam diyorum bakın bayram vs yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıyetten büyük çoğunluğu ateist veya şintoist olduğundan dolayı öbür taraftan mesul hissetmiyorlar. Dolayısıyla intaharda etseler, çok günahkarda olsalar öbür taraf olmadığını düşündüklerinden dolayı intahar onlara bize göre bir nebze daha kolay geliyor.

GhosT57

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,902
İlk defa duydum yalnızlıktan intihar ettiklerini.

LalaPapa

Asistan
Reaksiyon puanı
117
Japonların bu kadar uzun yaşamasınında bir sebebi öbür tarafın olmaması. Öbür taraf olmadığından bu hayatta daha uzun süre yaşamaya çalışıyorlar. Dolayısıyla daha sağlıklı beslenmeye ve vücutlarına dikkat ediyorlar. İnanın mesela orda o kadar fazla vitamin vs bitkisel hap satılıyorki şaşırırsınız. Hemde family mart diye bizdeki bim misali marketler var içerisinde bir çok ürün olan orada dahi bir sürü bitkisel ilaç var. tabiki bunların en çok satanları genelde zinde kalmak için olan içecek türü bir bitkisel ilaç. o kadar uzun süre çalışıyorlarki sürekli odaklı kalmak için deli gibi o içeceği tüketiyorlardı.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
Sevgili olayını kafaya takma abi arabada yaşayanlar var. Evi olmayanlar var.

Resimdekilerin mutlu görünmesine bakma.
Bunlar senin evini görseler içlerinde bir hüzün oluşur, intihar etmek isterler.

IMG_20210103_213018.jpg

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
yalnızlıktan ziyade size orada belli bir süre yaşamış biri olarak şöyle söyleyeyim, adamlar sabah 8 9 dan akşam 8 9 belki 10 a kadar çalışıyor. ardından içki içmeye gidiyorlar ve evlerine çok geç gidiyorlar. orada yaşayan bir kaç japon kadın tanıdığımız eşlerini doğru düzgün göremediklerini, eşleri sürekli çalışıp akşamları içki içmeye gittiklerini eve geldiklerinde ise direk uyuduklarından şikayetçiydi. Mesela ordaki tanıdığımız bir abinin yıllık izni sadece 1 hafta. cumartesileri de çalışıyor. ve bu kişi amele falan değil. bildiğiniz mühendis. oranın çalışma şartları cidden çok ağır. pskolojilerinin sadece bundan dahi çok etkilenmesi normal. aynı hayatı siz düşünün, sabah 8 akşam 9 haftanın 6 günü, karınızı dahi göremiyorsunuz nerdeyse ve yılda TOPLAM izniniz 1 hafta. toplam diyorum bakın bayram vs yok.

Ayrıyetten büyük çoğunluğu ateist veya şintoist olduğundan dolayı öbür taraftan mesul hissetmiyorlar. Dolayısıyla intaharda etseler, çok günahkarda olsalar öbür taraf olmadığını düşündüklerinden dolayı intahar onlara bize göre bir nebze daha kolay geliyor.
Kahvede ve kafede çalıştığım zamanlar aklıma geldi günde 12 saat temizlik ile 13 de olabilir. Haftanın 7 günü. Bayramlarda daha çok çalışıyon izin istersen de 1 günlük paranı alamazsın. Yıllık izin de yok. Bence daha ağır şartlarda çalışmışım

LalaPapa

Asistan
Reaksiyon puanı
117
Kahvede ve kafede çalıştığım zamanlar aklıma geldi günde 12 saat temizlik ile 13 de olabilir. Haftanın 7 günü. Bayramlarda daha çok çalışıyon izin istersen de 1 günlük paranı alamazsın. Yıllık izin de yok. Bence daha ağır şartlarda çalışmışım
Siz nerde çalışmışsınız o ne ya..

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
intihar etmiyorsam annem üzülmesin diye
İntihar bir çözüm değil. Etme sakın. Her derdinin bir çözümü var. Hem dinen hemde o acı kötü.

Siz nerde çalışmışsınız o ne ya..
Siz kafede çalışan insanları normal 8 saat + mesai çalışıyor sigortalı işçi sanıyorsunuz sanırım. Part time çalıştığımda oldu. 2018 de 6 saati 30 liraya çalışıyordum günlük

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
intihar etmem merak etmeyiniz düşündüğünüz için de teşekkürler :)
Oğlum bak benim çok sevdiğim bir abim intihar etti. Şakasına bile söyleme ciddiye alıyorum. Herkes aman banane der ben demem. O acıyı çok iyi biliyorum. Elinden bir şey gelmeme psikolojisi de bitiriyor insanı. Sakın böyle bir şeyi kullanma hiçbir yerde. Bu düşüncelerin varsa da vazgeç. Yoksa o mezarlıktaki ailenin feryatlarını kimse unutamaz. Şuan aklımda canlandığı gibi

LalaPapa

Asistan
Reaksiyon puanı
117
İntihar bir çözüm değil. Etme sakın. Her derdinin bir çözümü var. Hem dinen hemde o acı kötü.

Siz kafede çalışan insanları normal 8 saat + mesai çalışıyor sigortalı işçi sanıyorsunuz sanırım. Part time çalıştığımda oldu. 2018 de 6 saati 30 liraya çalışıyordum günlük
mesainin olmadığını biliyorum emin olun bende yaşadığım için bazı durumları... bimde çalışmıştım. haftalık 45 saat çalışıyorduk ve ayda 900 lira veriyorlardı. part time olarak girmiştim bana 28 saat vereceklerini söylemişlerdi. hem 45 saat çalıştırdılar hemde az ücret verdiler. ama sizinki fazla kötü.

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
mesainin olmadığını biliyorum emin olun bende yaşadığım için bazı durumları... bimde çalışmıştım. haftalık 45 saat çalışıyorduk ve ayda 900 lira veriyorlardı. part time olarak girmiştim bana 28 saat vereceklerini söylemişlerdi. hem 45 saat çalıştırdılar hemde az ücret verdiler. ama sizinki fazla kötü.
Esnafa girmeye kalkarsan çoğu yer böyle. Hepsi de ağlar hee iş yok diye. Halbuki mesela aylık 6000 kazanıyorsa 5000 e düşmüştür. Halbuki yanındaki adam asgari ücret ile çalışır. Mesela yazları işler daha hızlıdır. 6000 den örnek verecek olursam 7500 kazanır. Hiç problem yoktur. Kışın 5500 kazanır personele eeeişler zayıfladı biraz paran gecikecek der. Neler neler dönüyor. İnsanlar ne kadar aç gözlü ve sömürmeye müsait.

Amello

Doçent
Reaksiyon puanı
595
İntihar anlık olan bir şey değildir, uzun süre düşünülerek ve uzun sürede gerçekleşir. Yani sadece yalnızlıktan değil, aynı zamanda insanlara açıkladığı zaman sizinki gibi tepkiler aldıkları için intihar etmiş olabilirler.

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
İntihar anlık olan bir şey değildir, uzun süre düşünülerek ve uzun sürede gerçekleşir. Yani sadece yalnızlıktan değil, aynı zamanda insanlara açıkladığı zaman sizinki gibi tepkiler aldıkları için intihar etmiş olabilirler.
Biz ne yaptık şimdi ?